12. december 2009

Informations Peter Wivel og Mexikanersagen, 1977

Interessant historie set på Henrik Gade Jensens JP blog – Fra terror til indvandring (20/11-09).

“Bent Blüdnikow behandler også den såkaldte mexikanersag i 1977. Mexikaneren Jaime Martinez skulle udvises på grund af fare for statens sikkerhed og udvisningen udløste et ramaskrig på den danske venstrefløj. Der var stor solidaritetsfest i Nørrebrohallen med flere tusinder sympatisanter orkestreret af Informations daværende hovedskribent Peter Wivel. Justitsminister Orla Møller og den socialdemokratiske regering kom under hårdt pres, også fra deres egne partifæller, for at ændre udvisningen. Regeringen kunne af gode grunde ikke begrunde udvisningen, da den byggede på hemmelige efterretninger, så kritikken var nem at føre frem.

Blüdnikow dokumenterer i bogen, at Martinez ikke uden grund blev udvist af Danmark, men at han sandsynligvis indgik i terrornetværk med tyske terrorister, var involveret i Rote Armee Fraktions aktioner og senere også et kidnapningsforsøg på en svensk minister. Blüdnikow vurderer, at Martinez efter alt at dømme var agent for Cubas hemmelige politi.

Efter den offentlige kritik blev udvisningen indklaget til ombudsmand Lars Nordskov Nielsen, der imidlertid ligesom regeringen mente, at Martinez var til skade for landets sikkerhed p.g.a. af deltagelse i international terrorvirksomhed. Justitsminister Orla Møller lod også den europæiske menneskerettighedskommission tage stilling til sagen, der ikke havde noget at indvende mod udvisningen.

Imens kørte især avisen Information under Peter Wivels ledelse kampagnejournalistik til fordel for Martinez: “Mexicanersagen har vist, at begrebet “statens sikkerhed” har vide rammer for nu at sige det mildt, og selve behandlingen af mexicaneren er næsten en generalprøve på de tilstande også danske borgere kan vente sig” (cit. fra Blüdnikow s. 393).

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/10315/trackback

4 Comments »

 1. Var det ikke denne såkaldte ‘Mexikanersag’ der i høj grad var med til at bane vejen for den katastrofale udlændingelov af 1983???

  Kommentar by JensH — 12. december 2009 @ 13:25

 2. Ved det ikke

  Kommentar by dommedag — 13. december 2009 @ 09:15

 3. Godt Bent Blüdnikow husker Mexicanersagen og beskriver den i den fremragende ‘Bombeterror i København’ som netop er udkommet (anbefales). Han beskriver også ofrene – herunder dem der døde af dansk terrorstøtters medvirken. Pædagogen Ulla Lyngsby var dybt engageret i Palæstinensisk terror og hende lod man gå fri. Hun var tilsyneladende under venstreorienteret politisk beskyttelse. Hvorfor graver de statsejede elektroniske medier ikke i den sag? Det er ikke svært at gætte. Bogen dokumenterer, hvor langt ude venstrefløjen var efter 1968. Efter marxismens sammenbrud i 1989 har de enten holdt lav profil, hvis de ikke uset kunne snige sig hen til håndvasken. Preben Wilhjelms forarglse over PET og PET-kommissionen i den gamle venstreorienterede pavestil virker idag ufrivillig komisk. Findes der en større og mere patetisk nar? Han har tabt sin nimbus. At de statsejede tv-stationer fortsætter med at dyrhe ham og desuden helgenkåre f.eks Blekingegade-banden og andre venstreorienterede totalitære diktaturdyrkere ad nauseam, må man se som monopolets sidste krampetrækninger – de kæmper for at bevare livstids-jobbene til nomenklatura udenfor fri konkurrence og satser på fru Lord in spe Helle TS+Villy&Gulag-Sohn, som deres garanti for fast arbejde frem til pensionen.

  Kommentar by Anonym — 15. december 2009 @ 13:20

 4. Godt Bent Blüdnikow husker Mexicanersagen ….var bare mig på ny computer!

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. december 2009 @ 13:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper