28. august 2020

Maniitsoq: Kæmpe eskimo, “… vores bedst sælgende is og der er ingen her, der har været fornærmet”

Krænkelseshysteriet fik den forkætrede ‘Eskimo’-is fjernet fra kølediskene rundt omkring i Danmark. Der er dog langt til Grønland, og i Maniitsoq, en mindre by 150 km nord for Nuuk, har de stadig ‘Kæmpe eskimo’ i køledisken på Café Ulo ved havnen. Aputsiaq og Inunnguaq er lidt ligeglade. De har fisk at fange, og en ’siku’ at spise.

“Er pt på Grønland, og ser at de sælger kæmpe ESKIMO😱😱
Spørger i sjov om hvordan de ‘tør’ det her😱
Manden siger: Tja det er vores bedst sælgende is og der er ingen her, der har været fornærmet eller sagt noget”
(Michael Henriksen, 15. august 2020)

(Reklameskilt, Café Ulo, Maniitsoq, Grønland)

“Vores første indskydelse var Eskimoen ikke skulle ændre navn ‘for det har den jo altid heddet’. Men efter dialog og undersøgelse, stod det klart for os at folkeslag føler, at navnet Eskimo minder dem om en fortid med nedgørelse og uretfærdig behandling – hvilket vi ikke før har tænkt over.” (Hansen is, 2020)

Oploadet Kl. 17:43 af Kim Møller — Direkte link44 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/112865/trackback

44 Comments »

 1. Tak til Mikael Henriksen og et stort kram til Aputsiaq og Inunnguaq (undskyld, en ordentlig albue, i disse coronatider).

  Kommentar by Ole Madsen — 28. august 2020 @ 17:49

 2. Dejligt at høre om normale/ fornuftige mennesker.

  Kommentar by IES — 28. august 2020 @ 18:19

 3. For mig er ordet “inuit” lig med en selvhævdende krævende småfuld socialklient.
  Respekt for en eskimo, og det hårde liv i et barsk klima..

  Kommentar by Oppenhaimer fan — 28. august 2020 @ 18:30

 4. Hansen is er til grin. Eller blev de direkte truet med tæsk og hærværk?

  Kommentar by Bent A — 28. august 2020 @ 18:32

 5. Hvad siger kineserne mon til at få deres ædle kampkunst reduceret til en Kung-Fu is? Er det ikke kulturel “appropriation” og “asia-fobisk”?

  Kommentar by Peter Nielsen — 28. august 2020 @ 18:44

 6. Er der ikke nogen, der kan være krænkede på vegne af københavnske mænd?

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 28. august 2020 @ 18:46

 7. Det er det sædvanlige, nogen er fornærmet på andres vegne! Derimod er de der skulle være de fornærmede, fuldstændigt ligeglade! Konklusion: det er noget venstrefløjen eller de kulturradikale har opfundet, fordi de forsøger at sætte en helt anden dagsorden!
  Altså pas på!

  Kommentar by Den Nervøse — 28. august 2020 @ 19:23

 8. Som jysk mand er jeg fornærmet over der ikke findes en jydekæp i sortimentet…ville elske at se unge københavnske piger sutte en jydekæp så den hvide is driver udover deres læbe piercing

  Kommentar by redneck — 28. august 2020 @ 19:38

 9. Hvor vover de at lave grin med Tynde Københavnere??? Navnet på denne Is er en fornærmelse er krænkelse af alle de Københavnere, som ikke kan få sul på kroppen. Jeg er født i København, og det kan jeg sgu ikke gøre for. At man opkalder en Is efter mig er en æreskrænkelse uden sidestykke. Så kold er jeg ikke som den Is man krænker min og andre tynde københavnere ære med (:-) :-) :-):-)) God weekend.

  Kommentar by Michael Unna — 28. august 2020 @ 19:58

 10. Advokat og partileder for Hard Line/Stram Kurs blev af talrigt svensk politi nægtet indrejse i Sverige for mistanke om, at han ville begå kriminalitet i Sverige.

  Paludan er administrativt meddelt indrejseforbud til Sverige i 24 måneder.

  Men et par øgte danskere fra Stram Kurs nåede ind til Stortorget i Malmø, hævede Dannebrog og spillede fodbold med koranen, Stram Kurs Lolland Falster dokumenterede det hele her: https://www.facebook.com/StramKurs.Lolland/videos/231995768150338/, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 28. august 2020 @ 20:12

 11. Meget mere her:

  Rasmus Paludan nægtet indrejse i Sverige – flere Stram Kurs medlemmer anholdt i Sverige
  Rasmus Paludan – partileder for Stram Kurs blev stoppet ved grænsen – da han i dag over middag forsøgte at komme ind i Sverige. Udover afvisningen ved den svenske grænse fik Rasmus Paludan et indrejseforbud i Sverige på to år. Baggrunden er, at svensk politi mistænker Rasmus Paludan for at have til hensigt at begå en forbrydelse i Sverige. Hvilke formodningsforbrydelser det drejer sig om er ikke oplyst.
  Rasmus Paludan udtaler:
  “Svensk politi har ikke længere nogen magt i Sverige. Derfor ved de, at de hverken kan beskytte mit liv eller svenskernes liv, hvis de lader mig brænde koranen i Sverige. Selvom det er en grundlovsbeskyttet ret. Så er det nemmere ulovligt at nægte mig indrejse.”
  En håndfuld medlemmer af Stram Kurs havde held til at krydse grænsen til Sverige, hvorefter de kørte til ghettoen Rosengård i Malmø, hvor de foretog en koranafbrænding for rullende kamera. Afbrændingen af koranen fik lokale beboere til at bevæbne sig med henblik på at overfalde demonstranterne. Det lykkedes ikke.
  Svensk politi var hurtigt til stede i Rosengård. Ikke for at beskytte demonstranterne fra Stram Kurs, men for at få de pågældende samt journalister fra det svenske medie Samhällsnytt, der dækkede koranafbrændingen, til at identificere sig.
  Flere medlemmer af Stram Kurs blev senere anholdt af svensk politi på Stortorget i Malmø. De er i skrivende stund stadig i svensk politis varetægt.
  *
  Læs også Samhällsnytt ’s reportage
  https://samnytt.se/exklusiv-video-har-brinner-koranen-i-rosengard-rasmus-paludans-parti-trotsar-indraget-tillstand/, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 28. august 2020 @ 20:13

 12. Det er heller ikke Eskimoerne i København der brokker sig. Det er en eller anden Karen der “føler” at Eskimoerne burdevære krænket.

  Som soldat kaldte mine kammerater mig “havner”. Jeg lå i Jylland 😊

  Kommentar by Santor — 28. august 2020 @ 20:38

 13. Cancel kulturen trykkede lidt på Hansen-Is og nu kan han æde sit lort selv.
  Feje idiot.

  Taguss

  Kommentar by Iznogut — 28. august 2020 @ 20:56

 14. Rule number one: Man holder politik og forretning adskilt! – Jeg kan fandenbroderermig godt forstå, at Hansen Is ikke ønsker at stå model til venstrefløjens perverse hets-metoder! – I forestiller jer vel ikke, at en kompetent ledelse hos Hansen Is kunne drømme om at sætte investeringer og arbejdspladser på spil på grund af dybt sindssygt hjernespind produceret på venstrefløjen? – Metoden Hansen Is anvender hedder påkrævet retræte; det er en kendt militær strategi som klogt anvendes når man møder en utilregnelig fjende – Over and out!

  Kommentar by T. Flodur — 28. august 2020 @ 21:10

 15. Meningen med FEMINISTERS og marxisters krænkelses-parathed er at mobbe, skræmme og kujonere mændene og resten af befolkningen til underkastelse. Vi skal lære at kvinder og venstrefløjsere ikke finder sig i noget som helst. Vi skal hjernevaskes til at være underdanige, føjelige, historieløse og politisk korrekte. Så vi ikke tør kritisere eller protestere mod selv de mest latterlige og forrykte politiske tiltag.

  De røde fascister strammer langsomt skruen og den dag de så for alvor skruer bissen på, er befolkningen så passiv og handlingslammet at den er klar til diktaturet og det totale tyranni.

  Man kan mene at det hele virker ret uskyldigt. Men se hvor langt de er kommet i Sverigstan ved at hetze og korrekse borgerne og ved at skabe sig og være hysteriske ved enhver lejlighed.

  Feminiseringen er selvfølgelig kun eet af flere værktøjer.

  Kommentar by Bent A — 28. august 2020 @ 21:15

 16. PS: Bemærk også hvordan politiserende og bureaukratiske kvinder blot ved brug af snakketøjet, løgn, list og hykleri …. har sat sig på familie-, skilsmisse- og børneværnsbureaukratierne….. i et omfang så familierne er blevet retsløse….. og i tusindvis af tilfælde er blevet udsat for en behandling så svinsk og skandaløs, afstumpet og urefærdig….. at det igen og igen er endt i dyb tragedie for børnene, mændene og familierne.

  Den samlede familiepolitik er krænkelsesparat, kommunistisk og pilrådden.

  Men MSM vil naturligvis hellere snakke om at der er råddenskab i forsvaret, længe før beviserne foreligger.

  Kommentar by Bent A — 28. august 2020 @ 21:38

 17. Flere danske medier som JP og DR har bragt en historie om en asylsøger, der skulle være død af sult i Skotland og det skulle dokumentere en for hård behandling. Det viser, at vedkommende var nyersyg, led af depression samt svær alkoholmisbrug. Vedkommende er datter af en eks- minister i Uganda og vokset op i et velhaverkvarter med gated community. Hun ville til England fordi liver var grønnere der mente hun. Jeg forventer ikke de aktivistiske medier, der har bragt historien kommer med en uddybelse af den. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8670889/Ugandan-mum-dead-wealthy-family-suffered-depression-alcohol-addiction.html

  Kommentar by CCC — 28. august 2020 @ 21:44

 18. Jamen der er jo ingen tvivl, danskerne er 10% dummere end Grønlandske slædehunde.

  Kommentar by piphans — 28. august 2020 @ 21:45

 19. Niggers and muslims wants to go to the UK because the currency, the pound sterling is much higher than their own asswipe currency in their asswipe shithole. so when they convert the welfare and all the social benefits they get in free money to thir own asswipe currency they feel rich and get rich.

  i would boycot the companies that bow down to the commie and feminist scum. let them be their customers, see how that turns out.

  just boycot these scum companies, their management and “leadership” skills and we will see how their bonuses will be like after that.

  Kommentar by Erwache — 28. august 2020 @ 22:09

 20. >Erwache
  Tag og før dit dyslektiske vrøvl over på en engelsk blog. Der er nok større chancer for at du kan lære engelsk. Din sproglige uformåen står alt for tydeligt i dine kommentarer,som jeg er begyndt at rulle ned over,alene fordi de er en hån mod det engelske sprog,at læse.

  Kommentar by Nielsen — 28. august 2020 @ 23:54

 21. Jeg har ellers forsøgt at lægge bånd på mig selv og undgå at kommentere herinde fordi intelligensnevauet generelt er for forbløffende lavt.Men her er mit indspark til debatten:
  Så kalder vi det bare en meget stor grønlænder med en pind i røven.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 29. august 2020 @ 00:57

 22. Som hvid mand, der bor i København, bliver jeg meget krænket over ordet “Københavnerstang”.

  Kommentar by Krautling — 29. august 2020 @ 01:08

 23. Per Henrik, jeg føler mig krænket over dit indlæg…

  https://www.dr.dk/satire/regeringen-opretter-kraenkelsesministeriet-og-lukker-det-igen

  Kommentar by kartoffeldansker — 29. august 2020 @ 01:09

 24. Jeg er krænket over at amerikanerne kalder wienerbrød for Danish. Vi må tvinge dem til at holde op med det.

  Kommentar by kartoffeldansker — 29. august 2020 @ 01:17

 25. DER ER EN SANG hvor en verselinje lyder: “Og milde kvinder hvor har de magt”. Jamen sagen er den at de kvinder som går efter MAGTEN ikke er spor milde, men stride, agressive, benhårde, krænkelsesparate, ulogiske, kortsynede, lunefulde, superegoistiske og har nedladende og arrogante holdninger til mænd, familier, demokratier, nationer og civilisationer.

  Læg mærke til hvordan politik-kvinder som Rosa Lund, Marlene Wind, Sofie Carsten, Margrete Auken, Pernille Skipper osv. tilegner sig så meget af taletiden som overhovedet muligt i DR-debatter mv. Og de får lov til det af ordstyreren der oftest er en anden kvinde. Og de mænd som er med, er ofte for høflige eller skvattede til at afbryde, mens Rosa Lund osv. afbryder igen og igen, ligesom ordstyrer-kvinden afbryder mændene hver gang de er ved at sige noget vigtigt eller væsentligt.

  Mere og mere af taletiden i DR, i TV, i folkeskolen, i kirkerne, på universiteterne, i udlændingestyrelsen osv. er overgået til kvinderne.
  Husmødre har et godt ry, og det har kvinderne taget med sig ud i samfundet. Men politik-kvinder og feminister er ikke husmødre, tværtimod.

  Det med taletiden virker måske mindre vigtigt, men det udmøntes før eller siden i MAGT, i lovgivning, i forvaltning, i mediemanipulation, i tidsånden, i samfundskursen.

  I Sverige som er blevet et afskrækkende eksempel for hele verden, har politik-kvindernes talestrøm ført til hårrejsende, blodige, katastrofale og dødbringende tilstande. Og mændene, familierne og hele befolkningen har kurs mod kaos og ragnarok.

  Generelt sagt er politik-kvinderne vanvittige. De føler at de forstår alting bedre end mændene, de FØLER at det er dem som bør bestemme og føre an, men sandheden er at de forstår alt for lidt, og at de bestemmer alt for meget.

  Feministerne og politik-kvinderne og feminiserede, skvattede og medløbende mænd er ved at ved at køre hele Europa i sænk. Det er den barske realitet. Kvinder som Merkel, Stine Bosse, Lisbeth Knudsen, Pernille Weiss, Eva Flyvholm og Rosa Lund osv. er ved at smadre alt hvad de europæiske mænd med slid og slæb, genialitet og heltemod har bygget op gennem de sidste 1000 år.

  Hvornår vågner mændene og vælgerne op af deres tornerosesøvn og sløve underkastelse mht. feminister, rødstrømper og politik-kvinder?

  Kommentar by Bent A — 29. august 2020 @ 03:45

 26. Bemærk også hvordan politik-kvinderne næsten uafbrudt hyler op om kvoter hvis der i en forsamling er mere end 50% mænd. Men hvis der i et råd, en styrelse, et udvalg, en organisation eller bestyrelse er 75 eller 100% kvinder, så holder de meget lav profil, og man hører ikke et ord om kvoter eller manglende lighed.

  Kommentar by Bent A — 29. august 2020 @ 03:52

 27. I familie- og skilsmisse-systemet har politiserende kvinder flertal. Og resultatet er systematisk magt-misbrug. I godhedsindustrien, indvandringssystemet og medierne er det noget af det samme.

  Kommentar by Bent A — 29. august 2020 @ 03:58

 28. Kommentar by Nielsen — 28. august 2020 @ 23:54

  I told you before. Take your opinion and put it where the sun do not shine. Is this too complex for your low IQ to understand?

  When Kim Moller tells me to fuck off I will fuck off. Until then I am staying Nielsen psycho scumbag.

  Kommentar by Erwache — 29. august 2020 @ 04:20

 29. Det er altså lidt sjovt, at PHR klager over intelligensniveauet, men han kan ikke stave til det.

  Kommentar by Lider af danskhed — 29. august 2020 @ 06:12

 30. Forhåbentlig vil man stadig kunne få zigeunergryde, så vi aldrig glemmer at zigeunere er noget forbandet pak!

  Kommentar by Rodina — 29. august 2020 @ 09:24

 31. “Krænkelseshysteriet fik den forkætrede ‘Eskimo’-is fjernet fra kølediskene rundt omkring i Danmark.”

  Fake News. Premiere Is og Frisko (som på billedet) fortsætter ufortrødent med at producere og sælge hver deres version af Kæmpe Eskimo.

  Hansen Is fortsætter ligeledes med at producere og sælge deres version af isen, den har blot skiftet navn og er nu opkaldt efter chokoladebønnen, den er lavet på.

  Det kan tilsyneladende få bamsede mænd til at bryde ud i hulkende gråd, mens afbrænding af anderledes tænkende menneskers skrift, på samme vis som nazisterne gjorde det, blot kaldes for “fremkaldervæske”.

  Kommentar by np — 29. august 2020 @ 10:17

 32. Test

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. august 2020 @ 10:33

 33. Bemærk hvor meget Rasmus Paludan og medlemmer af Stram Kurs er villige til helt personligt at ofre for bekæmpelsen af satanistkulten islam og de sataniske kultmedlemmer kaldet muselmænd, islamister, muslimer og muhamedanere, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. august 2020 @ 10:34

 34. Det ser ud til to trolle er sluppet ud af buret samtidig.

  Det er ikke fake-news, når de krænkelsesparate tvang et firma til at omdøbe et produkt.

  “Den har blot skiftet navn” sikke et ynkeligt argument

  Kommentar by k.m. — 29. august 2020 @ 10:36

 35. k.m. kl. 10:36

  Der er ikke fjernet is med eskimo-navnet fra kølediskene, hverken fra Hansen Is og slet ikke fra Premiere IS og Frisko, som er de største producenter på det danske marked, så det er klassisk fake news fra Møller.

  Der er ikke nogen, som har tvunget Hansen Is til noget. Det er deres eget frie valg.

  Kommentar by np — 29. august 2020 @ 10:49

 36. skam få den der lukkede np ud af buret

  Kommentar by k.m. — 29. august 2020 @ 10:55

 37. Hvis jeg, i et torturkammer tvinger np til at tilstå et mord han/hun ikke har begået, så er det altså np´s eget valg

  Kommentar by k.m. — 29. august 2020 @ 10:56

 38. k.m. kl. 10:56

  Det er nye oplysninger, at ledelsen i Hansen Flødeis har været udsat for tortur i forbindelse med navneændringen :-)

  Kommentar by np — 29. august 2020 @ 11:07

 39. få np tilbage i buret, please

  Kommentar by k.m. — 29. august 2020 @ 11:11

 40. @ 39, k.m. Naering til utoej = mere utoej. Intet foder = intet utoej. Saare simpelt…

  Kommentar by krassisten — 29. august 2020 @ 14:38

 41. krassisten
  om ikke andet kan man more sig over np´s vilde kommentarer

  Kommentar by k.m. — 29. august 2020 @ 16:18

 42. Kommentar by kartoffeldansker — 29. august 2020 @ 01:09
  Det er mig en stor glæde at kunne krænke andre på et helt og aldeles urimeligt grundlag ;-)

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 30. august 2020 @ 01:58

 43. Kommentar by redneck — 28. august 2020 @ 19:38
  Hvis du gjorde lidt mere ud af hillbilly hygiejnenen skal dine våde drømme om storbytøsser nok en dag lykkedes ;-)

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 30. august 2020 @ 02:06

 44. Efter 20 år i Grønland, må jeg for første gang konstatere, at der samlet set er mere gak gak i Dk end i Grønland. Kæmpe Eskimoen er en ting. En anden ting er Hans Egede statuen i Nuuk. Hvis Københavns Borgerrepræsentation eller de førenede forskerede i emnet på Københavns Universitet skulle havde afgjort om statuen skulle være fjernet, ville den ikke være her i dag. Borgerne i Nuuk stemte med 75% mod 25% for at bevare statuen. Selv det store socialistiske borgmester parti IA bakkede op.

  I Danmark trænger der i den grad til at blive ryddet op og renset ud.

  Kommentar by Grønlænderen — 30. august 2020 @ 21:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper