19. januar 2010

Psykiater Henrik Day Poulsen til afviste irakiske asylansøgere: Rejs hjem for børnenes skyld

Berlingske Tidendes Lene Frøslev, forsøger idag med artiklen Store psykiske problemer hos asylbørn, at holde den store asyl-gryde i kog. Her lidt fra lørdagens kronik i samme avis af psykiater Henrik Day Poulsen – Asyl til alle psykisk syge?

“I denne uge har en af hovedhistorierne været en undersøgelse fra en række psykiatere, der tilsyneladende har vist, at 20 ud af 21 børn af de afviste irakiske asylansøgere er psykisk syge… Jeg bemærker her, at undersøgelsen er foretaget af psykiatere, der tidligere i offentligheden ikke har forholdt sig upartisk til de afviste asylansøgere, hvorfor undersøgelsen næppe kan betragtes som objektiv… Psykiater Bente Rich har, som jeg i et tidligere indlæg i Berlingske Tidende har påvist, udtalt sig yderst problematisk og slynget om sig med urimelige beskyldninger om, at danske læger og det danske samfund anvender tortur over for asylansøgere. En undersøgelse, som en sådan psykiater har forfattet, bør læses meget kritisk for at sikre sig, at Bente Rich og hendes medforfattere ikke er ude i et politisk ærinde forklædt som læger…

For børn af forældre, der søger om asyl i Danmark og som pga. forældrenes mangeårige kamp for at opnå asyl på trods af flere afslag herpå, behøver man ikke at være læge eller psykolog for at indse, at dette er en ekstrem belastning for børnene.

Disse forældre pålægger efter min mening deres børn et urimeligt pres, som forventeligt hos nogle vil medføre psykisk sygdom enten i lettere eller i sjældnere tilfælde sværere grad, som vist i den aktuelle undersøgelse…

Hvis svært psykisk syge personer opholder sig i Danmark, bør de tilbydes behandling i henhold til landets love. Det er også klart Lægeforeningens holdning. Men det er efter min mening ikke det samme som at man automatisk skal tildeles asyl. Udlændingeservice vurderer sager om tildeling af humanitær opholdstilladelse efter hvad Folketinget har bestemt. Det skal hverken læger, flygtningeadvokater eller medier blande sig i…

Jeg bemærker her, at de pågældende psykiatere til den omtalte undersøgelse slet ikke forholder sig til forældrenes ansvar. Det er nemlig forældrene og ikke det danske samfund, som er skyld i disse børns psykiske lidelser…

Jeg vil derfor slutteligt appellere inderligt til asylforældre, der har fået afslag på asyl, om ikke at anvende deres børn i en urimelig kamp mod de danske myndigheder… Derfor: vælg at rejse hjem for jeres børns skyld, inden de tager mere skade.”

(Henrik Day Poulsen i Deadline, 17. januar 2010)

Mere på Snaphanen om Bente Rich, der i 2006 modtog en pris af Socialpolitisk Forening, for hendes medvirken til at ændre vort ‘menneskesyn’.

Oploadet Kl. 14:32 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/11334/trackback

18 Comments »

 1. hvorfor lader man dem yngle imens de sidder og venter på at få deres asyl godkendt?
  Det er da kun for at humanisterne skal kunne sige, nej åh, hvor er det altså synd. et barn med traumer over at skulle sendes til et land de ikke kender og ikke har tilknytning til. for satan da et latterligt selvudslettende land. tak venstrefløj og jelved.

  Kommentar by flaben — 19. januar 2010 @ 15:08

 2. Når Benthe Rich åbner munden, skal man huske det samme som ved Ritt Bjerregaard, de taler om penge, deres egne penge. Benthe Rich driver Center for Flygtningesundhed, er medlem af den alternative velfærdskommission.
  Når hun er medforfatter til en undersøgelse foretaget af “anerkendte klinikere”, er det svært at holde rede på om det er en videnskabelig undersøgelse eller en markedsundersøgelse. Opdyrker hun kundekredsen, god gammeldags canvassing, eller driver hun politik? De “anerkendte klinikere”, siger heller ikke meget om hvem der har anerkendt dem. Dem selv? Familien?
  Nu er hun jo som kliniker heller ikke mere videnskabsmænd end enhver praktiserende læge, men lad nu det ligge denne gang. Hun er dybt utroværdig.

  Kommentar by PeterK — 19. januar 2010 @ 18:56

 3. OFFTOPIC
  Så nogen da Kåre “SF” Skou, skulle udtale sig om C.H. Hansen og hans udmelding af DF?
  Jeg tror at han fik sagt noget i stil med, at selvom C.H.C var et pænt og ordentligt menneske, så ville han alligevel ikke stemme med rød stue……. Den store politiske historie i sidste uge var at kristiansen måske var for blå, hvornår filan fyres Kåre for han er om nogen RØD og uden evne til at sige noget positivt om forslag fra blå stue.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 19. januar 2010 @ 20:12

 4. Tak Henrik Day!

  De psykiatere, der misbruger deres stilling så eklatant burde fratages deres autorisation. Det fremgår jo helt klart at lægegerningen er noget sekundært for dem i forhold til deres sag, de viger ikke tilbage for at gøre deres for at smadre befolkningens tillid til læger og de tænker slet ikke på fremtidige konsekvenser for det danske samfund.

  At være psykiater kræver i dén grad personligt mod, og det er noget som Henrik Day demonstrerer til fulde. .

  Kommentar by peterhoej — 19. januar 2010 @ 20:47

 5. Hold da op hvor er i nogle nødder. Helt ærligt. Pak sammen og find jer et job. Arbejdsløse narkomaner, det er hvad i er hele bundtet. Og kommunister. Uden at i selv er klar over det. Gå hjem og vug. Tossehoveder. Grimrianer. Dumpapper. Sludrechatoller. Fyldebøtter. Tumlinge. Barndomstraumatiserede onanister. Aldrig har jeg set så meget sludder på en gang. Røv og snaps. Det er lige til tosseanstalten. Fuldstændig ude i hampen. Blodfattigt. bumsebefængt. Med fedtet hår og laksko. Et sammensurium af udokumenteret sludder og gennemtæsket vrøvl hentet fra sladderpressens overskrifter. Uoriginalt. Ugennemtænkt. Ustruktureret. Umanerlig dårligt skrevet. Luk arrene. Nu.

  Kommentar by Knagsted — 19. januar 2010 @ 23:00

 6. Hvorfor skriver du til dig selv? Personlighedsspaltning?

  Kommentar by Anna Lyttiger — 20. januar 2010 @ 00:20

 7. Hvis man vil forklare psykiatriske problemer hos børn af herværende asylafviste med asylopholdets usikkerhed, hvad der for nogle individers vedkommende kan være helt rimeligt, må man dog ligeledes erkende, at der blandt disse børn kan være talrige andre grunde til psykiske lidelser. Grunde som ligger før udvandringen og er uden sammenhæng med de forhold som Danmark byder asylsøgere og asylafviste. Årsagerne kan ligge hos forældre,der jo netop ikke er anerkendt som personligt forfulgte,men som har givet op overfor at tage ansvar for at få et ønskværdigt liv i eget hjemland. Forældrene “parkerer sig” på et andet folk, der helst er fri for deres tilstedeværelse, og en sådan konfliktfuld tilværelse kan naturligvis påvirke et barns selvværd negativt. Der kan også være traumer fra incest, voldskultur, tvangsægteskab eller medfødte psykiske lidelser foruden nedsat generel evne til at tackle livet (coping). Børn med forældre – især en mor – der ikke magter, får ofte selv ondt i livet. Evnen til at tackle (coping) afhænger af personlighed, og måder at lære og erkende på. Disse forhold er jo dels genetisk bestemt (intelligens,temperament) og dels formet af omgivelserne, hvor hjemmet er den vigtigste faktor i formningen af det kognitive og det følelsesmæssige reaktionsmønster. At psykisk sunde mennesker for en tid reagerer med symptomer på unormale omstændigheder ,er dog helt normalt,

  Men uanset forældrenes evt. uansvarlighed i vedblivende at opholde sig her med børnene i usikkerhed, eller endog udvide familien med nyfødte i ingen-lands-situationen, skal de uskyldige asylafviste børn bibringes hjælp. Sådan er det danske menneskesyn. Danske børn står på ventelister ca. et år for at komme til udredning hos psykiater. En gruppe danske psykiatere valgte at de asylafviste skulle først i køen til undersøgelse. Nu må Danmark til lommerne og hjælpe ALLE børn, så godt som vi formår. Børnene må ikke undgælde !

  Det er imidlertid rent vås at børn af flygtninge – blot fordi de er opvokset her – ikke skulle kunne finde sig tilrette, når forældrene rejser tilbage til hjemlandet. Skulle det være gangbar psykologi, kunne ingen danskere med børn jo rejse ud som ulandsfrivillig eller på anden vis arbejde i udlandet.

  http://www.respublica.dk

  Kommentar by Kirsten Damgaard,kulturpsykolog — 20. januar 2010 @ 01:19

 8. > 7. skriver:
  “Det er imidlertid rent vås at børn af flygtninge – blot fordi de er opvokset her – ikke skulle kunne finde sig tilrette, når forældrene rejser tilbage til hjemlandet.”

  Nej, og der er jo åbenbart heller ingen problemer ved at tage turen fra Mellemøsten og hertil i første omgang! Det skulle ellers være en større omvæltning, at komme til et helt fremmed land!

  Kommentar by Gunnar Biering — 20. januar 2010 @ 13:07

 9. 8. Gunnar Biering

  Og så har vi jo de der rejser hjem på ferier i de arabisk-islamiske lande hvorfra de er “flygtede” – og som under henvisning til at være forfulgte i deres hjemland får status af flygtninge.

  For en dels vedkommende ender det med at de får opholdstilladelse og på sigt kan regne med at få statsborgerskab.

  En anskuelsesundervisning i måden at snørre danerne på var den, som Palaraberne præsterede !

  Det var dem der fik mig til at undre mig over, hvor rent ud sagt nemme vi danere havde været at bedrage.

  Men desværre tog vi ikke ved lære og er fortsat ad samme spor : at lukke øjne og ører for de manipulationer vi udsættes for.

  Der er jo temmelig meget på spil for mange af disse asylansøgere / flygtninge, nemlig at kunne ende ombord i Danmark med udsigt til livslang forsørgelse af sig selv og sine børn.

  Dertil kommer så hele området med familiesammenføringer – hvor senest Sverige har kunne fremvise eksempler på hvordan flygtninge nu skærer kagen :

  man sender børn ( med skægvækst! afsted hertil som flygtninge og vel ankommet erklærer de sig for dette samt at være alene i verden.

  Når de så er blevet etablerede med opholdstilladelser og ikke til at sende retur, stiller de med krav om familiesammenføringer med den familie som pludselig alligevel ikke er forsvundet, men dukket op til jordens overflade.

  Hvad kan vesterlændingene så gøre andet end at ….familiesammenføre ?

  Vi kan jo ikke sende disse “børn” retur – det har vi selv sørget for gennem tildelingerne af opholdstilladelser.

  Hold op, vi er nemme!

  Kommentar by Vivi Andersen — 20. januar 2010 @ 14:31

 10. Kommer til at tænke på et af klippene fra tv2 lufthavns strømer fra kastrup lufthavn. Når man ser hvordan en asyl afvist ter sig, når de skal følges til flyet. For satan da. pak da svinene ind i bure og ind i lastrummet og ud med faldskærm.

  Kommentar by flaben — 20. januar 2010 @ 14:42

 11. Jeg kommer til at tænke på asylsøgerne fra Brorsons Kirke. Tilbage til Irak ville være den sikre død. Intet mindre. Det fik vi ihvertfald at vide inden de første blev udsendt. Efterfølgende viste virkeligheden sig at tage en anden form.

  Kommentar by Peter R — 20. januar 2010 @ 18:20

 12. Brorsons kirker er også interessant fordi Sverige, som man må formode står som en anstændigt land i hele asyl for alle segmentet, hjemsendte tusindvis af kurdere uden problemer. Det fortalte de ikke meget om i TV “avisen”. Ritzaus outlet.

  Kommentar by PeterK — 20. januar 2010 @ 19:10

 13. I forbindelse med katastrofen på Haiti har Red Barnet været ude med at det ikke er godt for børn, hvis de flyttes væk fra deres egen kultur og eget sprog. Derfor skal danskere/vesterlændinge ikke adoptere børn fra Haiti, siges det. Børn har bedst af at være i egen kultur med eget sprog, blev der sagt. Set i det lys, er det så ikke også uhensigtsmæssigt og skadeligt at børn fra f.eks. Irak bor i Danmark? Er det ikke bedre at der bygges hjælpecentre i f.eks. Irak? Så vi – og mange nødhjælpsorganisationer – kan hjælpe irakere i deres eget miljø og kultur- og sprogområde? Og set i det lys, er det så fra start af en stor fejl at forældre har taget børn med til Danmark fra Irak?

  Kommentar by Liva — 20. januar 2010 @ 19:45

 14. Det er nu lidt komisk. Henrik Day er et nazistisk lortesvin, en sindssyg mand, som så mange psykiatere er i Danmark. Men han har ret i at de skal hjem. Dernæst kommer denne overtro, som mange aflads-skatteydere har, omkring psykiatrien, nemlig at den hjælper folk. Det gør den ikke.

  Masser af mennesker dør i psykiatrien af de ekstremt hårde miljøer, hvor socialist-redder-kvinder, med ekstremt dårlig kompetence, laller rundt, samtidigt med at patienterne bliver overmedicineret gange 5. Dette tjener Psykiatere og medicinalindustrien klækkeligt på.

  Så at tilbyde flygtningebørn psykiatrisk behandling i Danmark er lidt af et paradox, for det er ikke nogen redning. Den der slipper ud af psykiatriens gab, flygter for livet. Andre er stupide nok til at tage til takke med hvad som helst.

  Psykiatrien er en kæmpestor skamplet som vi alle skal betale til, så vi kan se den anden vej og slippe for at tage stilling, tage ansvar, tage hånd om dem der bryder sammen. Det gælder både danske småborger-pædagog-socialistsvin-narcissist-forældre og muslimske sharia-voldsliderlige-afstumpede forældre.

  Danmark er fyldt med paradoxer og de fleste “eksperter” er fyldt med løgn for egen vinding.

  Kommentar by Nanoligator — 20. januar 2010 @ 23:44

 15. I radioavisen (21.jan.) var der indslag om dette, hvor studieværten omtalte rapporten som udført af anerkendte psykiatere. Og debat mellem Johanne, Enhedslisten og VK ordfører på området.

  Kommentar by lmnord — 21. januar 2010 @ 08:10

 16. @ Nanoligator

  Bare fordi psykiatrien ikke har kunnet hjælpe dig af med dine symptomer, behøver du da ikke at tilsvine en hel gruppe af læger…

  Kommentar by Jern-Henrik — 21. januar 2010 @ 10:47

 17. Udover at få hjemsendt de mange fupflygtninge fra irak må staten også sørge for at hjemsende de økonomiske bekvemmelighedsflygtninge fra bl.a. libanon, afghanistan og somalia.

  Kommentar by Jørgen — 22. januar 2010 @ 21:07

 18. Det virker da som om, der er rimelig meget medfølelse i det Henrik Day Poulsen siger. Han tager jo hverken stilling for eller imod, men forholder sig bare til det på en objektiv måde.

  Kommentar by Peter — 21. maj 2010 @ 21:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper