20. august 2020

Også smittespredning i Vollsmose og Nordbyen (Randers): ‘SSI holder på data om etnisk coronasmitte’

Seneste udgave af Mennesker og Medier på P1 havde overskriften: ‘Smitte-hetz mod somaliere?‘, og her kunne man høre skoleleder Rani Hørlyck beklage, at sandheden blev en del af den offentlige debat. Hendes datter, journalist Trine Hørlyck Bech, kender du måske fra hele ‘Danmarks Radio’.

Som altid når virkeligheden fremmer en uønsket dagsorden, endte det med debat om debatten, og atter engang vandt apologeterne. Fra B.dk, der dog kan fortælle at områder med stor smittespredning pt. er Vollsmose (Odense) og Nordbyen (Randers) – To nye områder med mange indvandrere er ramt: Men SSI holder på data om etnisk coronasmitte (kræver login).

“Nu undrer ordførere sig over, at de har ikke fået flere oplysninger siden mandag i forrige uge.

‘Når vi ser det lag af smittede, som vi gør i øjeblikket, ville det også være rart at se, hvordan de smittede var fordelt,’ siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

Alle de tal stammer fra Statens Serum Institut, der overvåger coronaepidemien i Danmark, men instituttet har altså ikke delt oplysninger med Folketinget eller offentligheden siden mandag i forrige uge.

Dermed er der heller ingen viden om, hvorvidt tiltag i de somaliske miljøer i Aarhus har haft en effekt.

Statens Serum Institut oplyser, at instituttet arbejder på en rapport om etnicitet og coronasmitte, men man ønsker ikke at sætte dato på udgivelsen af denne rapport.”

Oploadet Kl. 01:17 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/112565/trackback

18 Comments »

 1. Jeg mener, at man ser samme mønster i hele den vestlige verden. Sorte i USA skulle være stærkt overrepræsenteret blandt corona døde. De har også en overvægt i sukkersyge, hjerte og lungesygdomme. I England er smitte og dødstallet også højere hos ikke-hvide grupper. Her trækkes racisme kortet også.
  https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8369375/Black-people-England-3-4-times-likely-test-positive-Covid-19-white-people.html

  Kommentar by CCC — 20. august 2020 @ 01:36

 2. Spørgsmålet er om vi nogensinde slipper af med denne sygdom? Der er åbenbart reservoirer hvor smitten kan holdes ved lige i lang tid, måske flere år? Desuden er der stadig store huller i kontrollen med om covid-syge rejser ind i vores land. De må som regel selvom om de vil tjekkes, og om de gider gå i karantæne. Og hvis de er i karantæne, hvem bringer dem så hvad de har brug for?

  Folk SKAL bruge mundbind om få dage i al offentlig transport, men må stadig gerne smitte hinanden i butikker og supermarkeder, hvor de fleste er så dårlige til at holde afstand, at man skulle tro at de aldrig har hørt om corona-pesten.

  Og ingen politikere har bedt om at få Brostrøm sat i karantæne.

  Kommentar by Bent A — 20. august 2020 @ 02:00

 3. Vol(D)lsmose smitten spredte sig da den første muslim beboede dansk jord. Nu har den vokset sig stor som en byld,som kommer til at dræbe Danmark,hvis vi ikke skærer den væk.

  Kommentar by Nielsen — 20. august 2020 @ 02:49

 4. Kommentar by Bent A — 20. august 2020 @ 02:00

  Spørgsmålet er om vi nogensinde slipper af med denne sygdom?

  Bare rolig. I det øjeblik Trump er ude af Det hvide Hus, vil Kineserpesten forsvinde som dug for solen.

  Det samme vil i øvrigt BLM og Antifa.

  Kommentar by Felix Krull — 20. august 2020 @ 08:15

 5. Sig mig har guderne slået det danske samfund med vanvid?
  Hvis der er tale om et bevist forsøg på at ødelægge Danmark, findes der næppe et mere effektivt middel!

  Kommentar by Den Nervøse — 20. august 2020 @ 09:50

 6. Sørgeligt at viden om etnicitet og smittespredning forsøges skjult.

  Gad iøvrigt vide hvor længe Danmarks Statistik får lov at offentliggøre kriminalitetsstatistik for ikke-etniske danskere? Det er jo rent objektivt at tale grimt om en hel etnisk befolkningsgruppe, og som bekendt er det ikke noget forsvar, hvis man er anklaget efter racismeparagraffen, at man bare siger sandheden. Så mon ikke, den fri adgang til de data bliver fjernet i den nærmest fremtid under enten denne eller en kommende rød regering?

  De røde har altid haft det svært, når virkeligheden ødelægger det multikulti-glansbillede, de har i deres forskruede hoveder, derfor prøver de af al magt at undertrykke ubehagelige fakta og ubekvemme sandheder.

  Kommentar by Hertz — 20. august 2020 @ 10:03

 7. Grunden påstås at være der lige er sat test telte op i sidste uge. Derfor flere testede i området og derved flere smittede fundet.
  Tror ikke at der er mange udlændinge i køen, der lader sig teste frivilligt. Allan bestemmer.
  Få lavet karantæne for asyl ansøgere, som da skibe anløb havne fra fremmede steder. 14 dage i isolation og teste. Idag kan de færdes over hele europa danmark og smitte.

  Kommentar by Anonym — 20. august 2020 @ 12:06

 8. Borgerforslag: Afskaf Racismeparagraffen.

  Skriv under her:
  https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05243&fbclid=IwAR3SWww89J93VOLwSZb2gs3eK70O2Rv9swMqNZgUHMje75G9K-TiaRU4ZDQ

  Kommentar by Peter Nielsen — 20. august 2020 @ 12:36

 9. Og Morten Sodemann er hyperaktiv hos DR Danmarks mest troværdige nyhedskilde.!!!!

  Skarp kritik af statsministeren: ‘Jeg tror faktisk ikke, hun forstår, hvad problemet er’
  https://www.dr.dk/nyheder/indland/skarp-kritik-af-statsministeren-jeg-tror-faktisk-ikke-hun-forstaar-hvad-problemet-er

  Mette Frederiksens udtalelse under pressemødet om indvandrermiljøer er skadelig, mener professor.

  Det kan for eksempel være, at flere med ikke-vestlig baggrund har et arbejde, hvor man er i høj risiko for smitte. Det kan også være mennesker, der ikke har økonomien til at købe en lejlighed med gæsteværelser eller et sommerhus.

  (mon Morten ikke selv har sommerhus, siden det skal bringes ind?)

  dr.dk/nyheder/indland/forebyggelse-af-smitte-blandt-etniske-grupper-nogle-kommuner-har-naesten-ikke-gjort
  I går kl. 21:00
  – Det er fint, at Mette Frederiksen og Søren Brostrøm er på fjernsynet, men det er godt, at der også er en lokal tillidsperson, der gentager budskabet, sådan at det får en større validitet, siger Morten Sodemann.”

  Hvor mange Bydelsmødre og Opgangsambassadører er der blevet “uddannet”?

  Og nu er der sørme akut mangel på pædagoger HURRA FOR BERIGELSEN. Vi må straks have oprettet cykelkurser osv

  Kommentar by tavsen — 20. august 2020 @ 12:49

 10. Hvornår er en neger en nigger?
  https://ekstrabladet.dk/nationen/ali-til-mette-2.-gere-er-ikke-indvandrere/8255985

  Kommentar by Anonym — 20. august 2020 @ 14:30

 11. Muhammedanske traditioner og muhammedansk ignorance bliver ved med at være en katalysator for spredning af Covid19 i samfundet.

  Ekstra-Bladet og Århus Stiftstidendende holder sig af frygt for at blive kaldt “racister” fordækt hvad angår de over 200 begravelses-deltagere som politiet var nødt til at rykke ud for at begrænse på Vestre Kirkegård.

  Imidlertid taler både scenarie og sted (Vestre Kirkegård har også en muslimsk gravplads) for at det er importeret kaos.

  https://ekstrabladet.dk/112/politi-greb-ind-ved-begravelse/8256293

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 20. august 2020 @ 15:58

 12. Sharia-betjent Elvir Abaz er også i dagens EB ude med fordømmelse af stigmatiseringen af de somaliske smittespredere

  Kommentar by Træt — 20. august 2020 @ 16:52

 13. Når der kommer tal om coronasmitte fordelt efter herkomst, er der flere forhold man skal være opmærksom på.

  Bliver rapporten fra SSI lige som de to forrige rapporter, så vil kun de samlede smittetal blive bragt, ikke hvordan det har udviklet sig med tiden. Der blev jo fundet en masse tilfælde i marts og april, og dengang var overrepræsentationen af fremmede i statistikken ikke så udpræget som nu.

  Gider man ikke gå i detaljer vil nok kun tallene fordelt på herkomst i vestlige lande og ikke-vestlige lande blive bragt i tekstmateriale. Her skal man huske på at polakker og andre fra et EU-land er med i kategorien vestlig.

  Blandt personer med dansk oprindelse indgår de fleste 3-generations-indvandrere. Blandt somalierne er det stadig kun de helt unge nået til 3. generation, men der har også været udbrud blandt pakistanerne, hvor det må være de fleste blandt de yngre registreret som af dansk herkomst.

  Ved opgørelse af incidensen for de enkelte oprindelseslande har det dog mindre betydning at mange fremmede nu regnes som af dansk herkomst, fordi det betyder at antallet af personer af fremmed herkomst så er mindre end virkeliĝheden, sådan at den relative incidens nok bliver nogenlunde retvisende.

  Hvor stor en andel af de fremmede som bliver testet har der ikke været tal om indtil videre. Vi må se om det kommer med i 3.rapport fra Seruminstituttet om herkomstfordelt smitte.

  Kommentar by perhag — 20. august 2020 @ 17:51

 14. Hvad nytter det?!
  https://jyllands-posten.dk/aarhus/politiretsvaesen/ECE12357521/politiet-forsoegte-at-bremse-fremmoede-til-begravelse-i-aarhus/

  Kommentar by Anonym — 20. august 2020 @ 18:21

 15. https://www.bt.dk/samfund/departementschef-beklager-efter-ssi-katastrofe
  Departementschef i Sundhedsministeriet Per Okkels beklager nu de omstændigheder og arbejdsforhold, som har fået 10 topforskere i Statens Serum Institut til at søge væk fra deres arbejdsplads.

  Kommentar by tavsen — 20. august 2020 @ 18:48

 16. Sharia-betjent Elvir Abaz er også i dagens EB ude med fordømmelse af stigmatiseringen af de somaliske smittespredere

  Kommentar by Træt — 20. august 2020 @ 16:52

  I øvrigt mener jeg, at statsministerens kyniske og unødvendige udskamning af ikke-vestlige indvandrere i forbindelse med coronasmitten i Aarhus vidner om, at hun bevidst vælger at tækkes den ekstreme højrefløj. Jeg er ret sikker på, at de etniske minoriteter, særligt de danske muslimer, vil huske Mette Frederiksen og Socialdemokratiet for det, når vi skal i stemmeboksen næste gang.
  Elvir Abaz
  Odense
  FORBYD ISLAM I DANSK POLITI OG FORBYD ISLAM I DANMARK 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 20. august 2020 @ 20:58

 17. Islamister har corano.

  Kommentar by Hul igennem? — 20. august 2020 @ 21:14

 18. Tak for citatet, Umulius. Jeg læste det i flyet i morges, og jeg kunne aldrig drømme om selv at betale for sprøjten.

  Kommentar by Træt — 20. august 2020 @ 22:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper