24. februar 2020

Tysklandskorrespondent om ‘de her radikaliserede netværk som gerningsmanden har været en del af’

“Vi bliver nødt til at stoppe med at snakke om enlige ulve, og tossede mænd… terrorisme foregår ikke i et vakuum.”, skrev Christian Mogensen fra Center for Digital Pædagogog (CFDP) på Twitter sidste år, og det er tydeligt, at nu hvor vi taler højreekstremisme og ikke Islam, så er der ingen ‘enlige ulve’ mere. Lidt bizart, når nu islamiske terrorister typisk er en del af et netværk, og højrefløjens terrorister typisk er enlige mænd med psykiske problemer, folk som Anders Breivik og Tobias Rathjen.

Muslimer er kun et lille mindretal i europæiske lande, men alligevel har de indtil for nyligt stået for størstedelen af alle terrorangreb. Et stort mindretal eller lille flertal af europæerne er imod islamiske indvandring, og alligevel er modvolden relativt begrænset. Det er kun få isolerede enlige hvide mænd.

I torsdagens Deadline kunne man høre Dagbladet Informations Tysklandskorrespondent Mathias Irminger Sonne fortælle om Alternative für Deutschland, og ‘de her radikaliserede netværk som gerningsmanden har været en del af’. Ingen har været tilbageholdt af politiet (udover hans rødgrønne far), og i skrivende stund er der absolut intet der indikerer en eller flere medskyldige.

(Collage: Mathias Irminger Sonne, Dagbladet Information ; Se evt.Deadline, 20. februar 2020)

Jyllands-Postens Solveig Gram Jensen forklarerede i lørdagens Deadline, at de etablerede partier går efter AfD, fordi der ikke er ’så mange andre steder man kan pege hen’, da partiet er det eneste indvandringskritiske parti med parlamentarisk succes. ‘Tryk avler modtryk’, som hun præcist formulerede det, hvorefter Dr.Phil. Phillip Ostrowicz forsøgte en blød mellemlanding: At det ikke var ‘mono-kausalt, men at ‘AfD selvfølgelig har dannet grobund for det her’, og lidt senere at partiet ‘animerer’… Vært Ole Nørskov refererede den officielle tyske forklaring, at AfD ‘indirekte er medskyldig’.

DR Nyheder citerer Lars Klingbeil fra SPD, der hævder at AfD, har ‘været med til at ‘bevæbne gerningsmanden” (‘munitioniert haben’, FAZ) – et ræsonnement nært beslægtet med Uffe Gardels ‘åndelige brandstifter’ og Adam Holms ‘de, der støber de åndelige kugler’. Her udover kan nævnes liberale Jacob McHangama, der på Facebook kritiserer ‘Tryk avler modtryk’-forklaringer, som han mener ikke er en forklaring, men en form for forståelse – “… 101 i den Volkische radikaliseringsspiral”. At nævne relationen mellem Merkels masseindvandring og Tobias Rathjen er den sikre vej til borgerkrig og en stærk leder, må man forstå.

Jeg forstår fint hvorfor den yderste venstrefløj vil umuliggøre politisk kritik af den af dem ønskede masseindvandring, men jeg forstår ikke hvorfor moderate såsom Gardel og McHangama går med på den galej. De første indvandringsmodstandere (‘højreorienterede’) der griber til våben, vil være freaks fra overdrevet, men uanset den førte politik vil vi se mere i samme stil i årene der kommer. Isolerer man indvandringskritikken politisk, så hælder man benzin på bålet.

Med andre ord. Frygt ikke dem der stemmer på et stop for indvandringen. Frygt dem, der har opgivet parlamentarismen, og bliver hjemme på valgdagen. De findes hovedsageligt i revolutionære nationalsocialistiske kredse, eller blandt højreekstremister, men naturligt nok også blandt nationale konservative, der i stigende grad erklærer sig utilfredse med blot at bevare systemet der har faciliteret masseindvandringen.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/108374/trackback

25 Comments »

 1. Hvis man køber præmissen at AFD. har radikaliseret Tobias Rajhjen, så må man omvendt også købe præmissen at de moskeer, der er finainsheret af de rige golfstater, har radikaliseret det utal af muslimske terrorangreb, der er foretaget i vesten. I så fald er terroren en fjendtlig handling foretaget af en eller flere fremmede magter!
  Gad vide hvad de ansvarlige politikere har tænkt sig at gøre ved det?

  Kommentar by Den Nervøse — 24. februar 2020 @ 12:52

 2. Vroevl frem og tilbage,islam har skabt ufred i Europa,deres venstre orienterede haandlangere som skriger nazister,hvor gamnle er de idioter engentligt? de har akdrig nogensinde set er nazist,jeg har,de kom i vores hjem og samlede min onkel op,saa klap saa i og lad os faa en ordentlig debat igang som Danskere og vores kultur

  Kommentar by dunk — 24. februar 2020 @ 12:57

 3. Jeg forstår godt hvor Mchangama angriber indvandringskritikere. Politik ligger I følelserne, og han er qua hans etniske baggrund identitært orienteret mod det han fornemmer “er imod ham”. Har endda oplevet kammerater der er kvart græske/italienske blive helt barnligt emotionelle når det handler om indvandrings- og danskhedsdebatten.

  Kommentar by Morten/Realisten — 24. februar 2020 @ 13:11

 4. Om DR kan man kun håbe, at de vil lade være med at give disse politiske influencere taletid. Men det er jo en let måde at omgå alsidighedskriteriet på. Send flere penge.

  Kommentar by Bastardo — 24. februar 2020 @ 13:27

 5. Enig. Mediernes bundlinje er: Hvis du er imod masseindvandring er du nazist! “Kan du så snart forstå det, Margrete!?”

  Kommentar by A-mad — 24. februar 2020 @ 13:34

 6. Tja hvis AfD skulle være indirekte skyldige i diverse anslag imod indvandringen – ja så skulle jeg mene at alle de partier, grupper samt meningsdannere mere eller mindre er medskyldige i alle de terroranslag, voldtægter samt intimideringer af lokalbefolkningen som bliver udført af personager fra samme indvandring.

  I Sverige er f.eks voldtægtsraten gennem de sidste 20 år steget med mere end 1700%.
  I Tyskland, efter en vis person lod grænserne stå vidt åbne, er berigelses-kriminalitet (gælder også rufferi) steget med mere end 475%.
  I Spanien er omkring 90% af de indsatte tilhørende samme indvandringsbølge.
  Så der er meget disse partier, meningsdannere, grupper m.m er indirekte skyld i.

  Kommentar by Erik Øhle — 24. februar 2020 @ 14:00

 7. På ARD jubler man over nedgang hos AfD i Hamborg.

  https://twitter.com/Hartes_Geld/status/1231629738768203776

  Kommentar by Dennis — 24. februar 2020 @ 14:08

 8. Hvorfor kan de fjolser ikke tale et tydeligt dansk? “Dem der..” “De dersens..” “Demsens dersen der , due dae derse..” jeg kunne blive ved.
  Sprogspassere uden ordforråd og et greb om grammatik, har heller ikke noget sammenhængende verdensbillede- Sproget beskriver og nuancerer og inddeler verdenen med ord og begreber, sat i en sammenhæng, som er gået fuldstændigt hen over hovedet på klovnen her og andre klovner.
  De er ikke værd at tage alvorligt, dem dersens der, de der dersens der..

  Kommentar by Hul igennem? — 24. februar 2020 @ 14:55

 9. Generation Identitær formulerer det glimrende her: https://identitaer.dk/2020/foeler-du-dig-tryg-her

  Citat: “Ligegyldigt, hvor mange integrationsprojekter med rapmusik og basketball, eller fædregrupper, bymødre og natteravne man kaster efter disse grupper med unge med migrantbaggrund, så vil det ikke løse problemet. Årtiers forsøg på at integrere har vist sig ikke at føre nogen væsentlige forandringer med sig.

  I Generation Identitær mener vi, at problemet gribes forkert an, for man kan naturligvis ikke lave folk om, og hvorfor skulle man også det? I stedet bør fokus ligge på at vende udviklingen, og man bør arbejde for at folk vender hjem. En af de helt kriminalitetstunge grupper er syrerne, som nu kan rejse hjem til et trygt Syrien. Men ikke engang de afviste asylansøgere vil den siddende regering sende hjem. I stedet skal den danske befolkning leve med de konsekvenser, som det har at denne store gruppe lever i vores land.

  Det er ikke rimeligt. Politikerne bør begyndre at prioritere egen befolkning, frem for de, som er kommet hertil fra fjerne egne.

  Tid til forandring – remigration nu!”

  Kommentar by Peter Nielsen — 24. februar 2020 @ 15:36

 10. Fascisme, nazisme kommunisme var bare små korte episoder i Europas historie. Men i1200 år har Islam har været Europas hovedfjende. Som i hundreder af år i flere omgange besatte og udsugede dele af Europa. Og det kostede hundreder af års blodigt arbejde at få dem ud igen. En parasitvækst som vil ødelægge værtsorganismen hvis ikke den udryddes. Hvordan fanden kunne nogen politiker finde på at importere dem?

  Kommentar by jørgen — 24. februar 2020 @ 15:56

 11. Man må hjertens gerne tale om masseindvandringens negative konsekvenser. Man må bare ikke tænke og konkludere noget forkert.

  Vi lever med konsekvenserne af “Tony-Blair-strategien”: Rub the Right’s nose in diversity and render their arguments out of date. Det forventes at nationalkonservativt indstillede mennesker lige så stille resignerer og accepterer tingenes tilstand. Og kommer ind i kampen for regnbuemultikulti. Og er med på at kaste sig i armene på EU – når problemerne nu er grænseoverskridende. Vi kan jo ikke noget selv.

  Det værste er ikke at nationalkonservative taler om kultur, historie og civilisation. Og afviser forklaringsmodeller som udelukkende fokuserer på tonen i debatten, hvide privilegier og lave sociale ydelser. Det værste er, at nationalkonservative i sidste ende betragter de seneste årtiers indvandringspolitik som en blanding af dumhed, letsindighed og forbrydelse. Og hvem har lyst til at være en dum og letsindig forbryder?

  Og så ser vi alt det her brandslukning. Højrefløjsere hænger fast i fortiden og skal bare holde kæft. Allerhelst forsvinde fra jordens overflade.

  Kommentar by BE — 24. februar 2020 @ 16:05

 12. Lige nu har en bil kørt ind i en Folkemængde i Hessen i Tyskland (til et karneval)…Man er lidt forsigtig med at kalde det Terror, og er lidt usikker på om det var forsætslig vedkomne kørte ind og kvæstede 10-11 personer (om der er nogen døde vides ikke)……Men det er nok en Højreekstremistisk person Der har gjort det. Det er jo Højreekstremistiske personer som har kørt ind i mennesker i Stockholm, Nice, London etc etc etc……og Det har jo Intet med Islam at gøre (hvilket skal gentages i evighed bland kultureliten og MSM og De -anstændige- Politikere)….(Ja ja ja Sort humor).

  Kommentar by Michael Unna — 24. februar 2020 @ 16:14

 13. Man gider efterhånden ikke stemme. Hvad skal det gavne? Den store majoritet af danskere er ligeglade med befolkningsudskiftningen. Nuvel, man kan man give DF eller Nye Borgerlige en lille fremgang, men få år senere er der jo ikke sket ret meget på udlændingeområdet. Jeg er simpelthen så træt af politikere og DR2-debatter.

  Kommentar by Daniel — 24. februar 2020 @ 16:25

 14. “Den Liberale Tænker” Remee, alias McHangman, er som resten af de lalleliberale: Lukkede kasser for danskerne, åbne grænser for perkere og negre

  Kommentar by Træt — 24. februar 2020 @ 17:06

 15. Kvæstede i “Bil ulykken:_)” er oppe på 30. Vi skal nok være forsigtige med at kalde det terror….Det kan jo ødelægge -Integrationen- :-) (Sort humor)

  Kommentar by Michael Unna — 24. februar 2020 @ 17:28

 16. Merkel er en heks

  Kommentar by Holger D — 24. februar 2020 @ 17:46

 17. Internettet er et netværk, så i den forstand er den tyske terrorist del af et netværk. Desuden har hans anti-autoritære far sikkert inspireret ham, men der kan ikke herske tvivl om at hans manifest er baseret på internetkilder, medmindre han har gravet dybt i bøger man næppe kan låne på biblioteker i Tyskland.

  Breivik og Rathjen må sammenlignes med en type frihedskæmpere vi ikke havde under besættelsen 1940-45 i Danmark men måske nok i Norge, nemlig dem som studerede den illegale presse grundigt for derefter på egen hånd at gribe til voldelig aktion.

  Kommentar by perhag — 24. februar 2020 @ 17:50

 18. “Lidt bizart, når nu islamiske terrorister typisk er en del af et netværk, og højrefløjens terrorister typisk er enlige mænd med psykiske problemer, folk som Anders Breivik og Tobias Rathjen”.

  Breivik blev erklæret for helt normal. Man prøvede at give ham en personlighedsforstyrrelse diagnose….men de kunne ikke.

  Kommentar by jrp — 24. februar 2020 @ 19:32

 19. Tja, sikket et efternavn:
  “Lars Klingbeil fra SPD” -> Lars ‘Klanghåndøkse’.

  OT: P1 i dag.

  https://www.dr.dk/radio/p1/den-sidste-modstandsmand/den-sidste-modstandsmand-1-5-drengestreger#!

  Anbefalesværdig at lytte til. Når drenge bliver til mænd og tager initiativ…

  Kommentar by Thorbjørn — 24. februar 2020 @ 21:47

 20. Mchamgama er ikke moderat, han er en ekstrem globalist.

  Kommentar by Jens — 24. februar 2020 @ 21:48

 21. “Frygt dem der har opgivet parlamentarismen, og bliver hjemme på valgdagen”..- Sandt. Det skete 5.juni 2019. Som valgtilforordnet kunne jeg konstatere, at rigtig mange tidligere Dfvælgere ikke mødte op.15,4% stemte ikke. Af dem var sandsynligvis 7-9% eksDFere. Jeg har talt med flere af dem. Det gennemgående argument var, akcepten af Marrakech aftalen. Det var simpelthen ” prikken over i”. Der er ingen tiltro til hele den nuværende Df ledelse

  Kommentar by dansker — 24. februar 2020 @ 22:39

 22. Det er EU regimet der i bund og grund er årsag til terrorismen i vesten de har tilladt uhæmmet islamisk indvandring fra Afrika og Mellem Østen selv om politikerne var klar over konsekvenserne? EU har fanget politikerne i de enkelte lande og gjort dem til EU slaver med lovning om personlig rigdom og straffrihed ( Magrethe Pestager er et godt eksempel, det er Romerriget om igen, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 24. februar 2020 @ 23:02

 23. Tid for islamister at overveje gåturen hjem til Mekka..

  Kommentar by Hul igennem? — 24. februar 2020 @ 23:24

 24. AFD og dens vælgere er alene udtryk for at millioner af tyskere har fået nok af islam og deres landsforræderiske politikere og medier!

  Der er givetvis mange der også er “højreorienterede” ekstremister og vil have stoppet islam og landsforræderne med vold og terror…hvad havde de ventet andet?

  Modstandskamp kan ikke foregå endsige lykkes med dialog, ytringsfrihed, snak og stemmesedler…det er den stærkeste der vinder…den der har den sidste kampberedte halve million soldater i kampens sidste faser.

  Som det er nu har oprøret og modstandskampen ikke en chance…det ved man godt fra magtens elite og mediernes side og det er derfor man er i fuld gang med at støbe fremtidens “ytringsfrihed” og indføre love og regler der vil forhindre og fordreje det gamle demokrati og retsstaten med alle midler…Se hvad der er sket de sidste 40 år!

  Man gjorde nationen og folket uopretteligt fortræd…det vil blive det som historien vil blive beskrevet som, hvis oprøret vindes…i modsat fald vil jublen ingen ende tage hos magthaverne og medierne.

  Kommentar by Black Watch — 25. februar 2020 @ 01:03

 25. #13 – Daniel: Sveriges Demokraterne startede også som et lille, upåagtet parti, men er nu godt på vej til at blive det største i Sverige. Så lad os ikke opgive håbet. Ved seneste måling står NB til en fordobling af mandaterne. Stadig ikke meget, men den rigtige vej. Jeg vil i hvert fald ikke ligge på sofaen ved næste valg.

  Og apropos denne tråde generelt. Prøv at se sidste afsnit i kommentar nr. 37 i denne tråd: http://www.uriasposten.net/archives/108320#comments

  Omhandler lige præcis problematikken med enlige ulve contra større netværk.

  Kommentar by Realist — 25. februar 2020 @ 13:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper