14. april 2020

Huntington: “Vi ved kun, hvem vi er, når vi ved, hvem vi ikke er.. ofte kun når vi ved, hvem vi er imod.”

Jeg har nok blogget citatet tidligere, men Samuel P. Huntington er knivskarp og altid værd at gengive. Kultur stikker dybt, og når krisen kradser, så blotlægges de forskellige civilisationers modsatrettede interesser. EU bliver næppe Europas redning, men hvis ikke EU træder i karakter i forhold til den fælles fjende, så marginaliserer de i sidste ende sig selv. Kasper Støvring kommenterer en DR-artikel om EU-opkøb af sårbare virksomheder, der risikerer at blive opkøbt af kinesere.

“Coronakrisen er også et geopolitisk spil. Fjendtlige magter som Kina vil søge at påvirke et i forvejen svækket Vesten.

Måske ser vi med Vestagers udmelding en yderligere nyorientering mod Fort Europa, efter EU-formanden havde hyldet Grækenland som ‘Europas skjold’, da grænsevagter havde skudt mod migranter.

Hvis EU besinder sig på den europæiske arv og territorium, har organisationen en vigtig rolle at spille. Det forudsætter dog en klar identitet.’

Som Samuel Huntington skrev: ‘Vi ved kun, hvem vi er, når vi ved, hvem vi ikke er, og ofte kun når vi ved, hvem vi er imod.’

Blood, language, religion, way of life, were what the Greeks had in common and what distinguished them from the Persians an other non-Greeks. Of all the objective elements which define civilizations, however, the most important unsually is religion, as the Athenians emphasized. …

A significant correspondance exists between the division of people by cultural characteristics into civilizations and their division by physical characteristics into race. Yet ciivilization and race are not identical. People of the same race can be deeply divided by civilizations; people of different races may be united by civilization. In particular, the great missionary religions, Christianity and Islam, encompass societies from a variety of races. The crucial distinctions among human groups concern their values, beliefs, institutions, and social structures, not their physical size, head shapes, and skin colors.” (Samuel P. Huntington, The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order, 1996, s. 42)

Oploadet Kl. 13:06 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/109438/trackback

14 Comments »

 1. “Vi ved kun, hvem vi er, når vi ved, hvem vi ikke er..”

  Vrøvl, kun usikre mennesker ved ikke, hvad de er afrundet af.

  Kommentar by tavsen — 14. april 2020 @ 13:57

 2. @Tavsen, vi lever i et liberalt demokrati. Vi har ingen værdier, ingen familiestruktur, ingen identitet. Vi kan kun købe ting og spille pik til pornhub, der i denne svære tid har udvist samfundssind og gjort deres service gratis.

  Kommentar by Børge-Muhammed Hansen — 14. april 2020 @ 15:00

 3. Huntingdon skriver faktisk også i sin bog “Clash of the civilitations” at Danmark er et imperium? måske et lille et- Danmark glemmer af og til de andre i Rigsfællesskabet, synd. Politikere er mere historieløse end nogensinde..

  Kommentar by Hul igennem? — 14. april 2020 @ 15:10

 4. Den “relativt” rolige og blide invasion og besættelse i 1940-45 fremkaldte væbnet kamp den 9. april, og kraftigere og kraftigere folkelig modstand, diverse strejker og en dramatisk generalstrejke i København og andre byer. Men det var dengang. Nu har den arabiske-afrikanske invasion og besættelse varet over 10 år, og den tegner til at blive langt værre end den tyske besættelse. Men nu har danskerne enten slet ikke opdaget at vi er oversvømmet af erobringslystne og omkostningstunge kulturfremmede, eller de regner med at de kan putte sig og skjule sig bagved hinanden. De har affundet sig med at Danmark forsvinder og bliver først et rødt diktatur og siden et islamistisk diktatur. De bliver ved med at stemme på de samme partier, og når deres land, kultur og ALT ANDET snart bliver taget fra dem, vil de jamre og have ondt af sig selv. Det er den nye folkekarakter udformet af skolerne og de evigt kværnende radikale løgnefabrikker.

  Selv de utallige overfald, røverier, voldtægter, brændende biler, skyderier, knivstik og mord har ikke fået et lys eller en tælleprås til at gå op for den typiske vælger.

  Kommentar by Bent A — 14. april 2020 @ 15:56

 5. En af de lektier Vores politikere bør lære af den her kina-virus er at Vores beredskab skal forstærkes i langt højere grad end nu, hvor Vi gladeligt uddeler statsborgerskaber og milliarder af kroner i underhold til failed states og deres overskudbefolkning over hele verden.

  Sagen er trods alt den at hvis Vi ikke kan hjælpe Os selv, så kan Vi i sidste ende heller ikke hjælpe andre.

  Alle Vores hjælpeprogrammer og What Not skal gennemgås med en tættekam og det ubrugelige, nyttesløse og unødvendige skæres fra, det være sig EU, afrika, kina og alle de håbløse ngo´er vi forgylder med Danske skatteplagede kroner og så skal Danmark gøres så stærk at Vi kan klare de kriser der uvægerligt vil komme.

  Kommentar by Santor — 14. april 2020 @ 15:56

 6. At kalde Danmark et imperium er ikke forkert. Vores arktiske provins Grønland gør at vi er et stort land.

  Desværre er der ondsindede kræfter udenlandske som indenlandske som ønsker at give Grønland væk til inuitterne som har mindre ret til Grønland end hvad vi danskere har.

  Der er ruiner af vikingehuse i Grønland og Grønland står optegnet som værende Dan-norsk i de gamle kongelige jordebøger.

  Inuitterne kan ikke bevise de var der først og rent juridisk gælder først i tid mest i ret så danskerne har mest ret til Grønland.

  Men det er en del af tidsånden at man giver hele lande væk – desværre.

  Kommentar by Zenobia — 14. april 2020 @ 16:18

 7. En mere retvisendende billedemanipulation havde nok været en europæisk korsridder, som bekæmper den røde kinesiske drage.

  Skagensmalernes overklasse epigon-impressionisme, hvor de drikker sig fulde i champagne og efterfølgende begår ægteskabsbrud, har intet at gøre med dansk identitet. Så hellere Fynboerne og Fritz Sybergs hyldest til det danske smørrebrød, øl og akvavit efter Johannes V. Jensens digt.

  “Tak for din danskhed,” som Jensen skrev til den akklimatiserede tysker, så vidt jeg husker.

  Kommentar by np — 14. april 2020 @ 17:39

 8. Vi skulle jo nok have lyttet mere til ham dengang? Samuel P. Huntington, The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order, 1996.
  Så havde vi undgået mange problemer.

  Kommentar by A-mad — 14. april 2020 @ 22:22

 9. Den korrupte godheds- og indvandringsindustri og dens feltmadrasser ønsker ikke at lytte til andre end sig selv. Det er det samme med de mange EU-korrupte politikere. De radikale og skabsradikale falske borgerlige er blevet advaret utallige gange siden 1975, men de er hårdkogt ligeglade med deres eget folk og land. Selv Tullesen fra DF er bedøvende ligeglad. Selv den blodige storkatastrofe i Sverige har de gamle partier ikke lært noget af. Vi har kurs mod undergang.

  Kommentar by Bent A — 14. april 2020 @ 22:56

 10. Alle i Østeuropa kender følelsen af tabet ved at miste sit fædreland og tilmed forstærket ved efter Sovjetunionens sammenbrud mirakuløst at vinde det tilbage. I de tidligere sovjetrepublikker slås man dog med store russiske mindretal på nærved 1/2 delen af befolkningerne.
  I Vesteuropa er fædrelandsfølelsen forsøgt omfortolket til en uacceptabel følelse af selvovervurdering og erobrertrang og vore politikere har travlt med at give det hele væk mens de kan – bla. til religiøse konservative totalitære og fjendtlige indvandrere. Der kommer ikke en tilsvarende mirakuløs generobring af landene efter et indvandrersammenbrud, men helt sikkert mindst tilsvarende størrelse mindretal. Tabt er tabt.

  Kommentar by mv jensen — 14. april 2020 @ 23:50

 11. #2: @Børge-Muhammed Hansen:

  Du har desværre ret. Vi (etniske danskere) har som gruppe stærkt brug for langt mere sammenhold, solidaritet, loyalitet, da vi er oppe imod fremmede grupper, som i langt højere grad end os besidder disse kvaliteter.

  Kommentar by Peter Nielsen — 15. april 2020 @ 01:24

 12. @ Peter Nielsen
  Sammenhold. Javel ja,men hvem skal vi holde sammen med? Jeg gætter på du vil svare andre danskere. Solidaritet er et ord sandsynligvis opfundet af Stauning eller den der Pio karakter,som huserede Østerbro. Loyalitet… Skal vi være loyale mod en regent,som gang på gang afstår dansk område til fremmede? -Og som i nutiden lader fremmede overrende dansk jord. Jeg synes vi vil være bedst tjent med at udvise den der solidaritet,du taler om mod danske dyr i dansk natur,som oprindelig var skov.

  Kommentar by Nielsen — 15. april 2020 @ 03:01

 13. Jeg vil ihverttilfælde ikke mingelere mig shariapolitiske hoveder. Så hellere P Krøyers livsglade billede, og en hyggelig Påskefrokost i foråret. Forbandet og dødsdømt være dem der hylder selv og medmordsbomber og undertrykkelse til alle andre og kvinder. Livsglæde og tak for det liv vi har fået. Pas godt på hinanden indtil vi skal herfra. Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 15. april 2020 @ 06:31

 14. Kommentar by Peter Nielsen — 15. april 2020 @ 01:24.

  I stedet for den store altomfavnende solidaritet, var det måske et bedre alternativ at skabe en masse små grupper, hvor alle kender og er loyale overfor hinanden, der som grundtanke koncentrerer sig om at sætte oppositionsparterne op mod hinanden?

  ‘Divide and conquer’ er en fortræffelig strategi, specielt når man taler om asymmetrisk modstand, og uden egentlige ‘høvdinge’ er man også langt mindre sårbar.

  Kommentar by Kimski — 15. april 2020 @ 06:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper