28. oktober 2019

Lillelund om Radio/tv-nævnets Per Jauert, der mente ‘Je suis Jalving’ var ‘en trussel mod demokratiet’

Med jævne mellemrum hævder venstrefløjen, at højrefløjen også har magasinprogrammer på Radio24syv. De nævner altid (det overvejende apolitiske) ‘Millionærklubben’, hvor man i dag kunne høre at nationalstaten var et populistisk teater, der i bund og grund var irrelevant for fremtidens verdensborgere. Bagefter var der ‘Det Røde Felt’, hvis forhold til nationalstaten ikke adskiller sig væsentligt. Nogle hævder også at ‘Cordua & Steno’ er højrefløjen i koncentrat, hvad er rent vrøvl. Seneste udgave havde overskriften ‘Det går godt med integrationen’, baseret på et længere ukritisk interview med ekstern lektor Hjarn von Zernichow Borberg. Det var ham der tidligere i år vendte virkeligheden på hovedet i Rushys Roulette. Det borgerlige magasin kunne ikke engang gengive Mikael Jalvings iskolde eksempel på bevidst fordrejning. Kanalen lukker på torsdag. Pass the beernuts…

Niels Lillelund i Jyllands-Posten – Radio24syvs mærkelige død (kræver login).

I nævnet finder vi også cand.phil. Per Jauert, veteran fra kapitallogikkens heyday og i en bredere, glemsom offentlighed muligvis mindre kendt end Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, men der er grund til at fremhæve hans bidrag til Bevidsthedssociologisk tidskrift no. 2 og ikke mindst hans bidrag til værket ‘Tegneserier – en ekspansions historie’, et epokaltypisk (som de selv ville have sagt det) dokument anno 1973, der lærte alle os børn og barnlige sjæle, at Onkel Joakim er et imperialistisk monster, og at det hele simpelthen er falsk bevidsthed. Ak, så måtte Carl Barks ned under dynen sammen med alle de andre pubertære hemmeligheder, Jul i Pengeløse og De Firkantede Æg i Peru, det var fascisme det hele, en hård besked at få for en ung, sårbar sjæl, men ingen kunne tage Jauert & co. i at smile på upassende tidspunkter.

Intet under, at en Per Jauert ikke elsker Radio24syvs tøjlesløshed. Da man lod et sus af glasnost blæse hen over sendefladens sibiriske tundra og holdt Sort Sommer med bl.a. programmet ‘Je suis Jalving’, havde de gjort regning uden Jauert, der ikke var på ferie og mente, at Mikael Jalving simpelthen var en trussel mod demokratiet.

‘Juraen er lidt tvetydig i forhold til paragraf 10 (i loven om radio-og fjernsynsvirksomhed, som kræver, at der ‘tilstræbes kvalitet, alsidighed og mangfoldighed’, red.), men Radio24syvs journalistiske praksis er usædvanlig, for at sige det pænt. […] Jeg ved ikke, om Radio 24syvs praksis kan afklares ud fra juraen, men ud fra journalistiske kriterier mener jeg, at den går over grænsen. Det er ikke fair og balanceret. Når man etablerer et debatforum, hvor man åbner for ekstreme holdninger og har en vært, der tilslutter sig de ekstreme holdninger og på den måde etablerer et eksklusivt forum, som udelukker reel debat – så mener jeg, at det kan diskuteres, om man lever op til forudsætningerne for den sendetilladelse, man har fået.’

… så nævnet foretrækker en station, der vil overlade komikken til Villy Søvndals tidligere taleskriver Sebastian Dorset… Man kan næsten ikke vente med at få lov til at slukke for det, og læg dertil, at indehaveren af Radio24syvs plads på FM-båndet er Radio4, der vil gøre op med alle skænderierne og det negative og være konstruktiv under ledelse af den tidligere DR-chef Anne-Marie Dohm. Bliver det spændende? Vi ved allerede lidt om hendes konstruktive tilgang til dagen og vejen fra Presselogen, hvor hun med stor intellektuel spændstighed kunne fastholde, at afbrænding af Koranen er en hadforbrydelse, mens afbrænding af Bibelen er en forfriskende kritisk happening, som bør transmitteres i tv.”

(Cordua & Steno, Radio24syv, 24. oktober 2019: “Det går godt med integrationen…”)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/105468/trackback

17 Comments »

 1. .

  I det feminiserede og feministiske Danmark består radio- og tv-nævnet naturligvis af seks kvinder. For et syns skyld, har man dog lavet et vedhæng af tre mænd. Sidstnævnte er sikkert en slags feminiserede kagekoner.

  Nævnet fungerer komplet vanvittigt, som det ses af dets ageren omkring den nye radiostation LOUD.

  Kommentar by TP — 28. oktober 2019 @ 15:00

 2. Der er sagt og skrevet meget om Radio 24Syv, men Jalving rammer den klarest: Mere politisk tæft kunne have reddet Radio24syv
  https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE11708959/mere-politisk-taeft-kunne-have-reddet-radio24syv/
  Men som årene gik, kom det til at stå tydeligt, at de konservative indslag og afsæt var ment som staffage. Der var “Det Røde Felt” og “Rushys Roulette” uge efter uge, men der kom aldrig noget ”Det Sorte Felt”, og de spredte forsøg fra kanalchefernes side på at bringe lidt balance i tingene blev henlagt til sommerunderholdning

  år for år tog den røde almindelighed over sammen med liberale i metermål, og kanalens eneste erklærede borgerlige program var “Cordua & Steno”, og så behøver jeg ikke sige mere, hvilket alt sammen kan kondenseres til, at den røde og liberale mainstream kom til at definere normen, mens de konservative og rebelske stemmer blev undtagelsen.

  De burde have opgivet socialdemokraterne, der hadede kanalen fra første øjeblik, fordi den ikke var DR, og tidligere satset på at komme Dansk Folkeparti i møde med mere radio fra Jylland og øerne, mindre fra København og flere programmer med konservative rødder, vinkler og substans.

  Måske er sandheden så enkel, at Brügger, Bertelsen og Ramskov er politisk liberale og derfor i deres professionelle virke kommer til at hælde mod venstre, sådan som det plejer at gå i Danmark, især i kulturlivet, hvor de konservative er lige så sjældne som sorte svaner.

  Kommentar by Jens — 28. oktober 2019 @ 16:38

 3. Øhh, hvilket “demokrati”??

  Folketinget beviser hver eneste dag at de fortrinsvis handler på ordrer fra Bruxelles, så det udelukker Danmark.

  Kommentar by Kimski — 28. oktober 2019 @ 17:32

 4. Ja vi er vist godt klar over, alt den tid i DR og MSM har præsenteret DDF, Trykkefrihedselskabet, Lars Hedegaard, SIAD, Generation Identitære, Helle Merete Brix, Uriasposten etc etc etc. Imens man selvfølgelig med yderst kritiske briller har forholdt sig til AFA, SUF og alle andre Dele af Venstrefløjen og kulturradikale….Det er vi godt klar over. DR (Dhimmi Radio for Danskere) og andre skatte og licens betalte midler skal selvfølgelig gå til enøjet propaganda for Venstrefløjen og Mulitikulti løgnen. Derfor følger jeg altid med i Lokalradion og Tysk TV. DR og Dansk MSM har jeg for lang tid siden opgivet, da objektivitetens ikke eksistere og subjektiviteten enøjede repressentation er alt for tydelig.(Masse superlative tillægsord og nyhedsvalg). Støt SIAD. God mandag aften. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 28. oktober 2019 @ 17:48

 5. #” Jens
  Alle os der læser “Uriasposten” skylder dig stor tak fordi du har afsløret at Jørgen Ramskov er liberal. Tænk sig, her gik vi og troede at han var kommunist, maoist og tidligere medlem af centralkomiteen i Kommunistisk Arbejderparti. At Ramskov tidligere var TV-direktør i DR tyder også på at du har ret med hensyn til hans liberalisme. Som bekendt er ledelsen i DR altid rekrutteret fra liberale kredse.

  Kommentar by bjarne binee — 28. oktober 2019 @ 17:50

 6. Jeg forstår ikke rigtigt, at så mange beklager Radio 24/7’s endeligt. Jeg har da opfattet den som en rød anus på lige fod med DR, men indrømmet jeg gad så heller ikke lytte til lortet i lang tid.
  Det nye kommer jeg heller ikke til at bivåne. Så hellere reklamer på lokalradioen

  Kommentar by Knud Madsen — 28. oktober 2019 @ 18:02

 7. Ærgerligt, at folk der læser bloggen her, nu tror, at “man skal ikke kunne lide Radio 24syv, for den var ikke et borgerligt modstykke til DR” o. s. v.
  Nej. Et “borgerligt modstykke” ville ingen lyttere have haft. Radio 24syv balancerede sig sådan af, at stationen bragte meget forskellige synspunkter til meget forskelligartede mennesker. En “borgerlig kanal” vil ikke kunne erstatte den.

  Det handlede aldrig om kvantiteten, men om den loyale repræsentation. Og på netop det punkt var Radio 24syv unik. Også vores synspunkter var repræsenteret loyalt, og der har aldrig været skabt større forståelse for dem.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 28. oktober 2019 @ 18:21

 8. Den her er altså ikke heelt o.t. Lyt en gang til hvad Mads Palsvig fortæller om bankverdenen. Og læg mærke til at han kun har én lille fejl. Nemlig at penge kan være lavet af papir. Hans parti hedder jfk21,Rasmus Paludans parti hedder Stram Kurs. Hvis de lavede en treenighed med popsterne fra Nye Borgerlige,kunne vi måske få de fremmede sendt tilbage til deres hjemlande.

  Kommentar by Nielsen — 28. oktober 2019 @ 18:29

 9. Luk det såkaldte Radio/TV-nævn!

  (Tak for lån til Bastardo)

  Kommentar by Revisoren — 28. oktober 2019 @ 18:57

 10. Hele mediesituationen i DK kunne klares med et snuptag. Drop al mediestøtte og lad tåberne, taberne, eliten, eller hvad vi nu skal kalde dem, skaffe deres eget udkomme. Hvorfor sover de borgerlige 100% i timen?

  Kommentar by piusXII — 28. oktober 2019 @ 19:32

 11. Lytter til radio Krishna.
  No safe spaces.
  Befriende diskriminatorisk. Dæmoner og alle andre end de hengivne dræbes eller bør dræbes i henhold til loven. Omend der kan være langt mellem snapsene når man har hørt på historierne i årevis, men som modvægt til al andet …

  Kommentar by Peter Buch — 28. oktober 2019 @ 19:55

 12. Mere unisont tuderi fra venstreislamisterne , mens de i al stilhed flygter fra Nørrebro i Kbh. medbringende deres hemmelige bankaktier, og hæver fortjenesten fra deres forældrebetalte ejerlejligheder..
  Der luskes, og der digtes og der spilles idiot.
  I er opdaget..! Og jobbene i medievrøvleverdenen forsvinder lige så stille.. snart bliver der tyst..!

  Kommentar by Hul igennem? — 28. oktober 2019 @ 20:30

 13. Hvad kom der egentlig ud af DF’s forsøg på at rydde op i de elektroniske statsmedier? DR lader besparelserne gå ud over en forholdsvis lødig kulturkanal som DR K, men bibeholder al underholdningshalløjet, som de private aktører kunne tage sig. Derimod vil de fortsætte deres manipulerende folkeopdragelse med fuld styrke. Her skal der ikke spares.

  Radio 24/7 var ikke en upartisk kanal. Den havde nærmest kulturradikal slagside. Men den åbnede dog glimtvis op for forsvarene af det danske folk og den danske kultur, som f. eks. Michael Jalving. Nu erstattes den så af en kanal drevet af multikulturens frontsoldater og 5-te kolonne agenter.

  Så på tragikomisk vis er vi kommet fra asken til ilden.

  Kommentar by JC — 28. oktober 2019 @ 22:03

 14. # JC 22.O3

  Ja, DF har under pamperen og klovnen Thulesen Dahl udviklet sig til en bovlam krikke, til en bil med fire punkterede dæk, til et omrejsende dilettant-teater hvor DF toppen giver den som folkevenner og komikere. Men deres skuespillere er folkefjender, komikerne er talentløse og pinlige, og der er absolut intet at grine af.

  Tullesen er nærmest en endnu værre løftebryder og bedrager end Lars Quisling.

  Kommentar by TP — 29. oktober 2019 @ 00:28

 15. […] 27 Syv mener, Sennels er “kontroversiel repræsentant for den yderste højrefløj.” Det afhænger nu af, hvorfra man betragter ham, men vi ved, at på 24 Syv er det fra rutine-venstre. Kanalen lukker på torsdag. “Pass the beernuts” skriver Uriasposten. […]

  Pingback by Bevæbnet muslim truer i Peterskirken « Snaphanen.dk — 29. oktober 2019 @ 04:54

 16. #6 Knud Madsen, fordi der faktisk var noget, der var værd at lytte til på 24syv, i modsætning til alternativet P1. Jeg kunne f.eks. snildt finde 10-12 timer om ugen på 24syv, som helt sikkert var værd at bruge tid på, og lige så meget, som potentielt var ok. Det var bestemt ikke bare lort.

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. oktober 2019 @ 12:09

 17. Radio247 var engang fremragende med Mads Holger m.fl.

  Men de sidste par år har det været fladpandet mainstream så som Anders Lund Madsen og den ene røde fantast efter den anden.

  Kommentar by Jens — 30. oktober 2019 @ 19:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper