15. april 2020

Radio4 om St. Pauli-fanklub: ‘En gruppe venner, som tilfældigt tog til Hamborg og så en fodboldkamp’

Radio4 har intet at tilbyde det borgerlige Danmark. Da jeg tændte for radioen ved middagstid kom jeg ind i ‘Den næste generation’ med Jens Philip Yazdani, der tordnede imod karakterkrav til gymnasiet. Sidst i udsendelsen kunne man høre skoleforsker Laila Colding Lagermann forklare, at det i praksis var en form for ‘institutionaliseret racisme’. Det kan man så spekulere lidt over…

Et par timer senere kom jeg ind i Tysklandsmagasinet Genau, og har var blandt andet et indslag med Johan Lorentzen, formand for ‘De Brune Pandaer’, FC St. Paulis danske fanklub. Hverken studieværten Thomas Schumann eller gæsten Lykke Friis satte ord på St. Paulis venstreradikale udgangspunkt, og Johan Lorentzen smed om sig med eufemismer.

“Vi var en gruppe venner, som tilfældigt tog til Hamborg og så en fodboldkamp med St. Pauli”, lød det, og de blev så ‘forelskede’ i klubben, at de besluttede de sig for at oprette en dansk fanklub, så de nemmere kunne få billetter til hjemmekampene. De var vilde med ’stemningen’, og det at det var en klub der ‘tog politisk stilling’: “Det tror jeg bare vi faldt for.” Det var tilbage i 2007, da Antifascistisk Aktion netop havde udvidet med Redox.

(‘De Brune Pandaer’ på Instagram, 2020)

En sød lille historie til mainstream, men sandheden er lidt anderledes. Det er 10 år siden jeg første gang stødte på navnet Johan Lorentzen – ejeren af en bil som ‘Projekt Antifa’ brugte til overvågning af DNSB-hovedkvarteret i Greve. På daværende tidspunkt var han aktiv i Enhedslisten på Nørrebro. Året efter bevilligede Enhedslisten-København økonomisk støtte til Antifascistisk Aktion, og svarede positivt på en ansøgning fra Redox. Johan Lorentzen undlod ifølge referatet at stemme, formentligt på grund af habilitetsproblemer.

Johan Lorentzen sidder stadig i Enhedslisten-Københavns bestyrelse, som repræsentant for lokalafdelingen Ydre Nørrebro. På Facebook får han personlige kommentarer fra flere kendinge, herunder Rosa Lund (der delte privatadresse med Redox’ Tue Jakobsen) og Andreas (Bjerring) Tobiassen. Sidstnævnte var den fodboldglade fredericianer, der unde den store retssag mod Redox blev dømt for politisk motiveret hærværk, og for at være i besiddelse af hacket materiale.

‘De Brune Pandaer’ kan blandt andet følges på instagram, hvor de behændigt anonymiserer medlemmerne. Her flyder det med kommunistisk symbolik og støtte til militante organisationer. Et af de egenproducerede klistermærker bærer eksempelvis teksten ‘Antifa Hooligans’. Bag maskerne er folk som Brian Skov Nielsen, tidligere gadekriger, der forlod Odense Byråd i 2018 for en lederstilling i Socialstyrelsen. Partiet var Enhedslisten, hvis nogen skulle være i tvivl.

En lille detalje, men meget sigende for ‘De Brune Pandaer’ og St. Pauli er logoet ‘Der Totenkopf’ (Dødningehovedet). Et symbol for den berømte/berygtede pirat Klaus Størtebeker, lederen af piratbanden Fetaljebrødrene, der opstod i 1391, da Mecklenborg, Rostock og Wismar åbnede deres havne for ‘hver den, som af egen vilje vil skade Danmarks rige’.

(‘Der Totenkopf’, der ses på officielt FC St. Pauli-merchandise; Foto: Pinterest)

“Kald os bare fodbold-romantikere! Og St. Pauli eksisterer i en virkelighed, hvor der skal penge i kassen for at kunne spille med i den næstbedste tyske række. Vi er på ingen måder blinde for den tydelige dobbeltmoral, når klubben på den ene side kommunikerer i stærke venstreorienterede paroler mod racisme og kapitalisme og samtidig i klubbens fanshop sælger alt fra badeænder til hotpants og shampoo med klubbens ikoniske dødningehoved-logo, ’Der Totenkopf’. Et logo, som oprindeligt var et uofficielt symbol blandt klubbens venstreorienterede fans, men som senere blevet opkøbt af klubben og altså i dag pryder klubbens officielle merchandise.”(Bulibold.dk, 2018)

(St. Pauli-klistermærke, Hamborg, 2019)

Oploadet Kl. 02:20 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/109452/trackback

21 Comments »

 1. Radio 4 er vel bare en yngre udgave af DanMarx Radios P1. Jeg har stadig kun lyttet til den den éne gang du havde et link til den. Den fejl agter jeg ikke at gentage!

  Kommentar by Nielsen — 15. april 2020 @ 02:42

 2. Et lysglimt i mørket er vel, at når Allan’s Lystige Svende for alvor slår sig løs, så bliver det de røde medløbere der først mister knoppen. Jeg håber, at jeg lever længe nok til at opleve det.

  I øvrigt kan jeg godt forstå Jens Philip Yazdani. Når man konsekvent ligger 2,7 karakterpoint bagefter den gennemsnitlige etniske dansker, selv efter tredje generation, så må der naturligvis være tale om “institutionaliseret racisme”.
  Alternativet er jo, at de simpelthen ikke har de kognitive evner til at begå sig i et moderne, industrialiseret samfund, og så er man jo nødt til at forholde sig til dét.

  De KAN ikke integreres, de skal hjem.

  Kommentar by Kimski — 15. april 2020 @ 06:13

 3. Hvorfor skal vi betale til kommunisterne i Radio4 og DR? Kan de ikke klare sig uden offentlig støtte eller tvangslicens?

  Kommentar by A-mad — 15. april 2020 @ 07:23

 4. Endnu en gang tak til den politiske falent, Kristian Thulesen Dahl. Tak for et danskfjendsk medieforlig og en hjernedød Marrakesh-aftale …

  Kommentar by Anonym — 15. april 2020 @ 07:29

 5. “der forlod Odense Byråd i 2018 for en lederstilling i Socialstyrelsen. Partiet var Enhedslisten, hvis nogen skulle være i tvivl”

  Nogle er mere lige end andre. De to nye radiokanaler bliver også ledet af tidligere DR ansatte, publicservicemidlerne bliver holdt inden for kredsen.
  På samme måde som når tidligere DR medarbejdere bliver sendt i byen for at oprette et produktionsselskab, så kan DR dokumentere at nu køber de af private aktører, systemet er pilråddent.

  Kim du kan måske trøste dig med at du kan have været den eneste der lyttede med: http://tvm.gallup.dk/tvm/rpm/2020/rpm2015.htm
  Iøvrigt er Radio Lauds lyttertal så lavt at det ikke kan måles.

  Kommentar by Jens — 15. april 2020 @ 08:08

 6. Er du nu helt sikker på forbindelsen til EL Kim? :)

  Iøvrigt er deres symbolik lidt naziagtig, just saying.
  https://en.wikipedia.org/wiki/SS-Totenkopfverb%C3%A4nde

  Kommentar by Realist2 — 15. april 2020 @ 09:31

 7. DR er et konstant og stabilt utroværdigt, uværdigt og løgnagtigt foretagende, domineret af enhedslisten og de radikale. Hørte P1 her til morgen hvor de brugte en stor del af tiden på at fortælle at regeringen Mette F og sundhedsstyrelsen bestod af dygtige, kloge og ansvarsbevidste folk …… og på at forklare lytterne at Trump er udygtig, dum og uansvarlig. USA er en vigtig allieret for Danmark og Europa, og danskere kan ikke stemme på Trump, så hvorfor skal han rakkes ned hver eneste dag år efter år? At demokraterne er blevet klædt af til skindet af film der dokumenterer deres talrige dumheder her i foråret, blev fortiet. Se hodjanernes blog.

  Så var der også et indslag om at den svenske Brostrøm, Tegnell, er blevet hårdt kritiseret af et antal forskere, professorer, læger og virologer, men det var vist kun for at vise hvor dygtigt S-regeringen og sundhedsstyrelsen håndterer covid-19. (det manglende beredskab, de stadig pivåbne grænser, den tåbelige strategi og røde Brostrøms stribevis af fejltagelser, kom man ikke ind på)

  Kommentar by Bent A — 15. april 2020 @ 09:37

 8. antifa er “Brune” hvilket i mine øjne gør dem til nazister som så hænger fint sammen med deres brug af “totenkopf” og deres fascistiske metoder i al almindelighed.

  antifa er IKKE politiske aktivister men politiske TERRORISTER og Vores politiske system brude betragte og behandle dem som sådan. I stedet bliver antifa og resten af det “Brune” segment overhældt med Danskernes skattekroner. Fy for Fanden.

  De si´r de ikke er nazister men det er de!

  Kommentar by Santor — 15. april 2020 @ 09:51

 9. Jamen, intet nyt under solen. FC St. Pauli er en nazi-klub: https://www.mopo.de/hamburg/hamburg-historisch-der-nazi-bonze-vom-fc-st–pauli-31863438

  Kommentar by Anonym — 15. april 2020 @ 10:16

 10. Lige til info til diverse som sammenligner totenkopf og SS.
  Dødninge hovedet var brugt før år 1900 af husarer på deres uniformer. Både for at håne/negligere døden samt at skræmme befolkning (hvad enten det var ens egen eller fjendens).
  SS “overtog” totenkopf såvel som nazister brugte svastikaet, som jo ret beset er et indisk soltegn.

  Kommentar by Neuhammer — 15. april 2020 @ 10:33

 11. St. Pauli – Når Brøndby kke er nok.

  Kommentar by Bastardo — 15. april 2020 @ 10:34

 12. […] Mere om Tavse Mette på Frihedens StemmeSe også Radio4 om St. Pauli-fanklub (De Brune Pandaer, red.): ‘En gruppe venner, som tilfældigt tog til H… […]

  Pingback by Morten Messerschmidt bryder tabu om kirkehærværk i Ishøj – Free Speech Blog — 15. april 2020 @ 11:05

 13. Flot gravearbejde!

  Kommentar by Axl — 15. april 2020 @ 11:36

 14. @ Neuhammer — 15. april 2020 @ 10:33

  “SS “overtog” totenkopf såvel som nazister brugte svastikaet, som jo ret beset er et indisk soltegn.”

  Jow Jow, men det er stadig SS der bliver associeret men et dødninghoved og nazi-tyskland med hagekors.

  Hvad det Indiske soltegn angår så har det en prik i hvert af de fire felter og “korset” er vandret/lodret orienteret så det er ikke helt det samme.

  Kommentar by Santor — 15. april 2020 @ 11:52

 15. I USA har de Fox News Radio. Sådan en burde vi også have. Vi har kun rød
  propaganda.

  Kommentar by Ewing — 15. april 2020 @ 12:18

 16. Den venstreorienterede hjernebetændelse har godt fat i DK, ingen tvivl om det, men hvis den bedste mand, Radio4 kan bringe i front, er Jens Philip Yazdani, så er jeg overbevist om, vi nok skal vinde det her.

  Kommentar by Børge-Muhammed Hansen — 15. april 2020 @ 12:56

 17. Svastika er et Soltegn, et Hjul..

  Kommentar by Hul igennem? — 15. april 2020 @ 17:12

 18. Karakterer ER jo racisme. De siger klart, at hvide er klogere end brune og sorte, og DET må man jo ikke. Kriminalitetsstatistik er også racisme. Jeg kunne blive ved.

  Kommentar by Hertz — 15. april 2020 @ 17:44

 19. Dødningehovedet er et urgermansk symbol.(skyterne, sogderne) Har herfra givet navn til bl.a. en sommerfugl.– Dna undersøgelser viser at danske,norske og islandske mænd har halvdelen af deres gener tilfælles med kirgisiske mænd. Området der i Centralasien er germanernes urhjem. Dem der ønskede at holde blodet “rent” drog vestover. Omkring eller efter år 0, erobrede vores forfædre det område, som siden blev til Danmark.

  Kommentar by dansker — 15. april 2020 @ 22:41

 20. Hvor går man til fodbold, hvis man ønsker nationalsindede fans på lægterne? Hansa Rostock? Chemnitzer?

  Kommentar by Martin — 15. april 2020 @ 23:00

 21. Den lille Antifa-bums “Ole” er medløber-fan af St. Pauli…

  Kommentar by Revisoren — 16. april 2020 @ 16:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper