29. september 2020

Blüdnikow anmelder Krautwald-bog: “Hans ideologiske tilgang er, at venstrefløjen agerede defensivt..”

Bent Blüdnikow har anmeldt en bog af Charlie (Emil) Krautwald, der for få år siden var en del af ‘Produktionskollektivet Opbrud’. Et AFA/Redox-spinoff med AFA-leder Andreas Rasmussen og Redox-fotograf Rasmus Preston.

Krautwald var i sine yngre år aktiv i Socialistisk Ungdomsfront, og har flere anholdelser på CV’et, blandt anden, da han 2009 anvendte dæknavnet ‘Comandante’. Gruppen kaldte han ‘Kommando Abu Ali Mustapha’, opkaldt efter en ledende PFLP-terrorist med ti bombeattentater på samvittigheden. Han har tillige haft tæt kontakt til Internationalt Forum, hvor Blekingegadebandens Thorkil Lauesen opererer bag facaden.

Fra Berlingske.dk – Anm: Engang gik den danske venstrefløj i uniform med skrårem (kræver login).

“Historikeren Charlie Krauwalds bog ‘Kamp Klar!’ er blevet til en fascinerende beretning om koryfæer og fodfolk på den militante venstrefløj, fra 1930erne og frem, til nogle af dem i 1941 blev involveret i frihedskampen. …

Charlie Krautwald omtaler 145 aktioner mellem 1930 og 1939, men der var sandsynligvis langt flere, som blot ikke blev registreret af politi og medier. KUerne trak i militærøj med sorte skjorter, høje støvler og skrårem, hentet fra den fascistiske mode syd for grænsen, mens venstre-fløjen var iført uniformer med lange støvler, kasketter og til tider skrårem. Antifascistisk Kampforbund havde ‘lange, sorte støvler, sorte spidsbenklæder, sort skjorte og sort kasket.’ Man hilste ofte med knyttede næver og opfordring til vold. En del af den antifascistiske bevægelse brugte tre pile som logo; et logo, der også anvendes i dag af Antifascistisk Aktion – eller Antifa, som organisationen også kaldes.

… Den venstreradikale aktivisme forblev numerisk en lille gruppe koncentreret i København, men var med til at præge tiden. Grupperne havde navne som Antifascistisk Aktion, Ordensværnet og Jernfronten. Charlie Krautwalds bog er dybt fascinerende, ikke mindst i vores nutid, hvor vi ser venstreradikale miljøer igen lave vold i gaderne og atter kalder sig Antifascister. …

Og netop som man fryder sig over en bog, der med grundige kildestudier afdækker en væsentlig og overset del af vores Danmarkshistorie og rykker ved vores grundfortælling om 1930erne… så kører forfatteren størstedelen af sin forskning i grøften med en venstreorienteret tilgang til emnet.

Hans ideologiske tilgang er, at venstrefløjen agerede defensivt, fordi højreradikalismen var på fremmarch i Europa, og at ‘antifascismen udgør ikke i sig selv nogen politisk ideologi’, men er blot en politisk og moralsk opposition til fascismen. Mens han anskuer højrefløjen som ideologisk med blikket stift rettet mod fascismens og nazismens succeser, fremstår venstrefløjen som ikke alene defensiv, men også afideologiseret.

Derfor er det også vanskeligt for Charlie Krautwald at forklare, hvorfor så mange ‘antifascister’ kunne mobiliseres, når fascismen i Danmark var relativt svag. Forklaringen ligger dog lige for, nemlig at venstrefløjen ikke kun var defensiv og ikke kun pragmatisk styret af kampen mod den fremvoksende fascisme, for venstrefløjen var også ideologisk og styret af håbet om en kommunistisk utopi, og det var denne utopi og støtten til Moskva, der drev entusiasmen frem på den aktivistiske venstrefløj. …

Denne manglende erkendelse af antifascismens kommunistiske utopisme får Charlie Krautwald til at konkludere, at i forbindelse med den antifascistiske kamp efter 1935 blev ‘demokrati et plusord for de revolutionære’. Derfor kunne de radikale antifascister ifølge Krautwald sagtens forene et grundlæggende revolutionært verdenssyn med en taktisk demokratikamp: ‘I modsætning til fascisterne arbejdede kommunisterne og de revolutionære socialister ligesom socialdemokraterne i deres egen selvforståelse for en demokratisk samfundsudvikling.’. …

Det er en renvaskning af både kommunister og revolutionære socialister og ville komme som en overraskelse for dem selv. … Der er tale om en tendentiøs udlægning, som må skyldes, at også historiestudiet, som så mange andre universitetsstudier – og som blandt andre LA-politikeren og forfatteren Henrik Dahl har peget på – er blevet overtaget af venstrefløjen.

… Anmeldere er ikke ufejlbarlige, og læsere af Weekendavisen vil bemærke, at avisens historieanmelder, Claus Bundgård Christensen, giver samme bog en fin anmeldelse. Samme anmelder er nævnt i Charlie Krautwalds forord for sin opbakning og kritiske indspil til manuskriptet. Det er vist nyt, at folk, der takkes i bøgers forord, også anmelder samme værk.

(Collage: Charlie Emil Krautwald, Universitetet i Agder, Norge)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/113725/trackback

32 Comments »

 1. Det viser, hvor svage folk på højrefløjen er. De sidder blot bag tasteturet og liker videoer fra Paludan. Ikke engang hans demoer, mødes der op til. Når endeligt højrefløjen er på gaden, lader de sig intimidere af tyndarmede venstresocialister, som står med deres kameraer lige op i skærmen på dem, og lader sig efterfølgende overfalde.
  Højrefløjen kunne lære noget af den amerikanske højrefløj. De finder sig ikke i noget pis, når de demonstrerer og ja, der møder de mange op.!

  Kommentar by Thor — 29. september 2020 @ 09:46

 2. Charlie Hebdo suspect ‘was trying to target magazine’: Jihadist knifeman, 18, told police he slashed two journalists with a meat cleaver because he was angry about Prophet Muhammad cartoons being republished.

  Se retardoen her: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8776051/Charlie-Hebdo-suspect-18-said-targeting-magazine-slashed-two-journalists.html, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 09:55

 3. Krautwald-bog er historieforfalskning og hvidvask af kommunisterne.

  Krautwald-bog stopper i midten af 1939 og undgår bevidst at behandle “antifacisternes” = kommunisternes vigtige samarbejde i perioden fra Stalins og Hitlers aftale om at dele Øst-europa mellem sig.
  Denne aftale med kommunisterne var jo grundlaget for starten på 2. verdenskrig

  Kommentar by Oppenheimer fan — 29. september 2020 @ 10:02

 4. Et land som lader venstreorienterede terrorister og sindssyge muslimer/islamister overtage magten bør ikke eksistere.
  Luk Mohammedanmark og spar vores børn og børnebørn fra at blive ydmyget, voldtaget eller stukket ned og myrdet.

  Kommentar by piphans — 29. september 2020 @ 10:31

 5. MSM etiske vudering. Venstrefløjsfacisme er jo helt ok, imens Højrefløjsekstremisme uha. Churchill blev engang spurgt om forskellen på Nazisme og Kommunisme…svaret var (pr hukommelse) vist: ligesom Nordpolen og Sydpolen. Der er koldt begge steder, øde med is. Forskellen er blot at der er Pingviner det ene sted og Isbjørne det andet :-) :-) :-). Støt SIAD. God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 29. september 2020 @ 10:35

 6. Godt vi har Bent Blüdnikow – som Information i sin tid kaldte ‘Bent Blod’! – til at sætte tingene og de frelste venstreorienterede på plads. Venstrefløjserne vil ikke indrømme at marxisterne udryddede 100 mio af deres egne medborgere og og lod mange millioner arbejde ihjel som slaver i deres koncentrationslejre (Gulag-lejre i Sovjetunionen)

  Venstrefløjsernes første bud er: 1)Det er kapitalismens skyld. Det sagde Gud selv. 2)Karl Marx er hans profet.

  Hverken Jehovas vidner eller marxister og nazister burde efter min mening ansættes i forsker stillinger på skatteyderbetalte danske universiteter!

  Kommentar by A-mad — 29. september 2020 @ 10:36

 7. *Oppenheimer fan 10:02
  Helt enig for læser man Mein Kampf’s forvirrede skriverier, vil man opdage at NationalSocialismen er i nær familie med Kommunismen, det er antikapitalistiske, revolutionære, kolonialistiske og kollektivistiske ideologier, hvis fælles mål var og er at bekæmpe de vestlige demokratier og udbrede egne ideologier og erobre land! Efter krigen udtalte Stalin da også til sin datter: Tænk hvad vi og tyskerne kunne have opnået sammen! Det er jo heller ikke nogen hemmelighed at Nazityskland ikke ville have kunnet gennemfører sit felttog i vest i 1940 uden adgang til store mængder af russisk olie!
  Men har ikke forstået meget af 30’ernes politiske historie, hvis man ikke kan se at NationalSocialismen dybest set er revolutionær socialisme og på den måde i virkeligheden er en venstreradikal ideologi helt på linje med Antifa!

  Kommentar by Den Nervøse — 29. september 2020 @ 10:46

 8. Studér iblandt andet kommunistiske og socialdemokratiske paroler og valgplakater i sammenligning med den nazistiske ideologi, så finder vi ud af at begge vil have i de industrielle arbejdere som er kamppladsen for evighedshåbet………

  Kommentar by Moth — 29. september 2020 @ 11:19

 9. nazierne og kommunistsvinene fra 1930 kæmpede ikke i gaderne fordi der var meningsforskelle, der var basalt se ingen, men om magten og i første omgang for at intimidere befolkningen til at vælge netop deres form for fascisme.

  Eneste forskel på nazier og kommunistsvin var farven!

  Kommentar by Santor — 29. september 2020 @ 11:21

 10. Enig Den Nervøse 10:46. Den tyske revolution var copy paste af den russiske revolution. Det forsøger venstrefløjserne at skjule.

  Som Bent Blüdnikow skriver “historiestudiet, som så mange andre universitetsstudier – og som blandt andre LA-politikeren og forfatteren Henrik Dahl har peget på – er blevet overtaget af venstrefløjen”.

  Studentermarxisterne erobrede historiestudiet efter 1968 og siden har deres marxistiske historieopfattelse desværre præget historieforskningen.

  Kommentar by A-mad — 29. september 2020 @ 11:22

 11. Charlie Krautwald har hele sit liv ligget milevidt til venstre for venstrefløjen, så hans skriverier bør ikke overraske nogen. Til gengæld er det mere bemærkelsesværdigt at Weekendavisen anmoder Claus Bundgård Christensen om at anmelde en venstrefløjs bog som han selv har været aktiv involveret i. Ligeså bemærkelsesværdigt er det at Claus Bundgård Christensen siger ja. Bemærkelsesværdigt men ikke overraskende da Weekendavisens chefredaktør er Martin Krasnik og Claus Bundgård Christensen er historiker og ansat på RUC.
  Endnu engang viser Bent Blüdnikow at han er det 99% af hans journalist kollegaer ikke er: En virkelig læseværdig journalist.
  Long may he live!

  Kommentar by bjarne binee — 29. september 2020 @ 13:25

 12. I ENHVER BEFOLKNING OG ETHVERT LAND er en betydelig del af af borgerne mere modmennesker end medmennesker. De er grådige, tyvagtige, uvidende, tarvelige, tåbelige, afstumpede, kriminelle, voldelige eller ondskabsfulde. Derfor er det utrolig vigtigt for ethvert land at have et ægte, direkte og oplyst demokrati, til beskyttelse af den store del af befolkningen der består af flinke, venlige, ærlige og ordentlige mennesker.

  Men både nazister, kommunister og feminister foragter demokratiet. De vil slet ikke vide af det. Så snart de kan, afskaffer de det og etablerer diktaturet. Som de derefter bruger til at UDPLYNDRE OG TERRORISERE HELE BEFOLKNINGEN.

  Beretningerne om hvordan de anti-demokratisk sindede brune og røde socialister har opført sig i de lande hvor de havde magtmonopol, er mildt sagt rystende og chokerende. Brutalitet, grusomheder, statsterror, tortur og massemord var dagens politik. Uendelig stupiditet, falske retssager, løgn på løgn, djævelske metoder og hæmningsløs blodtørst var hvad der blev sluppet løs på millioner af sagesløse, fredelige og uskyldige borgere.

  Kommunismen har forlængst mistet sin uskyld. Den er mindst lige så slem som nazismen. Her i 2020 skal man være meget uvidende eller ubegavet for at tro på at rød eller brun socialisme er vejen frem.

  Hvad der med rette kan siges af ondt om de to -ismer, kan også siges om feminismen og islamismen. De er også totalitære og menneskefjendske hele vejen igennem.

  Der findes ikke en sag eller en politik så skør, at den ikke vil have tilhængere. At nogen forsvarer kommunismen osv. er oftest et resultat af historieløshed, sindsforvirring eller psykopati.

  At Krautwald forsvarer kommunismen kan ikke bruges til nogetsomhelst fornuftigt eller positivt. Hans manipulerende skriverier frikender ikke den røde galskab, men stempler kun ham selv.

  Se iøvrigt hvordan EU udvikler sig i en mere og mere udemokratisk og tyrannisk retning. Kommunisterne og feministerne i EU driver lige nu et meget farligt spil med Europas fred og sikkerhed, økonomi, frihed og civilisation. Og vores eget demokrati er blevet til et skin-demokrati som delvis er fjernstyret. 2/3 af lovene kommer fra Bruxelles og Berlin.

  Læs selv Alexander Solsjenitsyns fantastiske bøger om Sovjet-unionens rædsler plus “Kommunismens sorte bog”. Der er også Antony Beevos skildringer af de grufulde begivenheder under 2. verdenskrig, og Bent Jensens bog om stalinismen.

  Kommentar by Bent A — 29. september 2020 @ 13:36

 13. Kristen hvid dansk kvinde og mor på Facebook i dag:— Så blev vi da lige ramt af et “terrorangreb” igår.
  3 unge udlændinge drenge syntes lige at de skulle markere hvem der bestemmer her i gaden.
  Jeg havde en snak med disse drenge tidligere i dag, om at de skulle lade de børn der bor på vores gade være i fred, for deres truende adfærd. Børnene på gaden er ofte kommet skræmte hjem og er bla. blevet tilbudt penge for at udføre seksuelle ydelser på dem.
  Vi snakker om børn ned til 6 års alderen!!!
  Jeg synes at det er utroligt, at vores børn ikke kan færdes frit i byen, uden at blive antastet på den måde.
  Ydermere er det skræmmende at man så får smadret sin bil når man beder dem om at opføre sig ordentligt!!! Det er sket i Nordborg, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 14:18

 14. OT: Corona-pesten er ved at løbe løbsk, nu 6-700 nye smittede danskere pr. dag. Og over 100.000 europæere er døde af sygdommen. Endnu flere lider under yderst ubehagelige senfølger som følge af blodpropper m.m. Men Brostrøm og S-S mener stadig at smittespredningen gerne må fortsætte i butikker og skoler. Derimod SKAL der bruges mundbind i offentlige transportmidler.

  Har vi en S-S som er uden logik og fornuft? Er de tosser eller er det rød ideologi som lammer tænkningen?

  Kommentar by Bent A — 29. september 2020 @ 14:22

 15. Er det muslimer?

  En mand er blevet ramt af skud i en frisørsalon på Mørkhøjvej.

  Det bekræfter leder af Afdelingen for Organiseret Kriminalitet ved Københavns Politi, Knud Hvass, over for Ekstra Bladet.

  Han kan i skrivende stund ikke kommentere mandens tilstand, men uddyber, at han blev ramt inde i salonen, som hedder Salon Ørn.

  Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet er en ambulance kørt af sted fra området med politieskorte, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 14:41

 16. Nå, nu er han død. Men er det muslimer?

  En 20-årig mand er død, efter at han tirsdag eftermiddag blev skudt i en frisørsalon på Mørkhøjvej i København.

  Det oplyser Københavns Politi, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 16:57

 17. “Brændende.. er de usles had til det skønne!”

  Kommentar by Hul igennem? — 29. september 2020 @ 17:53

 18. I Perkerlingske er der et billede af salonens prisliste på facaden, der tilbydes bla.a. “glatning” af hår. Kontant betaling..
  Noget især mennesker med kruset hår efterspørger i, især afrikanske lande.
  En misundelse?
  Ørn’e navnet er nok bare hvad salonen hed, da den blev opkøbt. Glatning er sikkert et nyere tilbud..

  Kommentar by Hul igennem? — 29. september 2020 @ 17:56

 19. Jamen går det ikke bare godt her i det lille smørhul?

  INDSTRØMNINGEN AF BERIGERE FORTSÆTTER, hver dag nye overfald, indbrud, mord og ildspåsættelser, hver dag høje covid-19 smittetal, hver dag løgnepropaganda i DR og TV,

  hver dag flere skilsmisse-familier, hver dag nye nedskæringer, besparelser og forringelser, hver dag nye skandaler, konkurser og politiske svinestreger, hver dag galopperende co2-vanvid,

  hver dag endnu flere angreb på forsvaret, demokratiet, sundhedsvæsnet og infrastrukturen, endnu flere udemokratiske direktiver og endnu nogle skridt henimod Libanesiske tilstande.

  Ja, Christiansborg sørger sandelig for at “udviklingen” ikke går istå.

  Oveni er der hver dag kommunistiske DR kampagner om sexisme, om mændenes usle underlødighed og mangel på dygtighed….. om den frygtelige mangel på kvinder i forsvaret, murerfaget og jernbetonindustrien…..om forældres uegnethed…..om danskernes racisme…..om det ragnarok der truer os pga. co2 osv.

  Mængden af løgn og nonsens der sendes ind i de danske hjem, har skabt en tidsånd som bliver mere og mere vanvittig og giftig for hver dag eller hver uge.

  Kommentar by Bent A — 29. september 2020 @ 18:14

 20. HVAD SAGDE NOTARIUS,

  Det var SÅDAN EN GOD OG SØD OG KÆR OG KÆRLIG OG ELSKVÆRDIG OG REPSEKTFULD OG GODHJERTET OG EKSEMPLARISK UNG MUSLIMSK DRENG, DER SÅ KUJONAGTIGT BLEV DEÆBT AF UDYR, SELV OM HAM ALDRIG HAR VÆRET BANDEMUSLIM, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 18:34

 21. Disse røde akademikere tænker sandsynligvist ikke over at følgen af at de med stigende hastighed begynder at fjerne sig fra virkeligheden vil blive en mere skeptisk holdning overfor dem

  De vil forholdsvist nemt blive pillet ned af udenlandske videnskabelige og historiske artikler når deres røde kvajerier breder sig for meget

  Det vil øge tilliden til diverse uriasposter som vil gøre det ,og man vil så sandsynligvis prøve på at censurere/miskreditere disse.

  Kommentar by jønne — 29. september 2020 @ 19:02

 22. Omkring klokken 13.00 tirsdag blev der affyret flere skud i Salon Ørn på Mørkhøjvej 67 i København.

  Ifølge Københavns Politi er der tale om en ung 20-årig frisør, der blev skudt, mens han var i færd med at klippe en kunde. det muslimer?, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 19:35

 23. Men vi ved ikke reelt, om det er muslimer, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 19:47

 24. Er Mørkhøjvej, Brønshøj ikke PERKER KVARTER?forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 20:03

 25. Karl Marx talte jo selv om en revolution, og mente så at -Proletariatets diktatur skulle overtage. Det er hjernevridende historieforfalskning og også forfalskning af Marxismen, at sætte den som et lighedstegn med frihed og Demokrati. Målet var en fraktal lighedsideologi (nogle mener videreførelse af Rossaues tanker) helt til vi alle skulle være ligegyldige. Karl Marx profeterede helt hen i vejret. Lenin blev fragtet over Tyskland fra Schweiz til Rusland, så zaren kunne styrtes med hans hjælp og tyskerne så kunne vinde 1 verdenskrig. Ingen regnede med at hans balrende teorier kunne bruges praktisk. Det var blot for at skaffe indenrigsrevolution. Det viste sig at være en fejl. Revolutionsteorierne er altid voldelige på Venstrefløjen. Ingen frihed og demokrati der.

  Kommentar by Michael Unna — 29. september 2020 @ 20:25

 26. Drabet er sket lige foanrPERKERYMNASIET NØRRE G håber de HVIDE LANDSFORRÆDERE har set blodet løbe fra perkerhjenen, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 20:26

 27. JAMEN DET VAR JO****MUSLIMER****, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 20:35

 28. Op at hænge som fjerkræ, og bollerne gives til hundene.

  Kommentar by Charles — 29. september 2020 @ 20:46

 29. Kommentar by Charles — 29. september 2020 @ 20:46

  lad dem hænge… forbyd islam i Danmark Kommentar by Charles — 29. september 2020 @ 20:46

  Kommentar by NotariusUmulius — 29. september 2020 @ 20:48

 30. Den blonde, ariske, fascist er tilbage, denne gang med indbygget selvhad, og hysteriske anfald når han ikke får sin vilje..

  Endnu engang tog det forbløffende kort tid, før “Aldrig Mere!” gik i glemmebogen, og man besluttede sig for at prøve det hele en gang til.

  For denne her gang der må det da virke, ikke?

  Ikke??

  Kommentar by Kimski — 30. september 2020 @ 00:15

 31. Thor — 29. september 2020 @ 09:46: Ja, højrefløjen kunne lære rigtig meget af venstrefløjens evne til at mobilisere masserne på gaden.

  Kommentar by Peter Nielsen — 30. september 2020 @ 00:30

 32. Endnu en klam venstreradikal soyboy…

  Kommentar by Revisoren — 30. september 2020 @ 19:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper