11. februar 2020

Kevin Shakir, P1-ekspert om gamer-højreekstremisme: “Det er svært at sige hvor stort omfanget er.”

Når P1 bringer et indslag om ‘Nazister på spilplatforme‘, så giver skabelonen lidt sig selv. Indledningsvist fortælles om en 12-årig svensk dreng, der for et par år siden stak jævnaldrende med en kniv, efter på forhånd at have fortalt om sine planer på gamerplatformen Discord. På Discord findes der debattører der hylder Breivik, Hitler, højreekstremister, nazister, sexister og pædofile.

Eksperten blev freelanceren Kevin Shakir, der tidligere har været tilknyttet Enhedslisten, men nu er en del af Cybernauterne. Foruden Kevin Shakir består Cybernenauterne af seks foredragsholdere, og med mit fokus på venstreradikale har jeg tidligere blogget om alle bortset fra to. Det er eksempelvis Aslak Frej Ransby. (tidl. Socialistisk Ungdomsfront), der sammen med Cybernauten Henrik Chulu er en del af Bitbureauet, der offentligt forsvarede venstreradikale Johan Kjær Thillemann, der var tiltalt i Danmarkshistoriens største hackersag, med klare tråde til Redox. Nævnes må også Freja Wedenborg, der muligvis af karrieremæssige årsager har meldt sig ud af Kommunistisk Parti, men stadig samarbejder med AFA/Redox.

Tilbage til indslaget. Man kan ikke sammenligne Sverige med Danmark af flere årsager. Den relativt frie offentlige debat i Danmark, gør det mindre interessant at netværke i lukkede fora, men det ikke desto mindre udgangspunktet for den kvindelige vært: “Hvor stort er det her problem?”, “Det ser jo fuldstændig ligesådan ud i Danmark.”, “Så tænker jeg – Hvorfor lukker man ikke bare de her grupper ned?”

Kevin Shakir luftede også ønsket om pro-aktiv moderation, men fortalte på forskellige måder, at man ikke kunne måle problemet, og faktisk intet vidste: “Det er svært at sige hvor stort omfanget er.” En SVT-dokumentar, lidt venstradikal hackerarbejde på Discord og varm luft i den bedste sendetid.

(Collage: Kevin Shakir, venstreradikal freelancer; Se evt. tidligere post)

Ingen problematiserer venstreradikale på internettet, men P1 kunne snildt have lavet et lignende indslag om venstreradikal ageren på Facebook, Twitter, Signal eller… gamernetværket Discord. Herunder en række screencaps fra sidstnævnte, hvor ‘Cablefish’ (alias for Erik Storrud), ‘Aksel Larsen’, ‘Magnusth’ (med pistol i profilbilledet), ‘Cal40x123’, ‘To arms, comrades!’, ‘ÆgteVredeAfaMemes (ikk fake)’, ‘donhæk’ mfl. debatterer vold mod Stram Kurs’ Rasmus Paludan, farlig laserpistol, bedste advokat, Redox og Konfronts interesse i en Discord-nazister og undertegnede.

Oploadet Kl. 12:30 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/108072/trackback

15 Comments »

 1. Freja Wedenborg, er en grim tudse.

  Kommentar by Ewing — 11. februar 2020 @ 13:06

 2. Det kan da godt være vi har problemer med had imod Jøder- homosexuelle, som Islamiske Jihadister forfølger og Venstrefløjen i skøn forening med disse jihadister som hader frihed og demokrati, og elsker at undertrykke kvinders frihed, og det kan da godt være at Jødehadet stiger med islamisk indvandring, og at dette skaber grobund for terror og krig….men det helt store problem er jo højreekstremister som kæmper for frihed til individet og imod islamisk orientering….(ja ja ja sort humor). Sig mig hvem gider tager MSM moralisering alvorligt længere (I Deres tillagte retningsforvirring…Det sidste nye er, ifølge BT nyhederne, som henviser til Pøletiken politiske kommentator…at Mette Frederiksen minder om Trumf. At vi via påtvunget licens skal betale til dette enøjede …..(lort) er en foragtelig MSM idioti. Støt SIAD. God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. februar 2020 @ 13:07

 3. Islamisten/venstreekstremisten Kevin Shakir er ligeledes stamgæst i Deadline på DR2…

  Kommentar by Revisoren — 11. februar 2020 @ 14:09

 4. Oh, du har bragt det langt, Kim. Når du er den allestedsnærværende bussemand under sengen i AFA´ernes verden, så er dit arbejde ikke helt spildt :-D :-D :-D

  Kommentar by Henrik — 11. februar 2020 @ 14:12

 5. Hold nu op, skulle venstreradikale DR problematiserer venstreradikale, det kommer ikke til at ske!

  Kommentar by Den Nervøse — 11. februar 2020 @ 16:52

 6. DR har godt nok travlt med at lave skræmmebilleder af de farlige, farlige højreekstremister i Danmark. Selvom de ikke rigtig manifesterer sig. Men deres naive røde seer/lytter får har vel brug for det.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 11. februar 2020 @ 17:17

 7. Kevin Shakir er blot endnu en perker der skal følges til grænsen sammen med en strisser så hurtigt som muligt.

  Kommentar by Piphans — 11. februar 2020 @ 18:05

 8. Tak for dokumentaren!
  Det er jo en slamkiste af socialistisk stalinbegejstring, fedtet ind med personlig narcissistisk sociopati. Og alle lever fedt af tvangsindrevne skatteyderpenge, altså fra de få der producerer noget?

  Kommentar by Hul igennem? — 11. februar 2020 @ 18:40

 9. At børn og unge taler sammen uden der en venstreorienteret pædagog eller lærer indeover er åbenbart farligt.

  Kommentar by Dennis — 11. februar 2020 @ 18:43

 10. Offtopic virker ikke for mig.

  SAS reklame… SAS – What is truly Scandinavian?

  https://www.youtube.com/watch?v=ShfsBPrNcTI&

  Kommentar by BE — 11. februar 2020 @ 19:55

 11. Det venstre radikaliserede miljø i København er et hydra hoved med alle de underlige foreninger og kollektiver med samme røde ideologi.

  De selvbestaltede eksperter vrøvler løs uden at fortælle almenheden.
  Hvad de siger er et venstreekstremistisk partsindlæg. Hvis de bekendte politisk kulør ville jeg være mere tilbøjelig til at tage dem alvorligt.
  De har tilsyneladende kollektivt fikseret sig på at mænd kan radikalisere sig selv det kaldes kønnet radikalisering – hvis det er højreorienteret.
  De har ingen terminologi for kønnet venstre radikalisering så formodentligt opfattes det ikke som værende problematisk.
  Jeg har fundet 2 artikler og det ovenstående som siger nogenlunde det samme!
  http://www.uriasposten.net/archives/107731
  https://pov.international/kon-og-ekstremisme/

  Loke Bisbjerg har eller har haft nære forbindelser til Daregender som både er en forretning og en forening. Hvor der er betalende medlemmer og hvor der udføres arbejde for betalende kunder samt at der formodentligt modtages tilskud fra det offentlige.
  Daregenders hjemmeside http://www.daregender.dk/ er et besøg værd for den giver et godt indblik i den røde tankegang.

  Kommentar by Zenobia — 11. februar 2020 @ 20:55

 12. 10. BE
  Den er taget af tuben, sammen med Ejner har altid ret. (To muslimer på en strand)

  Kommentar by Charles — 12. februar 2020 @ 00:43

 13. Ingen kvaler, den danske skatteyder betaler.
  Det er derfor købekraten er 15 kr. for hver hver 100 kr. en lønmodtager i Danmark tjener (dette inkluderer også direktøren).
  Dette er når skat, moms og afgifter er betalt !!! og det tror da fanden, når lønslaven skal holde røven oppe på div. knallert-kanaljer og velfærdsflygtninge en-masse !!!

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 12. februar 2020 @ 02:43

 14. Lige nu er vi derhenne, hvor religiøse børnehaver skal lukkes ifølge SF. Det er egentlig åndsvagt at man ikke for lang lang lang tid siden har gjort sig klart at der er en kristen etik, hvores samfund er rundet af. Så luk dog de islamiske skoler, børnehaver, vuggestuer. Erkend det dog at det er Islam der er problemet og kom videre. Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 12. februar 2020 @ 09:44

 15. Det ville nok være givtigt at dykke ned i den slags typer. Det var sådan en som slog Pim Vortuyn ihjel. vi konservative bliver rask væk kaldt nazister,blot fordi man har haft en konversation med en. Det er sådan set det Preston/Bynger voldsopfordrerne går og bruger store dele af deres liv på. I deres kølvand render massevis af social klasse fem’ere rundt og spreder Marx’ fredsbudskab.
  Der er åbenlys våbeninterresse hos den slags.

  Kommentar by Nielsen — 12. februar 2020 @ 18:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper