12. august 2020

Professor Sodemann: “Kultur forklarer intet..:”, problemet er ‘majoritetens kulturelle accept af ulighed’

Professor Morten Sodemann har sålænge jeg kan huske, bortforklaret sundhedsmæssige problemer blandt kulturfremmede med økonomisk ulighed og racisme. Alt majoritetssamfundet gør i forhold til indvandrere har negativ betydning for deres helbred, men indvandrernes egen kultur, er omvendt helt irrelevant. Den gode professor lyder til forveksling som en venstrefløjsaktivist, og meget sigende så kritiserer han ikke kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, men også håndtamme socialdemokrater såsom Bundsgaard, Aslan og Tesfaye.

Kommentar af professor Morten Sodemann hos Ræson – Indvandreres kultur er ikke skyld i ny smitte. Det er ulighed i adgangen til sundhed til gengæld.

“… Aslan jonglerer med kultur som en bærende faktor i at forklare den nylige smittespredning. Men alle mennesker lever i en kultur. Skiturister, krydstogtturister, slagteriarbejdere, fodboldtilskuere og aarhusianere har alle forskellige kulturer, som de bevæger sig i. Kultur forklarer intet, men Lars Aslan lader det alligevel tjene som en eksotisk forklaring, der er forbundet med en særlig fremmed adfærd, der spreder corona-virus. Kultur er et skidt begreb, fordi det bejler mere til fantasien og fordomme end til fornuften, og at spille på modtagerens fordomme er ren slangeolie, samtidig med at det er en politisk gratis omgang på en hel befolkningsgruppes vegne.

Sandheden er nemlig, at over hele verden er billedet det samme: Minoriteter, kortuddannede og mindre velstillede rammes hårdt af corona-pandemien. Ikke alene har de en højere risiko for at blive smittet, de har også en højere risiko for at dø af sygdommen. Alle undersøgelser tyder på, at det handler om en kombination af erhverv, bolig, økonomi, familiestørrelse og adgang til sundhedsvæsnet. …

Etniske minoriteter arbejder hyppigere end andre danskere i hjemmeplejen, taxabranchen, butiksbranchen, restauranter, plejehjem etc., hvor smitterisiko er høj, og de bor af økonomiske årsager flere i hver lejlighed og ofte med flere generationer under samme tag. De har ikke sommerhuse eller gæsteværelser til isolation. Hvis man tilføjer de danske myndigheders stædige afvisning af tilpasset kommunikation på fremmedsprog, så har man opskriften på den perfekte katastrofe.

… Vi elsker at give de fremmede, de fattige og de kortuddannede skylden for epidemier. Men det er hverken fair eller korrekt. Det er ikke minoriteternes kultur, der er problemet. Det er majoritetens kulturelle accept af ulighed i sundhed som et udtryk for en svag karakter, der er problemet.

(Morten Sodemann, professor; Foto: Youtube mm)

Oploadet Kl. 00:36 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/112306/trackback

8 Comments »

 1. Den skallede idiot til Morten Sodemann er blot endnu en landsskadelig ubrugelig akademiker der lever af vores skattekroner, lorteland.

  Kommentar by piphans — 12. august 2020 @ 01:34

 2. Denne såkaldte professor udtaler sig udelukkende ud fra egne følelser om at være en god mand med de rigtige humane holdninger. Han udtaler sig ikke om de reelle faktiske forhold og han kender absolut ikke til den kultur der er blandt indvandrende muslimske kulturer.

  Blandt somalier er det normalt, at man spiser af samme skål, med sine bare fingre. Det gør hele familien og det er manden og drengebørnene der har førsteret til tage for sig. Dertil at det med afspritning af hænder no go, for de fleste, fordi der er alkohol i spritten og alkohol er også no go hos de fleste rettroende muslimer. Det kommer man ikke på sine hænder.
  Dernæst så er mændenes og drengebørnenes håndhygiegne ikke særlig god. Der kan sagtens spises i den fælles madskål efter et toiletbesøg – uden at have vasket hænder.
  Hygiejnen er ikke så god hos somalier som den er hos mange andre muslimske kulturer. Det ved man også godt i de muslimske miljøer. Derfor ses der også ned på somalier, som man regner som de nederst.
  Der er en voldsom racisme – især i de muslimske miljøer.
  Alt dette er ukendt for denne professor, som af behagehensyn og en påtaget godhed, blot kommer med synspunkter der alene kun er baseret på følelser.
  Kig ind i miljøerne hos somalierne og man finder årsagen til smittespredningen. Det samme sker i Sverige i de somaliske miljøer.
  Vi behøver ikke at lukke hele Danmark ned, blot fordi man i de somaliske miljøer ikke vil og ikke evner at følge de retningslinier alle vi andre følger.

  Kommentar by Erik Skifter — 12. august 2020 @ 07:43

 3. Manden er ikke kun dum, men uforskammet.
  Han mener det er vores pligt at undervise på alverdens fremmedsprog.

  De fremmede er således fritaget for ansvar, og de kan leve videre i før-middelalderkulturen på eget modersmål.

  Kommentar by k.m. — 12. august 2020 @ 07:58

 4. Naturligvis, den måtte jo komme: Socioøkonomiske forhold, der sært nok kun gælder for negre og palarabere.

  A. De er ligeglade med at dræbe og blive dræbt, da det alligevel altid er allan, der bestemmer. Kort sagt: Ingen moral, ingen hensyntagen til andre mennesker og absolut ingen respekt for de, der faktisk betaler for dem.

  B. De myldrer rundt med hinanden, som regel (de unge drenge/mænd) i store grupper for at opsøge steder, hvor de kan gå amok, og der skal ikke meget til.

  Kvinderne i deres afskyelige gevandter og talrige børn overalt, i fx storcentre og andre steder. Hygiejne og hensyntagen samt fysisk afstand?? Prøv at passere Nørrebro Station, hvis altså du er ligeglad med dit liv.

  C. Det kan ganske simpelt ikke være meningen, at dansk skal oversættes til 30-40 kaudervælske modersmål. Hvis de har kunnet finde ud af at migrere til Danmark og producere børn i metermål, må de selv indrette sig.
  At de ikke kan læse, er deres egen skyld. De bliver tilbudt så rigeligt af Danmark, herunder danskundervisning.

  Kommentar by Henrik Petersen — 12. august 2020 @ 14:21

 5. Det er sandelig imponerende at læse om hvor mange brancher de etniske minoriteter arbejder mere end andre danskere i (andre danskere??), bl.a. butiksbranchen. Er der virkelig så mange pizzeriaer og tyrkiske gartnere at de etniske minoriteter arbejder mere end andre danskere i hele butiksbranchen?
  Løsningen må selvfølgelig være at alle etniske minoriteter skal holde op med at arbejde, hvad mange af dem heldigvis allerede har indset ikke mindst kvinderne men også de højt uddannede flygtninge fra Syrien.

  Kommentar by bjarne binee — 12. august 2020 @ 14:22

 6. Så vidt jeg kan se, så har vi indvandrermedicinske afdelinger på sygehusene i Odense og Hvidovre – interessant nok oprettet med tilknytning til infektionsmedicinske afdelinger begge steder. Hvorfor har vi det?

  Kommentar by BE — 12. august 2020 @ 16:24

 7. Om få år undrer en del akademikere sig sikkert over at ingen tager deres udtalelser seriøst længere

  Morten Sodemann vil sikkert heller ikke kunne forstå det
  Heller ikke det

  Kommentar by jønne — 12. august 2020 @ 22:49

 8. sikke et ego folk som denne professor har; når virkeligheden ikke passer til hans principper , udlægges et røgslør af bullshit, stridende med alle kendsgerninger og al fornuft.
  At evaluere og tilpasse principperne til virkelighedens ubarmhjertige test, det kunne aldrig falde ham ind.

  Det er i grunden urkomisk :D

  Kommentar by Poul Sørensen — 13. august 2020 @ 06:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper