25. august 2020

Peter Aalbæk: kulturbranchen ekskluderer borgerlige, stemmer du ikke rødt, så ‘har du ingen karriere’

DR Debatten havde i sidste uge filminstruktør Peter Aalbæk Jensen i studiet til en debat om dansk kultur. Han har sagt lignende sandheder tidligere, men han er rigtig god, når han får tid til at folde sig ud. Uddrag kan ses på Facebook, men hvis du ser det hele på DR.dk, så nyd også den befriende rindalisme fra Anders Lund Madsen.

Peter Aalbæk Jensen, filminstruktør: Jeg er da helt bevidst om, at jeg selv, dig, det hus vi står i, den branche vi er i – er en stor incestiøs familie. Vi promoverer os selv og hinanden, og vi har et fælles sprog og en fælles smag. Og det er ligesom, engang for alle defineret som det rigtige. … Jeg har, tror jeg, så godt som aldrig nogensinde mødt nogen i den her sektor, som stod ved, at de stemmer på Venstre, for eksempel. Jeg har en opfattelse af, at det dur ikke at være andet end fra Det Radikale Venstre ud til Enhedslisten, ellers så har du ingen karriere i den her branche. … Det siger jo, dybest set, jeg er jo selv en del af slænget, skal jeg hilse og sige – Jeg stemmer på Det Radikale Venstre, kører el-bil og spiser økologisk, og er fra et hjem med klaver, så jeg banker også løs på mig selv, men dybest set er vi jo antidemokratiske, for der er jo halvdelen af befolkningen der er borgerlige, som vi ekskluderer, dybest set, fra fortællingen om Danmark. …

Jeg kender ikke nogen der arbejder i vores branche, der ikke vil betegne sig selv som enormt tolerante og rummelige, men derfra til så med åben sind at møde en der stemmer på Dansk Folkeparti, det er fuldstændigt udelukket. … I det her hus er samtlige chefer kvinder. På TV2 er samtlige chefer kvinder. Der bliver ikke tændt et kamera i Danmark overhovedet, uden at der er et tribunal af kvinder, der har vendt tommelfingeren op, ik’. Indenfor min branche har kvinderne sat sig stenhårdt på alt med penge…

Der bliver ikke stillet spørgsmålstegn ved det. Det interessante er at i min branche der accepterer alle at der de facto er censur. Ting vi deciderede ikke skriver, fordi så går det ikke igennem systemet. Jeg har lige set et afslag fra Filminstituttet på et projekt fra en fremtrædende filmkunstner, hvor der er en anmærkning på, at der er en karakter i filmen der gør nar af Greta Thunberg, altså miljøaktivisten. Altså, det er et no-go. Den samme karakter har et negativt kvindesyn, jamen for helvede, det er en skuespiller i en film. Vi laver jo også film om mordere ik’ altså, så det er jo ikke de søde drenge og piger vi portrætterer. Vi ved i min branche, at der er masser af ting som vi overhovedet ikke skal skrive, så vi har pålagt os selv en censur for at få vores ting igennem mediemaskinen.

(Collage: Peter Aalbæk Jensen)

Oploadet Kl. 01:23 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/112707/trackback

19 Comments »

 1. Siden hvornår har Venstre været et borgerligt parti?
  Og du lavede en fejl i trediesidste linie (lavere)

  Kommentar by Nielsen — 25. august 2020 @ 01:36

 2. Det er jo nøjagtig den samme voksenopdragelse, der foregår på Facebook, YouTube og Twitter.

  Kommentar by Skatteyderen — 25. august 2020 @ 01:40

 3. FINT når kunstnerne bliver frie, så er der ikke brug for rindalisme mere.

  Og lad endelig også medierne gøre sig uafhængige af statsstøtte.

  Communist until you get rich.

  Feminist until you get married.

  Atheist until the airplane starts falling.

  Kommentar by tavsen — 25. august 2020 @ 01:53

 4. Det klinger sgu lidt hult når han selv stemmer radikale venstre, og iøvrigt i årtier har været ham der sad og bestemte hvilke film der skulle laves på zentropa.

  Kommentar by Per — 25. august 2020 @ 02:00

 5. Øh hvor blev lige min kommentar af?
  Og flere andres?
  Har jeg gjort noget galt ?

  Kommentar by Heisahero — 25. august 2020 @ 02:21

 6. Man kan også sige at det lyder sandt og ærligt. Aalbæk har blot forstået at hyle som de sjakaler og hyæner han er i blandt. Nu er han blevet så gammel at han ikke gider lefle for de røde kvinder eller partier længere. Nu har han haft sin karriere.

  Ja, de rabiate feminister har sat sig benhårdt på mangt og meget. Og ønsker at sætte sig på det hele, så Danmark kan få samme gyldne fremtid og blive en humanistisk og globalist stormagt ligesom Norge, Sverige og Libanon.

  Ja, det går ad helvede til, men det forstår feministerne og politik-kvinderne ikke. Det har de ikke hjernekapacitet til. Eller deres mavefornemmelser overdøver og udraderer enhver form for rationel tænkning. Som det fremgår af deres på mange punkter ulogiske, kortsynede, selvmodsigende og selvdestruktive politik.

  De tror at bruger man bare mange ord, og får man bare nedkæmpet mændene, demokratierne og nationalstaterne, bliver alting godt. Med Merkel, Ursula, Ylva og typer som Jelved, Zenia, Stine Bosse, Lisbeth Knudsen, Pernille Skipper, Rosa Lund, Pernille Weiss, Ida Auken, Sofie Carsten og lignende i spidsen, har de destabiliseret hele Europa og ført os alle frem til afgrundens rand.

  Dog er der muligvis håb endnu? Hodja fortæller om FRIENDS OF FREEDOM som er i gang med et opgør med Merkel og feminismen!!

  Kommentar by Bent A — 25. august 2020 @ 02:25

 7. Når så kultur elitens børn bliver tævet, røvet, voldtaget og stukket med kniv i nattelivet ja så er det højreorienterede der står bag forbrydelserne, så langt ude er meningsdannerne i dag og deres mening er betalt med skattekroner, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 25. august 2020 @ 02:33

 8. #5 kl 2.21 undskyld . den er fundet under uploadet om den 15 årige lbqt person i s- toget. Det ved at være sengetid.
  Men stadig ……
  ålbæk Jensen er en hædersmand.

  Kommentar by Heisahero — 25. august 2020 @ 02:34

 9. Ærlighed er hans hæderstegn. Desværre meget usædvanligt.

  Han har også den ære, at være Danmarks eneste, der blev ramt af #Metoo-bevægelsen, men på et grundlag, der mere pegede tilbage på #Metoo-bevægelsens tossede sippethed, og derfor undskylder han intet og fortryder intet.

  Kommentar by traveler — 25. august 2020 @ 05:25

 10. Så forstår man bedre alt der crap det danske kulturliv spyr ud

  Kommentar by BB — 25. august 2020 @ 06:10

 11. Manden er rablende gal.

  Kommentar by piphans — 25. august 2020 @ 08:05

 12. #MeToo har afstedkommet lange støttende debatter i det offentlige rum og har haft stor betydning og fylder enorm tmeget for mange meningsmagere. Men sandheden er, at i Danmark er kun én person blevet ramt af #MeToo, og det er Ålen, der afviser alle beskyldninger.

  Så #MeToo er reelt helt tømt for indhold i Danmark af mangel på de eftersøgte mande-forbrydere. Men da det er et venstrefløjsfænomen, betyder det intet, at det er komplet tømt for indhold i virkelighedens verden.

  Ligesom som mange andre venstrefløjsfænomener inden for politik, medier og forskning, trives de bedst, hvis de intet har at gøre med virkeligeheden.

  Kommentar by traveler — 25. august 2020 @ 08:06

 13. Magten må have flyttet sig, for der hvor kvinderne er, er magten ikke. Der hvor Halalary og Kamelen Harris gerne vil hen, fordufter mændende medbringende magten.
  Hvor mange tilskuere fylder lægterne, når kvindehold spiller fodbold? Kun spillernes familie og TV-kanalernes, af kvindelige chefer, udsendte TV-hold.
  Som Dr. Samuel Johnson sagde i oplysningstidens England:
  Johnson: “Sir, a woman’s preaching is like a dog’s walking on his hind legs. It is not done well; but you are surprised to find it done at all.”

  Kommentar by Gustav Jensen — 25. august 2020 @ 08:39

 14. Han siger basalt set ikke andet end det Vi har sagt og skrevet de sidste mange år, han er blot en del af segmentet og er nu så fed og veltilfreds at han tør stå frem.

  Det nederdrægtige er at han ikke pressede på for 10 – 20 år siden.

  Med hensyn til oplysningen om at Tv2´s ledelse udelukkende består af kvinder så er det en sag for ligestillingsrådet, men lur mig om der kommer noget ud af det!

  Kommentar by Santor — 25. august 2020 @ 09:56

 15. Det væsentlige problem er, at danske medier incl. filmbranchen bliver holdt oppe af skatteyderpenge. Borgerlige betaler tvangsmæssigt for medieindhold, som bestemmes af en rød overklasse, hovedsagelig bestående af kvinder.

  Tillad mig at gentage: Vi betaler for det reb, vi skal hænges i. Det gælder migrantpolitikken, og det gælder de medier, der prøver at få os til at acceptere migrantpolitikken.

  Kommentar by Crass Børsting — 25. august 2020 @ 11:21

 16. KUN EN TÅBE frygter ikke politik-kvindernes evne til at ruinere, fordærve, undergrave og ødelægge alt. Deres samlede politik er kortsynet, fjollet, pladderhumanistisk og familiefjendsk. Og de udskifter frihed, fred og civilisation med tyranni, krig og barbari. Hele Vesteuropa vipper nu på afgrundens rand.

  Men iflg. Merkel, Stine Bosse, Ida Auken, Joy Mogensen, Rosa Lund, Astrid Krag og Pernille Weiss osv. går det den rigtige vej.

  Børsting har ret. Vi betaler for de reb vi skal hænges i. Stort set uden andet end lidt mumlen i krogene. At Danmark har udsigt til at blivet smadret fuldstændig, har kun givet anledning til en smule surmuleri hist og pist.

  Er vi danskere lige så selvmorderiske, sløve og ligeglade som svenskerne?

  Kommentar by Bent A — 25. august 2020 @ 13:56

 17. Venstre er i dan lige så radikalt som det Radikale Venstee.

  Ingen af Folketingets nominelt borgerlige partier har forsøgt et opgør med Danmarks Radio og der er heller ikke udsigt til, at de tør tage opgøret inden for en overskuelig fremtid.

  Vi, borgerlige og højreorienterede mennesker, bør være utilfredse.

  DF og NB er der noget mod eller skal vi allerede overveje, et nyt alternativ?

  Kommentar by Polka — 25. august 2020 @ 16:06

 18. Kommentar by Gustav Jensen — 25. august 2020 @ 08:39

  Ingen tvivl om, at alle magtkvinderne i medierne kender Michel Foucaults magtbegreber til fingerspidserne.

  Det herlige ved Peter Aalbæk Jensen er, at han viser, hvordan det at sige sandheden sprænger magten i stykker, ligesom det lille barn i Kejserens Nye Klær.

  Kommentar by traveler — 25. august 2020 @ 18:41

 19. Jep, spændende udtalelser fra en sidste dages hellig. Pengene er tjent, og han har nu råd til at spille på to heste.

  Kommentar by Lider af danskhed — 25. august 2020 @ 21:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper