27. december 2009

Julens halve sandheder – om løgneren Palin, en nazistisk terrorcelle og israelske mordere

Det er som om de i forvejen overfladiske internationale nyheder bliver mere og mere letbenede i julen. Den 22. december var det historien om, at Sarah Palin stod bag årets største løgn. Jyllandspostens Christian Nørgaard Larsen berettede, at kåringen var foretaget af “politiske eksperter”“den højt respekterede” Politifact.com. Den pågældende hjemmeside drives af den venstreorienterede St. Petersburg Times, og kåringen er resultatet af en netafstemning blandt otte ‘løgne’ udvalgt af avisens journalister og redaktører. Under 5.000 havde stemt.

Samme dag gentog medierne sensommerens beskyldninger om, at Israel skulle have høstet organer fra døde palæstinensere. Det nye var, at Israel erkendte, at israelske læger i 1990’erne havde foretaget transplantationer uden tilladelse fra pårørende. Den ansvarlige blev fjernet fra sin stilling i 2004, da detaljerne blev kendt. Det væsentligste for historie, hvad de danske medier ignorerede, var det forhold, at transplantationerne blev foretaget på både “Israeli soldiers, Israeli citizens, Palestinians and foreign workers”. Forskellen er alt. Mere på The Guardian og Jerusalem Post.

1. Juledag kunne man høre historien om en svensk nazigruppe, der planlagde angreb på Rigsdagen, og for at skaffe midler havde stjålet ‘Arbeit Macht Frei’-skiltet fra Auschwich. Man kan ikke udelukke historien er sand, men kilden er en lidt for snakkesagelig svensk eks-nazist, og selvom Säpo og Aftenbladet godtager hans forklaringer forstår man godt Politiken og flere danske medier tog forbehold med ord som sandsynligvis og angiveligt. Det ligner en avis-and, og hvis vi ikke høre mere om sagen, var det nok et politisk korrekt juleeventyr fra det svenske overdrev.

Igår, 2. Juledag, var en af nyhederne, historien om Israel havde dræbt seks palæstinensere. Ritzaus Bureaus ensidige og overfladiske opkog ligner til forveksling indslaget i TV-avisen (18.30). Herunder fuld transkription.

Mette Walsted Vestergaard, TV-avisen: Seks palæstinensere er i dag blevet dræbt af israelske soldater. Drabene skete i to uafhængige episoder i henholdsvis på Vestbredden og i Gaza. På Vestbredden var det tre medlemmer af den palæstinensiske præsident Abbas’ Fatah-bevægelsen, der mistede livet, efter israelske soldater stormede deres hjem. Urolighederne kommer et år før årsdagen for den israelske invasion af Gaza.

(TV-avisen, 26. december 2009 Kl. 18.30; link)

To episoder. De tre dræbte i episoden på Vestbredden, Nader Raed Sukarji, Ghassan Abu Sharkh og Anan Suleiman Mustafa Subih var kendte terrorister, der fik chancen for at overgive sig, men nægtede. I huset blev der fundet våben, og det bør vel også nævnes, at de var mistænkte for to dage forinden at have myrdet Rabbi Meir Avshalom Chai mens han var i selskab med sin kone og en af hans syv børn. Mere om den anden side af historien på Israel National News.

I Gaza blev tre personer nedskudt af det israelske miiltær, og Hamas hævder selvfølgelig de blot samlede skrot. Den ene var Anan Subeh, aktiv i al-Aqsa Martyrernes Brigader. De to øvrige var Raed a-Sarkaji og Raghsan Abu Sharah – sidstnævnte bror til en leder i samme terrororganisation. Se evt. Haaretz.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/10656/trackback

13 Comments »

 1. Så er der også Susan K, som røg bag tremmerne før jul, da hun begik vold på en natklub i Århus. Bl.a var der nogle garderobepiger der kaldte hende en luder.

  http://ekstrabladet.dk/112/article1274111.ece

  Da en tyrker også kaldte hende en luder, gav det store overskrifter her på stedet.

  http://www.uriasposten.net/?p=9844

  Susan K er kendt for at sprede ben på et program på TV3, så det er vel ikke meget forkert at kalde hende en luder.

  Kommentar by Fritænker — 27. december 2009 @ 18:47

 2. -> Fritænker

  Det er to forskellige sager. Synes du det der i orden at kalde hende luder?

  Kommentar by Kim Møller — 27. december 2009 @ 18:54

 3. De to sager ligner hinanden

  1) Begge involverer Susan K
  2) Begge er voldssager (underligt sammentræf….)
  3) I begge bliver hun kaldt en luder
  4) Susan K spiller offerkortet og synes det er synd for hende at hun kaldes en luder

  Mener du det er helt forkert at hun kaldes en luder, med den baggrund som har gjort hende “kendt” ….

  Kommentar by Fritænker — 27. december 2009 @ 19:43

 4. Fritænker:

  1. Hun får tæsk af personen der kalder hende luder.

  2. Hun giver uddeler tæsk til personen der kalder hende luder.

  Ret stor forskel. Derudover er det jo kun hendes udlægning at hun bliver kaldt luder. Garderobe piges udlægning af episoden siger noget andet.

  Kommentar by Anders Kusk — 27. december 2009 @ 20:47

 5. “1. Hun får tæsk af personen der kalder hende luder.”

  Hvem påstod hun blev kaldt luder?

  2. Hun giver uddeler tæsk til personen der kalder hende luder.

  Du skriver lige, at garderobepigerne nægter at havde kaldt hende luder.

  Begge tilfælde ligner hinanden, bortset fra at i den første sag er gerningsmanden en tyrker. I begge tilfælde trækker hun offerkortet og prøver at få medlidenhed.

  Kommentar by Fritænker — 27. december 2009 @ 21:16

 6. Fritænker:
  Øj, du er en af dem! Nå, men lad mig så idiotsikre mit svar til dig.

  Susan påstår at hun bliver kaldt luder ved begge episoder. Det kan være løgn og det kan være rigtigt. Lad os først antage at det er rigtigt.

  Ved første sag er gerningsmanden tyrker, han kalder hende luder og tæver hende. Ergo er hun offer/forurettet.

  Ved anden sag er gerningsmanden Susan, hun bliver kaldt luder. Ergo er Susan gerningsmanden ved voldsepisoden.

  Lad os så antage at hun lyver i begge tilfælde med hensyn til at hun blev kaldt luder. Hvad ændre det?

  Ved første sag er gerningsmanden tyrker, han tæver hende. Ergo er hun offer/forurettet.

  Ved andet tilfælde kaster Susan et glas i hovedet på ofret. Ergo er hun gerningsmand.

  Ikke det store har ændret sig.

  Vi kan vel godt blive enige om at det at kalde en person for luder er forkert. Ligeledes er det forkert at udøve vold.

  Men at sige at Susan “smider offorkortet” i den første sag er FOR LATTERLIGT. Hun har fået tæsk=hun er et offer. Fat det.

  Hvad hun har gjort sig kendt for er egentlig sagen ligegyldig. At hun spreder ben offentlig gør hende ikke til en omvandrende boksebold.

  Kommentar by Anders Kusk — 27. december 2009 @ 21:31

 7. At en pige bliver smadret af en mandlig perker, ja det er jo helt klart det samme som når to piger kommer op at slås.
  Vi er simpelthen nødt til at starte en ny nyhedskanal herhjemme, en pendant til Fox News, hvis vi bare skal have en mikroskopisk chance for at vinde over venstrefløjens voldshelvede.

  Kommentar by Fritz — 27. december 2009 @ 21:45

 8. –> 6

  Er du også en af dem ?

  I den anden sag er Susan K åbenbart gerningsmanden og hun er varetægtsfængslet indtil d. 5. januar 2010 for at have kaste et ølkrus i hovedet på en 20 årig pige.

  I begge sager er Susan K involveret i voldssager. Kun den først bliver omtalt på Uriasposten, sikkert fordi der er en tyrker involveret og han efter Se & Hørs udgave kalder hende en luder.

  Du kan da have ret i at det kan være forkert at kalde andre ludere, men det er vel ikke det største problem i Danmark og med hensyn til Susan K er det vel heller ikke helt forkert at hun betragtes som en luder, da hun netop har tjent penge på at sprede ben på tv og dyrket sex for penge.

  Kvinder der dyrker sex for penge kaldes faktisk ludere, så det er rent hykleri, at hun/andre gør hende til et offer pga den tiltaleform, eller skal det være så politisk korrekt at ludere ikke må kaldes ludere?

  Kommentar by Fritænker — 27. december 2009 @ 22:18

 9. > 6. Anders Kusk
  Dit svar er krystalklart. “Fritænker” prøver at klistre sig fast som et stykke tyggegummi under skosålen (som flere andre tidligere her på bloggen). Han prøver at afspore al fornuftig debat. Han bør efter min mening ignoreres, der kan blot henvises til dit svar i 6.

  Kommentar by Gunnar Biering — 27. december 2009 @ 22:50

 10. Er (D)DR faldet lidt af på den?
  Normalt…øh…nej,det nok forkert at bruge ordet normal i forbindelse med (D)DR, men det jeg ville udtrykke var, at vi her er blevet snydt for den sædvanlige “løgn” hvor de seks terrorister ellers plejer at blive kaldt civile!!palæstinensere. Godt nok husker (D)DR at kalde deres våbendepot for “hjem” men alligevel, jeg føler mig snydt!! for den sædvanlige løgn!

  Kommentar by li — 28. december 2009 @ 02:43

 11. @ Fritænker

  “Susan K er kendt for at sprede ben på et program på TV3, så det er vel ikke meget forkert at kalde hende en luder.”

  Du er da en plat stodder. Der er bestemt forskel på at dyrke sex i et tv-program og at være luder. Dit antikverede kvindesyn hører hjemme hos islams forkæmpere.

  Kommentar by 3900 — 28. december 2009 @ 13:58

 12. Ak ja, så rider den gode sag igen, hvor tv-avisen igen igen igen igen pakker de rare palæstinesere ind i bomuld og vat.

  Familien Danmark Tror og SKAL TRO, at det var helt uskyldige normale menensker som “bare” blev dræbt.

  Oplæseren? Mette Walsted Vestergaard igen igen igen…..

  Kommentar by Cicero — 28. december 2009 @ 14:39

 13. 12.Cicero

  Mette Walsted Vestergaards facon at udføre journalistik på ……..

  Hun er SÅ pro-palarabisk at man godt kan forledes til at tro, at hun måske har palarabere i familien eller er af jødisk oprindelse og tilhøre de af dem der går efter deres egne fæller eller hun er en af de danere, der gør det samme overfor deres egne.

  Hvad ved jeg.

  Men hun er politisk i sin måde at udføre det journalistiske hverv på og burde nok ikke sidde med præcist det job hun har, hvor hun skal informere på en neutral måde.

  Kommentar by Vivi Andersen — 29. december 2009 @ 04:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper