29. november 2019

Terrorforsker: “De her individer behøver ikke opholde sig i Europa for at udgøre en sikkerhedstrussel.”

Thomas Renard, som Berlingske kalder ‘en af de ledende forskere i jihadisme i Europa’ lyder som Hans Jørgen Bonnichsen, og konklusionen virker da også noget ideologisk. Det kan meget vel være at det ikke er ‘meget sikrere’ for Danmark at have Islamisk Stat-krigere gående i Mellemøsten, men alt er ikke et humanistisk rollespil, og han mangler at forklare hvorfor danskerne skulle have interesse i at importere ‘perfekte influencere’ for en fremmed magt. Set på Berlingske.dk – Førende terrorforsker: Danske jihadister er allerede ‘perfekte influencere’ – nu bliver de endnu farligere (kræver login).

“Hvis en obskur syrisk kriger opfordrer danske unge til at udføre islamisk jihad, vil ingen reagere. Men hvis en ung mand fra Brøndby Strand, der taler dansk og kender de nationale koder, gør det, er det en helt anden sag. Og når de europæiske jihadister ikke kan vende hjem og afsone deres straf, har de ikke andre muligheder end at fortsætte, hvor de slap.

‘Som historien viser, er det ikke meget sikrere at have individer, som er linket til dit land – taler sproget, har venner, netværk og vigtigst af alt et publikum – til at rende frit rundt i krigsområder. De kan ikke sætte deres ben på dansk jord, men de kan i den grad mobilisere, rekruttere og inspirere andre fra distancen. De er allerede de perfekte influencere. Når de mister muligheden for at vende retur, bliver de kun farligere,’ siger Thomas Renard. …

De er ifølge ham blevet briefet i årevis af efterretningstjenester og sikkerhedseksperter, der stort set alle er nået til konklusionen, at repatriering – også af de voksne IS-medlemmer – trods alle de helt reelle og alvorlige risici, der er for radikalisering i fængsler, fremtidige terrorangreb i Europa mv., stadig er bedre end alternativet: at de går under radaren eller havner hos regimer, som kan afpresse os politisk uden for Europas kontrol. …

De her individer behøver ikke opholde sig i Europa for at udgøre en sikkerhedstrussel. Det ved regeringerne godt. Alligevel har de valgt for enhver pris at holde dem ude.'”

(Jacob El-Ali, tidligere Mohammed El-Ali; Foto: Ballet Magnifique)

Oploadet Kl. 02:39 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/106326/trackback

26 Comments »

 1. Det er en syg forsker og ekspert kultur der hersker i Danmark når det drejer sig om indavlede retarderede kriminelle islamiske terrorister, for 50 år siden fandtes der ingen islamiske terrorister i Danmark, men på et tidspunkt begyndte uduelige folketingspolitikere sig for at importere kæleperkere og sandnegere for at vise at de kunne give multikulturen et løft i Danmark, dette er endt i et nemesis med voldtægter, overfald, mordforsøg, bandedrab og trusler, politikerne på borgen er landsforrædere, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 29. november 2019 @ 03:20

 2. Man skal vist være universitetsuddannet for at være så virkelighedsresistent. Kæft for en klaphat! Og hvem betaler hans løn? Jeps, dig og mig.

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. november 2019 @ 03:51

 3. Hvad Bullshit Tidendes moderorgan skriver er altid det rigtige.

  Kommentar by Nielsen — 29. november 2019 @ 04:23

 4. Thomas Renards største bekymring er slet ikke jihadier og terror. Hvad jihadier tror på og hvorfor jihadier gør hvad de gør. Selvom han angiveligt skulle være “jihadisme-forsker”.

  Hans største bekymring er selve idéen om at afgrænse et landområde – eksempelvis Danmark – og prøve på at holde nogen eller noget ude.

  Sætte grænser i en verden, der skal være grænseløs. Det er det værste der findes.

  Kommentar by BE — 29. november 2019 @ 06:47

 5. Hvad blev der af lejren på cuba?
  Kan landene ikke blive enige om et fælles sted at opbevare krigerne.

  Kommentar by Anonym — 29. november 2019 @ 07:49

 6. IS-krigernes uhyggelige forbrydelser er begået i Syrien. Lad den syriske regering tage sig af forbryderne.

  Kommentar by A-mad — 29. november 2019 @ 08:20

 7. Renhard har da sikkert ret, hvis man nøjes med at tænke 5-10 år frem. Tænker man derimod 50-100 år frem, vil jihadisternes efterkommere også skulle tages med i risikovurderingen. Om 5-10 år er El-Ali sandsynligvis død eller spærret inde i et syrisk fængsel. Og så vil han ikke længere være helt så perfekt som influencer. Og danskerne kan være ligeglade.

  Kommentar by Peter Faber — 29. november 2019 @ 08:22

 8. Det kan da godt være at jihadisterne kan operere på internettet, når de sidder i Syrien, og påvirke danske muslimer. Men det vil være det rene galimatias at danske skatteydere ligefrem skal financiere deres virksomhed via bistandssystemet. Hvor meget til grin skal vi være for vore skattepenge.

  Vores blødsødne retssystem virker ikke afskrækkende på disse umennesker. Lad myndighederne i Mellemøsten tage sig kærligt af dem.

  Kommentar by JC — 29. november 2019 @ 08:33

 9. EU søger 10.000 grænsevagter til at forsvare Europas ydre grænser.
  Hvad gør EU ved de mange millioner potentielle terrorister, som allerede er lukket ind i vores lande?

  Ikke alle muslimer er terrorister, men langt de fleste terrorister er muslimer.
  Det er ikke smart først at lukke 15-20 millioner muslimer ind i Europa, og bagefter forsøge at lukke grænsen.

  Kommentar by k.m. — 29. november 2019 @ 09:00

 10. Som jiadist har de opsagt deres tilhoersforhold,til de lande de kommet fra.Den maade de har teet sig paa,returner dem til de omraader de har haerget i,lad de lokale tage et opgoer med dem. Saa fornylig hvordan den Irakiske haer gjorde det af med nogle jihadister, lige saa brutalt og primitivt som de “tapre” krigere bare en anden uniform,mellemoestlig islamisk tankegang burde total forbydes i Europa,de er 1400 aar bagefter,og har tilsyneladende ikke taenkt sig at aenndre paa det.

  Kommentar by dunk — 29. november 2019 @ 09:16

 11. Når man ikke mere aktivt vil pålægge Islam det ansvar den har for alt den -krig, terror, undertrykkelse, civilisationsødelæggelse- jamen så kan det da kun gå galt. Når man ikke mere aktivt vil sikre Islamkritikerene ytringsfriheden til at advare imod det som virkeligheden fremviser, og som alt erfaring fremviser med Islam. Jamen så kan det da kun gå galt. Det er ikke længere, for mig at se, de islamiske jihadister som er -hoved-problemet. Det er den Politisk korrekte fejhed og krysteragtige svigt overfor Islams ofre der er problemet.

  Kristeligt Dagblad havde to gode artikler i går i avisen. En med Sørine Godfredsen, som kritiserede Sussanne Brøgger og de kvindelige feminister sønder og sammen, når de lavede en pr udseendelse i Al Ho lejren i Syrien, for ISis støttende kvinder.
  Dernæst var der også en tydeliggort henvisning til en Kristen konforence i Ungarn (Hvis jeg på stående fod husker korrekt) fra de Mellemøstlige kristne. De takkede USA og Rusland, og de østeuropæiske lande for Deres støtte, men de Skosede EU for dets svigt og fejhed overfor Deres lidelser, som Islam påførte dem i Mellemøsten for tiden.
  Herhjemme kan vi jo bare skrive Tommy Robinson på fjæset (Facebook), for at opleve hvilken knægtelse af ytringsfriheden man åbenbart er indstillet på. Bl.a pga Angela Merkel (i hendes opfordring til Facebook). Det var i Kristeligt Dagblad i går (Torsdag 28 november).Støt SIAD. DDF. DDL. Dansk Europa Mission. Trykkefrihed etc. God Jul og godt nytår. (Hvis jeg holder en pause ik julen) God fredag og weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 29. november 2019 @ 09:48

 12. Så lærte jeg et nyt ord: ‘influencere’, et navneord. Jeg kan se, at hvis jeg havde læst Politiken, havde jeg lært dette nye ord lidt før.

  Kommentar by Ole Madsen — 29. november 2019 @ 10:42

 13. PS. til A-mad 08:20. “IS-krigernes uhyggelige forbrydelser er begået i Syrien. Lad den syriske regering tage sig af forbryderne.”

  NB. Der er dødsstraf i Syrien og den vil sikkert blive brugt på de fleste IS-krigere og vi er så af med problemet uden at få vores hænder snavsede. Hvis bare regeringen ville bruge hovedet, ville vi ikke have så mange selvskabte problemer.

  Kommentar by A-mad — 29. november 2019 @ 11:19

 14. Der kom en dag — 10:17

  Er du gal mand? – Hvis det rygtes, ude på eksportmarkederne, at der er rester af RUC professorer i medisterpølsen så ryger hele den danske svineeksport på røven!

  Kommentar by T. Flodur — 29. november 2019 @ 11:46

 15. @ A-mad — 29. november 2019 @ 11:19

  Enig. Lad dem dø i syrien. Uden undtagelse.

  Uenig. Man får ikke snavsede fingre af at skille sig af med selverklærede fjende. Det er blot en nødvendig del af ordentlig husholdning.

  Kommentar by Santor — 29. november 2019 @ 13:17

 16. Og, terrorforskeren vil altså fortælle os at, hvis vi ikke lader islamiske mordere komme “tilbage” til Danmark så vil de opildne andre “Danske” unge på afstand ( internettet ).

  Dooooooe, det gør de sgu da allerede og det er i vidt omfang islamister uden tilknytning til Danmark. ( internettet virker også på udenlandsk, spade ) Så det vil hverken gøre fra eller til.

  Kommentar by Santor — 29. november 2019 @ 13:28

 17. OK, enig Santor 13:17. Men det er kun under den militære straffelov, vi har dødsstraf. Mange synes vi får ’snavsede fingre’, hvis vi ikke giver de islamiske mordere livslang forsørgelse og fast ophold i DK. Det er sådan landet ligger for fødderne af Bjørn Elmquist og hans konsorter. Politikerne er hunderæd for Bjørn Elmquist og hans konsorter (f.eks dagbladet Politiken, DR og TV2 og alle partierne fra Det Radikale Venstre til Enhedslisten og vistnok de fleste partier til den anden side. Flertallet af vælgerne støtter partierne, der ikke vil stoppe islams indtrængning.

  Kommentar by A-mad — 29. november 2019 @ 14:15

 18. Det er sådan cirka noget af det mest stupide, jeg har læst i flere årtier!! De bliver altså farligere nede i Mellemøsten, fordi de bliver tøsefornærmede over ikke at kunne komme til Europa og lave Jihad, for europæernes egne penge?? Det var ærgerligt, at kurderne ikke ekspederede dem, de fangede. Danskerne ved ikke, hvor mange angreb der er, for det holdes skjult i msm. En amerikansk betjent blev den anden dag jagtet af en vild sort med en machete. Den sorte blev skudt mange gange, før han døde. Har set videoen, som er som taget ud af et mareridt.

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 29. november 2019 @ 14:32

 19. PS. Forestil dig resultatet af denne opinionsundersøgelse i DK:

  “Er du enig i, at de islamisk stat krigere, der rejste ned for at kæmpe for islamisk stat, skal:
  (Kun ét svar)
  1. blive dernede sammen med deres evt koner og børn og straffes lokalt?
  2. skal bringes hjem til Danmark og straks blive henrettet?
  3. ingen af disse to løsninger”

  Jeg tror svar mulighed 1. højst ville give tilslutning fra 30-40% og svarmulighed 2. ville højst give tilslutning fra 15-20%.

  Kommentar by A-mad — 29. november 2019 @ 14:32

 20. 13 – influencere er blot et andet ord for halshuggere, voldtægtsforbrydere, jihadister, terrorsvin, hadprædikanter osv. Det er, som når man kalder ‘palæstinensere’ og al-Nusra m fl for ‘frihedskæmpere’. Frihedskæmpere/influencere min bare!!

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 29. november 2019 @ 14:35

 21. Uanset om IS-skadedyrene bliver i muslimistan ellee kommer “hjem” til Danmark, så er den virkelige trussel jo effektivt installeret gennem de seneste 40 år. Og her er rigeligt med såkaldte influencere allerede. De får også lov til at komme på besøg og prædike jihad i moskéerne og til hitz-prut-papirs skatteyderbetalte møder på Nørrebro. Så deeet …

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. november 2019 @ 14:43

 22. Hvad fanden skulle vi stakkels onde højreorienterede islamofober dog gøre, hvis vi ikke havde denne tsunami af skatteyderbetalte venstreradikale “eksperter” til at belære os om, hvordan verden i virkeligheden hænger sammen?

  Kommentar by Revisoren — 29. november 2019 @ 15:15

 23. Det er fanme en knækket logik det der.
  Selvfølgelig er det da meget sikrere at terrorister ikke opholder sig i landet.

  Hvorfor vil man have notorisk jøde, kristen, homo og demokrati hadende terrorister i vores land? Det bliver ikke mere forkert. Skal de så sidde og radikalisere hinanden i fængslerne? Eller skal de ud og køre lastbil?

  Kommentar by Realist2 — 29. november 2019 @ 17:53

 24. London, haag terror knivstik.
  Jo det går godt

  Kommentar by Anonym — 29. november 2019 @ 21:58

 25. https://www.irishtimes.com/news/world/europe/two-arrested-in-netherlands-over-alleged-christmas-bomb-plot-1.4097159?mode=amp

  Blot to dage før en muhammed gik amok i Den Haag.

  Den ene koranabe blev anholdt på gaden i Den Haag. Mønsteret kender vi fra tidligere:

  The mother of the 20-year-old told a local broadcaster that she could not believe her son was involved in anything potentially violent. “He is religious,” she said, “but he is not an extremist.”

  Klart nok. Der er intet ekstremistisk ved muslimer, der tager deres rådne religion alvorligt.

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. november 2019 @ 23:39

 26. Så forstår man bedre, at opklaringen af Blekingegadebandens forbrydelser trak ud. Der kom jo kun hul på sagen, fordi et af bandemedlemmerne kørte ved Birkerød med bilen fyldt med spor.

  Kommentar by Hertz — 30. november 2019 @ 09:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper