24. december 2019

‘Talehandling’: “Vermunds sprogbrug kan ikke sidestilles med nazismens grufulde gerninger… men…”

Jeg blev aldrig fan af Radio24syv, men Radio4 er næsten værre. Uanset hvad tidspunkt på dagen jeg tænder for kanalen, handler det om ‘klimavenlige juletræer’, ‘veganerjulemad’ eller lignende. I formiddags var emnet politisk korrekthed, hvad professor Vincent Hendricks forsvarede med begrebet ‘talehandling’. Samme logik som AFA: Højrefløjens holdning er en handling (og derfor er vold en form for selvforsvar). Efter Hendricks var der et langt interview med historiker Asser Amdisen, der ikke mente vi havde demokrati, sålænge ‘neoliberalistiske fjolser’ styrede økonomien. Heri inkluderede han Socialdemokraterne. Herefter et par debattører der mente at staten skulle lovgive bredere og dybere i forhold til klimaløsninger.

Det er umuligt at score, hvis bolden altid er på egen banehalvdel, og med mindre der snart kommer en konservativ modreaktion, så står vi foran en ny rød totalitarisme. Sproget er det første der ryger, og der er ingen grund til at gå ind i en konkret debat om ‘perker’ eller ‘neger’. De ord de giver os lov til at bruge i stedet for, vil om få år have fået nye bibetydninger, og skal så forbydes. Kulturmarxististerne vil ikke borgerligheden noget godt, og skal derfor mødes med en mur af uforsonlighed. Det fungerer lidt ligesom med børn. Nogle gange er et spontant ureflekteret ‘Nej!’ nødvendigt, for ikke det ender med en diskussion om hvor meget cola de må drikke før morgenmaden.

‘Neger nisser’, et sted i Jylland, 2019; Foto: Instagram)

“I den mangelfulde refleksion overser Vermund, at ‘tingene’ ikke bare er, hvad de er. Betegnelsen er nedsættende. Det enkelte ord, i dette tilfælde perker, er er ikke uskyldigt, som partiformanden slår til lyd for. Ordet perker har bibetydningen af en ikke-tilpasset, kriminel indvandrer. Når Vermund svøbt i uskyldighedens slør bruger ordet perker, er partiformanden med til at mistænkeliggøre en dansker med anden etnisk baggrund end dansk, der ikke nødvendigvis behøver at være ikke-tilpasset eller kriminel. På den måde sniger fremmedhadet sig ind i dagligdagssproget. De ord, man vælger at bruge om andre mennesker er ikke ligegyldige. Ord skaber virkelighed. … Vermunds sprogbrug kan ikke sidestilles med nazismens grufulde gerninger, det vil være en forkert analogi, men… Hvis ikke Vermund kan se det, bærer hun bevidst ved til fremmedhadets bål.” (Lauritz Korfix Schultz, POV International, 19. december 2019)

“Pernille Vermund har medvirket i en TV-dokumentar, hvor man følger Nye Borgerliges frontkvindes bestræbelser på at vinde den særlige råbekonkurrence på højrefløjen, hvor det gælder om at bande højest i den politisk korrekte kirke. Kunsten er naturligvis at få medieopmærksomhed og fremstå som frihedshelt på den islamskræmte apokalyptiske højrefløj, men undgå at virke alt for smagløs og uempatisk undervejs.” (Jarl Cordua, Berlingske, 23. december 2019)

“Pernille Vermund er ikke dum. Hun kan godt læse og hun er godt bekendt med politisk konsekvensberegning. Hendes måde at forholde sig på her kan ikke meningsfuldt afkodes som andet end en overlagt bestræbelse på at tækkes et bestemt segment af landets mest forhærdede racister under dække af mainstream borgerlig ytringsfrihedsentusiasme og den almindelige danske selvforståelse af frisindets højborg. Her ville det klæde alle at sige fra. Det ønsker jeg mig til jul: et opgør med afstumpetheden som ideologi. En kollektiv, tværpolitisk insisteren på, at vi faktisk forsøger at have en civilisation her, og at når man opfører sig på en utvetydigt røvhulsagtig måde over for helt sagesløse medborgere, så er den civiliserede måde at tackle det på ikke at benægte røvhulsagtigheden, men at forsøge at demonstrere, at man også rummer andre menneskelige træk end lige præcis dén.” (Johanne Dalgaard, Altinget, 22. december 2019)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/106901/trackback

9 Comments »

 1. Læs den her. God intro og manual til psykologiks krigsførsel
  https://www.amazon.co.uk/Look-Inside-Playbook-Marxists-Destroy/dp/1621373045

  Kommentar by John Sorensen — 24. december 2019 @ 07:09

 2. Hold nu. Selv i julekalenderen snakker de om sorte huller.

  Kommentar by Anonym — 24. december 2019 @ 08:42

 3. <bDet er umuligt at score, hvis bolden altid er på egen banehalvdel, og med mindre der snart kommer en konservativ modreaktion, så står vi foran en ny rød totalitarisme.

  Det tror jeg er en forkert analyse, jeg tror regeringsmedierne skyder sig selv i foden. Een af grundene til at MSM’s troværdighed i USA er langt under nul, er netop den ensrettede og propagandistiske nyhedsformidling. Normie går måske ikke på alternative nyhedsmedier, men før eller siden vil regeringsmedierne rapportere om et emne han ved noget om, og så er kimen lagt for den røde pille.

  Kommentar by Erling — 24. december 2019 @ 11:35

 4. Fornylig var der et forældrepar som blev anholdt for misrøgt, børnemishandling og sigtet for deres barn for tidlig død, de spiste udelukkende veganermad.
  Dommeren vurderede at de overlevende børn ikke fik næring nok, så de udviklede sig normalt, det samme læste jeg om en dreng i Holland, at hvis moderen ikke ændrede hans kost, ville de tvangsfjerne ham.

  Men konklusionen må være at veganer mad er sundhedsskadeligt på langt sigt, i hver tilfælde til børn og unge.

  Kommentar by Jan Huus — 24. december 2019 @ 11:44

 5. Dejligt at NYHIPOERNE afslører sig selv.Hvis Danmark var et demokrati var perkerne her slet ikke. P.V. reagerer som hun gør, fordi hun er imod befolkningsudskiftninger.— Pakistan 1970 60 mill indb. 2020 c 210 mill indb.– Bangla desh 1947 c35 mill indb. 2020 c 165 mill indb. –Hipo – De landsforrædersvin som blev likvideret af HOLGER DANSKEgruppen. Ære være deres minde.

  Kommentar by dansker — 24. december 2019 @ 15:21

 6. Det er vel ikke Vermunds skyld at perkere i mange tilfælde er ikke-tilpassede og kriminelle. Hvis betegnelsen bliver opfattet som nedsættende, er det vel fordi de ikke uden grund har fået et dårligt ry.

  Kommentar by JC — 25. december 2019 @ 07:22

 7. Jeg synes ikke man hører så meget til Vincent Hendricks “bobleforskning” mere. Det var måske blot en boble. Nu må han så kaste sig over andre emner.

  Kommentar by JC — 25. december 2019 @ 07:26

 8. Alle, som i alle, i de indvandrede folkeslag i Danmark, ved hvad betegnelsen perker dækker over og vi andre må ikke bruge den fordi den udpeger præcis hvad der er grimt og vederstyggeligt ved deres såkaldte kultur….

  Kommentar by FrafaldenModerat — 25. december 2019 @ 09:52

 9. FrafaldenModerat — 25. december 2019 @ 09:52

  Chris Rock rammer hovedet på sømmet i dette stand-up, udskift så nigga med perker. Der er Araber og så er der perker, der er Tyrker og så er der perker!
  https://www.youtube.com/watch?v=f3PJF0YE-x4

  Kommentar by Jan Huus — 25. december 2019 @ 11:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper