28. december 2009

“Når det er mørkt, går vi ikke udenfor. Heller ikke selv om vi mangler en liter mælk.”

Medierne undlader med stor konsekvens at gribe nælden ved roden. Vellykket integration handler meget lidt om boligpolitiske tiltag, og selvom det er underholdende at høre en borgerlig socialminister prale over, hvor mange penge der er brugt på symptombehandlingen, så er der en besk samfundspolitisk eftersmag, ikke kun for en flyttemand fra Tingbjerg. Fra Berlingske Tidende – Bent går ikke udenfor, når det er mørkt (ikke online).

“»Når det er mørkt, går vi ikke udenfor. Heller ikke selv om vi mangler en liter mælk. Kan det ikke være anderledes, tager jeg bilen de 500 meter hen til supermarkedet.« Flyttemand Bent – alias Bent Jakobsen – er 40 år, 175 centimeter høj og vejer 87 kilo, men en tur rundt i Tingbjerg er udelukket. Han er skaldet og har tatoveringer, den lokale bande kigger nervøst efter ham… Han bor i Tingbjerg… Kammeraten vil kun under særlige omstændigheder besøge Bent. Helt galt er det med Bents kærestes bror: Han vil slet ikke besøge sin søster i Tingbjerg. Ikke længere.

»Han kommer kun, hvis deres mor er med, og de tager bussen sammen,« siger Bent Jakobsen.

[…]

Projektleder og antropolog Gitte Frydensbjerg fra Lejerbo er tilknyttet Gyldenrisparken ved Sundbyvester Plads på Amager. Et værested for de unge drenge på 13-14-15-16 år skulle fungere som et supplement til den kommunale klub. Et sted med playstation og hyggesofa, som kunne få dem væk fra kælderen, hvor der blev røget hash. Eller gadehjørnerne.

»De blev utilfredse med, at de ikke kunne bruge stedet mere end et par gange om ugen og forsøgte at true sig til mere åbningstid. ‘ Skal vi brænde området ned’, lød det og der blev henvist til andet sted, hvor et lignende værested blev brændt. Dagen efter var en rude på vores kontor blevet smadret. Vi forsøgte uden held at finde frem til, hvem der havde gjort det. Om aftenen blev hele værestedet brændt ned. Så nu har vi ikke noget for den gruppe,« siger Gitte Frydensbjerg.

Der skal ske meget mere for de små drenge, siger hun. Allerede når de er 7-8-9 år kan man se, at det går i den forkerte retning.

»De er uden rollemodeller. Deres forældre er ikke til stede. Ofte er forældrene uden for arbejdsmarkedet, eller de arbejder meget, men fælles for dem er, at de ikke engagerer sig i deres børns liv. Så går drengene rundt på egen hånd hele dagen. Fra tidligt til sent.«

[…]

For flyttemand Bent er det slut. Han er på vej væk fra Tingbjerg : »En aften var to drenge ved et uheld kørt forkert. De kørte stille rundt og forsøgte at finde vej ud og lignede måske nogle, der var på udkig, og så blev der pludselig skudt. Når der sker skyderier i bandekrigen, ser vi vagter rundt omkring « fortæller Bent, som sammen med kæresten og de fire børn på 9, 11, 12 og 13 år forsøger at finde et andet sted at bo. Det har de gjort gennem flere år, men ingen har ønsket at bytte lejlighed.

»Det bliver lidt en normal dag, hvor man automatisk lukker sig inde i lejligheden fra tidlig eftermiddag, når det bliver mørkt. Så sidder børnene og laver lektier. Vi laver mad. Datteren på 12 år går til svømning om mandagen og det er 800 meter væk. Hende henter vi også i bil eller følger hende hjem på cykel. Min kæreste arbejder I Centralkøkkenet. Det er 300 meter herfra, og hun møder kl. seks om morgenen. Så cykler jeg sammen med hende og hjem igen, når hun er kommet sikkert derind.«.

Oploadet Kl. 15:15 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/10693/trackback

37 Comments »

 1. Må jeg anbefale flyttemand Bent og resten af famillien til at stoppe med at betale husleje, opsig lejemålet og lad kommunen om at skaffe Dem et nyt sted at bo… Kommunen vil alligevel ALDRIG acceptere at børnene ikke har noget sted at bo og tvangsfjerne børnene vil de jo heller ikke.

  Lad det være kommunens problem. Hvis kommunen accepterer drenge på 9, 11, 12 og 13 år udøver vold, trusler, hærværk osv. Så må kommunen selv tage ansvaret…. Og må jeg hermed anbefale alle andre danske famillier i samme situation som flyttemand Bent at gøre som jeg anbefaler.

  Kommentar by Peter Jensen — 28. december 2009 @ 15:42

 2. Jeg synes at det er lidt at fortsætte i samme spor som er årsagen til alle problemerne: At ingen tager ansvaret for sig selv og sine børn. Ja, den med kommunen kunne nu være en nem løsning, men det ansvarlige vil altid være selv at finde et nyt sted at bo (og evt. arbejde!).

  Kommentar by Rammu — 28. december 2009 @ 17:12

 3. Rammu
  Du mener altså at det er flyttemanden og ikke kumunen der er problemet
  ja det er jo også en synsvinkel, jeg tror nu problemet ligger hos
  kumunen,men det kommer jo an på hvem flyttemanden har stemt på de
  sidste 10-20-30år,det kan som Rammu siger være selvforskyldt.

  Kommentar by gravballemanden — 28. december 2009 @ 19:07

 4. “just another day in paradise”.. får man lyst til at synge.

  Dette er hverdagen i et muslimsk land. Nu i Danmark. Reelt set er der ingen varig løsning i at flytte et andet sted hen. Gated communities, er røvdyrt og virker som en røveri-magnet.

  I stedet vil vi nok ændre adfærd, indtil den ligner islams: Aldrig gå ud i mørke. Altid beskytte vores kvinder ved at være flere sammen og altid bevæbnet. Dvs man går sammen til alting. Svine på gaden, fordi gaden er ingenmandslandet. Hævde sin rigdom tydeligt, når man er rygdækket af det korrupte politi og de korrupte magthavere, fordi man har råd til det. Altid opføre sig efter shariah, ellers bliver de smukke piger hentet og mishandlet af det religiøse politi. Ingen håndhævelse af borgerlige rettigheder, kun korruption og klan samfund. Aldrig udvise anderledeshed eller kreativitet, da det er en trussel mod den store religiøse fordummelsesproces.

  Disse områder SKAL ryddes for bander. Om det så kræver at mobilisere befolkningen i nogle måneder sammen med retsvæsenet. Alle, der støtter banderne indirekte skal også forfølges.

  Om vi så skal have fængsler så store som byer og enormt lange domme. Hellere det, end at hele vores land bliver et fængsel.

  Kommentar by Marco Mekkerskij — 28. december 2009 @ 21:10

 5. Flyttemanden er kun en af de få danskere, som oplever den af levebrødspolitikerne så lovpriste “kulturberigelse”.

  Kommentar by Altermedia - Danmark — 28. december 2009 @ 21:14

 6. Rettelse: flyttemanden er ikke “en af de få”, men en af de mange.

  Kommentar by Altermedia - Danmark — 28. december 2009 @ 21:15

 7. Marco Mekkerskij,
  Hvad for et retsvæsen.

  Kommentar by Fritz — 28. december 2009 @ 21:54

 8. Tillad mig at gøre opmærksom på Esthers blog, som er fremragende og multifacetteret:

  http://islamineurope.blogspot.com/2009/12/netherlands-airport-guards-cheered-911.html

  Kommentar by WilliamJansen — 28. december 2009 @ 22:35

 9. Tingbjerg bør nu omdøbes til Mrianne jelved kvarteret.
  Og så må vi finde en bydel til Margrethe Auken.
  jeg mener, at vi skal huske at takke politikerne i tide.

  Kommentar by pk — 28. december 2009 @ 22:48

 10. Og socialdemokraterne messer videre på det evige: “Løkke har opgivet sit klimaansvar”. Årh, socialdemokraterne gør det næsten for let at vælge det gamle parti fra.

  h t t p://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/Oevrige_temaer/2009/Klima/Klimanyheder/Nyheder/20091228205032.htm

  Hvis vi bare taler om klimaet eller sundhed, så forsvinder alle problemer…?

  Kommentar by Liva — 28. december 2009 @ 22:52

 11. Hvorfor er lige Tingbjerg forskellig fra Avedøre Stationsby, Urbanplanen, Kbh. NV eller N eller Ishøjplanen ? Eller er de ikke ?

  Jeg er godt klar over, at Tingbjerg blev brugt til at huse folk fra det allertarveligtste Vesterbro, dengang man sanerede.

  Tør politiet heller ikke komme der efter mørkets frembrud ?

  Kommentar by Janette Lund — 29. december 2009 @ 02:25

 12. pk # 9

  Blot en lille omskrivelse. Marianne Helvede kvarteret. Og til MA kan vel bruge Gellerup eller Voldsmose (med vilje stavet forkert).

  Kommentar by Janette Lund — 29. december 2009 @ 02:27

 13. Flyttemanden kunne jo låne en stor dobermann eller schæfer. Og hunden skal naturligvis med ved udgangsturene.

  Når flyttemanden bliver smidt ud, fordi han holder hund, kan kommunen vel skaffe en anden bolig til familien – uden hunden. Hvis han ikke bliver smidt ud, kan han anskaffe sig sin egen hund med imponerende tandsmil *SMIL*

  ps. Med Pretty Boy på bagsædet forvildede vi os en gang gennem en suspekt forstad til Chicago. Da vi senere berettede for venner, hvor vi havde forvildet os hen, sagde de, at det var godt, at Pretty Boy viste sit tandsmil ud gennem bilruden. Ellers var vi nok ikke kommet ret langt. Hjulene under os var nok blevet stjålet.

  En 50kg Pretty Boy med harem til picnic:

  http://www.facebook.com/album.php?aid=10690&id=1412561194#/photo.php?pid=163721&id=1412561194

  Kommentar by Janette Lund — 29. december 2009 @ 02:45

 14. @13
  Godt nok nogle dejlige hunde Janette. Er det husky-blandingen der er Pretty Boy? Han er skøn.

  /tony -der selv er hundefører.

  Kommentar by Tony Albers — 29. december 2009 @ 08:50

 15. Den etniske udrensning er i fuld gang!

  Kommentar by Cicero — 29. december 2009 @ 09:32

 16. Problemerne skyldes at vores udlændinge- og retspoiltik ikke er stram nok.

  Når den ikke er stram nok så er det selvfølgelig politikernes skyld. Men politikerne er dem, som er valgt på basis af pressens (den 4 statsmagts) markedsføring og er de først valgt vil de rette sig efter pressens finurligheder.

  De egentligt ansvarlige for alt dette er derfor redaktører og journalister. I Danmark sidder venstrefløjen på medierne – og på kulturlivet, som imidlertid også er afhængigt af medierne.

  Det er ikke muligt at få varig politisk forandring i Danmark (reconquista (for nu at bruge et passende ord skabt af nogen, som har prøvet at smide Islam på porten)) uden at generobre den 4 statsmagt (pressen).

  Kommentar by Sigwar — 29. december 2009 @ 09:47

 17. OT

  Er der ikke noget med at DIIS meget ofte arbejder for det danske Udenrigsministerium?? I så fald er der god grund til bekymring. DIIS forsker Ann-Sophie Hemmingsen har nu fundet frem til, at herboende muslimers støtte til Al-Qaeda ikke er noget der bør bekymre os. At støtte Al-Qaeda og hænge en plakat op af Osama Bin Laden er sammenlignligt med, at unge i 1960’erne anlagde langt hår og gik med islandsk sweater for at udfordre et system man anså for at være uretfærdigt. Faktisk er der noget positivt i, at herbonede unge muslimer melder sig under al-Qaedas faner, idet det er udtryk for en stor idealisme, ihvertfald ifølge Ann-Sophie Hemmingsen:

  “Udgangspunktet er et verdenssyn, der bygger på, at der er nogen, der er svagere end andre, der er nogle, som bliver udnyttet her i verden, og dem skal man forsvare,« forklarer Ann-Sophie Hemmingsen.”

  “Der er en god del Robin Hood romantik i det, en opfattelse af, at man skal være helt, man skal ud og redde verden, og at det er i orden at stjæle fra de rige, så længe man giver til de fattige.”

  http://www.information.dk/219805

  Kommentar by JensH — 29. december 2009 @ 10:00

 18. Præsten Ulrich Vogel kommer tilbage fra sin sygeorlov til gudstjeneste i Tingbjerg Kirke søndag den 3. januar kl. 10:30.

  Kommentar by kira — 29. december 2009 @ 10:19

 19. > 17. Jens H. citerer:
  ““Der er en god del Robin Hood romantik i det, en opfattelse af, at man skal være helt, man skal ud og redde verden, og at det er i orden at stjæle fra de rige, så længe man giver til de fattige.”

  Men der er også ufattelig meget selvmodsigelse i den muslimske verden. Tænk på, hvordan de arabiske oliesheiker i årtier har væltet sig i luksus, mens andre muslimer har vansmægtet i flygtningelejre og fattigkvarterer (fattige ikke-muslimer f.eks. i U-landene kommer slet ikke på tale her).

  Og så skulle specielt Islam bekymre sig om at beskytte miljøet. Muslimer smider vistnok i gennemsnit mere skrald fra sig i “miljøet” end nogen andre.

  Nå, men der er vel også tale om en DIIS-forskers udlægning af terroristers verdenssyn.

  Kommentar by Gunnar Biering — 29. december 2009 @ 11:45

 20. 9

  Rigtig god idé. :) Elsebeth Gerner Nielsen skal også have et boligområde opkaldt efter sig. Og Nyrup Rasmussen. Og de mange kunstnere og kulturpersonligheder som mener at multikultur er så glimrende en idé.

  Kommentar by Liva — 29. december 2009 @ 12:00

 21. Flyterror:

  Iøvrigt mener jeg at muslimISTER skal i karantæne før de kan får lov til at flyve.

  Problemet er hvis de indoperere springstoffer, drikker nitroglycerin eller æder c4-springstof før en flytur…

  Derfor skal de sættes i karantæne i 3 måneder før en flyrejse. Gerne kombineret med en lang række tests, så som hoppe, falde og varme testning.

  Og alle legale flyve-ture bør kun være hjemrejser, alt andet er pr. definition forsøg på terrorisme.

  Kommentar by petersen — 29. december 2009 @ 12:42

 22. 20

  Det skal med at multikultur i sig selv ikke nødvendigvis er et problem. Flere danske og nordiske traditioner, skikke og værdier har fint ladet sig inspirere af kulturer fra mange steder på kloden. Og omvendt. Men multikultur der betyder islamisering af det danske samfund kan jeg ikke gå ind for.

  Kommentar by Liva — 29. december 2009 @ 12:46

 23. #20. Nå, det kan du dog ikke

  Kommentar by Anonym — 29. december 2009 @ 13:53

 24. Jeg kom i dag til at sige til en fed tyrk og hans lige så fede kone, at de skulle tagew hjem til tyrkiet igen. Da de spurgter hvorfor, svarede jeg, at de jo vil slå os allesammen ihjel, når de kommer til magten.

  Bak op om Lars Hedgaard, Ayan Hirsi Ali og Bernard lewis, for bare at næpvne nogle af de ganske få, som VED hvad det drejer sig om. Og det er IKKE CO^2…

  Kommentar by Anna Lyttiger — 29. december 2009 @ 14:45

 25. Mjølnerparken kunne så med rette hedde mareRITTparken.

  Kommentar by Fritz — 29. december 2009 @ 17:16

 26. Hvad med at kalde Nørrebrogade for Bondams Boulevard? Det er let at sige, lyder godt, og vi kan så huske hvem der lukkede de sidste butikker. Visionen var vist det cafe liv han elsker, men caffe latte segmentet tør ikke komme der.
  Runddelen kan så døbes om til Hougårds Hjørne, som evigt minde til integrationsborgmesteren.

  I Århus kan man jo kalde city vest for Wammens Verden. Skovparken i Kolding, den lokale Gaza stribe, har i mange år heddet Skodparken.

  Kommentar by PeterK — 29. december 2009 @ 18:19

 27. 24. Anna Lyttiger

  Jøsses Anna, var du på en selvmordsmission?

  Ikke bare risikere du at få tyrkens familie på nakken, men hvad med de danske støtter ?

  Forhåbentligt kender folk dig ikke af udseende og navn og ikke mindst ved hvor du bor.

  I øvrigt, hvad svarede manden til det du sagde om, at de vil slå os allesammen ihjel, når de kommer til magten ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 29. december 2009 @ 18:35

 28. 23

  Nej, men hvad synes du?

  Kommentar by Liva — 29. december 2009 @ 19:31

 29. Du har ret Tony Albers # 13

  Den store husky/schæfer er Pretty Boy. Og han er god.

  Da farmand i 2002 skulle ud og flyve, var der check stop ved indkørslen til parkeringspladsen (efter 911 året før). Sikkerhedsfolkene ville se, hvad vi havde bag i, så de bad om at vi rullede bagruden ned.

  Ud stak Pretty Boy og smilede sit tandsmil. Sikkerhedsfolkene sprang forskrækkede tilbage, hvorefter de var ved at bryde sammen af grin. Vi blev vinket frem uden problemer.

  Her leger de alle tre kluddermor: http://www.facebook.com/photos.php?id=1412561194#/video/video.php?v=1059994146075

  Kommentar by Janette Lund — 30. december 2009 @ 00:04

 30. Der findes over en milliard muslimer i verden. Hvis de alle var så krigeriske, som nogen gerne vil tro, var verden nok ikke så rimeligt fredelig, som den trods alt er.

  Det er de få idioter, som jo findes alle vegne, der fylder for meget i landskaberne.

  I disse dage ligner det borgerkrig i Iran. Men det er fordi de vil slippe af med præstestyret. De unge i Iran er fremadstræbende og vil af med de tunge åg fra middelaldren.

  Det rimer ikke helt med visse bloggeres noget bagstræberiske holdninger. Verden er ikke sort/hvid. Den er i farver. Det kan naturligvis ikke forhindre nogen i at se verden i sort/hvid.

  Kommentar by Janette Lund — 30. december 2009 @ 00:35

 31. En hund er en god ide, man behøver dog ikke at anskaffe sig et monster, en lille tæppetisser er såmænd nok.

  Jeg skulle lufte min datters 6 måneder gamle “grisehandler Larsen model” en dag, og tog den med ned í byen. Her passerede jeg busterminalen, hvor der som sædvanligt midt på dagen stod en del kvindelige kulturberigere, iført de spraglende somaliske klædedragt, der signalerer at manden er så velhavende at hun ikke behøver at arbejde.

  Disse kvinder lugter lidt anderledes end os, de bruger andre parfumer, og hvalpen ville godt lugte til hende. Den nærmede sig med halen vildt logrende, og det var egentlig halen der logrede med hunden. Den somaliske kvinde spærrede øjnene op i vild rædsel, og bakked væk med munden vidt åben, og med fingrene strittende i alle retninger. Da var det jeg kom til at tænke på at hunden er haram – uren. Hun har garanteret brændt alt tøjet, og skrubbet sig med ståluld i en time da hun kom hjem, og foretaget ækvivalenten af 100 Ave Maria’er.

  Sig ikke at man ikke kan have glæde af sin hund.

  Kommentar by PeterK — 30. december 2009 @ 13:33

 32. -> #31 PeterK

  Hvis alle muslimer reagerer sådan på ‘menneskets bedste ven’, så skulle man skulle overveje at anskaffe sig en hund :-)Så kan man da gå i fred for dem.

  Kommentar by JensH — 30. december 2009 @ 13:47

 33. Morten Urskov tager heldigvis problemet i Tingbjerg op på sin JP blog 29.12.09 og tak for det, for Venstres arrogante ’socialminister’ trænger i den grad til en alvorlig verbal opsang. Hendes måde at tale ned til og væk fra de danskere der i Danmark nu lever med rå og asocial multikultur kost, er ubetalelig og i den grad grum.
  Måske ’socialministeren’ skulle prøve at flytte til ovennævnte område i 1 måned selv. Eller der kunne laves et forsøg et andet sted med at hun i et stykke tid skulle prøve at leve under de vilkår som andre må leve under, og som hun synes lyder ‘oppiskede’. Hvad er det lige hun selv oppisker ved at være så arrogant?

  Venstre ved man ikke rigtig hvor man har. Danskere der har problemer i ghettoområder gør i hvert fald ikke.

  Kommentar by Liva — 30. december 2009 @ 14:03

 34. 31

  Det er rigtigt. Det har jeg også oplevet flere gange. Ikke nødvendigvis som hende du beskriver, men tydeligvis dyb afsky og foragt. Det er trist med intolerancen og uvidenheden i forhold til hunde, der findes i nogle religiøse kredse.

  Kommentar by Liva — 30. december 2009 @ 14:07

 35. #31. Sjov historeie, desværre bare ikke helt dækkende, da mussierne også står for en hel del kamphunde relateret kriminalitet, herunder egentlig hundekamp , med pengeindsatser.
  Igen en kulturberigelse, som “vi” umiddelbart lige har lidt svært ved at vænne os til.

  Kommentar by PB — 30. december 2009 @ 17:50

 36. #33.”Venstres arrogante ’socialminister’ trænger i den grad til en alvorlig verbal opsang.”

  Det er bare så sørgeligt at det var så forudsigeligt at hun ville agere sådan , hvilket fører frem til venstre og de “konservative” hattedamer nok er drevet så langt de absolut kan i værdikampen,for manges vedkommende længere end de egentlig vil, så herfra vil den såkaldt borgerlige regering kun skuffe mere og mere, ala knæfald og jordkysning overfor Kina.
  Niels Due Jensen, Uffe Ellemann-Jensen mfl. har ikke levet forgæves.

  Kommentar by PB — 30. december 2009 @ 17:57

 37. De fleste af de fremmede der bor i f.eks Tingbjerg, Gellerupparken og Voldsmose er økonomiske bekvemmelighedsflygtninge og lykkesøgere fra bl.a. libanon, tyrkiet og irak. Det går desværre for langsomt med at få dem hjemsendt.

  Kommentar by Poul — 31. december 2009 @ 18:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper