1. april 2020

Tysk forbundspoliti: Tobias Rathjen var ikke præget af højreorienterede – ‘Kein rassistisches Motiv’

I sidste uge kunne Berlingske berette, at PET i den årlige rapport konkluderer, at terrortruslen fra højreekstreme er steget, og det nævnes specifikt at en person ‘med højreekstremistiske sympatier’ fornyligt har udført et angreb i Hanau, Tyskland. I dagene efter Tobias Rathjens terrorangreb blev der hurtigt sat ideologisk etikette på den 42-årige, og stort set altid fulgt op med perspektiveringer til Alternativ für Deutschland mfl. Der findes ingen enlige ulve på højrefløjen. Hanau-terroristen måtte på ene eller anden måde være en del en flok. En flok der skulle navngives, marginaliseres, stækkes, kriminalises.

Tyske Bild har talt med kilder i Forbundskriminalembedet BKA, der afviser at racisme var Rathjens overordnede motiv. Han var konspirationsteoretiker og gik efter at få opmærksomhed, og som det udpensles, så er der intet der indikerer at han var præget af højreorienteret ideologi eller havde kontakt til højreorienterede. Forvent ikke en opfølgning i de danske medier. Fra Bild Zeitung – Kein rassistisches Motiv bei den Morden von Hanau.

“Nach Auffassung der Ermittler sei Rassismus nicht der dominierende Aspekt in Rathjens Weltanschauung gewesen, hieß es. Dieser habe sich vor allem in Verschwörungsmythen rund um Geheimdienste hineingesteigert und habe an Paranoia gelitten.

Nachbarn und Bekannten sei Rathjens nicht durch rassistische Äußerungen aufgefallen. Es seien auch keine Hinweise darauf gefunden worden, dass er sich mit rechter Ideologie oder mit Rechtsterroristen und deren Taten beschäftigt habe.

(Bild Zeitung, 30. marts 2020; Via Snaphanen)

MSM skrev…

“I det meste af Europa er efterretningstjenesterne nødt til at have ekstra fokus på en stigende trussel fra højreekstremister. … ‘Vi anede ikke, at han var en radikal racist. Vi hilste altid på hinanden. Det var tydeligt, at han ikke var åben; han ville ikke tale med nogen. Men det var en helt normal fyr, ikke en opsigtsvækkende type.’ … Motivet til massakren var ifølge de tyske myndigheder højreekstremistisk.” (Solveig Gram Jensen, Jyllands-Posten, 23. februar 2020)

“Den 43-årige nazi-terrorist Tobias Rathjen, der har myrdet ni mennesker i byen Hanau, sendte vanvittige breve til myndighederne forud for sit angreb. Det skriver den tyske avis Die Welt.” (BT, 23. februar 2020)

“Hvem sætter Tyskland i politisk brand? Den tyske befolkning vælger side og trækker stadig længere mod højre eller venstre. Taberne er de klassiske midterpartier, der kæmper stadig mere krampagtigt for at holde fast i magten. Massemordet i Hanau er blot seneste eksempel på et land, hvor yderfløjene ikke er bange for at gribe til vold. … Hvad er gået galt i et Tyskland, som har kæmpet så hårdt med at komme ud af fascismens skygge?” (Peter Suppli, Berlingske, 24. februar 2020)

“Hvor er Tyskland på vej hen? I sidste uge skød den 43-årige Tobias Rathjen ti personer med indvandrerbaggrund på en vandpibe-café i Hanau. Motivet var racistisk: morderen drevet af højreekstremisme og konspirationsteorier.” (Jesper Vind Jensen, Weekendavisen, 28. februar 2020)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/109211/trackback

27 Comments »

 1. “Forvent ikke en opfølgning i de danske medier.” Bortset fra Snaphanen og Uriasposten. De andre vil skide på sandheden – for dem er kulturradikal ensretning alt.

  Kommentar by Hr. Snusk — 1. april 2020 @ 02:04

 2. Potato eller Potáto Psykisk syg eller højreekstremistisk konspirationsteoretiker.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 1. april 2020 @ 02:06

 3. Palaestra Media: https://www.youtube.com/watch?v=NQj-STDGzOc

  Kommentar by Nielsen — 1. april 2020 @ 02:15

 4. “Sjovt nok” så fandt han en vandpipebule og ikke en cafelatte cafe nahhhh

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 1. april 2020 @ 02:58

 5. Berlingske fladpandelogik er:
  Hvis terroristen råbe “allu akbar” er han vedkommende psykisksyg og har slet intet med Islam-terrorisme af gøre. Råber terroristen ikke “allu akbar” er terroristen ganske enkelt højreekstrem.
  Og Berlingske bruger denne form for “humanistisk” logik hver gang – hvornår bliver Berlinger klogere ?

  Kommentar by Oppenheimer fan — 1. april 2020 @ 03:21

 6. Venstrefløjen og de “progressive” hader:
  Patriarkatet
  Kvindeundertrykkelse
  Religion
  Homofobi
  “Ære og skam”-kultur

  Så hvis nogen angriber muslimer, så burde fokus, logisk set, rettes mod netop venstrefløjen og de “progressive.

  Kommentar by Hr. Snusk — 1. april 2020 @ 04:08

 7. OT en af grundene til at USA nok bliver hårdere ramt af pandemien er at deres sundhedssystem er sammenligneligt med underudviklede ulande som man kan se på denne mappe
  https://www.wikiwand.com/en/List_of_countries_with_universal_health_care
  Utroligt at deres befolkning stadig lader sig forføre af det at skulle være sin egen lykkes smed er paradis.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 1. april 2020 @ 04:12

 8. “Barking up the wrong tree” , som det saa traeffende hedder paa engelsk.
  En af PET’s og svenske SäPo’s kernekompetencer…

  Kommentar by krassisten — 1. april 2020 @ 06:51

 9. Hvad er “højreekstremisme”? Hvilken ideologi eller fremtidsvision er det? Har dem, der slår ud med armen mod begrebet nogen anelse om det? Eller er det bare gas? Uintelligent ævl?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. april 2020 @ 06:58

 10. ..En højere opmærksomhed på Far-Out-Left, såsom Enhedslisten, antifa og extinction rebellion, samt endnu højere opmærksomhed på islamister og islamistfabrikkerne i sidegaderne..
  Medløbere og demagoger i propagandaapparatet bør udrenses..

  Kommentar by Hul igennem? — 1. april 2020 @ 07:30

 11. Hvorfor lyver løgnemedierne? Hvad er deres gevinst ved at lyve? CDU i Tyskland og de andre gamle partier taber vælgere til Alternativ für Deutschland. Derfor stempler de AfD som højreradikale nazister for at skræmme folk fra at stemme på dem og knytter mordere og voldsmænd til AfD, selvom der ikke er nogen forbindelse. Men påstanden er svær at modbevise og “der går jo aldrig røg uden brand”.

  Det svarer til den hetz der i sin tid var mod Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaard. “Stuerene det bliver I aldrig!” sagde den socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen fra folketingets talerstol henvendt til Pia Kjærsgaard.

  Den samme politiske hetz ser vi i dag mod Sverigedemokraterne, der alligevel er blevet det næststørste parti og står til at blive det største ved næste svenske valg.

  Marine le Pen, Victor Orban, Boris Johnson og deres partier og regeringer lyver løgnemedierne også om.

  Ondskabens ikon er Donald Trump, så ham lyver løgnemedierne om 24syv.

  Hvad er fælles for disse, der lyves så stærkt for af løgnemedierne? De går ind for grænsekontrol og er imod at deres lande bliver blandet op og den oprindelige befolkningefterhånden udskiftes med fremmede religioner og kulturer især er de imod den stigende islamisering.

  Men hvorfor er løgnemedier som de statsejede danske DR og TV2 herhjemme med i den hetz kampagne?

  Kommentar by A-mad — 1. april 2020 @ 07:49

 12. PS. Jeg tror vi kan kalde det løgnemedierne foretager for “politisk stigmatisering.”

  “stigmatisering, inden for samfundsvidenskaberne et begreb, der anvendes i forbindelse med beskrivelse af social afvigelse.
  Stigmatisering udspringer af social interaktion mennesker imellem og indebærer, at de, der opleves som afvigende, anses for moralsk mindreværdige.
  Det centrale element i stigmatiserings- eller stemplingsteorien er, at afvigelse ikke ses som en kvalitet ved personens handlinger, men snarere som en konsekvens af, at nogen stempler personen som generelt afvigende.” (Gyldendals store danske)

  Kommentar by A-mad — 1. april 2020 @ 08:09

 13. Til helvede med det røde svin der forpester næsten hver eneste indlæg

  Kommentar by k.m. — 1. april 2020 @ 09:21

 14. Ifølge de røde geniers logik, så var Finn Nørgaard og Dan Uzan vel også “højreekstremister”?

  Kommentar by Revisoren — 1. april 2020 @ 09:32

 15. Apropos ingen racistiske motiver.
  https://ekstrabladet.dk/112/unge-smurte-kirke-ind-i-lort-faeldet-af-tabt-telefon/8075044

  Kommentar by P — 1. april 2020 @ 10:18

 16. MSM -medier og -journalister ved godt, hvem der betaler smørret på brødet.
  De skal ikke have noget klinket ved at fortælle sandheden – det ville da være dumt!

  Kommentar by Bastardo — 1. april 2020 @ 11:02

 17. Jeps, her skinner tydeligt igennem, at det medie-politisk kompleks er stærkt ensidig politisk.

  Et ligende eksempel:
  Der sker jævnligt hærværk mod kirker og kirkegårde (senest f.eks. Lystrup Kirke, Vissenbjerg Kirke, Enslev Kirke), uden at den altid årvågne presser finder det relevant. Kun fordi ‘de unge’ ligefrem smurte lort på Enslev Kirke blev det til en mediehistorie.

  Hvis en anden gruppe af ‘de unge’ lavede hærværk mod en moske, ville medierne finde katastrofe-overskrifterne frem og skrive alvorlige artikler om farlig højreekstremisme blandt unge. Tænk hvis det også blive kendt i medierne i udlandet, med risiko for international fordømmelse af Danmark.

  Ligesom hvis en tørklæde-muslimas tørklæde forulempes på den anden side af jorden, vil det udløse katastrofe-overskrifter i danske medier og alvorlig snak om den grænseoverskridende højreekstremisme. der var en sag fra Canada engang, hvor det efterfølgende viste sig, at tørklæde-muslima i virkeligheden løj og var ikke blevet forulempet.

  Kommentar by traveler — 1. april 2020 @ 11:56

 18. En historie der med sikkerhed aldrig komme i de Mohammedanske medier takket være Venstre, de konservative bøsser, dansk fjolseparti samt resten af det røde landsforræder lort på psykopat anstalten christiansborg.

  Kommentar by Piphans — 1. april 2020 @ 14:00

 19. traveler, og hvis nogen klistrer en jødestjerne på en postkasse, så går hele mediedanmark i selvsving. Men de kristne? Fuck dem! MSM fortæller aldrig om de horrible forbrydelser, som kristne dagligt udsættes for rundt om i verden. Så er løgnehistorier om krænkede muslimaer meget bedre.

  Kommentar by Hr. Snusk — 1. april 2020 @ 14:33

 20. Så kan PET vel godt sætte deres vurdering af højreekstremisme ned igen, da man satte den op fornyligt henviste medierne konstant til denne sag.

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/pet-har-fortsat-et-oeje-paa-de-hoejreekstremistiske-miljoeer

  Kommentar by Dennis — 1. april 2020 @ 14:48

 21. #11. Løgnepressen lyver fordi den har en politisk dagsorden, man støtter ikke længere de almindelige borgere i landene, man støtter den internationale magtelites økonomiske interesser og er dermed blevet et talerør for en bestemt global linje. Nemlig islamiseringen. Det er tydeligt for enhver, at al kritik heraf skal angribes mens projektet gennemføres, alle fjender af globaliseringen som f.eks. Trump, gøres til syndebukke. Jeg forvildede mig i går om på CNN, hvor Trump hades 24/7, ikke mindst af den sorte tydeligvis racistiske vært Don Lemon. Nonstop Trump hetz, noget aldrig set tidligere i historien at nyheder i det omfang omdannes til politisk middel mod en siddende præsident for at påvirke seere. Det virker dog næppe, er kun trættende og kanalen har som fortjent kun få seere i dag.

  Kommentar by LarsB — 1. april 2020 @ 19:15

 22. LarsB: “Nemlig islamiseringen”

  I USA er det ikke primært muslimer, som de bliver overrendt af. Jeg vil nærmere betegne dagsordenen som anti-hvid, anti-europæisk, anti-kristen.

  Kommentar by Hr. Snusk — 1. april 2020 @ 19:21

 23. Det er lige så forkert at placere “fremmedfjendtlige” og “konspirationsteoretikere” som højreorienterede i henhold til den traditionelle opdeling fra det franske parlament, hvor de revolutionære sad til venstre og de konservative til højre. Heller ikke den økonomiske skala med de højreorienterede som laissez-faire og venstreorienterede som omfordelingsmaksimalister har noget med fremmede eller sammensværgelser at gøre.

  Ligheden mellem Anders Breivik og Tobias Rathjen er deres gennemarbejdede manifester, som efter mit indtryk indeholder mange uigendrivelige sandheder.

  Kommentar by perhag — 2. april 2020 @ 01:12

 24. Enig perhag 01:12. bortset fra de to sidste linjer, som jeg ikke kan bedømme/verificere/falcificere. Jeg har aldrig læst Anders Breiviks og Tobias Rathjens manifester. Fsv angår Tobias Rathjen, synes jeg, det er en interessant detalje, at hans far, som han voksede op sammen med, har været opstillet for det venstreekstreme parti De Gønne og er dømt for ulovlige aktioner for de Grønne.

  “In einem der Gärten liegt eine rosafarbene Kinder-Schubkarre neben einer pinken Schaukel. Ein paar Häuser weiter ist der letzte Tatort dieses schrecklichen Tages, da wo Amokläufer Tobias Rathjen (43) und seine 72-jährige Mutter tot aufgefunden wurden. In der Nachbarschaft wohnen auch Sabine K. und ihr Lebensgefährte P. (Namen von der Redaktion geändert). „Die Familie des Täters ist seit Jahren hier bekannt“, sagt P. am Telefon. Besonders Hans-Gerd Rathjen (72), der Vater des Amokläufers, sei in der Nachbarschaft gefürchtet. Erst Anfang des Jahres habe Rathjen Senior Mülltonnen umgeworfen und den Müll auf den Parkplätzen der Nachbarn verteilt.
  „Das machte alles eigentlich einen normalen Eindruck.“
  Zwar hätten sie bisher keine rechtsradikalen Umtriebe von den Rathjens erlebt, aber Angst haben sie trotzdem, wollen daher auch nicht lange mit der Presse sprechen. „Wenn der Vater wiederkommt, dann weiß man nicht, zu was der in der Lage ist.“ Schließlich hätte sich Hans-Gerd Rathjen auch schon mit Politikern angelegt, hat vor vier Jahren Oberbürgermeister Claus Kaminsky wegen einer angeblichen Scheinkandidatur bei der Kommunalwahl angeklagt – ohne Erfolg.
  *Der Vater von Tobias Rathjen hatte auf der Grünen-Liste erfolglos für den Ortsbeirat kandidiert.” (Hanauer Anzeiger 20.02.20)

  Kommentar by A-mad — 2. april 2020 @ 11:24

 25. Nu kan selv motiver være racistiiske. Tjah hvad skal al den racisme dog ikke ende med? Nåh jo,de kloge politikere indfærte jo vores egen danske hetz mot folkgrup paragraf. 266 og som et plaster på såret blev det gjort tilladt at gøre grin med det flyvende spaghettimonster. De forstår at dreje den i forbudsdemokratiet. Hvor galeanstalten christiansborg nok skal sørge for at alt går retmæssigt for sig i Danmark -region Nord i nEUropa. Vi kan i alt fald stole på Ursula,Angela og Margrethe For slet ikke at tale om rumlepotten og Verhofstadt

  Kommentar by Nielsen — 4. april 2020 @ 01:55

 26. indfØrte

  Kommentar by Nielsen — 4. april 2020 @ 01:56

 27. I går er en migrant fra Sudan igen igen gået amok med en kniv i Frankrig.

  Højreekstremist?

  Kommentar by Revisoren — 5. april 2020 @ 13:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper