30. oktober 2019

24syv-panel imod DFs ‘ondskabsfulde retorik’ – Lykketoft om Enhedslisten: “De er ikke ekstremister.”

Det lykkedes mig ikke at komme helt igennem sidste udgave af ‘Huxi og Det Gode Gamle Folketing’, der denne gang inkluderede repræsentanter for Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative – tre partier, der står som garanter for den demokratiske nationalstat, og i det store og hele har overtaget Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

Alle tre tog ikke desto mindre afstand fra Dansk Folkeparti, og problematiserede retorikken. Den konservative eks-MF’er forsvarede sit parti med, at Socialdemokratiet jo også er afhængig af Enhedslisten. Det fik Mogens Lykketoft op på de høje nagler: Enhedslisten er på nogen måde et ekstremistisk parti, og der er intet gammelkommunistisk over partiet. Vesselbo nævner at Pernille Skipper er tidligere VU’er, og ignorerer rask væk at samme var medlem af at trotskistisk parti frem til hun blev politisk ordfører i foråret 2016, hvor hun tilkendegav at hun ikke havde ‘ændret politisk holdning’. Lykketoft nævner, at Johanne Schmidt-Nielsen startede sin politiske karriere i DSU, og ignorere på samme måde hendes efterfølgende aktiviteter for Antifascistisk Aktion og lignende revolutionære bevægelser.

Der er noget helt galt, når erklærede demokrater intet problem har med den revolutionlære venstrefløj, men omvendt foragter den nationalsindede folkelighed. Sidste mand slukker lyset…

Mogens Lykketoft (S): den ondskabsfulde retorik, der også har været Dansk Folkepartis måde at drive politik på. De er blevet overflødige, ja, men ikke fordi man har overtaget deres politik, men fordi man i højere grad har inddæmmet de reelle problemer som knytter sig til en ureguleret indvandring, og en manglende integration.

Anne Birgitte Lundholt (K): – Ja, og så vil jeg sige. Jeg føler at Socialdemokratiet har overtaget den politik, og på det område er de så blevet overflødige. … Okay, så har man sagt, at vi skal have udlændingepolitikken, og den kan vi så få to steder. Nemlig hos i Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti.

Lykketoft: – og hos Venstre og hos De Konservative.

Lundholt: – Jeg tror, at lige præcis her vil du så netop nok se, at der… Men så bliver det jo til gengæld interessant at se eksperimentet, når vi nu kommer lidt længere frem. Jeg vil sige, at Enhedslisten opfører sig som et pænt parti, men det er jo et yderparti, og det er et ekstremistisk parti der rummer nogle kræfter, som jeg helst ikke vil have får for stor indflydelse i Danmark, hvis man skal se det fra mine sko.

Eyvind Vesselbo (V): Der er både brug for en ny retorik, og en ny politik, der ikke er populistisk symbolpolitik… Meget har haft den effekt, at det har marginaliseret store grupper af den danske befolkning fra den øvrige del af befolkningen. Det giver nogle problemer. … Mange dele af befolkningen, også i Venstre, havde fået nok af den retorik, havde fået nok af den symbolpolitik med håndtryk…

Lykketoft: Må jeg lige sige en enkelt ting, til det der Birgitte sagde. Modsige hende på det der med at Enhedslisten er et ekstremistisk parti. Dengang de blev stiftet, var det ‘de forenede dødsboer’, som Jacob Haugaard, så rigtigt sagde om venstresocialister, gammelkommunister og trotskister og hvad har vi af mærkelige retninger. Alle partier er på en eller anden måde flydende platforme, som tilpasser sig de nye udfordringer, og det som er interessant ved Enhedslisten, og jeg vil gerne forsvare partiet i dag, her i det gamle folketing. De er overhovedet ikke et ekstremistisk parti længere. … Jeg har jo oplevet hele den der proces med Enhedslisten, helt fra de kom ind i Folketinget i 1994, hvor jeg skulle forhandle med dem som finansminister og så videre frem, og kom meget tæt på at kende de ledende figurer. Det mest idiotiske man kan sige om det parti, som Henrik Sass gjorde gang på gang, det et kalde dem gammelkommunister. Altså, hvis der er noget man ikke kan forbinde Johannes Schmnidt-Nielsen med, så er det gammelkommunister. Så hold nu op! De er ikke ekstremister.

Vesselbo: – Skipper har været VU’er engang.

Lykketoft: – Ja, og Johanne var socialdemokrat indtil hun mødte Morten Bødskov, som var DSU-formand, og så meldte hun sig ud. (panelet griner)

Lundholt: Jeg vil godt lige slå en sløjfe, og sige at jeg aldrig har underkendt deres dygtighed i at lave et parti, og også sætte nogle i spidsen som ikke i sig selv er ekstremister. Det jeg sagde, er at de rummer nogle ekstremistiske holdninger, og når jeg siger ekstremistiske holdninger…

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/105555/trackback

37 Comments »

 1. De siger de ikke er gammelkommunister, – men det er de!

  Ulykketoft kalder sig selv socialdemokrat men han er gammelkommunist, så når man spørger ham om EinHetzListen er kommunister og ekstremister så får man, forventeligt, bundet en løgn på ærmet.

  Kommentar by Santor — 30. oktober 2019 @ 12:20

 2. I øvrigt er DF det socialdemokratiske parti Danskerne havde før sådan Ca. 1985. Ikke perfekt med dog på Danskernes side!

  Kommentar by Santor — 30. oktober 2019 @ 12:24

 3. snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak snak snak snak snik snak

  Kommentar by redneck — 30. oktober 2019 @ 12:32

 4. Det mest ekstreme parti – og her vil jeg undtagelsesvist give Lykketoft ret – er og bliver Det Radikale Venstre.

  Dette parti vil hellere end gerne have samtlige negre, arabere og muslimer ind i Danmark.

  Lige nøjagtig på dette punkt holder Enhedslisten relativt lav profil, hvilket nok er meget klogt. Den forhenværende voldsfascist Pelle Dragsted skal nok vide at overlade dette standpunkt til landsforræderne Morten Østergaard, Sofie Carsten Nielsen, Zenia Stampe samt den lettere demente Marianne Jelved.

  Kommentar by Henrik Petersen — 30. oktober 2019 @ 12:36

 5. De venstreekstreme er blevet stuerene, og dem som fastholder den sunde fornuft stemples som ekstreme. Clown World!

  Kommentar by Hr. Snusk — 30. oktober 2019 @ 12:48

 6. Lykketoft vil så forfærdeligt gerne give den som udenrigspolitikkens grand old man, men i det meste af hans ministerperiode var han finansminister. Hans besøg i udenrigsministeriet var bare et kort visit, alligevel lykkedes det ham at udtale sig tåbeligt, han benævnte det dybt kriminelle styrer på Cuba som sambasocialisme, intet kunne være mere forkert! Et besøg på Cuba overbeviste mig om at sambarytmerne på Cuba ikke er pga. det kommunistiske styre men på trods af det. Der er ingen revolutionsromantik forbundet med Castro og Che kun modbydeligt diktatur og vilkårlige henrettelser. Che foretog oven i købet flere henrettelser helt personligt.
  Hele Lykketofts fremtræden i mange år, med Lenin skæg, kan kun have været et valg, så måske han selv hører til blandt ekstremisterne hos Enhedslisten!

  Kommentar by Den Nervøse — 30. oktober 2019 @ 12:53

 7. .

  Er I nu sikre på at DF under Tullesen stadig er på danskernes side, og stadig har en udlændinge-politik? Tullesen og DF-toppen har jo svigtet 1OO% overfor Marrakeck-traktaten der lægger op til censur og endnu mere/meget mere indvandring. De har også svigtet på mange andre punkter. Tullesen ligner en rød ulv i fåreklæder.

  Kommentar by TP — 30. oktober 2019 @ 12:57

 8. Lykketoft er en latterlig rød idiot som ikke alene har været med til at smadre Danmark, psykopaten er også i lommen på FN som er den største skændsel mod menneskeheden i nyere tid, og som står bag ca.60.000 voldtægter af uskyldige kvinder og børn i verden samt en gigantisk økonomisk svindel, og det er tilmed det mest klima og miljø forurenende og svinske organ i verden, der tilmed har den frækhed at svine ganske almindelige mennesker til hvis de tænder for lyset eller varmen om aftenen.

  Kommentar by Piphans — 30. oktober 2019 @ 13:05

 9. Kommentar by redneck — 30. oktober 2019 @ 12:32.

  Bare gør lige som mig, og forestil dig der sidder sådan et stort, mangearmet og ansigtsløst EU monster nede under gulvet, med hænderne oppe i røven på dem alle sammen, så er det nogenlunde til at holde ud at høre på, uden at have en brækspand stående i nærheden.

  Spil for galleriet, i et patetisk forsøg på at opretholde illusionen om at vi har et fungerende demokrati, andet er det ikke.

  Kommentar by Kimski — 30. oktober 2019 @ 13:09

 10. https://www.dr.dk/nyheder/politik/enhedslisten-revolutionen-kommer-inden-20-aar

  “Det vil ske fysisk med generalstrejker og besættelser. Det er ikke noget, man kan stemme sig til. Men som udgangspunkt vil en revolution være ikke-voldelig, siger Hans Jørgen Vad, der er medlem af partiets hovedbestyrelse.”

  Og det her virker til at være et gennemgående tankesæt hos enhedslisten. Slet skjult revolutions trang. Som udgangspunk ikk-voldelig. Meeeeen hvis den ikke kommer naturligt …

  Artiklen er fra 2012!

  Kommentar by Realist — 30. oktober 2019 @ 13:10

 11. Tak til idioten Lykketoft for endnu engang at udstille sig selv som nyttig ditto og sit eget ekstremistiske uvæsen, selvfølgelig er EL ekstremister, der findes ingen større antidemokrater den netop dem i Folketinget. Det skulle da lige være idioten Lykketoft.

  Kommentar by LarsB — 30. oktober 2019 @ 13:33

 12. Enhedslisten har de sidste halve år haft meget svært ved at tage afstand fra volden på den radikalevenstre-fløj. Man må sige at de derfor er ret ekstreme i deres holdninger.

  Kommentar by Dennis — 30. oktober 2019 @ 13:52

 13. Og Carstens Jensen kommer ud som “antifascist” Carsten Jensen: Endelig en forfatter, der tør sige fra så alle kan høre det – i stedet for forfatterstandens beskæmmende tavshed https://politiken.dk/kultur/art7469102/Endelig-en-forfatter-der-t%C3%B8r-sige-fra-s%C3%A5-alle-kan-h%C3%B8re-det-%E2%80%93-i-stedet-for-forfatterstandens-besk%C3%A6mmende-tavshed?fbclid=IwAR1dQZ0qevl9n826zlLgkBf5GUg3YIM4TC-ye4B03v268P30rBo4QexQr4g

  Kommentar by BB — 30. oktober 2019 @ 14:38

 14. Mogens Lykketoft – den gamle afdankede marxist, der beskrev det kommunistiske paradis på Cuba som “samba-socialisme”…

  Kommentar by Revisoren — 30. oktober 2019 @ 15:00

 15. Da der aldrig har været noget ekstremt ved Lykketoft (nå) kan kommunisterne vel heller ikke være ekstreme? Eller hvordan ser sådan en lille satan som altid har levet af andres penge på det?

  Kommentar by Nielsen — 30. oktober 2019 @ 15:21

 16. Menneskelignende politisk affald og vandrende pensionsbomber..

  Kommentar by Hul igennem? — 30. oktober 2019 @ 16:20

 17. DF ryger formentlig under spærregrænsen ved næste folketingsvalg…

  Kommentar by Revisoren — 30. oktober 2019 @ 16:56

 18. I en vis forstand har Lykketoft ret. Det er – mig bekendt – kun sket een gang tidligere, nemlig da han betegnede den lille quisling fra Græsted som en svindler. Men når han nu sondrer mellem ‘gammelkommunister’ og fiseletter som Johanne Schmidt Nielsen og Pernille Skipper, rinder et par ‘gammelkommunister’ mig i hu:

  Hans Scherfig ålede (med talent) ‘eliten’ med dens barfodsgængere, batikhekse, badutspringere, bladnegre, fusentaster, udhalere, libertinere, pæderaster, lurifakse, bæskubbere, evighedsstudenter, teaterfrikadeller, markskrigere, skærmfinker- og trolde, brøndkarseædende stueplanter, radigalere, bajadser… altså hele det slæng som fylkes om Enhedzlizten.

  Carl Madsen ætsede ligeledes ‘eliten’ med dens landsforræderi under den forrige besættelse. Dommerstanden fik det glatte lag for dens lydhørhed over for nazisterne, ligesom hele DJØF-standen blev hudflettet for dens korruption og latente fascisme.

  Hans Kirk skrev romaner om jævne folk, f.eks. pietistiske fiskere i Vestjylland og var bestemt ingen fan af det ‘kulturelle’ borgerskab under prismelysekronerne. Han var selv jurist, men på den lille mands side – i modsætning til Enhedzlizten, som nu blot er den internationale politisk-mediale storkapitals villige værktøj (jfr. Lenins ‘nyttige idioter’).

  Og de gamle kommunister, jeg har kendt, var aktive i modstandskampen (altså dem, der overlevede) og kom fra den gode, gamle arbejderklasse. Og de var på ingen måde jødehadere, fedterøve for ‘etablissementet’ eller nær så forlorne som vore dages enhedzliztere. Og så var de mandfolk.

  Så blind høne finder også (omend yderst sjældent) et korn…

  Kommentar by Voldposten — 30. oktober 2019 @ 17:44

 19. Lykketoft er selv ekstremistisk, så det er vel ikke så underligt at han ikke finder EL ekstremistisk. Hans sygelige had til Israel, hans ekstremistiske altfavnende flygtningepolitik, hans forkærlighed for socialistiske paradissamfund som f. eks. Cuba, hans had gennem mange år til USA, hans begejstring for det FN der er domineret af despotier der afskyr Vesten. Alt sammen ekstremisme.

  Enhedslisten er et parti der bygger på utopiske forestillinger om radikal omstruktukturering af erhvervslivet. De tør dog ikke sige det direkte i medierne. I stedet væver de udenom med snak om forskellige ejerforhold for erhvervslivet. Hvis de fik mere indflydelse ville DK synke til bunds som en sten. EL og Hugo Chavez politik er det samme: Ekstremisme.

  Kommentar by JC — 30. oktober 2019 @ 18:36

 20. Hvad er forskellen på gammelkommunisme og kommunisme? Der er ingen forskel. Gammelkommunisme var et begreb man opfandt for at gøre DKP (idag Enhedslisten) stuerent i sin tid.

  Kommentar by JC — 30. oktober 2019 @ 18:47

 21. Lykketoft er indbegrebet af venstrefløjens egoisme. Han er selve materialiseringen af alt det lort, som Socialdemokratiet har været garant for. Hele hans generation af magtliderlig selvgod farisæisme er skyld i rigtig meget af den opløsning og forråelse af samfundet, som vi ser på næsten alle niveauer i dag.

  Kommentar by piusXII — 30. oktober 2019 @ 18:48

 22. Lykketoft er en af landsforrædderne. Klart han siger sådan. Redde egen røv oppe fra Skovshoved

  Kommentar by BB — 30. oktober 2019 @ 18:57

 23. Voldposten kl. 17:44

  Martin Andersen Nexø (Pelle Erobreren, Ditte Menneskebarn), Otto Gelsted (Homer for folket), Broby Johansen (historie- og kunstformidling for folket) …

  Kommentar by np — 30. oktober 2019 @ 19:05

 24. .

  Hvordan kan det være at idioter og psykopater igen og igen stiger til tops i de røde, radikale og skabsradikale partier? Ja, selv i DF har vi en idiot siddende som top-figur, nemlig Tullesen. (som Snaphanen kalder “en idiot i politikerklæder)

  Kommentar by TP — 30. oktober 2019 @ 19:19

 25. ==> 21, np:
  Javist, du har helt ret. Og mange flere, som ville rotere i deres grave dersom de blev slået i hartkorn med nutidens latterlige enhedzliztere. For slet ikke at tale om min ‘yndlingskommunist’, den tyske digter Erich Kästner, der skrev og sang om den forlorenhed og politiske korrekthed, der også 1930’erne hærgede i Tyskland.

  Især slår det mig, at hvor ‘gammelkommunisterne’ i sin tid gik stærkt ind for uddannelse, navnlig inden for naturvidenskab og tekniske fag (jfr. f.eks. Sovjetunionens rumprogram), ingeniørkunst og klassisk dannelse, så er nutidens ‘kommunister’ førende i fordummelsesindustrien, hvor sådanne gamle dyder søges udryddet med al magt. Se blot folkeskolen, de såkaldet ‘universiteter’ og højskolerne…

  Kommentar by Voldposten — 30. oktober 2019 @ 19:55

 26. Lykketoft, den latterlige tyndfede hønserøvsnar.

  Kommentar by Johnson — 30. oktober 2019 @ 21:01

 27. .

  Hos 24nyt.dk er der nu et interessant forslag om at lade danskerne bevæbne sig, til selvforsvar. Forslaget er fremsat pga. de tusindvis af overfald på sagesløse, fredelige danskere.

  Kommentar by TP — 30. oktober 2019 @ 21:19

 28. […] tre partier, der står som garanter for den demokratiske nationalstat.

  Var det kun så vel. Så havde vi ingen problemer. Men de tre partier er føderalistiske, og de to, der kalder sig borgerlige, er således ikke borgerlige.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 30. oktober 2019 @ 21:23

 29. .

  Ja, een ting er hvad partierne står for officielt og udadtil. Noget helt, helt andet er hvad de i virkeligheden står for. Ingen af dem kalder sig udemokratiske, anti-danske, folkefjendske og forræderiske, men det er i realiteten hvad alle de gamle partier er. Chrborg vil udskifte vores kultur og civilisation med barbari og rædselsvælde swedish style, og de vil udskifte danskere med negre og arabere.
  Udskiftningen er i fuld gang. En afgrund er ved at åbne sig under fødderne på os.

  Kommentar by TP — 30. oktober 2019 @ 23:28

 30. Redneck har en god pointe der. Man kan let se at forskellen på en socialdemokrat og en venstremand er nærmest nul,hvis man er så uheldig at have overhørt bare én eller noget af en “diskussion” mellem uffemanden og socialaobatisten Mogens lort i hovedet Lykketoft. Det er godt nok nærme en rundbordssamtale med Lykketoft-uffemand og en sjovnalist. Men socialistiske løgnhalse er det overordnede indtryk man sidder tilbage med. Der er som hykleren Lau flyskat Svenssen siger: Kun socialistiske partier at stemme på til et folketingsvalg. Hvorfor han ikke vil stemme. Hvis jeg skulle vælge en grund til ikke at stemme,ville den være: Jeg aldrig har (med én afdød undtagelse) hørt en politiker tale,som ikke løj. Man kan ligeledes erfaringsmæssigt konkludere,at ingen journalister fortæller sandheden,da den altid bliver fordrejet.

  Kommentar by Nielsen — 31. oktober 2019 @ 00:43

 31. Mon ikke Lykketoft er den største og værste skidtspand i folketingets historie?

  Kommentar by bjarne binee — 31. oktober 2019 @ 01:43

 32. 29:
  Jeg kan ikke komme i tanke om nogen større.

  Kommentar by Bastardo — 31. oktober 2019 @ 09:45

 33. Huxi Bach – er det en tegneseriefigur?

  Kommentar by Revisoren — 31. oktober 2019 @ 09:46

 34. #30
  Men masser af mindre, lige så ulækre smittespredere.

  Kommentar by Hul igennem? — 31. oktober 2019 @ 10:00

 35. > Hul igennem 10:00
  ?

  Kommentar by Nielsen — 31. oktober 2019 @ 11:13

 36. Venstrefløjen (folketinget) har jo tabt, nu skal de bare indrømme det selv.

  Kommentar by hejigen — 31. oktober 2019 @ 12:31

 37. Det er meget nemt at afsløre Enhedslisten som ekstremister. Enhedslisten ønsker en ny grundlov, og i den grundlov findes der ikke noget der hedder privat ejendomsret, og det gør Enhedslisten til kommunister, og kommunister er ekstremister. Længere er den ikke.

  Kommentar by Henrik Gøtke — 1. november 2019 @ 11:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper