4. juli 2019

Scharf om GI: Bekymrende, de legitimerer en problematisk italesættelse af ‘kampen mod islamisme’

Den stalinistiske massemorder Che Guevara stod for ‘fundamentalt vigtige og rigtige idealer’, forklarede tidligere PET-chef Jakob Scharf i et samtaleprogram på P1 tilbage i 2012. Den cubanske Revolution var på samme måde ‘en helt åbenbar vigtig kamp’. Med Scharf som rejseguide er vi langt fra virkeligheden.

Flere medier har de senere uger portrætteret Generation Identitær, og det siger sig selv, at Jakob Scharf er dybt bekymret. Han associerer luftigt organisationens franske afdeling med ‘angreb på asylcentre’ og påpeger at der i gruppen ‘utvivlsomt er voldsparate’. Det samme kunne han sige om enhver form for politisk organisering, og problemet er – som journalist Rasmus Hage Dalland formulerer det, at GI kan være med til at ‘rebrande hele højrefløjen’. Smag på ordene, og de ledsagede perspektiver. National højrefløj er problematisk. Per definition.

Jakob Scharf som ekspertkilde i BT – Ny højreradikal ungdomsgruppe vækker bekymring hos tidligere PET-chef.

“Tidligere chef for PET Jakob Scharf har fulgt bevægelsen tæt, og han vurderer, at der kan være grund til en vis bekymring. … Ifølge ham er det særlige ved Generation Identitær, at de har et greb i de unge. Og især en ny gruppe af unge, man ikke tidligere har set i de højreekstremistiske miljøer.

‘Det er mange veluddannede unge, der bevæger sig i universitetsmiljøer, som bliver tiltrukket af Generation Identitær. Unge, som man på mange måder ville beskrive som velfungerende,’ fortæller den tidligere PET-chef. …

‘Jeg tror, det her er relativt nyt for mange. Og jeg tror ikke, der er et tilstrækkeligt fokus på, at der er en bevægelse i de højreekstremistiske miljøer i øjeblikket, som kræver, vi tænker nyt og anderledes.’

‘… Og det er den største bekymring: nemlig den måde, man i Generation Identitær får italesat kampen mod islamisme, for den er med til at legitimere det sådan, at der er nogle, som føler, de kan gå mere drastisk til værks for at realisere de her ting.’

Den største bekymring er ifølge Jakob Scharf altså den inspirationskilde, Generation Identitær kan være for folk, der kan dele synspunkterne, og som kan have en helt anden villighed til at bruge vold, end man måske har i kernen af miljøet.”

(Radikaliserende t-shirts, Generation Identitær, Mosbjerg Folkefest, 22. juni 2019)

Det tjener Radio24syv til ære, at de konfronterede Jakob Scharf med beskyldninger, og selvom 24Morgen-vært Ida Herskind har tæt forbindelse til det venstreradikale miljø, blev han faktisk udstillet. Via Morten Uhrskov.

Humoristisk svar fra Identitær – Sådan opdager du om dit familiemedlem er ved at blive identitær.

“Vi vil gerne hjælpe Scharf og andre, der er bekymrede for unge, der føler sig tiltrukket af Generation Identitær. Derfor har vi skrevet en liste med advarselstegn, som man skal være opmærksom på, hvis man er nervøs for at en ung man kender er ved at blive identitær:

– En kraftig interesse i sin egen historie og kultur – det er typisk for identitære at have et overdrevent kendskab til dansk historie og kultur. Det kan fx være, at vedkommende pludselig begynder at kaste sig ud i avancerede redegørelser af Jyske Lov eller lignende.

– En interesse for radikale tænkere, som fx Grundtvig.

– Sund livsstil – Begynder den unge pludselig at dyrke sport, spise sundt og den slags kan det være et advarselstegn.

– Lyst til at stifte familie og få børn i en ung alder, frem for at dyrke promiskuitet og drukkultur.

– Læser bøger om filosofi og politik i tide og utide.

– Andre tegn kan være at man begynder at gå i kirke, fejre nationaldage og danske traditioner og dykker ned i den danske sangskat.

Udviser den unge flere af disse advarselstegn, er det en stærk indikation på at vedkommende kan have radikale idéer som kærlighed til sit eget folk, en forestilling om at der skal eksistere et Danmark også om 100 år, og at Europa er værd at bevare.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/102584/trackback

31 Comments »

 1. Jeg gad godt lige have læst korrektur på GI’s liste – men OK: Det er jo dannelsestabets mest udsatte årgange, der gør oprør.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. juli 2019 @ 11:44

 2. Tænk hvor infiltreret Danmark er af anti-dansk racisme. Hadet til de hvide som følges op af befolkningsudskiftning og folkemord (fx aborter). Hele infiltreringen er i den offentlige sektor især, hvor du ikke kan få et arbejde hvis du ikke er anti-dansk racist.

  Kommentar by Torsten — 4. juli 2019 @ 11:51

 3. Og intelligent og fredeligt tilkendegiver ,goer opmaerksom paa deres synspunkter,synes at have en god forstaaelse af pligter og rettigheder,det maa vi virkeligt vaere paa vagt overfor

  Kommentar by dunk — 4. juli 2019 @ 11:53

 4. Der behøves ikke en organisation for at legitimere organiseret modstand mod muslimerne

  Generation Identitær er en konsekvens af at muslimers krigshandlinger legitimerer vold imod muslimer, og dermed føler folk sig berettigede til at danne aktive ikke-voldelige men voldsparate modstandsgrupper, som Identitær

  Det er jo let at misforstå rækkefølgen, hvis man er helt syg i hovedet

  Kommentar by Cat Girl — 4. juli 2019 @ 11:56

 5. Blev Jacob Uskarp færdig i makulatorrummet, hvor den skumle fortid skulle elimineres? Eller skal Bødskov gøre arbejdet færdig alene?

  Løkke-Fonden og Co. (The Danish swamp) bugner af velstand under Danmarks besættelse.

  Kommentar by Iznogut — 4. juli 2019 @ 11:58

 6. “Den største bekymring er ifølge Jakob Scharf altså den inspirationskilde, Generation Identitær kan være for folk, der kan dele synspunkterne, og som kan have en helt anden villighed til at bruge vold, end man måske har i kernen af miljøet.”

  Venstreorienteret logik: Når selve kernen ikke er voldelig, så kan det medføre at andre bliver det…
  I virkeligheden er det jo omvendt, som man kan se hos Scharfs venner ANTIFA, hvor kernen er voldelig, og tiltrækker flere, der ellers ikke var voldelige til at begynde med.

  Og så mangler vi da bare: “Det giver mindelser om noget fra 30’erne.”

  Kommentar by Hr. Snusk — 4. juli 2019 @ 12:00

 7. #4 Cat Girl, det er vel en reaktion mod især de sidste 50 års kulturradikalisering, som har som mål at smadre det eksisterende, uden at have andet at sætte i stedet. Islamisering og afrikanisering er bare midler til at nå målet.

  Kommentar by Hr. Snusk — 4. juli 2019 @ 12:03

 8. I sin simpleste form består en organisation af to personer – dig og din bror. Det er godt nok mod en enkelt fjende, mens det er for lidt, hvis de er 3

  Kommentar by Cat Girl — 4. juli 2019 @ 12:06

 9. Forsøger man at straffe en dansk dreng, der formentlig har handlet i selvforsvar
  https://www.fyens.dk/faaborg-midtfyn/15-aarig-fra-Oehavsskolen-i-retten-efter-skoleslagsmaal-og-racistiske-udtalelser/artikel/3363551

  Kommentar by k. m. — 4. juli 2019 @ 12:06

 10. 12:03 Ja, sandt det er de venstreorienterede kulturradigale, hele det danske folketing, det meste af verdenspressen, centralbankerne, IMF, UN osv osv i en lang uendelighed, som er de egentlige skyldige, og dem det drejer sig om at detronisere

  Kommentar by Cat Girl — 4. juli 2019 @ 12:09

 11. Kunne man tænke sig at Jakob Scharf forveksler antifa med ID?

  Eller, hvad med en intim samtale med Jakob Scharf om antifa?

  Nej vel!

  Kommentar by Santor — 4. juli 2019 @ 12:21

 12. Fuck, GI selvfølgelig!

  Kommentar by Santor — 4. juli 2019 @ 12:22

 13. Fuck Mohammedanmark vi er helt færdige. Luk lortedanmark og spar vores efterkommere for mere ydmygelse og vores børn og børnebørn fra at blive voldtaget og myrdet af importerede islamister aka muslimer.

  Kommentar by Piphans — 4. juli 2019 @ 12:43

 14. Scharff er et rigtigt svin

  Kommentar by BB — 4. juli 2019 @ 12:45

 15. Måske ikke lige det rigtige fora, men der er vist flere der oplever det samme. Hvis man slår op på -DenKorteAvis- bliver I så også chikaneret af en -TDC-erhvervs- undersøgelse (?), (efter cirka 10 sekunder), som man ikke kan slette, med mindre man lukker helt ned for DenKorteAvis? Man lukker ned og slår op igen på “Den Korte avis” og så gentages chikanen…Har I oplevet det samme? Det er rent chikane overfor “Den korte avis” af TDC- som åbenbart har lagt navn til chikanen. Har I også den erfaring? Så klag til TDC-erhverv. Jeg er rasende på dem.

  Kommentar by Michael Unna — 4. juli 2019 @ 12:49

 16. Scarf er syg i hovedet. Vel som følge af mange års kulturradikal hjernevask?

  Lige nu er der så en debat i DR P1 ang. den forhøjede pensionsalder og den afskaffede efterløn. De folk der er med prøver at bilde os ind at det er kolossalt kompliceret af skaffe en værdig tilbagetrækning for nedslidte.

  Men hvad man “glemmer” at fortælle om, er at den stigende pensionsalder skyldes mangel på penge, fordi en meget stor del af statsbudgettet fjolles og ødsles væk på indvandring og et utal af skøre projekter. Og hvad man heller ikke snakker om, er at det hele slet ikke er kompliceret. Det som skal til er enkelt: de gamle partiers velfærdsnedskæringer/-forlig skal annulleres og følges op af et stop for det helt fantastiske og kolo-enorme PENGESVINERI som Christiansborg har gang i året rundt.

  Ikke eet ord ofrede man på at det ikke handler om “ældrebyrde”, men om invasions-byrden og politikerfrås-byrden. Alle deltagerne praktiserede
  grov vildledning. Selv Jesper Petersen fra S og en fra DF deltog i at lægge røgslør ud omkring den systematiske udhuling af vores velfærd og sundhed.

  Kommentar by Ole Jensen — 4. juli 2019 @ 12:59

 17. Jakob Scharf, paa tysk “Schafskopf”, kan nu dyste med onkel Bonnichsen om hvem der er den skarpeste kniv i skuffen. Gud ske lov og tak for begge d’herrers status som forhenvaerende….

  Kommentar by krassisten — 4. juli 2019 @ 13:15

 18. Fyr alle danske lorte dhimmistrissere(dvs. 90% af dem alle sammen. Og hvorfor er antifa og resten af venstrefløjen(dvs. alt fra de radigale og til enhedslisteterroristerne) ikke på terror listen ????????????

  Kommentar by Piphans — 4. juli 2019 @ 13:29

 19. Denne åbenlyse idiot, har været chef for PET, et organ der skulle/burde varetage Danmarks interesser. For mig virker han som en 5-kolonne, sammen med tåben Bonnichsen, tidligere operativ chef for samme organ.

  Kommentar by der Adler — 4. juli 2019 @ 13:43

 20. Jakob Scharf er en usmagelig socialdemokrattype,som hele hans karriere har gjort mere skade mod- end gavn for Danmark. Hver eneste gang han er kommet med en udtalelse til “journalister”,har han undskyldt de fremmedes opførsel. Det vil altid blive til at nationalister bliver de onde når hans vrøvl og globalismepropaganda når spalterne i løgnepresssen eller skærmen/højttalerne i de elektroniske medier.

  Kommentar by Nielsen — 4. juli 2019 @ 13:59

 21. Morten – – – — 4. juli 2019 @ 11:44

  Det ville klæde dig at udtrykke dig mere specifikt.

  Jeg betragter GI som et sunhedstegn og er lettet over, at der endelig er opstået et ungt protetsparti.

  Har ikke så høje forventninger, når det gælder bikini-bimboen, og hvad DF angår, befinder man sig åbenbart i et vadested midt immellem Socialdemokratiet og Tidehverv.

  Ang Jacob Scharf har han gjort det til sin levevej at spotte farlige tendenser, og mon ikke det har påvirket den i forvejen tvivlsomme vurderingsevne.

  Men der kan være andre forhold, som påvirker Scharf, og som vi ikke har en kinamands chance for at gennemskue. En historiker har gjort mig opmærksom på, at for nogle generationer siden indvandrede en jødisk Jacob Scharf og familie fra Tyskland eller Østeuropa til Norge.

  Kommentar by Peter D. — 4. juli 2019 @ 14:05

 22. @Michael Unna: Min chikanereklame i Den korte Avis giver sig ud for at være fra Telenor – jeg er kunde hos Telenor. Du er vel kunde hos TDC?
  Jeg har mistanke den grønne reklame med titlen “You Lucky Dog”. Undgå at nærme dig den.

  Kommentar by ino — 4. juli 2019 @ 14:47

 23. Jakob Scharf er en smovs.
  En social smovs.
  En social suicidal smovs.
  Hvor er det bare labert at tænke sig, dén 0-bon og “succesforfatter” har været een af øverste til at forsvare og passe på dig og mig.
  Siger også ikke så lidt om sindelaget hos dem højere oppe i systemet.
  We’re genuinely fucked

  Kommentar by White knight — 4. juli 2019 @ 15:24

 24. Tak 22). Jeg kan selvfølgelig vinde en Samsung mobil….bare mit kortnummer til transportomkostningerne etc. Har ellers ikke dvælet ved den, men forsøgt at komme igen igen igen igen….etc. Jeg har orienteret Denkorteavis, og TDC. Det må være en påført virus.Selvfølgelig skal man ikke reagere…..TDC mener selv de bliver misbrugt i virusfiskning.

  Kommentar by Michael Unna — 4. juli 2019 @ 15:44

 25. en medarbejder fra TDC (men jeg går ud fra de reagere).

  Kommentar by Michael Unna — 4. juli 2019 @ 15:45

 26. Dagens bedste grin 😂

  Sharia-patrulje forhindrer haram-svømning i Lyngby

  https://identitaer.dk/2019/sharia-patrulje-forhindrer-haram-svoemning-i-lyngby

  Torsdag aften rykkede en sharia-patrulje og deres kamel ud til Lyngby Svømmehal, for at sikre sig at de islamiske love blev overholdt, og at de svømmende blev holdt strengt kønsopdelt. En del brugere af hallen havde ikke helt forstået, at det var haram at bade sammen begge køn, og måtte gentagne gange have forklaret, at svømmehallen denne aften var forbeholdt mænd. Desværre respekterede ikke alle patruljens påbud.

  Kommentar by Bjovulf — 4. juli 2019 @ 17:34

 27. Den kontroversielle forræderidømte og straffede Jacob Scharf?

  Kommentar by Hul igennem? — 4. juli 2019 @ 18:47

 28. # 15.
  Jeg er udsat for det samme, omtalte forhindrer mig i at læse DKA.
  Klage til TDC Erhverv??? Det er ren tidsspilde.

  Kommentar by SUK - alle diise kloge - Åger. — 5. juli 2019 @ 09:46

 29. Scharf burde have haft snuden i de moskéer, der i årevis har prædiket i termer, hvor følgen kunne være, at der var grupper, der kunne tænke sig at gå videre i voldelig retning. Nu er han bare endnu en ligegyldighed i rækken af ligegyldige, men alligevel yderst farlige apologeter for den multikulturelle nye verdensorden, hvor de oprindelige europæeres hjemlande koloniseres og underlægges overnationale bestemmelser og organisationer. De danskere, der har brugt deres magt til at fremme det nuværende, og sammen med skoler, institutioner, universiteter, medier, osv har indoktrineret og slavebundet vore kommende generationer, er de sande forbrydere. Muslimerne gør bare det, de har fået besked på, fordi muligheden var der.

  Kommentar by Uno — 5. juli 2019 @ 09:52

 30. Han ligner Lars og Troels Trier så det skal nok passe at han er jøde

  Kommentar by Træt — 5. juli 2019 @ 11:28

 31. Ifølge den almindelige presseskik burde Jakob Scharf vel i øvrigt præsenteres som “tidligere chef for PET og dømt for videregivelse af fortrolige oplysninger”.

  Kommentar by Rune — 6. juli 2019 @ 21:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper