16. maj 2020

Team Woke: Wæver-teori er racistisk, har en ‘metodologiske hvidhed’, indeholder ‘anti-sort tankegang’

Professor Ole Wæver kaldes for ‘fredsforsker’ i artiklen herunder, men det ville nok være mere præcist at kalde ham for ‘kapitulationsideolog’. Som ung var en en del af den venstreorienterede ‘fredsbevægelse’, og det var med baggrund i sine erfaringer der, at han udviklede ‘Københavnerteorien’ som statsansat universitetsforsker: “Det var for at intervenere i politiske debatter her, og fordi vi var bekymrede for udviklinger i Nord.”

Ole Wæver har det dårligt i disse måneder, fordi han i en artikel af et par woke-venstreradikale forskere beskyldes for at understøtte ‘white supremacy’, da hans teorier efter de to forskeres mening indeholder ‘antiblack thought’ og ‘Civilizationism’. Sidstnævnte begreb ser ud til at være en opdateret udgave af den universitære venstrefløjs kritik af Samuel P. Huntingtons ‘Clash of Civilizations’. Tankevækkende, når nu man husker at Wæver var blandt de mere markante kritikere af Huntingtons civilisationsteori.

“… det værste ved den artikel nok, at den svækker kampen mod racisme”, slutter han, og det er vel også det eneste svar han kan give, hvis han vil undgå at fremstå som en fantast der har solgt sin sjæl til en kuldsejlet ideologi. Set hos Uniavisen – Verdenskendt fredsforsker anklaget for racisme: ‘Jeg har aldrig haft det så dårligt med mit liv som akademiker’.

“Wæver er ophavsmand til begrebet sikkerhedsliggørelse, der beskriver, hvordan politiske aktører kan gøre ethvert emne til et spørgsmål om liv eller død, krig eller fred. Det kan være, at en regering gerne vil gøre flygtninge til et sikkerhedsanliggende og derfor forsikrer vælgerne om, at de nødt til at indføre grænsekontrol, hårdere straffe og andre metoder, som før er blevet set som inhumane eller udemokratiske. De sikkerhedsliggør emnet. …

Københavnerskolens teori er altså tænkt som et kritisk redskab i forsøget på at kigge magthaverne efter i sømmene og medvirke til at gøre verden til et fredeligere sted.

Men sådan fremstiller de to forskere, lektor Alison Howell fra Rutgers University i USA og adjunkt Melanie Richter-Montpetit fra University of Sussex i Storbritannien langt fra sagen. I deres artikel argumenterer de for, at racisme er så ‘bagt ind’ i Wævers teori, at den aldrig bør bruges igen. At teorien er anti-black, bevidst opretholder et hvidt, voldeligt regime og er designet til at understøtte white supremacy, altså hvidt overherredømme.

Det første anklagepunkt er civilisationalisme. Det skriver de, at Københavnerskolen bærer præg af, fordi den skelner mellem en ‘god’ normal politik – som man angiveligt typisk finder i Vesten – og så en ‘dårlig’ og sikkerhedsliggjort politik, som er særligt udbredt i udviklingslande. Dermed kommer Wæver til at legitimere kolonisering, skriver Howell og Richter-Montpetit.

Det andet anklagepunkt er den metodologiske hvidhed, som Københavnerskolen ifølge Howell og Richter-Montpetit er farvet af. Argumentet er her, at teoriens metode gør den unyttig til at forholde sig til racemæssige spørgsmål. … På den måde undskylder og forstærker teorien et hvidt og racistisk status quo, skriver Alison Howell og Melanie Richter-Montpetit.

Endelig indeholder Wævers teori en anti-sort tankegang og racisme, lyder kritikken. Det gør den, fordi hans tekster især nævner afrikanske eksempler på meget fragmenterede borgerkrige, og fordi teorien behandler Afrika som én samlet enhed, hvor størstedelen af politikken er sikkerhedsliggjort. På den måde kommer Afrika til at fremstå som en trussel mod Europa; som en slags ‘opdateret hvid mands byrde’, skriver Howell og Richter-Montpetit.”

(Howell & Richter-Montpetit, Securitization theory racist? Civilizationism, methodological whiteness,
and antiblack thought in the Copenhagen School
, 2020)

“Det var helt tydeligt, at redaktionen på Security Dialogue slet ikke ville anerkende, at der var sket noget usædvanligt. Hele deres tone var: ‘Det er jo bare en faglig debat.’ Og vi sagde: ‘Jamen, vi er blevet anklaget for at være racister. Det udløser et helt register af rettigheder og procedurer. Vi må have en særlig ret til svar, fordi det er potentielt injurierende … for pokker, det er da en belastning at blive anklaget for racisme. Hverken privat eller professionelt er det sjovt at have sådan et stempel. Det har tidsskriftet bare afvist. … Jeg får det dårligt af at læse en artikel om, at jeg er racist…” (Professor Ole Wæver til Uniavisen)

Oploadet Kl. 11:55 af Kim Møller — Direkte link71 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/110152/trackback

71 Comments »

 1. Er det ikke bare herligt når de røde svin forsøger at æde hinanden i deres iver for at være det bedste røde svin de kan være?

  ;)

  Kommentar by Santor — 16. maj 2020 @ 12:10

 2. Venter man længe nok, så æder venstrefløjen altid sig selv. Bare ærgeligt alle os andre kommer i klemme.

  Kommentar by W — 16. maj 2020 @ 12:35

 3. Venstrefløjens kannibalisering af hinanden er på alle måder et ekstremt forudsigeligt, og samtidigt yderst underholdende fænomen, idet de ikke har anden udvej end at blive stadig mere dogmatiske, indædte, og intolerante, i deres gentagne forsøg på at få gennemtrumfet en ideologi og et tankesæt, der allerede har fejlet i alle de forrige forsøg, simpelthen fordi de i bund og grund ikke forstår, at mennesker grundlæggende ønsker friheden til at kunne træffe deres egne valg.

  Kommentar by Kimski — 16. maj 2020 @ 12:41

 4. Et sådant kødhoved kan da kun blive ansat i den offentlige sektor, da ingen andre kan bruge hans skriblerier til noget som helst, med mindre da at man er udgået for toiletpapir, meeen racistisk, det er det da helt klart!

  Kommentar by pseudonym — 16. maj 2020 @ 12:43

 5. Se lige de to ækle kællinger… De er hvide

  https://sasn.rutgers.edu/about-us/faculty-staff/alison-howell

  https://sussex.academia.edu/MelanieRichterMontpetit

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 16. maj 2020 @ 13:26

 6. Intet er bedre end når den røde revolutionen æder sine egne børn.

  De unge går efter ham af flere årsager: fordi han er en boomer og fordi han står i vejen for deres karriere avancement men også fordi han ikke er woke og ser verden identitetspolitisk og intersektionelt.

  For dem der ikke taler woke her er en oversættelse.

  Methodological whiteness betyder strukturel racisme dvs. samfundet er en hvid monokultur som mener den er andre kulturer overlegen og det hvide bias undertrykker andre farvede kulturer som af alle hvide betragtes som underlegen.

  Antiblack thought = hvis du ikke er enig i og giver udtryk for det eller udviser manglende solidaritet med tesen alle sorte i hvide samfund er undertrykt af strukturel racisme.

  F.eks. hvis Paludan siger all lives matter istedet for black lives matter så er det Antiblack thought.

  Civilizationism = de hvide kultur er pga. white supremacy andre kulturer overlegen og andre kulturer sees som uciviliserede.

  Denne artikel er en ny højdespringer indenfor irrationaliteten og pseudovidenskaben så den skal nok blive skelsættende.

  Kommentar by Zenobia — 16. maj 2020 @ 13:28

 7. AT GØRE op til ned, ret til vrang, hvidt til sort og sandhed til løgn, er en kunst og videnskab som kommunisterne har dyrket og forfinet siden Karl Marx og den russiske “revolution” i 1917. De røde har udviklet en påståelighed, et sprog og nogle kringlede måder at formulere sig på, som gør det muligt at vende alt på hovedet.

  Det hele er løgn og vås når de fører sig frem med globalisering, klima-redning, verdensredning, familiepolitik, kvindernes feminisme og ligestilling, masseindvandringens lyksaligheder, og EUs/FNs og “det internationales” hellighed og guddommelighed.

  Deres politik er altødelæggende. Den får ALT til at ende i idioti og råddenskab. Kommunismen kan klare sig nogle årtier ved at infiltrere alt, ved at bruge censur, løgnepropaganda og undertrykkelse, men før eller siden ender den i elendighed, død og katastrofe.

  Studér hvad der sker i Venezuela, Libanon, Norge, Sverige og Danmark. Eller i Stockholm, Berlin, Paris, London og København.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 13:29

 8. Til Prof Wæver personligt vil jeg sige den engelske injurie lovgivning er hårdere end den danske og chancen for vinde et privat søgsmål er ret stor.

  Kommentar by Zenobia — 16. maj 2020 @ 13:32

 9. PS: HVIS MAN ER i tvivl om hvad rød og brun socialisme kan føre til, bør man læse “1984”, “Kammerat Napoleon”, “Fagre nye Verden”, “Kommunismens sorte bog”, samt Antony Beevors og Alexander Solsjenitsyns bøger, rene mesterværker. Og Paul Johnsons bog “De intellektuelle”.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 13:37

 10. Klogt spørgsmål: HVAD HVIS VI TABER? En læseværdig artikel om den katastrofale fremtid som kan vente os lige om hjørnet. Set hos Document som også fortæller om uhyggelige tendenser i Tyskland og Frankrig.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 14:14

 11. Efterhånden synes misbruget af skældsordet “rasist” – når som helst af frelste og venstreorienterede – at ordet “racist” bliver til en en æresbetegnelse, når venstre-orienterede, humanister og AFA-er misbruger det til hvad som helst.
  Det bliver desværre svært fremover at finde nyt udtryk/ord, som netop beskriver den reelle racisme.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 16. maj 2020 @ 14:54

 12. 8) ja citatet fra. -Vi er alle lige….men nogle er mere lige end andre..- er et godt citat fra “Kammerat Napoleon.”.

  Jeg har det efterhånden sådan med Radikale og Enhedslisten og SUF etc etc. At skulle De mene jeg er -racist- ville jeg bare trække på skuldrene, og svare at de jo blot er Kulturradikalerelativister og CencurSocialister…..Altså det ville rage mig en papand, for det er De i mine øjne ikke værdige til at bedømme. Idet Deres moral og etik i mine øjne er pilrådden
  Hvis Pia Kjærsgaard (DF), Pernille Vermund (NB), Lars Hedegaard, Mikael Jalving Katrine Winkel Holm eller Aia Fogh eller folk fra SIAD, DDF, DDL mene jeg er racist- ville jeg blive meget meget meget ked af det, og forsøge at få en uddybbende forklaring og uddybning, og det ville ramme mig meget hårdt (Da det er folk jeg agter og respektere). Anser racisme debatten for totalt at været kørt af sporet ud over naturens og juraens grænse dags dato. Anser mig overhovedet ikke for at være racist (Folks hudfarve og herkomst rager mig en papand….blot de ikke er muhammedanere- som jeg foragter. At man er født ind i muhammedanismen kan man tilgengæld ikke gøre for). God weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 16. maj 2020 @ 15:37

 13. Det er altid komisk når folk fra venstrefløjen farer i totterne på hinanden og beskylder hinanden for racisme. Det er jo det værste skældsord der eksisterer på denne fløj.

  Kommentar by JC — 16. maj 2020 @ 15:48

 14. Begge damer ser på deres respektive officielle profil-fotos i den grad rabiate og krænkelsesparate ud. Vi taler om angiveligt peer-reviewede “forskningsartikler” ala “External Racism in Foucauldian Security Studies: Biopolitics, Liberal War, and the Whitewashing of Colonial and Racial Violence” :)

  Kommentar by DavidK — 16. maj 2020 @ 15:48

 15. Kulturer har intet med Hudfarve at gøre. Nogle kulturer er mere magtfulde og dermed mere overlegne end andre. Det gør dem hverken bedre eller værre. Holder meget af den Buddhistiske kultur- hader den Islamiske. Elsker også generalt den kristne kultur for dens menneskekærlige indhold….Denne pseudoteorietiske videnskab som nogle universiteter dyrker- lægger blot blindt op til en form for historisk samvittigheds bedømmelse. Fordi en del europæiske- hvide- brugte- sorte- slaver- til udvikling i Amerika- gør det ikke den europæiske kultur værre eller bedre end andre. Slaveriet har været langt mere udbredt i den islamiske kultur, og Islamisk kultur kunne aldrig drømme om medmenneskelig samvittighed på andre kulturers vegne. I praksis eksistere slaveriet storartet fortsat i Islamisk kultur- både familiært (tvangs eller arrangerede ægteskaber), og i almen trafficking system. Så de munkeuniversitetsforskereetik og moral er intet værd i forhold til virkeligheden, som susser forbi Deres teorier.

  Kommentar by Michael Unna — 16. maj 2020 @ 15:48

 16. Er “racisme” andet end et tomt skældsord? Som regel er det en falsk beskyldning. Og hvis “racisme” er at nogen foretrækker deres egen race og kultur, hvad er så det slemme ved det? Er det ikke naturligt for alle mennesker at de foretrækker deres egne som de kender og er mere trygge ved?

  Iøvrigt er det en kendsgerning at sorte, brune, gule og røde kan være lige så forudindtagede eller “racistiske” overfor hvide som omvendt.

  “Racisme” er vist mest et fantasi-produkt opfundet og brugt af folk som selv er “racister” overfor deres egne landsmænd, dvs. de er ikke “racister” men kommunister og forrædere. (Stalin var en flittig bruger af udtrykket)

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 15:49

 17. Det er ikke nogen god reklame for Wæver, at han var med i fredsbevægelsen. Den var infiltreret af DKP’ere og blev støttet fra Moskva. Den var langt fra neutral i forhold til stormagterne, da det var fred på Sovjets betingelser der var målet. Det var det demokratiske USA, og specielt Ronald Reagan, der var den store fjende. Ikke det despotiske diktatur i Sovjet.

  Jeg husker da jeg engang omkring 1980 besøgte fredbevægelsens lejr ved Silkeborg. Her blev der oplæst en støtteeerklæring fra generalsekretær Brejsnjev (eller måske var det Andropov) til Fredsbevægelsen, til forsamlingens store jubel og bifald.

  Kommentar by JC — 16. maj 2020 @ 15:58

 18. Tak for omtalen her. Mere velkommen denne gang, end de tidligere gange, jeg har fundet Uriaspostens interesse :-)

  Et par detaljer:

  Jeg var aktiv i 1980erne i den sovjet-kritiske fredsbevægelse. Den sovjetorienterede bevægelse hævdede, at vi var CIA-agenter.

  Om jeg er et “rødt svin” vil jeg lade andre afgøre. Svin er vist nok noget positivt på denne side pga forholdet til muslimer; så tak igen.

  Mht om jeg er et “kødhovede” hvis skriverier ikke kan bruges til noget. Mine bøger bliver brugt i undervisning og policy fra det amerikanske forsvar til sundhedsmyndigheder i Sydøstasien; sikkert ikke altid til det gode, men faktisk har jeg forsøgt at skrive noget, der kunne bruges.

  Den meget “team woke”-orienterede udlægning er jo ikke citater fra mig, men journalistens karakteristik.

  Tak for tippet om injurielove. Mit indtryk var, at England havde afskaffet injurier som kriminelle = kun nu muligt ved civilt søgsmål. Gider ikke rigtigt gå den vej; det her har allerede taget alt for meget tid. Men det kan ikke udelukkes, at det ender sådan. Fx kan de anlægge injuriesag mod mig for at anklage dem for videnskabelig uredelighed. Den akademiske verden er … speciel. Som Henry Kissinger sagde: kampene er så hårde, fordi der er så lidt på spil.

  Kommentar by Ole Wæver — 16. maj 2020 @ 16:29

 19. Race betyder alt !! Hvis men ser på racer og IQ forskelle er det rystende at der stadig er nogen der mener, at det er ligegyldigt hvilken race man tilhører.
  Se feks, begrebet racemedicin, alle de store medicinalfirmaer, har i mange årtier været helt på det rene med at der er forskel på racer, og de producerer medicin derefter. De går bare meget stille med dørene fordi det er så kontroversielt.
  Den vestlige civilasition er skabt af HVIDE altovervejende kristne mennesker !! Længere er den ikke .

  Kommentar by Danskeren — 16. maj 2020 @ 17:27

 20. HVOR MEGET FYLDTE den Sovjet-kritiske fredsbevægelse? I medierne vist næsten ingenting. Mange har nok aldrig hørt om den?

  JA, SLAVERIET FINDES ENDNU. Og barbariske tilstande findes stadig i en del lande. Og nu er den på vej tilbage til Danmark, som ellers en overgang var et nogenlunde civiliseret land. De afrikanske og arabiske landes kultur har været brutal og tilbagestående uafbrudt de sidste 2500 år. Her i Europa var vi dog kommet lidt videre. Nu er frau Merkel, Ursula, Ylva og de nordiske feminister/kommunister så ved at afrikanisere og islamisere Europa. Det skal nok få os tilbage til eller ned til de primitive landes niveau. Noget mere primitivt (og forræderisk) end bolsjevikker og feminister findes ikke.

  At blive kaldt racist er en udmærkelse man kan være stolt af når den kommer fra hjernedøde pladderhumanister og lignende typer.

  “Racist” er ikke et argument, men en beskyldning der bruges af medier og rødnazister til at tyrannisere, manipulere og ensrette.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 18:03

 21. Hr. professor Wæver smager en portion af den pubæ, han gennem årtier har frembragt. Jamen dog, hvor er det synd for ham!

  Kommentar by Crass Børsting — 16. maj 2020 @ 18:06

 22. PS: I Sverige er racisme-hetzen blevet brugt til at nedgøre modstandere af kommunisme og masseindvandring. Og til at forberede den migrant guerilla-krig mod svenskerne og det folkemord som er gået i gang derovre. (Se også 15.49 ovenfor, og Document: “Hvad hvis vi taber)

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 18:11

 23. 16). Det er kun gennemsnitlig betragtning. Det er klart der hvor der er underernæring og uro og krig og undertrykkelse, vil mindre IQ have mere udbredelse. Noget tyder på at orientalere DVs Kinesere, Japanere, Koreanere er mere intelligente end – Kaukasere (hvide)- i gennemsnit, imens Jøder og Russere følger trop, imens folk med islamisk baggrund bliver undertrykt til udvikling. Ligesom Pol Pot gjorde i Cambodia og Mao (hvilket skabte fortsætslig dumhed pga Marxistiske idealer), hvilket gjorde at der ingen udvikling kom i Kina før efter han døde. Sorte har i gennemsnit bedre fysik, så kan man altid finde enkelt eksembler på Mennesker der rager op ud fra statestikken etc. Det er tåbeligt konformt at danne præcedens ud fra -race-, og ikke ud fra individets bevis på egen kunnen i forhold til IQ og fysik. De fleste orientalere (Kinesere, Mongoler, Japanere) har mælkeresistens, hvilket skyldes fravær af Komælk i kosten i over årtusinder, imens kaukasere og afrikanere sorte, har været vant til det i årtusind og derigennem opbygget et enzym der kan nedbryde mælkesukkeret. Og sådan kan vi blive ved. Jeg ønsker også lighed for loven i forhold for-race (Hudfarve)- og -køn- på det juridiske plan. Hvis de ting brydes ville jeg finde det-racistisk- og ville bekæmpe det. Vi er alle født ind i nogen sammenhænge vi ikke selv kan gøre for. Det gælder også religiøse og Politiske ovebevisninger, men dermed ikke sagt at jeg ligestiller alle religioner eller Politiske overbevisninger. Der hvor individets ret til selv at vælge og forlade den overbevisning vedkomne er født ind i, vil jeg bekæmpe pågældende religiøse eller politiske ideologi. Jeg har afgrundsdyb foragt overfor min samtids leflen for Islam, som jeg helt sikkert karakterisere som -en usekulær diktatorreligion (med dens Førerprofetideal)- som ikke lader Nazismen noget efter i både dens Jødehad og Førertilbedelse (ikke uden grund at Hitler beundrede den religion, og havde Stormuftien af Jerusalem som protege i Berlin). Min samtids leflen for den er faktisk værre end dem som leflede for Nazismen i sin tid, for de havde ikke sociale medier og anden viden om denne modbydelige Politiske ideologi. Før i tiden kaldte man det Muhammedanisme (Ligesom Maoisme og Stalinisme). Churchill kaldte Muhammedanere som blev ramt af Jihadideal, som nogle der havde fået -Hundegalskab-. Hvis friheden skal overleve skal den modbydelige fordummende kærlighedsfjendtlige religion bekæmpes. Støt Generation Identitære og SIAD. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 16. maj 2020 @ 18:20

 24. Det er lidt sjovt at jeg er enig med de universitære, men godt nok fra et andet udgangspunkt. Ja, den hvide verden har de bedste samfund, og ja, Afrika er fyldt af fragmenterede sammenbrudsborgerkrige fordi afrikanerne bare er for dumme.

  Kommentar by Michael — 16. maj 2020 @ 18:33

 25. Tænker på hvad et muslim par betjente kan gøre hvis de kører alene.
  https://tv.frihedensstemme.dk/2020/05/16/mette-frederiksen-muslimske-betjente-maa-bede-til-allah-i-30-minutter-i-arbejdstiden/

  Kommentar by Anonym — 16. maj 2020 @ 18:43

 26. Ole Wæver er jo en af de såkaldte “forskere” og “eksperter”, der rutinemæssigt bliver inviteret i Deadline på DR2, og ofte uimodsagt udlægger teksten for pøblen.

  Hvornår bliver hr. Møller inviteret i Deadline?

  Kommentar by Revisoren — 16. maj 2020 @ 18:46

 27. Det er egentlig sjovt som Team Woke selv lægger op til en Racistisk (ja racistisk) mening. Hvordan karaterisere de -anti-sort tankegang-? Hvordan ved de hvordan-sorte-tænker, som individer i en gruppering?Deres karaterisering er i sig selv racistisk i dens fordomsfuldhed om tanker :-) :-) :-)…(lidt ligesom denne selvhøjtidelige sorte kvindelige “Komiker?” som mente at alle -hvide- var racister…kan ikke engang huske hvad hun hed…Sørensen vist nok. Sort overvægtig kvinde som var til diverse selvhøjtidelige demonstrationer).:-).

  Kommentar by Michael Unna — 16. maj 2020 @ 18:58

 28. Beklager en skrivefejl i mit indlæg i 23). :Der hvor individets ret til IKKE selv at vælge og forlade…:- skulle der have stået. Undskylder og beklager min skrivefejl. Fortsat god weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 16. maj 2020 @ 19:04

 29. -Metodologisk hvidhed- er vel også en -racistisk- betegnelse, som Team Woke opfinder i deres egen selvfrelste ideal. DVS de selv understøtter racismen :-)…i Deres abstrakte idealer.

  Kommentar by Michael Unna — 16. maj 2020 @ 19:09

 30. Hvordan de blander Deres raceteorier ind i Deres selvforståelse om kolonisering etc etc etc, beviser De selv tænker racistisk i noget der ikke behøver at have noget med det at gøre :-). Virkelighedens joke fra univeristetsverdenen.:-)

  Kommentar by Michael Unna — 16. maj 2020 @ 19:13

 31. Det er i alle tilfælde lykkedes politikerne at gøre klimadebatten til et spørgsmål om liv og død, på et overordentligt løst grundlag, og på den måde tillade voldsomt dybe indgreb i befolkningens frihed! Tænk på alle de jyder som har fået placeret vindmøller i baghaven og nærmest skammet til tavshed! Du bor hvor de blæser og der er ikke mange københavnere her, så find dig i møllerne!
  Og så et hjerte suk! Det er faktisk OK at være hvid, det er også OK at være mand, og en ældre hvid mand, ja sådan går det faktisk med tiden for de fleste hvide mænd, heldigvis! Alle væsentlige opfindelser og opdagelser, krudtet undtaget, er gjort af hvide mænd, flere sf den endda ældre!

  Kommentar by Den Nervøse — 16. maj 2020 @ 19:24

 32. Rettelse til 18.03: Og nu er BARBARIET på vej tilbage til Danmark, som ellers….

  19.24: Ja, co2-løgnen og klima-hysteriet er en rødradikal metode til at få os til at glemme de virkelige problemer, som f.eks. indvandringen, kriminaliteten, sundhedsvæsnets deroute* og familiepolitikkens totalitære mishandling af familier.

  * Hospitalslæger har fortalt om at de forventer en højere antal dødsfald blandt hjerte- og kræftpatienter osv. på grund af manglende sengepladser og anden kapacitet m.m.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 19:39

 33. PS: Læs “En feminiseret, døende nation” (snaphanen)

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 19:48

 34. # 23 Michael Unna
  “Det er kun gennemsnitlig betragtning”
  Nonsens !! Det er en KENDSGERNING at der er forskel på racerne , også biologisk.
  OG der var HVIDE altovervejende kritne mænd der skabte vores civilisation og de er de eneste der vil kunne videreføre den.
  Alt det bavl om “De fleste orientalere (Kinesere, Mongoler, Japanere) har mælkeresistens, hvilket skyldes fravær af Komælk i kosten i over årtusinder, imens kaukasere og afrikanere sorte, har været vant til det i årtusind og derigennem opbygget et enzym der kan nedbryde mælkesukkeret. ”
  HALLO.. Og så skal vi lige vente i et par tusinde år på at negrene og perkerne bliver ligeså intelligente som os, DET har vi sandelig også tid til… ikke ?

  Kommentar by Danskeren — 16. maj 2020 @ 21:16

 35. Kommentar by Ole Wæver — 16. maj 2020 @ 16:29

  TAK OLE WÆVER for dine supplerende oplysninger om forefindelsen af en “sovjetkritisk fredsbevægelse”. Det var vel nærmest kun en ikke aktionerende studiekreds for særlige krakilere og afvigere ?

  Jeg er næsten rørt til tårer over, at du mistænkeliggøres som en kryptoracist (og -fascist ??) af 2 clickbait hungrende bitches fra et par obskure angelsaksiske universiteter.

  Jeg kan se på twitter, at du dog modtager en del sympatierklæringer fra kolleger. Det må trods alt varme lidt.

  Måske også din kollega “fredsforskeren” Jan Øberg, som altid klogede sig på P1 Orientering, vil ile med sin støtteerklæring.

  Kommentar by MKM — 16. maj 2020 @ 21:27

 36. Operere denne forsker med “hvad højrefløjen tænker?” I så fald burde han ikke være forsker.

  Ole Weaver er så heldig at han er priviligeret nok til at kunne deltage i debatprogrammer eller skrive den ene klumme efter den anden som forsvar, dette privilegium er der andre der ikke får.

  Kommentar by KineserSnot — 16. maj 2020 @ 21:34

 37. Ad Kommentar by Michael Unna — 16. maj 2020 @ 18:58

  Alt anti-sort tankegang defineres udfra intersektionalitet som er et koncept fra 1989 udviklet af en negerkvinde i akademia for negere i borgerrettighedsbevægelserne i Amerika for at hjælpe dem til at forstå den systemiske undertrykkelse de udsættes for i Amerika.

  De intersektionelle hader N-ordet som racegører negere (dvs får dem til at føle sig anderledes, fremmedgjorte og mindreværdige)som undermennesker i forhold til normen som stadigvæk er hvid hudfarve eller white supremacy i Danmark og dermed er det en anti-sort og racistisk aktivitet.

  Hvis man indenfor en given kontekst påpeger at et menneske er sort
  eller som Paludan påpegede at IQ-forskningen har godtgjort der er intelligensforskelle og at de sorte ikke ligger i toppen af klokkekurven. Så er det anti-sort tankegang og det woke segment er trigget dvs krænket.

  Intersektionalitet har desværre har vundet indpas overalt blandt pædagogikken, sociologien og de andre bløde humanvidenskaber og nu er begyndt som en invasiv art at sprede sig til den normal del af samfundet – den som er styret af sund fornuft, rationel tankegang og ytringsfrihed.

  Hvis du ønsker at forstår hvad intersektionalitet og anti-sort tankegang er så vil jeg henvise til Mica Oh – (#hende den intersektionelle feminist)en sort asiatisk kvinde som på trods af hun er adoptivbarn og egentligt kulturelt set er dansker alligevel opfører sig som en utilpasset fremmed angiveligt med et stor had til danskerne
  for som hun hævder “Alle hvide mennesker er racister”.

  Mica Oh har tætte bånd til Black Lives Matter Danmark og
  Bwalya(udtales Walja)Sørensen forkvinden for Black Lives Matter Danmark.
  Bwalya Sørensen er hende der kaldte Pernille Vermund et nazi-svin på face-book og som ofte kan sees på gaden kaldende på en savnet mandsperson med navnet nasisvend.

  Mica Oh underviser ofte i strukturel racisme på højere læreanstalter i Danmark og er på en eller andet måde associeret med Oxford University hvilket er ret ildevarslende.

  Generation Identitær og reelligestilling dk er ikke glade for at hun er blevet lukket ind i varmen som underviser på de højere læreanstalter.

  Men det siger mere om undervisningsniveauet og den røde politisering på de højere læreanstalter end om Mice Oh.

  Intersektionalitet burde være opfattet af et amerikansk eksport forbud.

  Kommentar by Zenobia — 16. maj 2020 @ 23:12

 38. Sikke en masse fine ord de krænkelsesparate kan sætte på de “krænkelser” de udsættes for, bare ved at folk konstaterer at de kommer fra Afrika, ligesom kinesere kommer fra Kina og europæere fra Europa.

  At beskæftige sig med det ævl som Zenobia citerer, er ren tidsspilde, og kun noget som skøre feminister og RUC-professorer gider bruge tid og kræfter på.

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 03:50

 39. DET ER også vanvittigt at medierne året rundt vrøvler løs om ligestilling og undrtrykkelse af kvinderne op ad stolper og ned ad vægge. Kvinder er overhovedet ikke undertrykt i nutidens Danmark. Det er idioti og tåbelighed at påstå det. Det er utroligt hvad der bruges af krudt på et ikke-eksisterende problem.

  Feministerne er skrupskøre selvoptagede navlepillende egoister, pladderhumanister og feltmadrasser og kommunister oveni. Mange af dem er på sinkestadiet. Og se hvordan de er ved at ruinere og ødelægge både Sverige, Norge og Danmark samt resten af Europa.

  Merkel, Ursula og Ylva og de nordiske feminister er fire gode eksempler på at kvindepolitik og feminisme er vejen til kaos, fallit og nationers selvmorderiske vanvid.

  Læs JPs M. Jalving. Se snaphanen, den korte og document. Læs “Hvad hvis vi taber”.

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 04:13

 40. “EN FEMINISERAD, DØENDE NATION”

  Verdens fejeste, mest hykleriske og rabiate feminister – de svenske. (snaphanen)

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 04:24

 41. https://www.bt.dk/samfund/nu-er-den-gal-igen-forsker-paa-koebenhavns-universitet-beskyldes-for-racisme-og

  Kommentar by anno — 17. maj 2020 @ 04:49

 42. https://ekstrabladet.dk/112/uro-efter-rasmus-paludan-demonstration/8125454

  Kommentar by Anonym — 17. maj 2020 @ 05:06

 43. Er professor ikke bare et andet navn for nasserøv?

  Kommentar by Hul igennem? — 17. maj 2020 @ 05:28

 44. Det rene nonsens. Ikke alene ville det ikke være muligt at føre bevis for præmisserne, men præmisserne leder heller ikke til konklusionerne. Hvilken viden skal disse forskere forestille at udvinde? Denne del af videnskaben er tilbage til de mest primitive og magiske tider hvor man blot kunne postulere sammenhænge mellem at stikke nåle i dukker og at skade sin fjende.

  Kommentar by Winged Hussar — 17. maj 2020 @ 07:59

 45. 34) Ja…Altså Romeriget tog kristendommen til sig som Statsreligion i år 300 et eller andet, og igennem Romeriget og dets udbredelse stormede det frem på andre religioners bekostning-på godt og ondt-Ikke et ondt ord fra min side. Så via det Brtiske imperium og via Spanien og Portugal har det så spredt sig over hele verden…sååån cirka. Det er kultur. Ja der er forskel i udseende, men det skaber ikke kulturen alene. Islam skaber en fordummende lukket kultur, som pga dens lovhellighed og dens dogmer om at der er forskel på vantro og rettroende i en sådan grad at De vantro helst skal slås ihjel, og man er bange for De vantros tankegang, skaber den en dumhedsidiotisk undertrykkelses kultur som intet kan lære andet end at søge indad i dens selvforståede hellighed, fordi angsten for livet og længslen efter døden og 72 jomfruer eller rosiner…Derfor er jorden flad…for sådan står der i Koranen. Civilisationspolitisk katastrofe…men desværre millitaristisk perfekt i dens selvopofrelse-i stedet for at nyde livet. Det har ikke noget med biologi at gøre-muligvis er der i gennemsnit forskel på hvor høj intelligensen er imellem Gule, hvide , Sorte og Røde (og blå). Men det er ikke noget jeg vil spilde min tid på som årsag til de forskellige kulturer (det er livet for kort og dejligt til). Den civilisation vi bygger på har vi hovedsageligt arvet fra Romerne, samt den kristne frihedsarv og menneskekærlige forhold til individet.( bl.a Magna Charta og Jydkse lov) og og så er ugedagenes navne fra Vikingetiden Hurra. Livet er nogengange for kort.

  Kommentar by Michael Unna — 17. maj 2020 @ 08:54

 46. Vi har et samfundsproblem, der næsten ikke bliver omtalt.
  Studenterbomben. Universiteterne er blevet ‘kandidatfabrikker’, der masseproducerer arbejdsløse kandidater på samlebånd.

  Universiteterne får betaling pr bestået eksamen og mange af lærerne (universitets professorer og lektorer) lever af de betalinger staten giver pr betået eksamen.

  Derfor sænkes kvaliteten for at få så mange som muligt igennem med bestået eksamen, så statsstøtten til stadighed klinger i kassen.

  Derfor er universiteterne også overbefolket med forskere, der er aldrig burde have været ansat. De ansættes indenfor humaniora og samfundsvidenskab efter det røde kammerateri, der blev resultatet af ungdomsoprøret i 1968. Man behøver blot an undersøge deres cv’er grundigt, så ser man på deres ‘track records’, at de er røde i deres inderste.

  At man har en socialistisk opfattelse af samfundet er en forudsætning for ansættelse. Man skal mene, at det udelukkende er klassekamp, der skaber samfundets historie. Kapitalisternes faldende profitrate fører til total forarmelse af arbejderklassen og ender med verdensrevolution osv. Os imod dem. Vores nuværende folkereligion, der lever videre, skønt den objektivt set led en ‘tragisk’ død i 1989.

  Problemet i USA
  Der er i dag 20 millioner universitets studerende i USA. 15 millioner er indskrevet på offentlige colleges og 5 mio studerende er tilmeldt private colleges. Disse tal forventes at stige frem til 2030.

  USA – det vil i det amerikanske ‘SU-system’ sige kandidaterne selv – har derfor et problem med studerendes gæld. Det er klart.

  Med over 44 millioner personer, der skylder omkring 10 milliarder kroner for deres uddannelse. Kandidater med en bachelor grader har gennemsnitlig en studiegæld på 210.000 kroner i studielån, de skal betale tilbage. Da de fleste uddannes til arbejdsløshed med ubrugelige eksamener, er det ikke nemt for dem at tjene penge ved erhvevsarbejde, der kan betale studiegælden. Derfor organiserer de sig politisk for at få eftergivet studiegælden. Pt ser de det Demokratiske Partis politikere, som dem, der med højest sandsynlighed vil betale deres studiegæld. Derfor – og fordi de blev hjernevasket røde på universitetet – stemmer de på venstreorienterede politikere.

  Det gør de over hele den vestlige verden – og i ekstremt høj grad og stor skala i de sydamerikanske lande. Her er universitetsuddannelse til de mindre velhavendes børn, blevet en af de måder især venstrefløjspartier køber stemmer på ved parlamentsvalgene.

  Den mekanisme har medført en enorm kandidatproduktion, hvor de fleste bliver arbejdsløse. Det gør dem til venstreorienterede socialister, hvis de ikke ligefrem bliver voldelige marxistiske revolutionære eller identitetspolitiske fanatikere. Den gamle, ‘borgerlige’ empiriske videnskab er er for længst kørt på containerpladsen på humaniora og samfundsfag.

  Empiri og statistsik anses for at være ‘borgerligt’. Karl Popper er for længst død og begravet og ligger begravet på de ukendtes grav i det fjerneste hjørne af kirkegården. I centrum står en kæmpe statue af Karl Marx :-)

  De mange langtidsarbejdsløse phd’er forsøger at tilkæmpe sig én af de knappe forskerstillinger ved at ‘opfinde’ nye ’syge’ teorier og specialer, som de kræver, der skal oprettes professorater og andre forskerstillinger i. Det ser man er lykkedes i stort omfang, hvis man kigger nærmer efter i diverse stillingsopslag og forskningsoversigter.

  En google safari i universiteternes røde jungler over hele verden kan anbefales. Det er lidt som at gernlæse Jules Vernes “En verdensomsejling under havet”!:-)

  Kommentar by A-mad — 17. maj 2020 @ 08:57

 47. 37) En-Negerkvinde- “Sort kvinde”som hele tiden tænker i -sort/hvid tankegang og gudhjælpemig får det helt op i -Uni- Erasmus Montanus niveau (Holberg Komedie)- tager automatisk så selv en racistisk dimension til sig i sit selvmedlidenhedsoffer tankegang, og udvider den så til at raceindele sin egen selvforståede verden, og dermed er hun selv racist. (Miles Davis- Kunne vi ikke holde op med at tale om racer og i stedet tale om musik? Michael Jackson “I dont wanna spent my life bieng a color”). Hvis disse selvfrelste-idioter- hele tiden hænger sig i en sort/hvid verden og ikke i karakteristik af det enkelte individ, så fremmer de hermed selv den racisme, som de hævder de vil bekæmpe (Idioter). At påstå-alle hvide mennesker er racister- er en racistisk udtalelse i sig selv….( suk…Livet er for kort). Støt Generation Identitære og SIAD (o.a) God søndag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. maj 2020 @ 09:08

 48. Min nyfødte nevøs søn (En måned gammel) må ifølge Bwala Sørensen (sindsyge) logik vel pga hudfarve vel betegnes som “racist”-velkommen til racistiskfremmede logik (ala Rasmus Montanus…Holberg -også kommentar til 46- Holberg (cirka citat).-En sten kan ikke svømme- lillemor kan ikke svømme- ergo er lillemor en sten- Lillemor: Åh jeg bliver så ked at det. Tænk sig…jeg er en sten. nej nu må jeg græde- Erasmus-tag den med ro. Lillemor trækker vejret. Lillemor har to arme og to ben. Det har en sten. Ergo er lillemor ikke en sted- Lillemor: Nej nu er jeg helt lettet igen og glad…etc). :-)

  Kommentar by Michael Unna — 17. maj 2020 @ 09:49

 49. # A-mad 8.57: Hej, hvis 44 millioner studerende skylder bare 1000 (kr. eller dollars?) hver, bliver det samlede beløb da ikke 10 milliarder, men 44 millioner x 1000 = 44 milliarder. Skylder de 100.000 hver er vi oppe på 4400 milliarder. Siger vi 200.000 i snit bliver det 8800 milliarder. Så hvor kommer de 10 milliarder fra? (Noget jeg har misforstået?) Men ellers en udmærket kommentar.

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 11:26

 50. Engang synes jeg Ole Wæver bare lød som en “nyttig idiot”. På det seneste kan han godt lyde helt fornuftig. Jeg vil mene, det er ham, der har flyttet sig.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 17. maj 2020 @ 11:31

 51. ot: AT VI LEVER I SINDSSYGE TIDER kan man ikke være i tvivl om hvis man har hørt radio-aviserne de senere dage. Men måske er det ikke så mærkeligt, når man tænker på at Morten Dum-som-en-østers fra de Radikale har stor inflydelse på Chrborgs politik. Han er fuldstændig fanatisk og Greta Tunfisk-agtig når det gælder “kampen mod co2”. Der er ingen grænser for hvad danskerne skal pålægges af afgifter, regler og ulemper når bare “klimamålet” kan nås. Ligesådan, når det gælder masseindvandringen. Så er Morten Ø også ligeglad med omkostningerne og konsekvenserne.

  Hvad corona-pesten angår, ser det ud til at de gamle partier er blevet overmodige. Og at logikken er væk. Der er ikke megen sammenhæng eller logik i genåbningsplanerne. Gynækologen Brostrøms nyeste idé om kun 1 meters afstand kritiseres af virus-eksperter for at være usaglig. Den lille afstand vil øge smittetrykket. Endnu et dumt udspil fra Brostrøm, som jo har leveret fejltagelser på stribe. Dem fra S-arabiens serum-institut har heller ikke været alt for spidse.

  I Europa går det rigtig fint med at afskaffe ytringsfriheden, velfærden og den personlige frihed og tryghed. Læs selv de forskellige net-aviser som endnu findes. Eller se under National Geographic mv. om kriminalitet og terror.

  Lad os håbe vi ikke skal til at starte forfra med covid l9 nedlukning om nogle uger.

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 12:49

 52. Mange tak for henvisningen. Der er faktisk en vis logik i kritikken af Wæver, fordi han indtager psykoanalytikerens eller den social ingeniørs position i forhold til de politiske aktører. Associationen til racisme og kolonisering indeholder den kerne af sandhed, at der er noget moralstridigt i den typisk venstreintellektuelle tendens til at gennemskue andre i en terminologi, som man kun selv behersker. Ironien er så, at Wæver får lov til at smage sin egen medicin, idet hans egen metaposition bliver gjort til genstand for et endnu højere refleksionstrin. Det er skruen uden ende, en subjekt/objekt- og herre/træl-dynamik, der er gået i selvsving.

  Kommentar by Smelt — 17. maj 2020 @ 13:03

 53. “Særligt den jamaicanske forsker Charles Mills har lavet en »solid analyse« af, hvorfor ’samfundskontrakten’ kan anses som racistisk, siger Ole Wæver.”

  – Okay, ‘kritisk raceteori’ er ok – så længe den ikke rammer Ole Wæver og co.

  – her er en anden dobbeltmoralsk raceteoretiker: https://www.algemeiner.com/2020/05/04/despite-passionate-defense-of-academic-freedom-scholar-at-center-of-german-antisemitism-row-campaigned-to-exclude-israeli-professors/

  Kommentar by anno — 17. maj 2020 @ 14:54

 54. tja… venstrefløjens sædvanlige selvspejling. Den konkrete verden er ligegyldig, det vigtige er, at man fremstår som et godt menneske. Den tilgang har Ole Wæver selv haft. Nu er han selv blevet angrebsmål for samme tænkning. Han er et skvat, men revolutionen æder altid sine fædre og børn. Forbyd socialisme i DK.

  Kommentar by piusXII — 17. maj 2020 @ 15:45

 55. I BERLIN SIDDER der nu tre politiske kvinder med stor magt. Den magt vil de bruge til at afskaffe demokratierne, til at nedlægge nationerne og til at omdanne Europa til et nyt Afrika, et nyt islamisk område besat af millioner og atter millioner af afrikanere og arabere.

  I Sverige er andre politiserende kvinder og nogle feminiserede mandslinge ved at forvandle landet til et katastrofe-område. De inviterede/importerede asylanterne er blevet til gadebander og besættelsesstyrker. Man fører samfundet mod økonomisk ruin samt nationalt og kollektivt selvmord.

  Det svenske folk mishandles og terroriseres af deres egen regering.

  Kan det blive mere sindssygt?

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 17:02

 56. Det meste såkaldte “racisme” er blot en sund og naturlig tilbøjelighed til at foretrække sin egen etniske gruppe (“in-group preference”).

  Såkaldt “Anti-Racisme” betyder næsten altid blot Anti-Hvid.

  Kommentar by Peter Nielsen — 17. maj 2020 @ 17:22

 57. @55 Bent A
  Jeg er ked af at sige det, men i Mohammedanmark har vi haft perker gadebander i ca. 40 år, og alligevel har dumskerne stemt på det samme landsforræder lort fra galeanstalten christiansborg.

  Kommentar by Piphans — 17. maj 2020 @ 17:44

 58. Vi er børn af samme jord. Kulturer opstod ud fra datidens mulighed for at bevæge sig mindre end man kan i dag. Det er udelukkende solen som bestemmer den menneskelige hudfarve pga pigmentindholdet. DVS. Hvis en sort gruppering flyttede til Danmark og holdt sig isoleret med indavl i flere generationer så ville Deres afkom med tiden få samme hudfarve som nordeuropærer- lyse og blondt ville begynde at optræde fordi den lyse hud bedre optager lyset og skaffer D-vitamin der hvor kroppen ikke kan få det via den mindre solstyrke. Ved ækvator er solen for stærk, og huden kræver mere pigment for at overleve, så det ville være vice versa- hvis en gruppe hvide på samme måde flyttede til ækvator.

  Kommentar by Michael Unna — 17. maj 2020 @ 17:47

 59. Nordeuropærenes kultur udviklede sig fordi de skibsmæssigt var langt overlegne i forhold til andre kulturer. Islam sørgede for at den Arabiske verden gik istå i dens totalitære selvforståelse om Guds vilje. Ellers udviklede den kinesiske kultur sig avanceret på samme linje som Den Vestlige (med Maokulturen som undtagelse). I dag betragter både Japanere og Kinesere Europa som et fabelagtigt smukt museum :-) :-) :-) (Der er dum nok til at lade sig ødelægge af den islamiske kultur). Støt SIAD og Generation Identitære. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. maj 2020 @ 17:52

 60. Bent A 11:26. Det er de tal, jeg nævner, der opgøres som den skyldige studiegæld. Ikke alle har den samme studiegæld? Nogen har nedbragt deres studiegæld efter de blev kandidater. Den årlige kandidatproduktion fra colleges i USA er selvfølgelig mindre end de 20 millioner universitets studerende, der idag er i USA.

  Måske kan du selv udrede tallene bedre? Jeg har pt ikke tid til at granske alle disse statistikker.

  Jeg har i nogle årtier været bekymret over det ukontrollable boom i produktionen især af kandidater indenfor humaniora og samfundsfag, som jeg mener sker i mange lande i vesten og mest iøjnefaldende er sket igennem ½ hundrede år i de sydamerikanske lande.

  Ikke kun, men især venstrefløjspartier både her og hisset har købt stemmer hos vælgerne ved at love dem at deres børn kan blive akademikere. Jeg mener den teori holder vand, hvis man kigger på data for væksten i universitetsuddannelser indenfor humaniora og samfundsfag.

  Der er rigeligt med kilder. Mit point var at pege på et synes jeg overset samfundsproblem, der er af stor betydning for deres (og vores) politiske og økonomiske fremtid. Jeg tror ikke det kan bortforklares?

  Kommentar by A-mad — 17. maj 2020 @ 18:19

 61. Når Team Woke engang får stablet mod nok på benene, til at tage et kritisk standpunkt til den arabiske slavehandels historie over mange tusinde år, og dens forsatte eksistens i lande som Libyen, nægter jeg at tage dem seriøst, og enhver racisme anklage vil blive mødt med hånlatter over hykleriet.

  Kommentar by Kimski — 17. maj 2020 @ 18:34

 62. Kommentar by Zenobia — 16. maj 2020 @ 23:12.

  Hver gang jeg bliver præsenteret for kvinder som Mica Oh, Bwalya Sørensen, og deres ligesindede medsøstre, så kommer jeg altid til at tænke på den overrepræsentation af kvinder, der var i gamle sort/hvide billeder fra sindssygehospitalerne.
  Hvis der nu er nogen der undrer sig over, hvorfor man ikke ser den samme repræsentation i dag, så behøver de kun se på antallet af radikalfeminister, og så går regnestykket op igen.

  Vidste du, at Helle Thorning Schmidt forlangte at man skiftede heksen ud med en troldmand, da der skulle holdes Sankt Hans fest i hendes hjemby, fordi hun mente det var “kvindeundertrykkende” at brænde en kludedukke i kvindetøj af?

  Kan du se hvad jeg mener?

  Kommentar by Kimski — 17. maj 2020 @ 18:51

 63. # Unna, 17.47: Hvis det kun er noget med solen, hvorfor er der så både gule, sorte, brune, røde og hvide folkeslag/racer? “Vi er børn af samme jord”, javel, men hvad kan vi bruge denne banalitet til, på den dag hvor politikere, rovmordere eller fanatikere vil røve, terrorisere eller myrde os? Eller tages vores land fra os?

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 19:42

 64. “Piphans 17.44: Ja, du har ret. Det er besynderligt at så mange vælgere har så travlt med at ødelægge alt for sig selv, deres familier og deres land. Har de aldrig hørt om rædslerne i feminist- og kommunist-Sverige? Véd de ikke at der findes net-aviser?

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 19:50

 65. Ad.Kommentar by Kimski — 17. maj 2020 @ 18:51

  Feminismen blev sindssyg da den blev kapret af de radikaliserede identitetspolitiske insektionelle social justice warrors der vil bruge feminismen sammen med klimaet og andre mærkesager til at ændre det bestående samfund så det bliver et kulturmarxistisk mareridt.

  Jeg kender godt de der typer som er helt væk men de er et fåtal i Danmark.

  Helle Kinnock ville have der både skulle være en hex og en trold på Sct Hans bålet i ligestillingens navn ikke som du skriver en udskiftning. Antageligvis inspireret af midsommervisen.

  Der er mange feminister som mener at hexe afbrændings skikken til Sct. Hans som kommer fra præsterne på Jelling lærerseminarium omkring år 1900.
  Er sexistisk og mandschauvinistisk og at man bare skulle have et bål uden en hex.

  Personligt er jeg ret ligeglad jeg har aldrig set et Sct. Hans bål uden en hex og jeg har aldrig følt mig krænket over symbolikken med middelalderens hexe afbrændingerne for som Kirsten Birgit sagde til den humørforladte mandschauvinist Martin Krasnik efter at Krasnik havde kaldt Kirsten Birgit en hekseklovn “Man brændte de kloge koner dem som vidste noget” og feminismen siger spøgende “vi er efterkommerne af de hexe I(patriakatet)ikke lykkedes at brænde”.

  Kommentar by Zenobia — 17. maj 2020 @ 20:38

 66. Kommentar by Zenobia — 17. maj 2020 @ 20:38.

  Jamen, du må da kunne forstå, at kvinders forhold bliver massivt forbedrede af at man tilføjer en trold til Sct. Hans bålet.
  /sarc off.

  I øvrigt er Martin Krasnik et godt eksempel på, hvordan man kan studere sig ind i den rene idioti. En kønsløs skrælling som ham fortjener ikke at blive kaldt en mandschauvinist, der har været alt for mange sojaprodukter i hans opvækst, til at Patriarkiet™ ville acceptere ham.

  Kommentar by Kimski — 17. maj 2020 @ 23:10

 67. Det her er den akademiske verdens helt egen coronavirus – med potentiale til at ødelægge menneskeliv og de miljøer de færdes i.

  Ole Wæver har sandsynligvis været bevidst om, hvad der har været under opsejling. Men har nok ikke regnet med, at han selv skulle blive ramt.

  Kommentar by BE — 18. maj 2020 @ 09:32

 68. Selvfølgelig er der menneskeracer. I oversigtsform er der i dag 1)den hvide, 2)den gule, 3)den sorte og 4)den blå race. (Den blå race er dem, der bor i Stillehavet f.eks Tonga osv (den oprindelige befolkning på Madagascar tilhørte også den blå race)

  Der er også en udvikling. Der er og var mange homonider*. Før var der både Homo sapiens og Homo sapiens neanderthalensis i Europa (og vistnok andre racer i verden) Som jeg så i en overskrift i Videnskab.dk:

  “Neandertalerne forsvandt ikke, fordi moderne mennesker var de klogeste eller bedste. Vi var bare flere(…) Deres skæbne blev beseglet, fordi der simpelthen var en større pulje af moderne mennesker i Afrika, som langsomt over årtusinder ‘dryppede ind’ i Europa.”

  “Genetiske kortlægninger har afsløret, at ikke-afrikanere har mellem 1,5 til fire procent neandertaler i sig. Neandertalerne kan blandt andet spores i 200 gener i immunsystemet, hvilket har givet os et værn imod sygdomme.” (Klip fra Illustreret Videnskab 31.3.16)

  *hominider, Hominidae, biologisk systematisk betegnelse for den familie inden for pattedyrene, som mennesket tilhører. Traditionelt har familien omfattet alle de arter på menneskets udviklingslinje, som er opstået efter udspaltningen fra de store menneskeaber. (Gyldendals Den store danske)

  Kommentar by A-mad — 18. maj 2020 @ 10:46

 69. A-mad kl. 10:46

  “Race er ideen om, at nutidsmennesket (homo sapiens sapiens) kan inddeles i selvstændige typer baseret på varierende egenskaber. Ifølge moderne genetik og fysisk antropologi kan nutidsmennesker IKKE inddeles i sådanne racer.”

  https://da.wikipedia.org/wiki/Race_(klassifikation_af_mennesker)

  Homo sapiens opstod i Østafrika for 300.000 år siden. Fuld moderne adfærd blev opnået for 50.000 år siden. Den bredte sig ud over kloden.

  Det er rigtigt, at den nyeste forskning mener, at den afrikanske menneskeart, som vi moderne euopæere tilhører, ikke nødvendigvis var klogere end neandertalerne, men at individerne var mere sociale og kulturelle.

  Homo sapiens lavede redskaber og små statuetter af frugtbarhedsguder. I Heidelberg har man fundet den samme slags statuetter inden for et større geografisk område. Man var altså sociale og delte kultur.

  Neandertalerne levede mere isolerede fra hinanden. De forsøgte at kopiere indvandrernes pilespidse af flint, men fundene viser, at de ikke var helt så ferme til det som vi afrikanere :-)

  Oplysningerne stammer fra en udsendelse på National Geografic.

  Kommentar by np — 18. maj 2020 @ 13:05

 70. OK np 13:05. Hvis du ikke kan lide ordet ‘racer’, kan vi jo bare kalde det noget andet? Genetikken bestemmer altid. Derfor ligner nogle hinanden mere end andre. Det er deres arvede geners skyld.

  Kommentar by A-mad — 18. maj 2020 @ 20:22

 71. I dag, onsdag den 20. maj, har P1 Morgen på DR-Radio P1 givet den racisme-beskyldte forsker Ole Wæver fra Københavns Universitet mulighed for at tage til genmæle i et en samtale med ham som blev bragt kl. 8.20, og som måske vil interessere de som har kommenteret på denne debattråd.

  En talsmand fra Uni-avisen fortæller, at Ole Wævers to unge kvindelige anklagere konstaterer racisme både i det Ole Wæver har skrevet og IKKE har skrevet…

  Og Wæver beskriver selv den umulige situation han er havnet i, for hvis han tager til genmæle, kan han anklages for, som “hvid mand” at “moppe” to unge kvindelige forskere, og da man i det forsker-miljø, som Ole Wæver færdes i, i årtier har haft den opfattelse, at hele verden er “racistisk struktureret” (defineret af den “hvide mand”), risikerer han – hvis han afviser anklagen om “strukturel racisme” i sin egen “sikkerhedsliggørelses-teori” – en anklage om, at han sætter spørgsmålstegn ved selve grundlaget for hans egne åndsfællers verdensforståelse: Tanken om, at alt er “racistisk struktureret”.

  Ole Wæver oplever med andre ord at være fanget i en labyrint, hvor alle veje ender blindt…

  Set udefra kan det virke komisk; men det er med garanti ikke sjovt for Wæver, der desværre for ham befinder sig i denne udsigtsløse situation.

  Man kan selvfølgelig sige, at Ole Wæver aldrig skulle have begivet sig ind i dette labytintiske tankespind, hvori han nu er faret vild; men det er at være bagklog, for som han selv siger, har han brugt hele sit forsker-liv i dette forskermiljø.

  Efterfølgende udtaler videnskabsjournalist Lone Frank sig om sagen. Det gør hun efter min mening sobert, og uden at hænge Ole Wæver ud; men det hjælper ham næppe, for Lone Frank er selvsagt for Wævers åndsfæller at betragte som “en Ond”.

  Kommentar by Henrik Ilskov-Jensen — 20. maj 2020 @ 09:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper