29. maj 2019

Kendelse fra Pressenævnet indikerer Redox/AFA-arbejdsdeling: Tal med Redox (ellers kommer AFA…)

Der er ikke så mange af dem, som der var tidligere, men der findes stadig midtsøgende debattører, der hævder at Researchkollektivet Redox blot overvåger politiske modstandere. Intet kunne være mere forkert, og klare indikationer kom for dagens lys i en kendelse fra Pressenævnet tidligere på ugen.

(Pressenævnet, 27. maj 2019: Redox får kritik for at bryde løfte om anonymitet)

Redox.dk bragte sidste år en artikel om NMR (Den Nordiske Modstandsbevægelse). Kilden var en ung youtuber, som Redox pressede informationer ud af (via en anonym dækprofil) ved hjælp af slet skjulte trusler. Redaktøren med de falske profiler må være identisk med Simon Bünger Paulsen, og han afslører i det citerede, hvordan Redox opererer med ‘et exitforløb’ og ‘exitsamtaler’. Ønsker man at blive betragtet som tidligere nazist, så skal man indgå i ‘en exitproces med redox’, og gennemføre ‘en fuld samtale’.

I naturlig forlængelse af ovenstående, må man spørge: Hvorfor overhovedet involvere den yderste venstrefløj i den problematik? Antifascistisk Aktions ‘Exitgruppen’ giver svaret, og samlet set indikerer det fint arbejdsdelingen i Redox/AFA-personkredsen. Redox skriver regninger ud. AFA afregner, når du mindst venter det…

“At være aktiv racist eller nazist medfører opmærksomhed fra medier, antifascister og politiet, hvilket kan besværliggøre at leve et normalt liv. … selvom man stille glider ud af miljøet, så kan man komme til at stå til ansvar for sin fortid. Dette kan undgås, hvis du kontakter os, og gennemfører en exit-samtale. … Når vi har modtaget din henvendelse vil vi hurtigst muligt kontakte dig, og derefter gennemføre om en samtale, hvor du fortæller alt hvad du ved om det fascistiske miljø; personer, strukturer, aktiviteter m.v. … Såfremt du ikke igen viser dig i nazistiske og racistiske kredse, hører du ikke fra os mere.” (Antifascistisk Aktion, ‘Exitgruppen’, Antifa.dk)

Herunder udvalgte uddrag fra den 10 sider lange kendelse.

“[Klager] har anført, at Redox i artiklen ‘Holocastbenægtelse og trusselssager i NMR’s køl-vand’ har citeret ham for udtalelser, selvom han var blevet lovet anonymitet. [Klager] har henvist til skærmprint af korrespondancen med Redox, hvor han bliver lovet anonymitet.

Af skærmprintene fremgår blandt andet følgende: ‘[Klager]: ‘Kommer du til at få brugt oplysningerne på din side som du får af [Person 5]? Og jeg regner med du overholder vores anonymitet.’ [Person 8]: ‘Vi arbejder ofte med kilder i nazibevægelsen og er vant til at beskytte deres identiteter.’ [Klager]: ‘Godt, godt.”

[…]

[Redaktøren]: ‘Hej [Klager]. Lad os få lavet en aftale om hvornår vi kan snakkes ved. Passer det dig på hverdagsaftener?

[Klager]: ‘Jeg har ikke mere at byde ind med.’

[Redaktøren]: ‘Men vi vil gerne lige have en afsluttende telefonsamtale, hvor vi får rundet det helt af, så der er rene linjer.’

[Redaktøren]: Hvis vi skal kunne regne med, at du ikke længere er aktiv, så kræver det, at vi har en telefonsamtale med dig, hvor du bekræfter det. Du bestemmer selv om du vil have en sådan samtale eller ej, men alternativet er altså, at vi ikke betragter dig om afhoppet.

[…]

[Klager]: ‘Jeg troede vi havde en aftale om anonymitet og jeg ved at I er en del af Pressenævnet, så jeg vil opfordre dig til at omskrive din nye artikel.’

[Redaktøren]: ‘Hej [Klager]. Det fremgik klart af vores snak med [Person 5], som han refererede til dig, at anonymiteten var betinget af, at du gennemgik et exitforløb og brød kontakten med nazimiljøet. Det takkede du nej til. Du fik tilbuddet om at udtale dig i artiklen i sidste uge, hvilket du afviste. Vi har derfor overholdt de presse-etiske regler til punkt og prikke. Mvh [Redaktøren]’

[Klager] har desuden oplyst, at han efterfølgende har kontaktet Redox’ chefredaktør, [Redaktøren], som påstår, at aftalen om anonymitet var betinget af flere forhold. [Klager] har oplyst, at han ikke var bekendt med disse betingelser. [Redaktøren] brugte en falsk profil til at udspørge [Klager] om de informationer, der er gengivet i den påklagede artikel.’

[…]

[Klager] har indledt en exitproces, hvor kravet fra start var, at [Klager] skulle færdiggøre processen, for at Redox betragtede ham som værende ‘tidligere’ eller ‘afhoppet’ nazist. Anonymiteten var betinget af, at [Klager] gennemførte en fuld samtale om hans engagement i nazi-miljøet, hvilket [Klager] ikke gjorde.

Kontakten til [Klager] kom i stand, fordi en af hans venner, ‘[Person 3]’ (som vi har lovet kildebeskyttelse og derfor ikke fortæller hans rigtige navn), indgik i en exitproces med Redox. … (2.2 Redox’ synspunkter, s. 6, Kim)

(Screencaps: Antifa.dlk/Exitgruppen, redigeret)

Oploadet Kl. 18:12 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/101721/trackback

40 Comments »

 1. ‘Exitsamtale’, som om de er sociale myndigheder eller kriminalforsorgen. Hvor er det egenligt klamt.

  Kommentar by Moran ya Simba — 29. maj 2019 @ 18:31

 2. At domstolene ikke for længst har udråbt redox og afa som terrorgrupper er ikke mig ubegribeligt.

  Alene deres begejstring for Rote Arme Fraktion (RAF) og deres stunt med at de alle kalder sig “Andreas Baader” på twitter eller FB burde være nok.

  Tænk hvis det var den anden vej rundt!

  Kommentar by Santor — 29. maj 2019 @ 18:41

 3. Man får næppe bugt med dem, før der er 90 mandater til højre for Venstre – eller via vold.

  Kommentar by Sløruglen — 29. maj 2019 @ 18:42

 4. Ja Ja, der kom et “ikke” for meget med. My Bad!

  Kommentar by Santor — 29. maj 2019 @ 18:42

 5. Bizart😖😖😖

  Kommentar by DDRerdød — 29. maj 2019 @ 18:56

 6. Gad nok vide hvad dette “exit-program” går ud på.

  Er det Pelle “AFA” Dragsted der sidder og læser højt af Georg Metz og Carsten Jensens kronikker i Information?

  Kommentar by Revisoren — 29. maj 2019 @ 19:01

 7. @ Moran ya Simba — 29. maj 2019 @ 18:31

  Nemlig. De opfører sig som en efterretningstjeneste, uden for loven.

  Kommentar by Santor — 29. maj 2019 @ 19:08

 8. EB holder mikrofonen for den syngende narkoman Jokeren a.k.a. Jesper Dahl.

  Denne store åndsfyrste opfordrer til at erklære “klima-undtagelsestilstand”, og afskaffe demokratiet i Danmark, da “grødbønder bare vælger grødbønder.”

  Jokeren har desuden produceret en valgvideo for Hizb ut-Tahir-sympasitøren Sikkandar Siddique, der stiller op for Gøglerpartiet.

  Hvad vil Jokeren leve af når Kalifatet bliver indført, da musik som bekendt er haram?

  Kommentar by Revisoren — 29. maj 2019 @ 19:19

 9. Hvad i alverden er det der foregår her. Mig bekendt hører venstrenazisterne AFA til venstrefløjen, og den såkaldte exitgruppe under AFA.
  Grisen Simon Bünger går med pressekort, og stikker sit kamera op i snotten på mennesker i lovlige demonstrationer, sammen med halvhjernen Preston. De kommer så nu og intimiderer og truer folk, samtidig med at de samler oplysninger til det store kartotek. Det kan ikke være lovligt. Samme gruppe forfølgerdemonstranter op i togene og nogle til deres bopæl! De udøver hærværk, som politiet vel ikke tager hånd om.

  Var det ikke snart på tide, at den såkaldte højrefløj lagde fløjshandskerne og iførte sig stålhandsken under parolen: Uden kamp ingen sejr.

  Kommentar by der Adler — 29. maj 2019 @ 19:39

 10. De eneste fascister kalder sig antifascister.
  Er de imod sig selv?

  Kommentar by Erik — 29. maj 2019 @ 19:49

 11. Hvorfor er det ikke Dynger og Pression, der konstant mp se sig over skulderen i frygt?

  Kommentar by Træt — 29. maj 2019 @ 19:53

 12. Det kan umuligt være lovligt.
  I Danmark har vi forenings og forsamlings frihed.

  Kommentar by XXXXX — 29. maj 2019 @ 20:33

 13. Enhedslistens Sturm Abteilung.
  EL SA.

  Kommentar by Bastardo — 29. maj 2019 @ 20:40

 14. En ting er nazister i en organiseret nazistisk gruppe, (hvis de overhovedet eksisterer længere) men hvad fanden dækker “racister der vil forlade de andre racister” over?? Det kan jo være hvem som helst der siger noget fascisterne på venstrefløjen ikke mener de skal sige! Hvordan helvede kan redox være godkendt som medie når de reelt er en form for hjemmestrikket stasi-gruppering??

  Jeg tror jeg vil sætte min respekt for politiet og myndighederne på en længere pause indtil de 2 grupper er lukket ned, for de er et omvandrende bevis på at man kan gøre hvad man vil i det her land uden konsekvenser.

  Kommentar by per — 29. maj 2019 @ 20:45

 15. Efter at have set den måde de angreb Paludan foran det offentlig støttede- Folkets hus- i Kbh. Er det vist AFA medlemmer der trænger til et exitprogram :-) :-) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 29. maj 2019 @ 20:47

 16. Hvis vi virkelig runder op og overdriver, så er der i bedste fald 50 aktive nazister i Danmark, men AFA har det samme overlevelses- og eksistensesberettigelsesproblem som NATO; Den trussel de egentlig blev oprettet til at imødekomme er for længst forsvundet, men de vil så gerne blive 5 minutter ekstra.

  Den dag Redox begynder at udstille de tusindvis af islamister i Danmark, der som middelalderrøveren Allah mener at kvinder er mænds ejendom, som det er nødvendigt at sløre og gemme væk for at undgå at de bliver voldtaget, så vil de nærme sig en nutidig antifascistisk eksistensberettigelse igen.

  Kommentar by Luca — 29. maj 2019 @ 21:30

 17. Der er ingen tvivl om at de politiske taburatklæbere nyder at få den i bagerste hul som tak for deres opbakning til terroristerne, Danmark er politisk et korrupt U-land inficeret af landsforrædere, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 29. maj 2019 @ 21:39

 18. Exitsamtale i det offentlige eller exitsamtale AFA. Same shit. Det handler om at få voldsparate og svage individer over på sin side. De kan udnyttes max. Enten helt lavpraktisk som stemmekvæg for røde samfundsopløsende politikere, eller som såkaldte mentorer og brobyggere, eller som håndlangere nede på det primitive plan.. Respekt for de få, der magter at gennemskue gamet, og komme helt ud.

  Kommentar by Uno — 29. maj 2019 @ 21:49

 19. Handler det her om at AFA er en slags kommunistisk korps eller gadebande som man kun kan forlade i good eller bad standing? Og får man i sidstnævnte tilfælde en straf eller bliver tvunget til at betale “erstatning” i form af en stor “bøde”? Det lyder ret kriminelt.

  Er det ikke snart længe siden vi har haft en åben debat-tråd med plads til diverse emner?

  Eller hvad med en VALG-DEBAT inden den 5. juni, med plads til aktuelle kommentarer til partierne og kandidaterne?

  Kommentar by Bent Nielsen — 29. maj 2019 @ 22:10

 20. Rasmus Paludan har en tråd på twitter hvor man bl.a. kan se en vis Hussein udstøde sejrssikre trusler om at overtage Danmark. Og der er en kort film om hvordan muslimer demonstrerer i London. Se også uroligheder i Chemnitz, Bruxelles og Paris.

  Kommentar by Bent Nielsen — 29. maj 2019 @ 22:43

 21. Lige nu på DR2:

  “Det politiske talkshow” med Pernille Vermund, Rasmus Paludan, Klaus Riskær og Isabella Arendt.

  Kommentar by Revisoren — 29. maj 2019 @ 23:12

 22. AFA står for Allahs Fascistiske Army . . .

  Kommentar by Christian Kuffar — 30. maj 2019 @ 00:12

 23. Hvem husker ikke #JegErDansk videoen( https://www.youtube.com/watch?v=e7mqfmZS5xM )

  samme selskab lavede Martin Paludan videoen

  https://markedsforing.dk/artikler/kampagner/bureau-bag-anti-paludan-video-her-er-historien-bag?fbclid=IwAR0jId27uReHvDoLBHP2hU-9JU9jslrhw7P8zz0S-I64aRaK8WrK-8_mi2A

  Kommentar by ReturnToSender — 30. maj 2019 @ 00:45

 24. hahahaha – der ER ikke noget ‘nazimiljø’ i DK.

  Hvilken psykiattrisk afdeling befinder de sig på ?

  Kommentar by BB — 30. maj 2019 @ 01:33

 25. > Revisoren 19:01

  Gys, så hellere en Nordkoreansk genopdragelseslejr, kinesisk vanddråbetortur eller en solid gang waterboarding. Eventuelt brække en arm på langs.

  De dér afa/suf-typer har seriøse hæklefejl i kysen og er sandsynligvis forsynet med talrige diagnoser fra alfabetsuppen.

  Kommentar by Henrik Petersen — 30. maj 2019 @ 01:40

 26. > BB 01:33

  Gummicellerne på Kofoedsminde, en yderst sikret institution for svært retarderede.

  Kommentar by Henrik Petersen — 30. maj 2019 @ 01:42

 27. Besættere i tæt samarbejde med revolutionære fascister i Danmark. Styret af satanisterne fra NWO.

  Løkke-Fonden bugner af velstand under Danmarks besættelse.

  Kommentar by Iznogut — 30. maj 2019 @ 02:03

 28. Kan vi få Redox og AFA til at fake en mentalundersøgelse..? Koefoedsminde har god plads de næste 30-40 år.

  Kommentar by Hurensohn — 30. maj 2019 @ 03:18

 29. Dette er alligevel noget af det mest vanvittige, som du længe har beskrevet. Jeg kan ikke engang forestille mig, hvor sygelig en tankegang der er hos Redox!

  Kommentar by Michael Jensen — 30. maj 2019 @ 04:14

 30. Sådan går det , når nogen for nemt skaffer sig penge uden at arbejde.. rødfascister fx.

  Kommentar by Hul igennem? — 30. maj 2019 @ 07:16

 31. Der er én ting, jeg ikke forstår: Skal de her retarderede redox/afa-folk, og hvad de hedder ikke leve af noget? Hvad tjener de penge på? At leve af at omvende nazister i DK må da siges at være en ret begrænset indkomstkilde.

  Kommentar by PiusXll — 30. maj 2019 @ 07:56

 32. Folkets Hus (Anakisternes højborg) får 16 MILLIONER om året af Københavns Kommune. Anakisternes har dermed råd til en ræverød advokat Knud Foldschack. De røde neo- kommunister har altid været gode til at bruge andres SURT optjente skattepenge …

  Kommentar by H. Nielsen — 30. maj 2019 @ 08:40

 33. Redox er det ikke et laxativ? – Hvordan kan et probat skidemiddel blive indklaget til bedømmelse i Pressenævnet?

  Kommentar by T. Flodur — 30. maj 2019 @ 10:38

 34. Det ligner til forveksling afpresning af almindelig kriminel art, men er ganske almindelig socialistisk og kommunistisk metode.

  Minder mig om, hvad der bl.a. foregik på universiteterne i 1970’erne og 1980’erme, “sensibilitetskurser” etc. Også meget brugt af ham svindleren, der lever i eksil – læreren fra Fyn med vindmøllerne og efterskolerne. Han fik ødelagt mange sjæle og lever nu i sus og dus i Caribien eller lignende sted. Masser af statstilskud.

  Kommentar by Peter D — 30. maj 2019 @ 10:52

 35. Preston-Bünger banden skal eksponeres mest muligt. De er om nogen venstreorienterede militante voldsfascister. Og deres yndlingsofre er selvstændige mennesker,som har den frækhed at sige deres meninger. Deres forgænger sidder som folketingsmedlem for einsatzlisten,Pelle Dragsted, hans kammersjuk Rene Karpantchof har slået ind på botanik og sådan noget sidst jeg hørte ham i en radio.

  Kommentar by Nielsen — 30. maj 2019 @ 11:15

 36. Er det lovligt offentligt at true folk hvis de ikke gør som AFA siger? Politiet er selvfølgelig ligeglade.

  Kommentar by Winged Hussar — 30. maj 2019 @ 11:34

 37. Tænk jeg troede, afpresning var strafbart i dette land.
  Burde Preston og søn; fotosmølfen, så ikke lægge roevhuller til i badet på et af vore topmoderne luksuriøse ferieresorter?
  Dét vor, i meningsmålingerne fremstormende, justitsfilister kalder fængsel. Hvor det mest fængslende er den smukke udsigt fra værelserne, samt den dyre smagfulde kunst på væggene.
  Dagen i dag slår dagen i går – som dagen i morgen vil slå dagen i dag – hvad grotesk hjernebetændt absurditet angår.

  Kommentar by White knight — 30. maj 2019 @ 11:35

 38. Værst af alt er, at politikkerne tror på MSMernes propagandaaktioner.
  Jeg var til vælgermøde i Thy i aftes og (pga. mine spørgsmål om iSlam/velfærd, kom der en EL-kandidat (historielærer på Thisted Gymnasie) hen til mig bagefter og ville snakke om menneskesyn.
  Jeg var da i snak med Niels M. Christensen fra NB og vi påpegede begge iSlams “menneskesyn”. Hun afviste alt, hvorfor jeg spurgt om hun havde læst KOranen? Hun svarede ja. Derefter roste og ophøjede hun alle “grønthandlerne, sosuerne og raketforskerne” og betonede, ivrigt, alle deres gode intentioner.
  Jeg spurgte så om hun da ikke var bevidst om Taqiya? Den tilladte løgn? Hun svarede:
  “Nej, jeg er ikke helt inde i de forskellige fraktioner”
  Jeg fik i allerhøjeste grad bekræftet min tese om “elitens” LAV-IQ.
  Og de andre genopstillende partier var ikke et hak bedre, i det kandidaterne + KDs alle som en svarede ud fra deres kontekst om, at islam er en luftboble og skal IGNORERES.
  Det var en dybt rystende oplevelse!
  At se/læse MSMerns løgne og fortielser omkring islam er e´n alvorlig trussel for vort samfund, men jeg skal da lige love for, at politikkerne kan trumfe dem med flere hestelængder.
  SK var ikke repræsenteret, så Niels M. Christensen fra NB og jeg fra publikum var de ENESTE PÅ HELE MØDET, der påpegede landets største samfundsproblem: iSlam!
  Red hvad reddes kan:
  Stem P for Stram Kurs eller D for Nye Borgerlige på onsdag!
  HVER en stemme gælder NU.!!
  Sofastemmer gælder IKKE!!!

  Kommentar by M.S. Carstens — 30. maj 2019 @ 15:52

 39. Undskyld; forkert blog.

  Kommentar by M.S. Carstens — 30. maj 2019 @ 15:55

 40. Det eneste jeg kan sige til AFA er, lige over. Alle kommer til at stå til regnskab for deres handlinger.

  Kommentar by Kristian Niss — 30. maj 2019 @ 22:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper