16. november 2019

Journalist kom under angreb, fordi han påpegede, at Nordfront ’ser sig selv som venstreorienterede’

Onsdagens P1-indslag om gravskændingerne i Randers vakte en del opsigt i journalistiske kredse, idet P1’s Tom Carstensen, som citeret her på bloggen, forklarede at Nordfront ’ser sig selv som venstreorienterede’. “De ser ikke sig selv som det vi andre kalder højreorienterede.”, slutter Tom Carstensen, men det er ikke godt nok for tidligere BT-journalist Lars Fogt, der bider sig fast i sætningen “… de er jo socialister grundlæggende”.

(TV2 Østjyllands Lars Fogt på Facebook, 13. november 2019)

“De bryder sig ikke om ordet nazisme, det synes de er nedsættende. …de går meget op i økologi – ‘clean living’, og så videre, drikker ikke ret meget. Vi skal leve økologisk og tilbage til naturen, altså, de er jo socialister grundlæggende, men så bare med et nationalt forhold. De ser ikke sig selv som højreorienterede, de ser sig selv som venstreorienterede, faktisk. De ser ikke sig selv som det vi andre kalder højreorienterede. (Tom Carstensen, P1 Orientering, 13. november 2019)

(Frede Jakobsen på Facebook, 13. november 2019)

Debatten er helt fantastisk. Lars Fogt mener ikke han citerer ude af kontekst, og påstår ligefrem at han ‘gengiver det loyalt’. ‘Husk nu at være kildekritisk’, lyder det i samme debat til anden debattør, der henviser til artikler om nazismens socialistiske udgangspunkt. Man skulle omvendt høre på ‘Rune’ (Eltard-Sørensen, tidligere Modkraft.dk), da han ‘ved hvad socialisme er’.

Den sande socialisme har givetvis ændret sig en del for den yderste venstrefløj, siden Rune Eltard-Sørensen som ungsocialistisk rebel overfaldt borgerlige politikere, men det er ikke mange år siden han pointerede, at kapitalismen ikke lever op til hans ‘definition af demokrati’, der så til gengæld inkluderer alskens socialistiske og kommunistiske varianter.

Man kan argumentere for nazismens idehistoriske ophav fra flere vinkler, men de røde journalister vil ikke engang tage debatten, og er omvendt villige til at gå langt for ikke at åbne den. Jeg har gennem årene bragt en del relateret til emnet, men vil godt fremhæve Poul Høis podcast om nazismens fødsel. Her fortæller han at Adolf Hitler stod bag socialisten Kurt Eisners ‘Volksstaat Bayern’, og var med til at bære kisten da han døde i februar 1919. Samme år oprettede de Sovjet-tro ‘Bayerische Räterepublik’, hvad fik Hitler til at sætte ‘det røde armbind på sin uniform’. Her valgte hans regiment ham til ‘Vertrauensmann’, der for 72,5 procents vedkommende stemte socialistisk eller socialdemokratisk i 1919-valget. Som Høi så elegant opridser det: “… hvis tilfældighederne havde villet det bare en lille bitte smule anderledes, så kunne vi i dag havde talt om røde Adolf istedet for brune Adolf.”

Uddrag fra debatten.

“… jeg hørte udsendelsen live og studsede allerede her over formuleringen; det lyder nemlig som din egen konstatering. At du efterfølgende putter en opklarende parentes ind i et udskrift i en facebooktråd hjælper jo ikke lytteren. Flere har nu påpeget, at udtalelsen kan misforstås. Det ville rense luften, hvis du erkendte og beklagede dette, og lagde afstand til den revisionistiske påstand om at nazisterne er venstreorienterede.” (Rune Eltard Sørensen)

Det har i årevis været ganske tydeligt for mig, at du og andre er hamrende irriterede over, at personer I ikke er enige med (i nationalistiske kredse), får taletid. Og guderne skal vide, at der er gjort en del, der ikke er offentligt mod mig som journalist for at smide sten på vejen for det arbejde jeg laver i de her miljøer. Og i mere end et tilfælde har det endda udmøntet sig i direkte chikane mod mig som privatperson. “ (Tom Carstensen til Rune Eltard-Sørensen)

“De er endnu mindre socialister end Venstre er et venstrefløjsparti. Det bliver sgu ikke mere højreekstremt end nazismen. Og det er ikke alene groft historieløst, det er farligt manipulerende at påstå andet.” (Susanne Sayers, tidligere Nyhedsredaktør for Børsen)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/105958/trackback

26 Comments »

 1. Stalin og lenin de to røde psykopater så sikkert heller ikke sig selv om mordere, terrorister og meget syge mennesker selvom de var det.

  Kommentar by Piphans — 16. november 2019 @ 17:32

 2. Vis lige beviserne på at det var Nordfront, dem alle 12, der lavede hærværk.
  Er der nogen der er dømt?
  Politiet har et pres for at vise resultater, så anholder man bare en tosse og lader tossen sidde i tre uger og håber alt er drevet over, bagefter. rent Fyns Politi..

  Kommentar by Hul igennem? — 16. november 2019 @ 17:57

 3. At nazisterne forfulgte kommunister og socialdemokrater har intet at gøre med, om de er socialister eller ej.

  Hvis man brugte ofrenes ideologi som argument, så var Lenin og Stalin heller ikke socialister.

  Kommentar by Henrik — 16. november 2019 @ 17:58

 4. Jeg har også selv ligget under for begrebsforvirringen højre-venstre, fordi vi simpelthen er kollektivt hjernevaskede omkring betydningerne. Hvis jeg husker ret stammer det fra den franske nationalforsamling omkring revolutionen, hvor adelen sad til højre i salen og borgerne til venstre. De højreorienterede plæderede for en stat med så lille magt som muligt overfor den enkelte, med stor personlig frihed, med bevarelsen af det eksisterende og stærk religiøsitet. De venstreorienterede havde den stik modsatte holdning: antireligiøse, en stærk, central stat med fuld kontrol over alle borgere fra fødsel til død, gerne med en enkelt, stærk leder som Napoleon. Den enkelte borger er da blot et lille tandhjul i den store statsmekanisme.
  Og derfor er nazisme, kommunisme og fascisme i deres natur venstreorienterede. At hævde andet er historieforfalskning. Men desværre er det jo blevet sådan i msm-medierne, at venstre er godt, og højre er skidt. Det har i den grad forplumret begreberne, at man har glemt den egentlige betydning af højre og venstre.

  Kommentar by HP — 16. november 2019 @ 18:07

 5. Lidt som at høre muslimer der benægter at islamiske terrorister er muslimer.

  nazi-svinene hører til i samme skuffe som kommunist-svinene!

  Æd jeres eget lort og begå så selvmord så ordentlige mennesker kan leve i fred uden jeres voldelige og latterlige venstreorienterede ideologi.

  Kommentar by Santor — 16. november 2019 @ 18:14

 6. “Hvis tilfaeldighederne havde villet det bare en lille smule anderledes, saa kunne vi idag have talt om roede Adolf istedet for brune Adolf” . Det maa afa m.fl. ogsaa have erkendt, med slet skjult aergrelse som det synes; i al fald goer de deres yderste for at man ikke skal kunne skelne mellem dem, i fremtoning og handlinger, og tilsvarende fascistoide grupperinger og sidenhen SA og SS i Tyskland…

  Kommentar by krassisten — 16. november 2019 @ 19:00

 7. “I krig er sandheden det første offer.”
  – Aischylos (526-456 f.Kr.)

  Kommentar by Kimski — 16. november 2019 @ 19:19

 8. At man vil placere nazismen på den yderste højrefløj ved siden af anarkisme – ja det udstiller blot ens politiske analfabetisme.

  Thi når den politiske midte er 50% stat og 50% borger og hvor det yderste venstre er 100% stat og det yderste højre er 100% borger, ja så befinder nazismen som stort set er 100% stat og 0% borger, sig helt klart på den yderste venstrefløj. Desuden så mente Hitler jo også at kapitalismen var noget jøderne stod bag og absolut ej noget for Tyskland.

  Dertil så er nazismen ligesom kommunismen og fascismen “børn” af samme ideologiske stamtræ – marxismen. F.eks så er der udover farven på skjorten samt skråremmens gang fra højre eller venstre skulder. At den ene er nationalist og for privat ejendomsret og den anden er international og imod privat ejendomsret – ja så er det temmelig svært at finde flere forskelle melle nazismen og kommunismen.

  En polsk frihedshelt Witold Pilecki (henrettet af russerne) udtalte da også inden sin død – “at forskellen mellem disse 2 styrer var stort set lig nul. Dog var kommunisterne noget slemmere.” Frit citeret……

  Kommentar by Erik Øhle — 16. november 2019 @ 19:28

 9. Nazismen var en kult, men mange homoseksuelle indslag og medlemmer. Alligevel begyndte de at forfølge homoseksuelle.

  Ergo: Den ene slags (national)socialister kan godt forfølge den anden

  Kommentar by BB — 16. november 2019 @ 19:32

 10. @9 lyder præcis som muhamedanerne

  Kommentar by redneck — 16. november 2019 @ 19:37

 11. Klistermærkerne på postkasser kan dårligt kaldes hærværk, hvis de er lette at fjerne igen. Egentligt hærværk mod postkasser sprængt i stykker ved nytår får i øvrigt ingen medieomtale.

  Overmaling af gravsten er klart hærværk, og dommeren som gik med til varetægtsfængsling af den 38-årige Jacob Vullum, redeleder i Nordfront, og en uidentificeret 27-årig mand fra Randers, har angivet følgende mistankegrundlag:

  Ifølge dommeren er der blandt andet fundet jakker og sko med pletter af grøn maling hos en af de sigtede. Desuden er der fundet maling og en pensel samt balloner med rester af maling.

  Derudover lægger dommeren vægt på en sms-korrespondance mellem de to mænd. En korrespondance, der fandt sted mellem den 8. og den 9. november, og som netop omhandler maling.

  Først troede jeg at varetægtsfængslingen af Vullum var en følge af hans jødekritiske udsagn til et medie, men det lader til politiet forsøger at gøre Vullum ansvarlig for tilrettelæggelsen af hærværket.

  Min mening er at offentligheden burde fokusere på den 27-årige, især hvis det viser sig de tekniske malingbeviser peger på ham som gerningsmand. Kun hvis Vullum selv har foreslået hærværket burde han gøres medansvarlig.

  Kommentar by perhag — 16. november 2019 @ 20:26

 12. > jakker og sko med pletter af grøn maling hos en af de sigtede

  > maling og en pensel

  > balloner med rester af maling.

  > sms-korrespondance mellem de to mænd. [..] som netop omhandler maling.

  Rent juridisk burdet være nok til at få begge dømt for hærværk / medvirken til hærværk; muligvis med en hårdere dom til den ene part hvor beviser blev fundet.

  Så nej, offentligheden bør ikke udelukkende fokusere på den ene part her.

  Kommentar by Quark — 16. november 2019 @ 21:16

 13. Offentligheden har ikke andet kendskab til mistankegrundlaget end det dommeren har beskrevet, og der ville have stået at Vullum havde foreslået malinghærværk, hvis det var det som stod i SMS-beskederne.

  Ved ikke hvem den 27-årige er og hvorfor han kontaktede redelederen, men det virker som om det hos ham selv alle de tekniske beviser findes, mens Vullum antagelig hele tiden er forblevet i Hobro.

  Straffen for et klistermærke med en jødestjerne på en postkasse skal selvfølgelig svare til straffen for at klæbe et klistermærke med et hagekors på en nazists postkasse. Hvis klistermærket giver fejlinformation om beboerens identitet kunne det måske være en skærpende omstændighed.

  Kommentar by perhag — 16. november 2019 @ 21:31

 14. Det er ikke TV2 Østjyllands Frede Jakobsen. Det er den tidligere Land og Folk chefredaktør Frede Jakobsen.

  Kommentar by Nixon — 16. november 2019 @ 21:36

 15. Tom Carstensen: “National-socialisme er også socialisme”.

  Journalisterne: “HVOR VOVER DU AT GØRE OPMÆRKSOM PÅ DET EFTER VI HAR BRUGT 50 ÅR PÅ AT BILDE FOLK IND AT DEN ER HØJREORIENTERET?!?”

  Fuck deres medier.

  Kommentar by Per — 16. november 2019 @ 22:50

 16. National-socialisternes økonomikse politik lå omkring midten.
  Der var bla topskat ,planøkonomi og stor stat men stadig privat ejendom
  Ideologien brugte ord som Genosse,folkevogn og folkeferie.
  Uniformeringen var bla inspireret af de tyske kommunister

  Man spærrede også borgerlige politikere og præster inde,så det røde argument med at nazi var højre fordi de spærrede rød inde holder ikke

  I en af de mange opgør mellem göring og og goebbels fik goebbels adolf over på sin side da han hævdede at görings pyntesyge ikke var specielt socialistisk (kilde tysk tv)

  Når man prøver at sidestille nationalisme med højreorienteret “glemmer” man ting som nationalistiske overgreb af Sovjet ,Polske jødeforfølgelser under kommunisterne,vietnams forfølgelser af minoriteter og eks nord-koreas indlysende nationale socialisme

  De bayerske konservative ville i sin tid udvise den utilpassede migrant hitler,men det stoppede de bayerske socialdemokrater
  https://www.welt.de/geschichte/zweiter-weltkrieg/article149328924/Die-SPD-verhinderte-beizeiten-Hitlers-Ausweisung.html

  Man kan finde mere hvis man har lyst,det ender typisk med desperate undvigelsesforsøg eller tavshed fra rød bloks side når man fremlægger den slags

  Kommentar by jan — 17. november 2019 @ 00:29

 17. Nu vel.
  Sunni/Shia-muslimer er for danskere og vesterlændinge same-same, men de to muslimske grupperinger har vel i henved 1400 år ligget i kraftigt infight, på trods af de alle er muslimer.
  Så smag lige på ordene en gang mere, røde kommunist-journalister.
  National-Sozialist.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 17. november 2019 @ 01:23

 18. “…hvis tilfældighederne havde villet det bare en lille bitte smule anderledes, så kunne vi i dag havde talt om røde Adolf istedet for brune Adolf.”

  Nej, det var fordi Adolf kom i konflikt med Josef og tabte, at han i eftertiden bliver opfattet som højreekstremist.

  Venstrefløjsbevægelser, der ender som tabere i historiens store kværn, bliver pr. definition udnævnt til højreorienterede af de tilbageværende venstreorienterede, fordi idealismen skal holdes ren og pur og fri for den forstyrrende virkelighed.

  Kommentar by traveler — 17. november 2019 @ 09:29

 19. Underligt der ikke er malet hagekors? Det plejer der da altid at være? Og grøn maling har de fleste af os en slat stående af; er det den samme maling, fra samme fabrik? Mummi Jacobsen havde selv sat en ubehjælpsom håndskrevet seddel op på sin hoveddør, efter at hun blev knust i fjernsynet for sine gentagne nazianklager mod Rasmus Paludan, nu gav hun ham skylden for en papirseddel på hendes hoveddør- haha – som om en partileder ikke har andet og vigtigere ting end at rende op og ned af Mummis kapel, hvor hun sidder og ruger over sit 7ende saganlæg, hun så trækker tilbage igen! Hey, måske er det Maria Hirse, der har stjålet malingen, og rockerkæresten der kørte hende og Bengt Burg og Bubber ud for at male; “det er Rasmus” murmlede Mummi, mens trækningerne i ansigt blev værre, og savlet dryppede..

  Kommentar by Hul igennem? — 17. november 2019 @ 09:45

 20. @10. Nemlig. Islam og nazismen har MASSER til fælles. Læs f.eks.
  Hamed Abdel-Samad: Den Islamiske Fascisme
  https://www.amazon.com/Islamic-Fascism-Hamed-Abdel-Samad/dp/1633881245

  Kommentar by BB — 17. november 2019 @ 09:59

 21. Den eneste måde man er ægte socialist på i deres øjne er hvis du er full blown globohomo.

  Kommentar by ET — 17. november 2019 @ 12:48

 22. Til overflod bryder DR og en stor del af den øvrige journaliststand med sædvanlige presseetiske principper. Nordfront og denne “redeleder” er allerede dømt skyldige, hør f.eks blot “Shitstorm” fra i lørdags. Normalt tager man ellers alle mulige forbehold for at sigtede eller anklagede kan være uskyldige. Selv f.eks Peter Madsens eventuelle skyld omtalte man meget i forsigtige vendinger.

  Kommentar by DavidK — 17. november 2019 @ 12:49

 23. Susanne Sayers mfl. er åndsamøber. Adolf Hitler var nationalSOCIALIST. Han var medlem af “Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei”. Socialistisk og arbejderparti er med i beskrivelsen af partiet, så bliver det ikke mere venstreorienteret. Nazisterne selv i dag beskriver sig som venstrefløj.

  Kommentar by Johnson — 17. november 2019 @ 18:25

 24. “De bryder sig ikke om ordet nazisme, det synes de er nedsættende. …de går meget op i økologi – ‘clean living’, og så videre, drikker ikke ret meget. Vi skal leve økologisk og tilbage til naturen, altså, de er jo socialister grundlæggende, men så bare med et nationalt forhold. De ser ikke sig selv som højreorienterede, de ser sig selv som venstreorienterede, faktisk. De ser ikke sig selv som det vi andre kalder højreorienterede.”

  Lars Fogt og Frede Jakobsen skriver, at journalist Tom Carstensen i P1 siger at nazisterne i Nordtront er socialister. Nej, han siger, at “de opfatter sig selv som socialister”! Man mærker her, hvordan de frelste venstrefløjsere drages mod nazismen, som myggene mod et brændende lys.

  Den politiske overfalds mand, Rune Eltard Sørensen, drages mod at sidde i dommersædet i en folkedomstol, hvor journalist Tom Carstensen kan bringes til at angre og undskylde: “det lyder nemlig som din egen konstatering. At du efterfølgende putter en opklarende parentes ind i et udskrift i en facebooktråd hjælper jo ikke lytteren. Flere har nu påpeget, at udtalelsen kan misforstås. Det ville rense luften, hvis du erkendte og beklagede dette, og lagde afstand til den revisionistiske påstand om at nazisterne er venstreorienterede.” (Rune Eltard Sørensen)

  Den lille lenin, Rune Eltard Sørensen, vil have renset luften. Mage til frækhed får én til at ønske, at han får en 10-liters dunk rød maling hældt ud over hovedet. En politisk handling han jo finder OK! :-)

  Det er lidt ligesom de forfalskninger, som kongresmedlem Adam Schiff fra det Demokratiske Parti i USA, bruger i den skueproces det Demokratiske Parti i USA pt er i gang med mod præsident Trump.

  Republikanerne får ikke lov til at tage til genmæle og de må heller ikke afhøre vidner, der afslører Adam Schiff og Co’s løgne i den lukkede høring, hvor kun for blodtørstige tabere af præsidentvalget i 2016 må tale.

  Herhjemme fører de statsejede altdominerende nyhedsmedier, DR&TV2, manisk Schiff’s skueproces. TV2 med deres USA korrespondent Jesper Steinmetz er kronraget skarpretter af den formodentlig snart dømte Donald Trump.

  Jeg gruer for, hvad skueprocessen, som den nuværende regering, som ventet, laver mod tidligere udlændinge-og integrationsminister Inger Støjberg vil medføre af løgne og insinuationer.

  Faktum (som jeg ser det): Nationalsocialisterne siger selv, de er venstreorienterede socialister. De lavede den tyske revolution i 1933 og gjorde op med det borgerlige demokrati, fri markedsøkonomi og kapitalisme.

  De var inspireret af socialisterne i Rusland, der i 1917 gjorde op med det borgerlige demokrati, fri markedsøkonomi og kapitalisme.

  Længere er den sådan set ikke. Begge diktaturer myrdede millioner af deres medborgere. Socialisterne i Rusland myrdede flest.

  Jeg forstår derfor ikke, at der stadig er folk i Danmark, der kalder sig nazister, nationalsocialister, kommunister og socialister.

  De vil udøve vold mod ikke-socialister. Maling i hovedet på statsminister Anders Fog eller løgne om eller en kugle i hovedet på den amerikanske præsident Trump. Hensigten helliger stadig midlerne for venstrefløjserne.

  Jeg ser dem som mine kommende bødler eller vogtere i et nyt Gulag med Rune Eltard Sørensen som lejrchef (og med Johanne Schmidt-Nielsen som Ilse Koch (kz-Ilse) :-)

  Kommentar by A-mad — 17. november 2019 @ 19:20

 25. Som det tegner sig i øjeblikket er der mindre forbindelse fra Jacob Vullum til malinghærværket i Randers end der var fra Pernille Rosenkrantz-Theil til Lars Grenås malingoverfald på Anders Fogh.

  Ellers er der det sædvanlige at politiet kalder jødefjendsk og især kristenfjendsk hærværk udført af muhamedanere for drengestreger, som dårligt nok bliver efterforsket. Den jødiske begravelsesplads i Møllegade, Nørrebro er for lang tid siden blevet en fæstning med streng adgangskontrol, og det skyldes næppe danske nazister.

  Kommentar by perhag — 18. november 2019 @ 01:27

 26. Hele MSM er i dag gået totalt i selvsving, fordi Danmarks Radio nu vil lukke nogle af deres utallige skodprogrammer, og fyre et par stykker af deres utallige “journalister”.

  Særligt den kvindelige vært på “Quizzen”, brunetten Gyrith Cecilie Skov, får lov at vræle i Ekstra Bladet over, at hendes kontrakt nu ikke bliver forlænget.

  Hey Gyrith, jeg kan godt bruge en ung langbenet piccoline, du ringer bare!

  Kommentar by Revisoren — 18. november 2019 @ 15:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper