25. august 2019

Niels Lillelund: “Det er ikke Isam B, der undergraver Danmark eller dansk kultur, det klarer vi selv…”

Jeg er ikke 100 procent enig med Lillelund her, men han har uomtvisteligt en pointe. Det er nemt for konservative at undsige multikultur som ideologi, men hvis man ikke selv viderefører fædrene arv i bred forstand, så asfalterer man vejen for det udanske. Niels Lillelund kommenterer i Jyllands-Posten – Danmark, dit indre ocean.

“Det handler om dannelse, tabet af dannelse. I dag er kulturen ikke noget, man er en del af, men noget, man vagt forestiller sig muligvis står i en bog, man i øvrigt ikke læser. Det ses af opstandelsen omkring Isam B’s mulige bidrag til Højskolesangbogen. … Det er ikke Isam B, der undergraver Danmark eller dansk kultur, det klarer vi selv, ganske uden hjælp udefra:

Hvis den sang kan stå i Højskolesangbogen, så kan alt stå der. Det gør det forresten også. Her er tekster af Otto Gelsted, den gamle kommunist, der fablede om at rive korset af Dannebrog; ‘Stryg det grimme kors af flaget, gør det rødt!’, vrængede han – før han ved synet af de tyske tropper den 9. april skrev: ‘Men i den angstens stund // Du lå med blodig mund // og alt omkring var dødsens nat og gru // da så vi og forstod // til vore hjerters rod // at aldrig har vi elsket Dig som nu!’ – og det er heldigvis den, der står i Højskolesangbogen, sammen med den vidunderligt milde ‘Her har hjertet hjemme.’

‘Jeg ved en lærkerede’ står der også, den har tekst af Harald Bergstedt, som skrev i det nazificerede magasin Globus, som hans socialdemokratiske partifæller formåede at forlade lige akkurat i tide, mens de smart efterlod ham med skammen.

… Nu har vækkeuret ringet, bevar mig vel, og det er alt for sent. Men det var os selv, der forskrev os til de søde drømme, ikke de andre. Det er os selv, der har opgivet dansk kultur, ikke Isam B, der har taget den fra os. Selv om mange synes at tro det; det er det nemmeste, så er det ligesom nogle andres skyld.

Oploadet Kl. 15:17 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/103761/trackback

13 Comments »

 1. 7000 kroner pr. måned i integrationsydelse før familiesammenføring og børnebidrag til enhver, der kan fremstamme ordet “asyl” fra lande, hvor månedslønnen er 500 dollars, hvis man arbejder 60 timer om ugen. Ehm… Er det ikke ret håbløst at bebrejde dem? Det er jo ikke bare en invitation. Vi tigger om, at de kommer. Vi støvsuger dem hertil.

  Kommentar by Fascist — 25. august 2019 @ 15:37

 2. Hov, jeg glemte helt at sige, at straffen for voldtægt er 8-12 mdrs. fængsel og at maden er ren luksus. Man skal ikke lade sig skræmme af domstolenes farlige populistiske udtryk som “udvisning i 6 år”, der blot betyder tålt ophold med endnu mere gratis mad og en meldepligt, der aldrig bliver håndhævet.

  Kommentar by Fascist — 25. august 2019 @ 15:39

 3. *

  Niels Lillelund har måske ikke ret i alt, men han har da ret i at flertallet af politikerne, journalisterne og vælgerne støtter en politik som er pervers, morderisk og skingrende sindssyg.

  At have stor tillid til de gamle partier, medierne, myndighederne og “systemet” er nu om dage et tegn på dumhed, uvidenhed eller hjernevask.

  Christiansborg er en katastrofe. Man er i fuld gang med at forære vores land, byer, boliger, kvinder, velfærd, penge, skoler, jobs, sundhedsvæsen, infrastruktur, kultur, fred og sikkerhed væk til hærskarerne af migranter og asylanter.

  Man lader grænsen være hullet som en si, så masser af narkotiske stoffer, våben, giftige dyr og planter, handlede kvinder, voldelige kriminelle, smitsomme sygdomme og diverse nassere, svindlere og tyvebander kan strømme ind døgnet rundt.

  Frankrig, Belgien, Holland, England og især Sverige har længe været advarende eksempler.

  Det er den totale og fuldstændige udplyndring af danskerne man er startet på. Hverdagsterroren er så småt begyndt. Inden længe vil det handle om fordrivelse, massedød og folkedrab. Det lærer Sverige os, medmindre vi nægter at se hvad der sker derovre.

  Kommentar by Ole Jensen — 25. august 2019 @ 17:11

 4. Problemet er, at føderalisterne – tidligere kendt som “de borgerlige” – ikke er interesseret i, at dansk kultur styrkes. Var de det, lærte danske børn stadig deres rødder at kende gennem bl. a. sange, og inklusion var noget, der skete ind i dansk kultur. Danmark er ikke vigtigt. EU er vigtigt. Venstre, Konservative, Radikale … Der er ingen opposition til Enhedslistens kulturpolitik.

  De mennesker, der i dag har tiltaget sig magt over Højskolesangbogen, er folk, der på ingen måde kan stå inde for budskabet i flertallet af de indeholdte sange, og for hvem det derfor er det naturligste i verden at sabotere den. Det er derfor, det sker. Det ved vi også godt.

  – Elefanten i rummet er ikke Islam
  – Elefanten i rummet er ikke multikulti
  – Elefanten i rummet er ikke kulturradikalismen

  Elefanten i rummet er føderalismen og Det Europæiske Projekt.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 25. august 2019 @ 17:22

 5. Han har en god pointe. Men der er ingen grund til at gøre det værre.

  Kommentar by Realist — 25. august 2019 @ 17:30

 6. Det handler om, at vi ikke tog opgøret med kommunisterne, som vi tog det med nazisterne.
  Derfor lever den røde nazisme videre – nu sammen med nazi-islamismen.

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 25. august 2019 @ 17:32

 7. “Det er ikke Isam B, der undergraver Danmark eller dansk kultur, det klarer vi selv,”

  Meget rigtigt: Der findes jo ingen fællessangstradition blandt de muslimer, der er kommet til Danmark. Genren er alene en helt ny opfindelse af danske kulturradikale højskolefolk.

  I modsætning hertil er både Otto Gelsted og Harald Bergstedt solidt plantet i deres tids og bevægelsers fællessangstradition, desuagtet deres ideologier, som vi bagklogskabet klare lys tager afstand fra.

  Kommentar by traveler — 25. august 2019 @ 17:51

 8. Da vi traditionelle danske forlængst har tabt kulturkampen til den uhellige alliance af Islam og Menneskerettigheds-religionen er det kun et spørgsmål om tid, før den danske nation helt ophører med at eksistere som dansk nation.
  Gik det sådan fordi vi var for svage, eller fordi indtrængerne var for stærke?
  Jeg er faktisk helt enig med Niels Lillelund her. Meget kan man sige om indtrængerne, inklusive denne Islam B, men man kan ikke klandre dem for vores egen svaghed.
  Jeg siger i øvrigt tillykke med sejren til den uhellige alliance. Og god fornøjelse med hinanden når I efter vores undergang kun har jer selv at slås med indbyrdes. Husk det var os der betalte regningerne mens vi var her. Det var I nok ikke klar over. Men det finder I ud af …

  Kommentar by JMR HH Jr — 25. august 2019 @ 21:35

 9. Bliver der mon sat musik (piber og trommer) til ramadan-sangen? – I så fald er der tale om haram? – Fint, så slipper vi, i det mindste, for at høre vrøvlet afsunget? Lidt heldige har vi vel lov at være.

  Kommentar by T. Flodur — 25. august 2019 @ 22:19

 10. Det er jo både og.

  Hvis ikke for den generelle foragt for hjemstavnen i ønsket om at være et såkaldt moderne menneske med udsyn til HELE verden (hvilket dog hurtigt i mange tilfælde afsløres som hul selvgodhed), ville det måske ikke have ført til, at Isam B – fænomenet var opstået.

  Vi skal dog ikke klandre os selv for, at vi gerne ville nyde godt af den vestlige verdens opfindelser og muligheder. Det er ikke forkert at afsøge friheden, og så selv tage ansvar, når man ser, at det er gået for vidt.

  Men vi glemte, at vi er noget FØR, vi er verdensborgere. Det har Isam B også skyldig at gøre op med. Han skal ikke fritages ansvar for sit passiv- aggressive forhold til Danmark og danskere. Vi behøver ham ikke, og det ved han godt, for han er i hjertet muslim og tyrker.

  Kommentar by Uno — 25. august 2019 @ 22:19

 11. Kommentar by Jørgen Nielsen — 25. august 2019 @ 17:32

  Lige lovlig sort/hvid verden. Østtyskland var ikke ret multikulturelt og de fleste DDR-børn i dag er de mest fornuftige tyskere, fordi de er opdraget til, at fremmede ting ikke er godt for landet.

  Kommentar by Fascist — 25. august 2019 @ 22:19

 12. Se DR2 Deadline fra søndag.

  Bunden er nået på DR

  Kommentar by Erik — 26. august 2019 @ 08:36

 13. Enig med Ole Jensen 17:11, når han (med Lillelund) siger: “flertallet af politikerne, journalisterne og vælgerne støtter en politik som er pervers, morderisk og skingrende sindssyg”.
  Og derfor forsvinder Danmark snart…
  (PS. Jeg er stor Lillelund fan. Har også læst hans velskrevne krimi “Den amerikanske samler”. Jeg vil nu skaffe flere af hans krimier.)

  Kommentar by A-mad — 26. august 2019 @ 09:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper