22. februar 2020

Danmark mfl. afviser forhøjelse af EU-bidrag: ‘Sparebanden’ (The Frugal Four), ‘budgetbisserne’…

Englands var næststørste nettobidragyder til EU-budgettet, og det gør ikke de igangværende budgetforhandlinger nemme. Nettomodtagerne kræver uændret støtte, hvad kræver et endnu større bidrag fra de øvrige lande, herunder Danmark. Danmark står samlet med Sverige Holland og Østrig, og hvad vælger man så at kalde de fire lande der er imod et højere bidrag.

Ritzau oversætter ‘The Frugal Four’ (de fire sparsommelige) til ‘Sparebanden’ og bruger et udtryk som ‘budgetbisserne’. Førstnævnte etiket anvendte TV2 News og Lykke Friis torsdag, men selvom det kan virke som en ligegyldig detalje, så vælger man med ordvalget indirekte side.

Fra Mail Online – EU gripped by budget chaos after Brexit: Austria, Denmark, the Netherlands and Sweden REFUSE to pay for one trillion euro plan to help poor regions, fight climate change and plug budget black hole left by Britain’s departure.

“EU leaders were facing budget chaos today at a bruising first summit since Brexit as four wealthy nations refused to fill the gap left by Britain’s departure.

The 27 leaders reached a stalemate after arguing into the early hours in Brussels, with talks on the trillion-euro budget resuming for a second day today and this afternoon there was still deadlock.

The UK’s departure has left the bloc with a €75billion (£63billion) hole in its finances over seven years and the budget battle has exposed bitter divisions between EU members.

Germany wants to spend more on climate change while France is seeking more money for a joint defence, with poorer nations determined to keep their generous EU payouts.

But the so-called ‘frugal four’ of Austria, the Netherlands, Denmark and Sweden are unwilling to pay more to plug the gap.

… The 27-member bloc’s unity during Brexit negotiations has given way to fractious talks on its future after Britain finally left on January 31.

A frustrated Czech prime minister Andrej Babis said there was ‘no point continuing the summit’ if the ‘Frugal Four’ refused to increase their contributions. “

(Foto: Uriasposten, 23. juni 2016)

“Briterne var nettobetalere til budgettet, og det medfører, at alle – selv med sparelandenes position – kommer til at betale mere til EU i fremtiden.” (JP.dk, 22. februar 2020)

Oploadet Kl. 17:26 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/108343/trackback

15 Comments »

 1. De 171 kroner om året hver dansker betaler i EU-kontingent er det mindste problem. Hvis det så bare var det. Problemet er, at Folketinget er en farce. Al vores lovgivning bliver vedtaget i EU og vi har absolut ingen indflydelse på den. Folketingets primære opgave er at oversætte og stadfæste alt hvad der kommer fra Bruxelles. Selv hvis Folketinget ren hypotetisk set ville vedtage en lov i ambivalens til EU-lov, så har Folketingets lov ingen retskraft over for EU-lov i Danmark, jf. traktaten. Folketinget kunne uden problemer og med mange fordele erstattes af en translatør. Et folketingsvalg er komplet spild af tid. Danmarks ledelse var mere suveræn under samarbejdspolitikken mellem 1940-1945 end den er i dag. Adolf Hitler er en af de fremmede herskere i Danmark, der har haft størst respekt for Danmarks suverænitet nogensinde.

  Kommentar by Fascist — 22. februar 2020 @ 17:58

 2. Man skal også lige huske på at langt de fleste EU lande er i dyyyb gæld og har stort set ingen vækst. Så de sidder med 4-5 lande der rent faktisk tjener lidt penge, resten er på røven. Det minder lidt om udlignings skatten herhjemme, kommunerne i østjylland og kbh betaler for alle andre for der sker ikke en skid mange steder.

  Kommentar by Flaskeposten — 22. februar 2020 @ 18:00

 3. “Briterne var nettobetalere til budgettet, og det medfører, at alle – selv med sparelandenes position – kommer til at betale mere til EU i fremtiden.” (JP.dk, 22. februar 2020)

  Dette kan kun være såfremt man synes budgettet uden justeringer skal være det samme efter Storbritanniens exit, elle man synes udgifter/læs forventede indkomster for lavt bidragydende lande, selvfølgelig bør overtages af andre lande ved Storbritanniens exit.

  Hvis du vil vide mere…

  Kommentar by Peter Buch — 22. februar 2020 @ 19:22

 4. Må jeg foreslå, at man påbegynder besparelserne på budgettet ved at kyle Margrethe Pestager på porten a.s.a.p.

  Og tag gerne det gamle afdankede fugleskræmsel Margrethe Auken med ved samme lejlighed…

  Kommentar by Revisoren — 22. februar 2020 @ 19:23

 5. NATO har sikret den længste fredsperiode i historien i Europa. Jeg vil ikke have, at en fransk generalfeltmarskal skal sende danske soldater i døden (jfr WW1 og WW2). I øvrigt har vi vores forsvarsforbehold. Så det er det allervigtigste vi skal kæmpe imod: Frankrigs stormagtsdrømme.

  I øvrigt: Før EU var det en dyd at spare og betale enhver sit. Nu synes MSM (og andre EU-filer) åbenbart, at det er en forbrydelse ikke at øge EU-budgettet (med 100 milliarder EURO om året !!!!!).
  Og den danske diskussion går på noget så latterligt, som at Mette ville lide nederlag til Helle, hvis hun ikke kan fastholde en fuldstændig ligegyldig rabat på 1 milliard!
  Kampen, nu efter Brexit, står om at begrænse EUs budgetdrømme på lang sigt.
  Men måske vil Mette også hellere satse på et aftægtsjob i det døende EU?

  Kommentar by Bastardo — 22. februar 2020 @ 19:55

 6. Skaldepande- og grimbrille tv, scorer nye bundplaceringer på plaprebarometeret. Og det stod lavt i forvejen..

  Kommentar by Hul igennem? — 22. februar 2020 @ 20:13

 7. At hul igennem.
  Svært at forstå hvad du mener.

  Kommentar by Bastardo — 22. februar 2020 @ 20:38

 8. Mette Forræderiksens vægring mod at betale endnu mere til “Das Vierte Reich” er spil for galleriet. Om en måneds tid er hun faldet til patten. Den pat der sidder i danskernes tegnebøger, og som kan suges indtil vrangen er vendt ud og hun kun får endnu mere uld i munden.

  Kommentar by Voldposten — 22. februar 2020 @ 22:41

 9. EU reduceres befolkningsmæssigt med ca 10 %. Så bør det fælles budget vel også reduceres med 10 %.

  Men bureaukratier vil altid med næb og kløer modsætte sig enhver nedskæring, og lederne i det bureaukratiske hieraki vil ikke acceptere at afgive magt i form af færre medarbejdere under sig. Et mindre budget vil nødvendigvis medføre afskedigelser i EU’s magtapparat, hvilket vil blive en meget bitter pille at sluge i magtens centrum.

  Kommentar by JC — 22. februar 2020 @ 23:00

 10. Skaldepande og Grimbrille TV :-D :-D :-D

  Kommentar by Nielsen — 23. februar 2020 @ 02:51

 11. Skaldepande og Grimbrille TV :-D :-D :-D

  Kommentar by Nielsen — 23. februar 2020 @ 02:51

  /does/not/compute/forbyd/islam/i/danmark

  Kommentar by NotariusUmulius — 23. februar 2020 @ 08:52

 12. Det ville være fint, hvis EU- blev nedlagt til fordel for en eller anden løs Union, uden indbalnding i den Nationalinterne demokratiske magt. EU er i dens konstruktion blot en videreførelse af DDR (selvom der selvfølgelig er mere frihed). Hold da op vi kunne spare penge, og selv tage ansvar overfor nationen.

  Kommentar by Michael Unna — 23. februar 2020 @ 08:53

 13. 3/4 af borgerne i Danmark ønsker ikke mere EU-union. De fleste er unionsmodstanderne og ønsker det oprindelige fællesmarked tilbage: Det oprindelige EU, som et flertal stemte os ind i i 1972. Et fri handels marked.

  Folkets egen statsejede tv-station*, TV2, og den af dem tvangsfinansierede radio-og tv station, DR, bruger næsten kun unions begejstrede eksperter. Hvorfor?

  A propos statens, de statsejede elektroniske medier og EU’s planer om at lukke de frie online medier.
  Volksempfänger radioerne var designet, så de kun kunne modtage tyske sendinger; senere blev det strafbart at lytte til udenlandske radiostationer.

  *”Volksempfänger (dansk folkemodtager) var en serie af tysk udviklede radiomodtagere.
  Radiomodtagerne blev udviklet af ingeniør Otto Griessing efter forespørsel fra propagandaminister Joseph Goebbels. Hensigten var at gøre radiomodtagere tilgængelige for almenheden i Tyskland, en del af den plan som nazisterne havde med propaganda i det tredje rige.
  (…) radioerne var designet så de kun kunne modtage tyske sendinger. De kunne imidlertid også modtage de stærkeste udenlandske radiostationer. Senere, under anden verdenskrig, blev det strafbart for tyskerne at lytte til udenlandske radioudsendelser.”

  Kommentar by A-mad — 23. februar 2020 @ 09:34

 14. EU har lavet 173.000 retsakter og det er bekræftet af EU oplysningen i Danmark. Det er VANVID.

  Kommentar by H. Nielsen — 23. februar 2020 @ 12:11

 15. Det er jo også synd med det rejsecirkus der er imellem Bruxelle og Strassbourgh (og så meget andet. Kommission og lobbyister etd et). Det skal jo nødigt gå til grunde, fordi Storbritiannien har meldt sig ud, så må vi jo alle Dække de nødvenige udgifter til det fabelagtige bureaukrati :-)

  Kommentar by Michael Unna — 24. februar 2020 @ 16:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper