4. februar 2020

Niels Lillelund om Espersen, DR og armslængdeprincippet: “… medieverdenen er ikke et magtfrit rum”

Jeg er vel i sidste ende på Søren Espersen hold. Al den snak om armslængdeprincippet og politisk uafhængighed giver ikke rigtig mening, når højreorienterede tvinges til at betale for venstrefløjsmedier. Niels Lillelund kommenterer i Jyllands-Posten – Den, der betaler musikken (kræver login).

“Søren Espersen bliver ny vært på Deadline, skrev Rokokoposten, og det var morsomt, og hvorfor var det egentlig det? Fordi det jo er utænkeligt, endskønt Søren Espersen er uddannet journalist og har et cv, der nøgternt set matcher Statsradiofoniens mange selvudnævnte korrespondenter, men alligevel, Søren Espersen, vært på Deadline, det er sgu for morsomt, for mens en karriere på Land og Folk med speciale i grædefærdige Stalin-nekrologer ikke er noget krav, men sandelig heller ingen hindring, så er en fortid i Dansk Folkeparti jo … ja, behøver jeg sige mere?

For Danmarks Radio er jo også doxa-radio (og tv), det lyder fint, men doxa er bare sociologisk for selvfølgelighed; man tænker ikke over, at folk har bukser på, for det har man jo, når man går ud, rain or shine, og at et menneske med en fortid i Dansk Folkeparti kunne finde ansættelse i Danmarks Radio er lige så utænkeligt som en studievært uden bukser.

Sådan er det jo, journalister er venstreorienterede eller i hvert fald uorienterede, det manglede bare, og kritiserer man det, er man i konflikt med armslængdeprincippet, som er et princip, der bør gøre enhver forarmet skatteyder bekymret. Det er os, der betaler, for staten er om ikke os, så i hvert fald finansieret af os, og når man ikke må kritisere statens brug af penge, så står man der, ingen arme, ingen kage, det er armslængdeprincippet.

Den, der betaler musikken, bestemmer også, hvad der spilles, medieverdenen er ikke et magtfrit rum, og der var jo i den henseende noget vidunderligt dansk-demokratisk over det, da vores allesammens Radio24syv blev lukket af en vildfaren omfartsvej, for hvem skulle nu have troet, at man kunne lukke munden på selve den tennisspillende talentmasse. ​

når staten driver medier, er det i sidste ende staten, der bestemmer. Sådan er det, verden er ond, det ved selv et barn, der er ingen retfærdighed til. Magt er mangelunde, penge kan noget.”

Oploadet Kl. 01:38 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/107896/trackback

23 Comments »

 1. Hele Steen Nørskov sagen viser, at public service er en illusion, men at alle ganske rigtigt skal betale milliarder til de rødes private legestue, DR. Der er intet at stille op imod det, så længe de såkaldt borgerlige i Folketinget accepterer den præmis, og befolkningen også gør det

  Kommentar by BB — 4. februar 2020 @ 04:41

 2. Armslængdeprincippet er fup og fidus, som kun tjerner et eneste formål: At skjule politikerne og deres netværks indflydelse. Lænkehunden bider aldrig den hånd, der fodrer den.
  Spørgsmålet er aktuelt i forbindelse med Jyllands-Postens usmagelige karrikatur af det kinesiske flag. Her har staten et medansvar, fordi den støtter Jyllands-Posten (“Politiken Vest”) økonomisk.

  Kommentar by Peter Wang — 4. februar 2020 @ 07:05

 3. Det er så fuldstændigt rigtigt!
  Det vil svare til at jeg var tvunget til at tegne et abonnement på Politiken eller information, når jeg hellere vil læse Jyllands Posten!
  Journalisten dk. lavede i 2012 en opinionsundersøgelse blandt journalister, det vat før NB og SK’s tid, men den viste alligevel at ca. 80% af journalister stemte på rød blok!
  Enhedslisten og Radikale ville kunne danne regering med SF som støtteparti, uden om Socialdemokraterne! De Konservative og DF ville få sølle 1% hver! Umiddelbart er der ingen tegn på at udfald ville blive anderledes i dag. Skræmmende ikke!
  OBS. En tilsvarende undersøgelse er for nyligt blevet lavet blandt folkeskolelærer, resultatet var omtrent det samme. Ligeså skræmmende ikke, folkeopdragelsen starter tidligt og det er voldsomt problematisk. Det er ikke så væsentligt hvad matematiklæreren stemmer, men det er væsentligt hvad stort set alle andre lærer stemmer, og jeg vil ikke bryde mig om at mine piger skulle undervises af en Kommunist fra Enhedslisten! Jeg mener jeg ville heller ikke bryde mig om at læreren var National Socialist!

  Kommentar by Den Nervøse — 4. februar 2020 @ 07:27

 4. færre og færre bruger DDR. Læs deres årlige redegørelse på deres hjemmeside. Kun 34 % bruger en af deres platforme ugentligt !”

  Kuk det blodrøde fort

  Kommentar by h.nielsen — 4. februar 2020 @ 07:38

 5. @ Den Nervøse – 4. februar 2020 @ 07:27

  Jeg ved ikke, om det er skræmmende, at blot 1% af de danske journalister ville stemme på hhv. de såkaldte konservative og DF.

  Det skræmmende det er i min verden, at partier som V, C og DF ikke har ønsket at gribe mere ind overfor både DR og den alt for svulmende mediestøtte, da de havde flertallet i folketinget til at gøre det.

  Det virkeligt skræmmende det er, at de ovennævnte politiske krager stadig søger og støtter de røde mediemager i uskøn forening med vælgernes fulde finansiering, velsignelse og forståelse i ryggen til at gøre det.

  Kommentar by Karsten Lund — 4. februar 2020 @ 07:47

 6. Armslængdeprincippet er en social konstruktion. Hvad det egentlig betyder er en venstreorienteret knytnæve lige i sylten på de højreorienterede

  Kommentar by A-mad — 4. februar 2020 @ 07:49

 7. Man kunne i det mindste forlange at et Statsfinaincieret medie (helt uden reklamer) var politisk neutralt i Deres udlægning af nyheder og interview. Det er de langtfra. Det ville også være ok i politisk sammenhæng under Interview, hvis journalisten havde et skilt, hvorpå der stod hvilket parti han/hun repressentere, så kunne man forholde sig til det. At der har været en antidansk vinkel i forhold til DF og en proislamisk vinkel i DR er ingen nyhed længere. Alt det ville være ok, hvis vi ikke var tvunget til at betale licens. Jeg holder nyhedsmæssigt mig til Tysk TV. ARD og ZDF (tildels NDR), da de er langt bedre til at forholde sig neutralt (ikke altid men langt bedre) end DR nogensinde har været. DR -DhimmiRadio for dumme danskere. Støt SIAD. God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 4. februar 2020 @ 08:38

 8. Jeg må også lige tilføje at DR,s behandling af Tommy Robinson dessideret var svinsk pervest i forhold til den manipulering man søgte at lyve ham ind på. Når man er så enøjet manipulerende og afstumpet i forhold til det han har været igennem og det han har kæmpet for, så ville jeg hvis jeg havde magt have frataget DR enhver form for mediestøtte. Løgnmanipulerende medier skal IKKE støttes.

  Kommentar by Michael Unna — 4. februar 2020 @ 08:42

 9. Mafiaen i New York bestod / består af 5 familier, den statsstøtte medie mafiaen i DK består også af 5 hoved familier. DR, TV2 , JP/ Politiken, Berlingske/ BT og Ekstra Bladet. Der til kommer så sætte grupper som Zetland og andre som kun overlever pga statsstøttet.

  Trist for DK

  Kommentar by Anders Nielsen — 4. februar 2020 @ 09:00

 10. Jeg synes, at det var glimrende og helt på sin plads at Søren Espersen, DF, krævede den elendige, røde DR-journalist fyret uagtet hvor lange eller korte arme og ben kommunisterne har. Jeg har også skrevet en tak til Espersen for hans initiativ.
  Jeg vil da skide på, at kommunisterne har vedtaget, at blå politikere ikke må kritisere det satans røde DDR. Når vi andre tvinges til at betale for lortet, må vi vel have ret til at udtrykke vor misnøje.
  I det hele taget er det vanvittigt, at vi har den enorme mediestøtte. Det er en måde, hvorpå rødgardisterne kan købe sig fred til at gennemføre deres forbrydelser imod folket. Hvilke politikere, ud over Søren Espersen, Nye Borgerlige og få andre tør kritisere de røde lejesvende?? Nej, for man ønsker ikke at få nedsat mediestøtten og man vil jo så mægtig gerne ind og brillere på TV.
  Nu hvor man stort set har lukket halvdelen af TV-udsendelserne ned og resten er 3-4-5. gang genudsendelser, forstår jeg ikke, at man så har behov for en så satans dyr ledelse, med 4 mio til den arrogante leder, og de mange lokaler. Disse lokaler må kunne udlejes til anden side, og Maries løn kunne passende sættes ned til en fjerdedel, og så ville hun endda være overgageret.

  Kommentar by Knud Madsen — 4. februar 2020 @ 09:22

 11. At 10, Knud:
  Du undrer dig over, at man ikke kan sætte Generaldirektricens løn ned, nu da produktionen er beskåret.
  Men det er jo netop kendetegnende ved offentlig ledelse, at ledelsesopgaven er lettere, jo flere penge der tilflyder organisationen til almindelig fordeling.

  Kommentar by Bastardo — 4. februar 2020 @ 09:52

 12. Man kunne jo..

  Borgerforslag;

  Ophæve dr ved lov under terrorparagraffen
  Søren espersen vært på deadline under ligestilling
  Pamper-kommission for off institutioner

  V.. https://www.borgerforslag.dk/

  Kommentar by Gaflen — 4. februar 2020 @ 10:34

 13. Artiklen var i Jyllands Postens avisudgave, en rigtig avis; forklarede mine forældre hvorfor Espersen blev kaldt “idiot” (litterært greb til virkeligheden) fordi de ikke er på de elektroniske medier.

  Hvis vi forbyder “Facebook” i Danmark forbyder vi også udbredelsen af Islam så vi kan genoprette forsamlingshuset, skolen og kirken til vores fællesskab og kunst!

  Kommentar by Moth — 4. februar 2020 @ 11:57

 14. Niels Lillelund: “Der er bred enighed om, at Søren Espersen er en idiot, men der er ringere forståelse for idiotens nødvendighed, hans raison d’etre, Espersen er vor egen dostojevskiske idiot, vor egen fyrst Mysjkin” (se under linket Den, der betaler musikken)

  Når Lillelund sammenligner Søren Espersen med Dostojevskijs Idioten, så må vi forstå det som en kraftig sympatitilkendegivelse i Espersens favør!?

  Hvis ellers Lillelund fortsætter føljetonen, så bliver det spændende at se hvilke politikere der tildeles rollerne som henholdsvis Rogózjin og Nastásja Filíppovna?

  Synopsis: Den unge fyrst Mýsjkin (Idioten) sidder i toget til Skt. Petersborg på vej hjem fra flere års ophold i Schweiz, hvor han er blevet behandlet for sin epilepsi. Tilfældigvis (siger forfatteren) falder han i snak med en anden ung mand, Rogózjin. De beskrives som modsætninger: Hvor Mýsjkin er lys med fine træk, åben og blid, er den anden mørk, brednæset, uforskammet og lidenskabelig. I samtalens løb introduceres vi for Nastásja Filíppovna, fortællingens femme fatale, der selvdestruktivt genererer det trekantsdrama mellem hende, Rogózjin og Mýsjkin der ender med mord og sindssyge.

  NB: Ovenstående synopsis er lånt fra en “anmeldelse” udarbejdet af bibliotekar Lise Lotte Larsen.

  Kommentar by T. Flodur — 4. februar 2020 @ 12:09

 15. Apropos Tommy Robinson/Deadline-sagen blevet dette debatteret i TV2`s Presselogen.
  Kunne skrive flere sider om hvor forfærdelig det var at lytte til cremen af DK´s chefredaktører.
  I udsendelsen blev der først talt JP´s Kina-flag hvor alle meget højt og klippefast fortalte at i DK var der ytringsfrihed!!
  Derefter blev TR-sagen behandlet og hvor chefredaktør Mikkel Hertz fra TV2 stillede spørgsmål om hvorvidt “sådan nogle som TR” (per hukommelse) overhovedet skulle have adgang til medierne d.v.s. ingen ytringsfrihed..!!!!
  Har tilskrevet MH men påregner ikke nogen kommentar fra ham.
  Fantastisk at ordstyreren ikke greb men de er jo alle i sammme båd

  Kommentar by frank mathiesen — 4. februar 2020 @ 13:33

 16. Lyttede også til TV2’s presseloge og lagde mærke til, at grooming-sagen fra Rotherham overhovedet ikke blev nævnt, ej heller videoklippet, der viser denne antifa-person true Rommy Robinsons familie.

  Kommentar by Ole Madsen — 4. februar 2020 @ 15:34

 17. Rommy > Tommy. Sorry.

  Kommentar by Ole Madsen — 4. februar 2020 @ 15:35

 18. Steen Nørskov i Sverige https://vimeo.com/388685990

  Kommentar by Johnson — 4. februar 2020 @ 17:14

 19. Jeg finder det besynderligt at mediefolk og kunstnere ikke har forstået armslængdeprincippet. Det fordrer nemlig at dem politikerne holder ud i armslængde formår at agerer politisk neutralt.

  Princippet har sin baggrund i at politikerne erkender at de mangler den faglige baggrund til at foretage en selektering. Det er primært udvælgelsen af hvilke kunstnere/projekter som har en høj nok kvalitet til at de er støtteværdige, hvorfor arbejdet overlades til Statens Kunstråd (som er selvsupplerende og medlemmer kan kun sidde en gang i rådet; grunden til at de er selvsupplerende er at fagfolk menes bedre til at bedømme, hvem der er kvalificeret til en plads i rådet, end tilfældigt skiftende politikere).

  For DRs vedkommende er der intet armslængdeprincip, da politikerne bag “medieforliget” udpeger medlemmer af bestyrelsen og det er op til politikerne om deres udpegede repræsentanter er politikere eller andet.

  Man kan kun sige at politikerne i blå blok har fejlet, for de kunne have udstyret DRs bestyrelse med en instruks om at sikre at DR har en neutral nyhedsformidling og SKAL skride ind med fyring af Generaldirektøren og Nyhedsdirektøren, hvis disse ikke formår at sikre dette.

  Jeg vil opfordre folk til at skrive til Søren Espersen om at henvende sig til dem der måtte være lydhøre i DRs bestyrelse om at få bragt det op på førstkommende møde. En fyring af Sandy French, vil være tilfredsstillende, selvom jeg også fra start har været modstander af Maria Rørbye Rønn ansættelse (en beancounter som er en del af problemet og ikke løsningen), vil bestyrelsen næppe turde fyre hende.

  Man kan også skrive direkte til f.eks. Katrine Winkel Holm, som sidder i bestyrelsen.

  Kommentar by Allan — 4. februar 2020 @ 18:08

 20. Allan — 18:08

  Det første en oprørsgruppe/oprørshær (uanset politisk observans) angriber, besætter- og tager magten over er nyhedsmedierne: Radio, Tv, aviser, etc. (første side i revolutions Håndbogen)

  De sinistre typer som har besat Danmarks Radio er fuldkommen klar over hvad de gør – Du kan ikke nå dem med argumenter. De vil skide dig i munden; de gør som det passer dem – Det eneste du politisk kan gøre er at tage pengene fra dem!

  Vi så det med Radio 24syv – Du kan ikke nå til en politisk forståelse med disse typer; de handler i egen ret! – Derfor var det rigtigt at lukke Radio 24syv! Når du tager pengene fra dem, så afslører de hvor ynkelige de er; så flæber de som gamle kællinger.

  Hvis det kan være en trøst så kommer ture også til Danmarks Radio – Tvivl aldrig på, at den dag oprinder, hvor vi får lukket denne gennemført uretfærdige propagandastation!

  Kommentar by T. Flodur — 4. februar 2020 @ 20:46

 21. #4 Den nervøse
  Du vil ikke læse Politiken og Information. Det forstår jeg sandelig godt. Du vil åbenbart hellere læse Aarhusudgaven af Politiken, også kendt som Politiken Vest og måske af enkelte læsere stadig husket som Jyllandsposten. Det fortsår jeg til gengæld ikke rigtigt. Bekymrer den udvikling der er sket på avisen de seneste 10-12 år dig slet ikke?

  Kommentar by bjarne binee — 4. februar 2020 @ 20:47

 22. Den gode Søren Espersen har selv været med til at beslutte, at licensen fremover bliver opkrævet via skatten.

  Selvmål!

  Kommentar by Revisoren — 5. februar 2020 @ 12:25

 23. *bjarne binee 20:47
  Jo i høj grad, jeg holder ikke JyllandsPosten længere. Det var blot for at illustrerer det groteske i at jeg skal betale til DR! Hele problemet er at der ikke eksisterer et borgerligt alternativ til DR. og TV2. Der er kun rødt og mørkerødt!

  Kommentar by Den Nervøse — 5. februar 2020 @ 15:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper