5. juli 2020

NY Times: Vi skriver fremover ‘Black’ (med stort) pga. ’shared culture and history’, fastholder ‘white’…

Det lyder som en dårlig vittighed, men vi lever i vanvittige tider. Herunder en redaktionel artikel, hvor New York Times forklarer hvorfor de fremover skriver ‘black’ med stort, men fortsætter med at skrive ‘white’ med lille. Sorte har qua hudfarven ’shared history and identity’ i modsætning til hvide. Der er dog ‘hate groups and white supremacists’ som mener således, og det er i sig selv en grund til at ikke at skrive ‘white’ med stort.

Fra New York Times – Uppercasing ‘Black’.

“At The Times and elsewhere, the nationwide protests over racism and police violence have prompted discussions about many aspects of our coverage. One element has been a renewed focus on a longstanding debate: whether to capitalize the term ‘Black.’

We have talked to more than 100 staff members to get their views, reviewed the arguments that have been made over many years, and consulted with colleagues at other news organizations. The feedback has been thoughtful and nuanced, with a wide range of opinions among colleagues of all backgrounds.

Based on those discussions, we’ve decided to adopt the change and start using uppercase ‘Black’ to describe people and cultures of African origin, both in the United States and elsewhere. We believe this style best conveys elements of shared history and identity, and reflects our goal to be respectful of all the people and communities we cover.

… The new style is also consistent with our treatment of many other racial and ethnic terms: We recently decided to capitalize ‘Native’ and ‘Indigenous,’ while other ethnic terms like ‘Asian-American’ and ‘Latino’ have always been capitalized.

We will retain lowercase treatment for ‘white.’ While there is an obvious question of parallelism, there has been no comparable movement toward widespread adoption of a new style for ‘white,’ and there is less of a sense that ‘white’ describes a shared culture and history. Moreover, hate groups and white supremacists have long favored the uppercase style, which in itself is reason to avoid it.

(Foto: Vanity Fair)

Oploadet Kl. 16:56 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/111318/trackback

18 Comments »

 1. Hvide er vor tids jøder…

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 5. juli 2020 @ 17:13

 2. Jeg ved, hvorfor vi hele tiden er er skridt efter.. venstrefløjen bruger flere krafter på de irrationelle/destruktive ændringer de ønsker i samfundet, mens højrefløjen bruger en masse kræfter på at kritisere venstrefløjen for samme.

  Hvis vi ønsker patriotisme, så hævd traditionerne i flok, fejr historiske skikkelser og boykot indvandrer-erhverv. Be the change.. jeg har engageret mig politisk. Regner med alle gør det samme – ellers er det sgu dumt at sidde og surmule.

  Kommentar by ADN — 5. juli 2020 @ 17:18

 3. Det kan jo ikke undre når NYT har racistiske Sarah Jeong ansat som journalist:

  Sammenligner “dumbass f****** white people” med hunde, og siger at de “all go extinct soon”.

  “#CancelWhitePeople”, “white men are bulls***”.

  One tweet read: “Dumbass f****** white people marking up the internet like dogs pissing on fire hydrants”.

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 5. juli 2020 @ 17:23

 4. Jeg vil fremover bruge “new york times”. Eller “den tidligere avis new york times”.

  Kommentar by BE — 5. juli 2020 @ 17:32

 5. Skal vi så skrive “a Black dog” eller “a Black pig”? Nåh nej, det kan vist misforstås.

  Kommentar by Ole Madsen — 5. juli 2020 @ 17:41

 6. Vi må nok heller ikke sige mørk.
  Hvad så med uoplyst?
  Det passer på flere måder

  Kommentar by Erik — 5. juli 2020 @ 17:53

 7. Det samme gælder CNN. Røde lorte medie.

  Kommentar by Ewing — 5. juli 2020 @ 17:58

 8. Man kan da bare Blackliste new york times

  Kommentar by traveler — 5. juli 2020 @ 18:49

 9. At folk har troede at New York Times har integritet efter de løg om WMDs i 2004, må være på folks egen regning.

  Kommentar by KineserSnot — 5. juli 2020 @ 18:59

 10. Det der med de skøre hudfarver er en never ending story. Hele tiden døgnet rundt er hudfarver bestemmende for alt muligt udi den totale idioti. Løgne, manipulation og diskrimination undergraver vores oprindelige tillidssamfund.

  Fra at være komplet ligeglad med hudfarver begynder mange at skifte holdning: Hvis man tvinges af venstrefløjen og ‘Black-fløjen’ til at definere verden ud fra hudfarver, ønsker man ikke længere have folk med mørke hudfarver til at leve i vores land. Der må være 1000-vis af andre bedre steder i verden, hvor de kan slappe af med deres hudfarve-interesser i stedet for at kværulere hysterisk løs om det her i landet.

  Kommentar by traveler — 5. juli 2020 @ 19:13

 11. ¤

  N.Y.T. er som en blanding af Pollertiken og Mis-information. En skod-avis. Men mon ikke den mister læsere efterhånden som amerikanerne opdager hvor rød og upålidelig den er.

  Hørte en journalist fra Week-end avisen i P1s “søndagsfrokosten”. Anne Libak. Hun påstod at man VIDSTE at covid-19 sygdommen næsten kun angriber dem på 80 år og derover. Ihvertfald var den kun farlig for dem mellem 80 og 110 år.

  Det rene vrøvl og sludder. Blandt de første ofre i Wuhan var ret unge læger og sygeplejersker på 35-45 år. I Sverige er halvdelen af de syge under 60-65 år. Hundredvis eller tusindvis af mennesker mellem 25 og 45 år er i Italien, Spanien, Frankrig og Sverige omkommet eller er blevet alvorligt skadet af corona-virussen.

  Er Anne Libak endnu en journalist der løber med en halv vind?

  Kommentar by Bent A — 5. juli 2020 @ 19:21

 12. Usually when inbreeded retards say something that everyone else should follow I do the absolute reverse. If more people should use their credit card I reverse and use paper money instead. If you are a liar which police, legacy media “journalists” and “politicians” are then why should I follow inbreeded retards with way lower IQ, are they smarter than me just because they fucked someone in return for their lifetime job since they lack normal-intelligence, abilities, skills, talents and knowledge? I never visit legacy media shiholes since my visit will generate traffic and ad revenues for them and they can track me around. I will never bow down to the ones that have much lower iq but they always that they are smarter than me and other citizens. They need internet to see what others say and do. the smarter ones have no time to spend on internet, have no time to track others so they can benchmark themselves, something only those with the lowest iq do. Just boycot papers and do not buy things where niggers and muslims work and do not buy anything that is against your beliefs and cultural norm. Better to die free than enslaved.

  Kommentar by Erwache — 5. juli 2020 @ 19:34

 13. Hvem kan undres over dette, det er fascismens nye vej og den vender sig nu mod alle os Caucasians. NYT er i øvrigt indbegrebet af fake news i trykt form, den dybe stats førende talerør på skrift.

  Kommentar by LarsB — 5. juli 2020 @ 19:38

 14. I BDSM sammenhæng skrives Dominante med stort og submissive med lille, så det er vel naturligt at skrive Negre med stort og hvide med lille

  Kommentar by redneck — 5. juli 2020 @ 21:13

 15. De Hvide venstrefløjsere må være dybt misundelige på Martina Big:

  http://www.uriasposten.net/archives/111122

  for hvis ikke de ligner de sorte, er de, iflg. de sorte, slavehandlere, racister, undertrykkere, vantro, ….

  og i den identites-krig er den sorte farve den første, der kan overpensle den Hvide.
  – men venstrefløjen føler sig stadig overbevist om, at Sort snak i debatter, helliger deres Hvide ophav.

  Sort humor?
  – det må venstrefløjen bedømme ;-)

  Kommentar by M.S. Carstens — 5. juli 2020 @ 22:14

 16. Rammerne udstikkes af AP
  https://www.apstylebook.com/race-related-coverage

  De skal dog lige bruge en måned mere på hvid “We aim to decide on upper or lowercase white within a month.”

  https://twitter.com/APStylebook/status/1275392918380052480

  Kommentar by SaneGoo — 6. juli 2020 @ 16:00

 17. KineserSnot — 5. juli 2020 @ 18:59:

  Enig. Det er mange år siden (hvis nogensinde?) at NYT har haft nogen troværdighed.

  ADN — 5. juli 2020 @ 17:18:

  Du har en pointe i at højrefløjen er alt for meget i defensiven i stedet for at sætte en offensiv dagsorden.

  Kommentar by Peter Nielsen — 7. juli 2020 @ 00:27

 18. nyw jork slaimes

  Kommentar by Nielsen — 10. juli 2020 @ 02:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper