22. december 2009

“It was never about Denmark.”

For to år siden fortalte Phd. Jytte Klausen flere venstreorienterede tidsskrifter, at Muhammedsagen var opstået på grund af højreorienterede Jyllandsposten og den ubehagelige danske islamdebat. Fra Kristeligt Dagblad – Muhammed-krisen handlede aldrig om Danmark.

“I foråret 2005 forsøgte den amerikanske præsident George W. Bush at rette op på det demokratiske underskud i Mellemøsten. Planen hed Freedom Agenda. Det danske bidrag var Det Arabiske Initiativ. Bush havde udset sig Egypten som prøveklud.

Og derfor blev Muhammed-krisen få måneder senere, og vældig godt hjulpet af Egypten, en international krise. Den kom til at handle mere om politik end om kulturel (mis)forståelse…

Selvom der var irritation over den danske regering og boykot af danske varer, så lød det igen og igen i Mellemøsten, hvor en del af Jytte Klausens research til bogen er foregået, “it was never about Denmark”.

[…]

Hun er enig med tegner Kurt Westergaard, der tegnede profeten med en bombe i turbanen, i, at vestlige normer ikke skal dikteres af en frygt for en uvis grænse for, hvad ekstremister vil finde sig i.

Og Jytte Klausen har selv prøvet det. Ikke fra muslimsk hold, men fra ledelsen på Yale Universitet, på hvis forlag bogen er udkommet.
En kritikerkomité havde godkendt bogen med et indstik af karikaturtegningerne af Muhammed samt andre billeder af profeten. Og det samme gjorde forlaget. Derefter trådte universitetets præsident frem med en rapport fra anonyme eksperter – og de krævede tegningerne fjernet.”

Oploadet Kl. 16:01 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/10565/trackback

16 Comments »

 1. Selvfølgelig har det aldrig været om Danmark , det var bare et lysene klart eksempel på hvor meget Islam har ødelagt i mellemøsten .

  Muhammedfarcen havde dog den positive effekt at den lærte flere muslimer om hvad grundstenen i en fri verden er end noget UN projekt om tolerance og forståelse nogen sinde har gjort .

  Og 200 døde er jo ingen ting i den sammenhæng i kalifatet !

  Kommentar by KR | leukofobi.dk — 22. december 2009 @ 19:36

 2. – En fed artikel. Dejligt at Jytte Klausen er vendt på en tallerken, det er aldrig for sent at ændre mening ( bortset fra kerne-venstrefløjen, som jo ikke har nosser eller hjerne til det, men vi håber stadig.. )

  Og her er selve KDs anmeldelse af bogen, som har en total åndssvag overskrift. Selvfølgelig i høfligheds-politisk-korrekt-Danmark, så hænger man sig i en lille idiotisk detalje, for at mudre selve budskabet…

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/modules/fsArticle/index.php?articleid=346560&nocache=1

  -Endelig lidt logik, men den løgnede sandhed er jo for længst vedtaget af dumheds-pædagog-Danmark.

  -Men det er også svært at forstå, det hele, for med venstrefløjen og med DR i spidsen er det jo almindeligt at synes at kriminelle er sexede, alkoholikere er sjove og lækre og man dyrker antihelten i stedet for den raske, den ædru og den retskafne og den rigtige helt.

  På den måde, bliver verdens røvhuller jo nemt idoler.

  OT
  Trafik i sneen. Så kan man rigtig se hvor ynkelige bilister er i Danmark. Og så midt i jule-sprit-trafikken. Selvfedheden er så udtalt, sådan en eftermiddag i København, at man simpelthen kan udpege, alene på kørslen, hvem der er socialister og hvem der muslimer og hvem der er unge “smarte” mænd i deres legevogn.

  Sneen er lige det, der gør det svært at have sprit i blodet, køre groft, tale i mobil, mishandle ungerne og glo efter et juleknald.. sådan som socialister elsker at opføre sig.

  Det er meget symptomatisk i uansvarligheds-Danmark. Surt at så mange mennesker skal have smadret deres liv i trafikuheld, fordi danskere bare ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt i trafikken, men har lært, dels af narcissist-infantilismen og computerspil, dels af indvandrere:

  -at lade være med at bruge blinklys.
  -at lade være med at se i bakspejlet.
  -at lade være med at køre efter forholdene.
  -at dobbeltparkere
  -at køre California-klemning ( langsom fart, hvor der er fuld stop )
  -at bruge cykelstien som parkeringplads, legeplads, fortov, skraldeplads etc. ( cyklisterne er ikke bedre! )
  -at få sine sadistiske tendenser ud, ved at køre hensynsløst.

  Man må efterhånden spørge om danskerne er nået et så lavt stade, at mange af dem er blevet for små i hovedet til at have lov til at køre bil? -køreprøven skal revideres, den er totalt forældet.

  Det er jo bare et færdselsredskab, et transportredskab.

  Det er ikke en dildo, et legerum, en magtudstilling, en selvfedspræmie, en telefonboks, et simulatorspil, et rulle-diskotek, et mordvåben, et narko-lager, et rulle-værtshus.

  Statistikkerne taler deres gravstens-sprog. Dejligt vi har krisen, så er der færre døde og lemlæstede, fordi selvfedheden ikke har råd til at lalle rundt i deres lorte-dåser.

  Hvis nogen har noget at indvende så start venligst med at se en video på nettet af et trafikuheld, evt. Charonboat.com
  – det giver en lille smule proportion og fornuft og alvor.

  Kommentar by Marco Mekkerskij — 22. december 2009 @ 19:50

 3. Og så lige en stor ros til alle de sneryddere og fejere og saltere og udrykninger, der knokler som heste i alt for mange timer, for at færdslen overhovedet kan foregå. Take no shit from anybody!

  Kommentar by Marco Mekkerskij — 22. december 2009 @ 20:00

 4. Jeg tror nu mere på, at despoterne benyttede lejligheden med tegningerne til at dreje fokus væk fra indenrigspolitiske problemer.

  Kommentar by Mike — 22. december 2009 @ 20:10

 5. Da hovedparten af den ophidsede skare ikke anede noget som helst om Danmark, så kan det logisk set ikke dreje sig om Danmark.
  Det drejede sig nærmere om at teste, hvilken styrke islam og dhimmierne var nået til i Vesten.

  Kommentar by Menig 442 — 22. december 2009 @ 21:26

 6. OT

  Den er sjov, den med Lars Hedegaard.

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/350668:Danmark–Trykkefrihedsselskabet-sletter-Lilleoer?rss

  Det er nok rigtigt at muslimer voldtager deres børn. Ifølge Hedegaard er det 10%.

  Det “komiske” er at antallet af danske børn, der er blevet udsat for incest af deres danske forældre eller andre nærtstående, “kun” er 7%. Så vi kan også selv.

  Og 20% af disse overgreb begås af kvinder, hvilket måske er mest interessant, da kvinder gerne fremstiller sig selv som uskyldsrene og vogtere af moralen. Topmålet af hykleri.

  Dette uvæsen skal til livs. Hvis bare folk gad holde lidt øje med hinanden, uden at gå over gevind… Når man udsætter et barn for incest, så smadrer man et menneskes liv.

  Kommentar by Marco Mekkerskij — 23. december 2009 @ 01:24

 7. Jytte Klausens tidligere meninger:

  Professor Jytte Klausen, februar 2006: Tonen i den danske debat har været helt siden af hvad den har været i USA og andre steder. Der har været skarpe meningsudvekslinger herover, og i hele Europa, om hvem muslimerne egentligt er, men der har ikke været den samme tone, det er jo en stor krise for Danmark, og nu er jeg jo nok mere dansk i mit synspunkt, jeg er meget ked af hvad der er sket for Danmark, og jeg synes ikke det er så godt at Danmark har været et lærestykke i denne her sag… Det er en god ting, at det nu står klart at der er korsfarere på begge sider af denne her konflikt. Der er kristne korsfarere der siger at islam ikke kan forenes med demokrati og ikke hører hjemme i Danmark osv., og der er også muslimske korsfarere – men de taler jo ikke for flertallet. Der er mange problemer at læse her, men hvis man kan få en tone der er baseret på respekt…Apologet Jytte Klausen slagtet for åben skærm af Irshad Manji

  Jytte Klausen, marts 2006: “Danmark kan så godt lide myten om den uartige dreng, som bare kan sige, hvad han vil. Economist kalder tegningerne “en drengestreg”. Det synes jeg er meget præcist. Uffe Ellemann har ret, når han kalder tegningerne “pubertetsagtige”, og når han siger, at danskerne må lære, hvordan man siger tingene i et internationalt samfund, og hvordan man behandler sine mindretal.”

  Jytte Klausen, maj 2007: “The week before the cartoons were published on September 30, the [Danish] cultural minister stood up at the annual party conference and said we, meaning the government, have been engaged in a cultural war for the past four years and we are now facing the second half.” “It is important to understand that the paper was putting out these cartoons as part of what was, and is, a political movement on the part of some Danish neo-liberals to emphasise this cultural war.““There was cynicism and grandstanding on both sides of the divide — defiant diatribes from xenophobes defending free speech, and defiant diatribes from Muslim leaders bent on stirring religious radicalism. But after the hysteria died down, Danes were in for some soul-searching. They didn’t like that the rest of the world suddenly thought they were racists.”

  Do you say publishing the cartoons was not about freedom of speech but was in fact a deliberate act of provocation?

  “It was – I’m quite familiar with this newspaper Jyllands Posten because it’s the paper that’s on the coffee tables in my family, it’s the paper I grew up reading when I was a kid. It is a provincial newspaper about 150,000 copies in circulation and it has always minded the sensitivities of the provincial middle class and the wealthier agrarian groups.

  http://snaphanen.dk/2009/09/10/verden-bev%C3%A6ger-sig/

  Kommentar by Snaphanen — 23. december 2009 @ 06:21

 8. Iøvrigt har sandfolket i et distrikt i Somalia påbudt alle mænd inden tre dage at have fuldskæg. Og kvinder i at smide brysteholderen. Hvis ikke, så står der pisk på programmet. Tre kvinder er allerede pisket.

  Det sidste er lidt overraskende. Brysteholder forbudt!: Det står vel ikke i Koranen? Så hvorfor har Muhammeds trofaste folk noget imod brysteholderen? De småpiger deres helt skændede havde jo ingen brug for brysteholder.

  De er sære de muslimer. Men måske har det noget at gøre med, at muslimer ikke gider glo på brysteholdere. Men faktisk syntes jeg netop denne ordre er enormt kvindeundertrykkende, da det jo drejer sig om kvindens natur. Den religion er og bliver umenneskelig livsundertrykkende.

  Og hvorfor er der ingen af de politiske korrekte herhjemme, der fremhæver alle muslimernes perverse særheder og påbud overfor kvinder. Og hvor er de venstreorienterede, som ellers i firserne og halvfemserne havde så travlt med at fremhæve tidens patriakalske samfund og deres undertrykelse af kvindens rettigheder. Hvor er de blevet af?

  Da jeg studerede fremhævede den ene rapport efter hinanden, de modbydelige patriakalske manddominernde samfund overalt. Selv de indfødte samfund dybt inden i en eller anden jungle fik på puklen. Og særligt de venstreorienterede fik vand i øjnene ved tanken.

  Nu rager det dem en papand, at de forsvarer en Islamisk religion og kultur, der historisk set er verdensmestre i undertrykkelse og mishandle kvinder. Jeg er godt velbevandret i historie, og jeg har aldrig hørt om et samfund, der har en religon, der er så modbydelig undertrykkende overfor kvinder som muslimerne.

  Selv den gang da seks kvinder i Pakistan blev skudt og smidt i en mudderkrøft, fordi de krævede selv at vælge en husbond, hørte vi et kvæk fra de venstreorienterede og de andre politiske korrekte. Ikke et kvæk. Ikke en artikel der påpegede den modbydelige side af den islamiske pakistanske kultur. Ikke et ord.

  Det er faktisk dybt deprimerende at velbegavede mennesker kan synke så dybt, at de ikke længere kan tænke selvstændigt. For det er jo det, det drejer sig om. Selvstændig tænkning. Og det er vel ikke racisme at tænke selv?

  Kommentar by dommedag — 23. december 2009 @ 07:04

 9. 8.dommedag

  Jeg tror det drejer sig om frygt, idet man er BANGE for at komme til at træde islam og dens rettroende over tæerne.

  Årsagen er simpel :

  da gud og hver mand på denne klode efterhånden, via empiri, er blevet bevidste om hvor psykisk sprøde, let antændelige og labile muslimer for de manges vedkommende kan være, og hvor grumt de kan finde på at reagere, skal man ikke have noget klinket ved at kritisere de mandlige muslimers måder at behandle deres kvinder og pigebørn på.

  Videre modigt er dette ikke, men jeg tror det desværre passer meget godt med virkeligheden.

  Kommentar by Vivi Andersen — 23. december 2009 @ 07:37

 10. Ja Vivi! Jeg tror, du har ret.

  Kommentar by dommedag — 23. december 2009 @ 09:14

 11. “Europæere er beskidte og ulækre”. “Dyr er mere religiøse og fromme end europæere. “En sand muslim er bedre end alle europæere tilsammen.

  Mere af samme skuffe kan læses i kuwaitiske aviser, og det af anerkendte klummeskribenter.

  Læs flere eks. her: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/12/europere-er-beskidte-og-ulkre.html

  Gad vide hvad der ville ske hvis en avis herhjemme var så direkte?

  Samtidig er det veldokumenteret at i også Kuwait, ligesom øvrige marabiske lande, mishandles udenlandske arbejdere på det forfærdeligste.

  Kommentar by synopsis-olsen — 23. december 2009 @ 09:40

 12. Ja, jeg tror også at det for en stor dels vedkommende handler og simpel frygt. Derfor “fodrer man krokodillen” i det lønlige håb at blive ædt sidst. Det må være et jammerligt liv, for inderst inde ved de jo godt at det ikke holder.

  Den del der virkeligt tror på dialog og fredelig sameksistens uden at have lært af historien, står i kø for at få en aha! oplevelse, og nogen af dem vågner ikke engang op efter den, som f.eks Peter Mygind. Nogle af dem er så langt ude i deres egen forblindelse, at når de overfaldes er deres første – og måske sidste – tanke “Hvad gjorde vi forkert”, uden at det indlysende svar nogensinde dukker op til overfladen.

  Kommentar by PeterK — 23. december 2009 @ 09:48

 13. Flot Peter! Som talt ud af mit hjerte. Du siger det bare bedre.

  Kommentar by dommedag — 23. december 2009 @ 12:14

 14. OT

  DR’s minaretmanipulation

  http://jp.dk/opinion/breve/article1926259.ece

  Kommentar by Poul-Erik Jørgensen — 23. december 2009 @ 19:26

 15. Frygt er en væsentlig komponent i islam. Det står såmænd i de allerførst vers af koranen, at man skal frygte Allah – og elske ham.

  Mærkeligt…

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 24. december 2009 @ 21:37

 16. Og det sjove er, at man psykologisk kan ikke elske den, man frygter. Man kan kun frygte, og en dag slår frygten over i had. Sådan fungerer den menneskelige psyke. Det er derfor de troende muslimer er så hadfulde. Da de ikke tør vende hadet indad – gør de det udad – mod verden og dem der ikke tror og frygter som dem selv.

  Kommentar by dommedag — 25. december 2009 @ 07:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper