14. august 2019

EU-Kommissionens juridiske tjeneste: Marrakesh ‘har retslige virkninger for EUs udviklingspolitik’

Marrakesh-debatten sidste år blev lukket med ‘Russer-kortet’, og havde vi haft afbalancerede medier, så var det blevet et emne i valgkampen. Der findes helt sikkert gode journalister, men eventuelle afsløringer ville ikke være karrierefremmende. Interessant historie set hos Berlingske – Lækket EU-notat åbner ny debat om omstridt FN-migrantpagt.

“Et juridisk notat fra EU-Kommissionen dateret 1. februar viser ifølge Dansk Folkeparti og Konservative, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) manipulerede med sandheden, da han og regeringen forsikrede om, at Danmarks tilslutning til en omstridt migrationspagt fra FN ikke ville få negative konsekvenser for Danmark. …

Berlingske har fået adgang til det lækkede notat, som stammer fra EU-Kommissionens juridiske tjeneste. Men som ikke – og det er vigtigt – ikke officielt er Kommissionens holdning.

I notatet gennemgås migrantpagten over 10 sider, og særligt ét punkt i notatet vækker opsigt.

Sort på hvidt står der nemlig, at ‘vedtagelse af GCM (migrationspagten) har retslige virkninger for EUs udviklingspolitik.’

Det er centralt, fordi det er i modstrid med et notat, som regeringen oversendte til Folketinget 3. december 2018. Her var konklusionen blandt andet, at pagten ‘efter sit eget indhold ikke er juridisk bindende’, og at ‘GCM ikke pålægger landene nye retlige forpligtelser.’ Danske eksperter var også sikre: Pagten ville ikke få konsekvenser for Danmark.”

(Lars Løkke Rasmussen i Marrakesh, 10. december 2019; Foto: Twitter)

“I debatten om den omstridte FN-migrationspagt, som underskrives i Marokko mandag, har automatiske robotter efter alt at dømme været med til at sprede misinformation og budskaber imod dansk tilslutning til pagten. Det vurderer Udenrigsministeriet i en intern undersøgelse, erfarer Altinget. … det er uklart, om der er tale om en organiseret kampagne, og om der i givet fald står udenlandske kræfter bag.” (Altinget, 12. december 2018)

“Løkke kommenterede også de seneste dages rygtestrøm om, at falske robotter har genereret en systematisk modkampagne mod FN-erklæringen. Han peger på, at sagen indtil for få uger siden ikke eksisterede i danske medier, men har været en sag, der er vokset frem nedefra. … Den mindre gode side er fænomenet med, at budskaber bare bliver slynget rundt med robotter og måske tegner et andet billede af bekymringen end det, der måske er basis for.” (Politiken, 12. december 2018)

Oploadet Kl. 00:53 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/103522/trackback

30 Comments »

 1. Ifølge artiklen skulle Løkke have manipuleret med sandheden.
  Jeg tolker det som newspeak der reelt betyder at statsministeren har løjet om traktaten.Muligvis endda overfor de partier han har samearbejdet med.

  Det er en ret stor skandale der burde få den konsekvens at Løkke trak sig fra politik
  En anden konsekvens burde være at underskriften blev erklæret ugyldig da dens parlamentariske grundlag er opnået via løgn

  Intet af dette vil ske,sosserne vil sikkert heller ikke gøre noget ved det og det bør folk tænke over når politikere snakker om moral

  Kommentar by jønne — 14. august 2019 @ 03:05

 2. Synes også det er værd at understrege, at Lars Luskefis prøvede at tørre underskrivelsen af på to andre politikere, der begge nægtede at parere ordre, fordi de udmærket var klar over at det var politisk selvmord, hvilket Luskefisen jo selv fandt ud af senere.
  Nu er spørgsmålet så bare, om der også var tale om en grov overtrædelse af gældende love, og hvad Folketinget/retssystemet har tænkt sig at gøre ved det?

  Kommentar by Kimski — 14. august 2019 @ 04:12

 3. Tidligere kunne vi takke Søren Krarups og Sørens Espersens lille lorteparti for at hjælpe Dhimmi Radioen til at få snablen ned i skatteydernes lommer,mere end de allerede har. Nu kan vi takke Pia Kjærsgård for at hjælpe Ursula von der Leyden og den små Emanuel Macron -Kejser Napoleons inkarnation,nåh ja og vores evige fjender i vest (Ved ikke at vise regeringen mistillid inden underskrivelsen af markeshaftalen) med at fuldstændiggøre ødelæggelsen af vores land ved hjælp af fremmede som aldrig har haft noget som helst at gøre med dansk kultur og som dermed er vores fjender,allerede inden de med tillaadelse fra eurokraterne og et samlet dansk fjolseting invaderer Danmark og udfører terroraktioner mod os på daglig basis.

  Kommentar by Nielsen — 14. august 2019 @ 05:18

 4. død over Politikens Hus

  Kommentar by Cat Girl — 14. august 2019 @ 05:48

 5. Jamen, skal vi nu til det – IGEN!
  Lars Lort er en gemen lille psykopatisk svindler og løgner – par excellence.
  Ingen når ham til de sponserede sokkeholdere i dét stykke. INGEN!
  Et par råd herfra:
  Stol aldrig på denne patetiske mandsling.
  Lav aldrig aftaler med dværgen.
  Gi’ ham en hvid habit på (endnu een).
  Og ingen vil ku’ se forskel på ham og Låsby-Svendsen.
  Jeg undskylder mange gange Låsby, at du således bliver trukket ned på et plan, hvor du slet ikke hører hjemme.

  Kommentar by White knight — 14. august 2019 @ 07:42

 6. Så de russiske bots sagde sandheden.

  Kommentar by traveler — 14. august 2019 @ 07:51

 7. #

  Det ser ud som om LARS LUSKEBUKS har løjet både overfor partifæller, overfor folketinget, overfor pressen og overfor det danske folk, i en for Danmarks fremtid livsvigtig og afgørende sag. Kommer det ikke ind under straffelovens bestemmelser om bedrageri, landsforræderi og højforræderi? Er Lars Quisling ikke politiker, men en gemen kriminel forklædt som politiker?

  Og hvad med Thullesen, som Snaphanen har omtalt som “en idiot i politikerklæder”? Er Thullesen og DFs ledelse ikke medskyldige i vælgerbedrag af værste slags?

  Kommentar by Bent Nielsen — 14. august 2019 @ 07:54

 8. #

  DET ER OGSÅ meget alvorligt, at Socialdemokratiet som altid har skullet forestille at være de svages, børnenes og de almindelige danskeres beskytter, nu er gået over til det stik modsatte: nu vil S og Mette socialfidus i stedet for UDLEVERE de svage, børnene og de almindelige danskere til endnu mange flere hundredtusindvis af fanatiske og voldelige kulturfremmedes forgodtbefindende.

  Og det selvom Danmark i forvejen hærges af alle mulige former for migrant-, flygtninge- og asylant-kriminalitet!

  Den nye regering bør naturligvis snarest trække Danmark ud af Marokko-pagten.

  Kommentar by Bent Nielsen — 14. august 2019 @ 08:13

 9. Vi har ikke lighed for loven herhjemme (surprise!)
  Enhver anden dansker ville ha’ været sat fast forlængst – for meget meget mindre.
  Tror ikke en gang, han ka’ sige sit navn – uden at komme til at lyve.

  Kommentar by White knight — 14. august 2019 @ 08:19

 10. Skide være med Lars og Marrafis og gøgl; så længe jeg ikke godkender noget islamistslikkeri, så kommer der ingen islamister over min dørtærskel og de får ikke én krone. F*** Lars og Marrafis og islamister, medløbere og r**slikker i deres helhed- intet kan I bestemme på mine vegne, I kan slå jer i skridtet med en våd Perkerlinger lige så længe I gider; Intet får I!

  Kommentar by Hul igennem? — 14. august 2019 @ 08:29

 11. Alle vidste, at “den traktat er ikke bindende”, var en gigantisk løgn. Alligevel blev den underskrevet. Og vi er nu bundet.

  Fordi vi ikke har nosser nok til at melde os ud af EU. Gjorde vi det, ville vores politikere pludselig skulle stå til ansvar for den slags unilaterale beslutninger.

  Kommentar by Quark — 14. august 2019 @ 08:31

 12. Nu har Dansk Folkeparti en mulighed for at reparere på den manglende handling, hvor de intet foretog sig da Lars Løkke Rasmussen underskrev omtalte aftale i Marokko. Dansk Folkeparti kunne havde opsagt samarbejdet med regeringen og stillet et mistillidsvotum til dem. Dette ville have skabt tillid til partiet og ikke den mistillid som gav dem et historisk dårligt valg.
  Dansk Folkeparti kan påberåbe at aftalen er sket på et falsk grundlag, hvor statsministeren enten har misinformeret eller fyldt os med løgn. Derfor skal denne aftale opsiges her og nu.
  Ved ganske udmærket godt, at der ikke er flertal for dette, men forsøget skal gøres, fordi det vil få en historisk betydning for det efterspil der vil komme.

  Kommentar by Erik Skifter — 14. august 2019 @ 09:08

 13. Venstre trænger i den grad til en ny leder, der varetager danskernes interesser frem for afrikanernes (og sine egne interesser for en international karriere). Jeg håber at Hjort Frederiksens aktion for at få en ny ansvarsbevidst ledelse bliver en succes. Så kan de måske få regeringsmagten næste gang.

  Desværre har vi nu en endnu værre regering end den forrige. En elevrådsregering, bestående af unge naive, uvidende og idealistiske evighedsstudenter, der aldrig har haft en reelt arbejde. Statsministeren er en halvstuderet letvægter med en vis indsigt i afrikanske forhold, men nok temmelig blank når det drejer sig om det danske samfund. Den må have en hær af støttepædagoger for at illudere regering.

  Kommentar by JC — 14. august 2019 @ 09:09

 14. Dansk Folkeparti blev straffet for sine gentagne svigt under Løkke. Løn som forskyldt. De skulle aldrig have accepteret folkevandringen i 2015, de skulle aldrig have stillet sig tilfreds med Støjbergs symbolpolitik. Og ikke mindst skulle de aldrig have accepteret Marrakech pagten. Svaghed og manglende handlekraft symboliserer levebrødspolitik, og det hævner sig. De missede en gylden chance for et flygtningevalg efter et mistillidsvotum, et valg der kunne have givet dem regeringsmagten.

  Kommentar by JC — 14. august 2019 @ 09:17

 15. Ja nationsbøddelen Venstre har sørme givet os en Løkke om halsen – hvordan har du det med det, Tulle?

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 14. august 2019 @ 09:53

 16. Al politisk virke og magt er funderet og baseret på løgn og bedrag… sådan har det altid været og vil altid blive…det kunne på sin vis fungere i tidligere tider med mediernes kritiske indfaldsvinkel de pågældende steder og lande… Men medierne er i dag selv blevet en del af den kultur og adfærd…sådan at løgn og bedrag er basis for i hvert fald al vestlig information og magtudøvelse….!!

  Kommentar by Black Watch — 14. august 2019 @ 10:21

 17. Hej hov, var de Konservative ikke en del af den regering der udsendte notatet?

  Kommentar by Vagn Henning — 14. august 2019 @ 10:55

 18. Erik Skifter 09:08
  Lige præcis.
  Marrakech var Tulle og DF’s sidste chance til, at reparere på et miserabelt 3 1/2 årigt forløb. Hvor man fra dag 1 misrøgtede det kæmpe mandat og den tillid, man var blevet givet af vælgerne i 2015.
  Man(DF) ku’ lige nøjagtigt have afværget katastrofen – dem begge – ved at ha’ sparket dén aftale helt ud af stadion, ved at have revet bedetæppet væk under gnomen.
  Men af fuldkommen uforklarelige årsager, forholdt DF sig fuldkommen passive.
  Ja, regeringen var væltet. Men herregud, det ville den med allerstørste sandsynlighed gøre alligevel mindre end et 1/2 år efter.
  Tulles passivitet tilsammen med Messedrengens fiflerier og forræderi mod en lille 1/2 mio. vælgere, satte endegyldigt en fed streger under, at vi stikker os selv blår i øjnene, hvis et sekund tror, DK’s redning skal komme fra den kant af.
  Derfor tror – og håber jeg, at vi ALDRIG mere skal se et DF med en kæmpe ikke-indflydelse.
  Folk herhjemme KAN jo godt “stemme med fødderne”, når noget bliver FOR broget.
  Spørg blot “Palle alene i verden”. I véd, ham Bambi-Bent-Mr.10%-Betjentsens jagtkumpan.
  Der da det kneb, ikke viste sig ligeså sej, som sine bøffer. Og hvis største bøf nogensinde var, at genere en lille fiskemand i Sæby.
  Folkedybets hukommelse ER ikke blot en myte.
  Vælg at ta’ godt vare på den fremover, når noget handler om DF.
  GÅ ALDRIG TILBAGE TIL EN FUSER –
  er ikke kun forbeholdt Nytåret.

  Kommentar by White knight — 14. august 2019 @ 10:58

 19. Et enormt svigt og ikke mindst svig overfor den Danske befolkning og det lader til at ingen vil forfølge det, hverken politisk eller juridisk.

  Hele regeringen og folketinget er skyld i den løgnekampagne der blev ført mod Danskerne i tiden før aftalen.

  Jeg missunder lidt USA for i det mindste at have en en opposition der er villig til at bruge kræfter på at vælte deres nuværende præsident. Hvor er den Danske der vil gøre det samme? Hvor er der en med resurser nok til at tage slagsmålet i retten?

  Kommentar by Santor — 14. august 2019 @ 12:04

 20. Traktaten er ikke i sig selv juridisk bindende. Men der er jo tale om ganske klare hensigtserklæringer:

  1. Mere “legal” indvandring fra Afrika til Europa
  2. Bedre forhold for migranter
  3. Mindre kritisk omtale i medierne om migranter (dvs. pressecensur)
  4. Multikulturalisme som målsætning

  Andre traktater af denne karakter har affødt konkrete lovinitiativer i europæisk ret, f.eks. Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Det vil også ske her foranlediget af EU og Europarådet.

  Derfor burde DK aldrig have underskrevet denne traktat, for nu fanger bordet.

  Kommentar by Holger_Danske — 14. august 2019 @ 12:16

 21. DF vil aldrig kunne genrejses til fordums storhed. De toppede i 2015 og har forspildt muligheden for et come-back. Den fremgang som jeg ser for nationalkonservatismen de kommende år, vil blive høstet af Nye Borgerlige og Stram Kurs. Man kan håbe på at de mest fremragende DF profiler hopper af til Nye Borgerlige. Venstre har ligeledes forspildt sine muligheder. Det kan være at de kan få regeringsmagten igen hvis de finder en ny ansvarsbevidst leder. Men det bliver på DF’s, NB’s og SK’s nåde.

  Kommentar by JC — 14. august 2019 @ 13:25

 22. STRAM KURS er måske lidt for meget et eenmands-parti til at få stor tilslutning? Og NB er nok lidt for blødagtigt og kompromis-søgende? Det vil måske være klogt at opstille en tredje mulighed, et parti med folk som længe har kæmpet for at få standset invasionen. Om ikke andet kunne et tredje parti supplere de to første. Man kunne hente folk som Jalving, Uhrskov, Støvring osv. ind som kandidater. Folk der har turdet gå mod strømmen i over 1O år.

  Kommentar by TP — 14. august 2019 @ 14:28

 23. # JC 9.o9: Hjort Frederiksens aktion var vist mest for at sikre at Lars Luskebuks forblev som enevældig formand. HF er ikke en som man som vælger kan have tillid til. Men ellers enig i at den nye regering næppe er bedre end den gamle.

  Om vi kan få et valg om fire år uden valgfusk og massiv medie-manipulation er vel tvivlsomt. Måske er Danmark på vej til at blive udslettet som vi danskeres folkehjem? Det begynder at se sådan ud.

  Kommentar by TP — 14. august 2019 @ 14:40

 24. Eksperter – HA, siger jeg bare!

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 14. august 2019 @ 14:49

 25. Med EU er der opfundet en mekanisme, hvor de nationale demokratier kan snøres af en lille magtelite. Holger_Danske 12:16 beskriver præcist, hvordan mekanismen virker:

  Danmark underskriver en international aftale, der ikke i sig selv er juridisk bindende efter dansk ret.
  Fint nok, tænker folk flest. En ikke-juridisk bindende underskrift kan danskerne da godt acceptere.

  Så tager EU og Europarådet aftalen op og forpligter EU-landede gennem konkrete lovinitiativer i europæisk ret.
  Og på den måde tvinges aftalen ned over Danmark, nu som juridisk bindende.

  I tilgift bruger EU mekanismen til at underminere det nationale demokrati, eftersom befolkningen bliver pissesure på deres nationale politikere, når de opdager, at de er blevet snøret.

  Keine Hexerei, nur Behendigkeit.

  Kommentar by traveler — 14. august 2019 @ 17:34

 26. Erik Skifter — 14. august 2019 @ 09:08:

  Det har DF ikke no…. til.* De er længst blevet smittet af det klæbrige taburetklister på Borgen. Til trøst, har jeg begrundet håb, om at Pernille Vermund/NB vil anvende hver en mulig lovparagraf, for at få landsforræderens underskrift gjort ugyldig.

  traveler — 14. august 2019 @ 17:34:
  Ja, som jeg konsekvent har påpeget; Hvis underskriften virkelig ikke er juridisk gyldig, så vil EU få Migrant Pagten gjort pligtig for alle medlemslandene, inkl. Danmark.

  * jeg ville have skrevet rygrad, men dette link trængte sig omgående på:
  https://freespeechblog.ch/2019/07/13/selv-i-familien-thulesen-dahl-trives-hadet-til-danskerne/

  Mette Frederiksen er sikkert Landsforræderen dybt taknemmelig, for hans beskidte forarbejde til S-regeringens vælgerbedrag; “jamen vi kan ikke forhindre, at flodbølger af muslimer nu har krav på evig forsørgelse i Danmark på grund af Pagten”

  Tillige med samtlige folketingsmedlemmer + partier anno 2018, bør hver en samtidig mediestøttet journalist + medier stilles for retten/en folkeret for landsforræderi/stiltiende landsundergravende virke.

  Jeg har tidligere, her på UP, lagt et forslag frem, om oprettelse af en forening for og styret af ofre for vold og overgreb begået af flygtninge/indvandrere og deres efterkommere fra og med år 19xx. Som jeg begrundede i forslaget, ville en sådan forening stå meget stærkt, uden politisk- og økonomisk afhængighedsforhold, og ville derfor også være et særdeles godt fundament til ovennævnte retssag.

  Kommentar by M.S. Carstens — 14. august 2019 @ 23:34

 27. M.S.Carstens 23:34
  Vedr. dit link:
  Dét, ham med den brune Harpun jamrer op om:
  At han ikke vil integreres, fordi der pisses på ham, er jo det rene skære skingrende homofile vanvid.
  Eet er, du frivilligt får lov at RP fætter Tulle – vi andre vil fanme ikke finde os i det. Og det kalder du at pisse på dig?
  Når DK ikke bare uden videre, vil lægge måshul til din indtrængen, så bli’r du fornærmet?
  Jeg følte mig også pisset på af Ferariforhandleren forleden. Da han ikke bare udleverede mig nøglerne til den nye Ferrari, jeg havde udset mig.
  Perkerlogik.
  Skrid ud af mit land – og tag for min skyld gerne Tullerne med. Så ka’ i lege alle de doktor og tisselege i lyster – det skal bare ikke være hér. Så du oss’ slipp’ for oss’ den besværli’ integration.

  Kommentar by White knight — 15. august 2019 @ 05:10

 28. White knight — 15. august 2019 @ 05:10:

  Se tillige min kommentar til
  https://freespeechblog.ch/2019/07/13/selv-i-familien-thulesen-dahl-trives-hadet-til-danskerne/
  For det betyder jo reelt, at Harun Demirtas “inden for familiens mure”/uden om offentligheden kan styre Thulesen Dahl, ved at true ham, med både “beviseligt” had mod flygtninge og homoseksuelle.
  Når vi både kender den islamistiske infiltrations-strategi og Demirtas politiske aktiviteter, skal der ikke meget til, for at få mistanke om, hvordan han kan styre partiformanden indefra.

  Kommentar by M.S. Carstens — 15. august 2019 @ 23:38

 29. Ps. til White knight:

  -Nej, islamisten her har da så sandelig ikke tænkt sig at forlade vort land. Se her

  https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/harundemirtas/ECE10758442/haeng-et-sygehusskilt-paa-vaeggene-vi-behandler-ikke-racister/

  hvad han som kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd skriver!

  Kommentar by M.S. Carstens — 16. august 2019 @ 00:32

 30. NATO :))

  Kommentar by JAP — 17. august 2019 @ 09:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper