14. oktober 2020

Set i Politiken: Støjberg og Pia K er ‘del af den herskertekniske øvelse, som holder andre kvinder nede’

Der skal nok være spirende Metoo-sager på højrefløjen, men her giver offerrollen ikke point, og kvinder vil derfor være mindre tilbøjelige til at stå frem. Der er også en anden grund. Venstrefløjens politikere virker mindre livserfaren, og i lighed med mediebranchen, så kan kvinder gøre lynkarriere på et kønt ansigt, og det rette netværk. Det fremmer rygklapperiet, og giver carte blanche til ældre alfahanner, der kan navigere i systemet.

Politiken har også opdaget den ideologiske ubalance i Metoo-afsløringerne. Interview med professor Birgitte Possing – Professor: For mig at se er Støjbergs og Kjærsgaards herskertekniske øvelser med til at holde andre kvinder nede.

“Vi taler om Sofie Lindesagen, som om vi aldrig har set noget lignende. Men det har vi sådan set. Hvis vi i Danmark havde en større kultur-og kønshistorisk hukommelse, ville vi imidlertid ikke skulle begynde forfra, hver gang en ny diskussion opstår, argumenterer professor emerita i historie og antropologi, dr. phil. Birgitte Possing. …

Kvindernes historie er også demokratiets historie, men en forklaring på fraværet af et kønshistorisk fokus i uddannelsessystemet er ifølge Birgitte Possing, at hele ligestillingsspørgsmålet i høj grad ignoreres og afpolitiseres i Danmark, modsat i vores nabolande. …

Når kvinderne har opnået nye rettigheder gennem historien, er frontlinjerne ikke gået mellem kvinder på den ene side og mænd på den anden. Kvinder med indflydelse har også ydet modstand mod kvinder, der ønskede indflydelse, forklarer Birgitte Possing.

I debatten, som fulgte efter Sofie Lindes tale, så vi, hvordan politikere som Venstres næstformand, Inger Støjberg, og stifteren af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, valgte at rette kritik direkte mod kvinderne, der fortalte om erfaringer med sexisme og seksuel magtudøvelse.

I Jyllands-Posten sagde Pia Kjærsgaard… Nogle dage efter skrev Inger Støjberg på Facebook…

‘… For mig at se bliver de her kvinderøster fra toppen dermed en del af den herskertekniske øvelse, som holder andre kvinder nede’. I sin bog identificerer Birgitte Possing flere kvinder fra kulturhistorien, som har brugt deres egen position til at tale imod andre kvinder, når de har søgt indflydelse, blandt andre skuespilleren Johanne Luise Heiberg (1812-90) og forfatteren Emma Gad (1852-1921). …

‘Det, som Støjberg og Kjærsgaard begge gør, er at bruge argumenter, der retorisk lader, som om vi har ligestilling. Hvad vi ikke har’, siger Birgitte Possing…”

(‘Dette er ikke en pibe’)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/114076/trackback

16 Comments »

 1. En Nyhed.
  En god Nyhed.
  https://denkorteavis.dk/2020/325055/

  Bør læses fuld ud

  Kommentar by Charles — 14. oktober 2020 @ 00:38

 2. KVINDERNE HAR HAFT ligestilling i snart 100 år, men kvindesagskvinderne og feministerne får aldrig nok af positiv særbehandling, kvoter, privillegier, fordele og indrømmelser. De er umættelige. Og mange af dem er kommunister, eller perverse og skrupskøre typer.

  De navlepillende, selvoptagede, lunefulde, kortsynede, historieløse og hensynsløse feminister er en trussel mod enhver økonomi, tradition og civilisation. Deres ideologi og evindelige beklagelser bygger på løgn, vås og vrangforestillinger.

  Nu har de kværuleret i årtier over at de danske mænd undertrykte dem. Og de har hævnet sig på mændene, familierne, børnene og hele samfundet så meget de kunne komme afsted med.

  De påstår at være klogere, dygtigere og bedre end mændene. Men det var mændene der fik dem væk fra sten- og jordhulerne.

  Feministerne/ femi-fascisterne/ ligestillings-fanatikerne er fulde af ord, men de har knald i låget.

  Se “Why women destroy families, nations and civilizations”.

  Kommentar by Bent A — 14. oktober 2020 @ 01:09

 3. For de progressive er der ikke nogen slutmål. Det er aldrig “godt nok”.

  Der er aldrig nok “ligestilling”, “mangfoldighed”, “inklusion”, “tolerance” etc.

  De vil blive ved til den sidste hvide heteroseksuelle person enten er død eller i fængsel.

  Kommentar by Peter Nielsen — 14. oktober 2020 @ 01:14

 4. Alene det at feministerne og politik-kvinderne hævder at der er 57 eller 117 forskellige køn, alene deres fjendtlige holdninger overfor mænd, familier og børn, alene deres rablerier om at indvandring og barbari er lig med berigelse, alene det at de har smadret Sverige, burde være nok til at alle fornuftige og ordentlige mænd og kvinder giver dem den kolde skulder.

  Kommentar by Bent A — 14. oktober 2020 @ 01:16

 5. Professor emerita er en latterlig og pinlig ukorrekt titel. Ordet professor er hankøn på latin og derfor hedder det rettelig professor emeritus, men universitetsfeministerne skulle absolut koble betegnelsen til professorens biologiske køn i stedet for ordets grammatiske køn så vi fik den tåbelig hunkønsform emerita til pensionerede kvindelige professorer.

  Kommentar by Odo — 14. oktober 2020 @ 01:35

 6. Jeg er ikke kyndig i det franske. Men det forekommer mig at du har oversat forkert Kim. *dette er ikke en pibe* har du indsat som txt under billedet. Men det er jo netop en pibe. Kanske Pibhans kan komme med et bud? Ellers kan vi henvende os til Anders Kjær (nordensgraense.com) han siges at have et dybere kendtskab til tobaksrygning.
  Desuden har jeg utallige gange påpeget at åbne pølletiken er som at tænde for tv’et.

  Kommentar by Nielsen — 14. oktober 2020 @ 08:17

 7. Når kvinders stilling er underst, kalder man den gerne missionærstillingen – fordi kvinders mission er at undertrykke manden.

  @6-08:17. Den pibe du ser på billedet er netop “et billede af en pibe” og ikke en pibe. Det er hvad den underfundige havde fundet ud af. Tingene er ikke altid hvad en beskrivelse foregiver, billedlig talt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 14. oktober 2020 @ 08:36

 8. Birgitte Possing er kendt gammelkommunist fra før Murens fald.

  Kommentar by A-mad — 14. oktober 2020 @ 08:44

 9. Ligestilling? De vil have særrettigheder.
  Rigtige kvinder kan ikke bruge Birgitte til en skid.

  Kommentar by Hagmann — 14. oktober 2020 @ 09:12

 10. – Nielsen

  ‘Dette er ikke en pibe’

  https://da.m.wikipedia.org/wiki/Billedernes_bedrag

  Bruger det ironisk. Alle kan se sexisme trives på venstrefløjen, og det åbenbare skal så bortforklares. I virkeligheden er det Støjbergtypernes skyld…

  Kommentar by Kim Møller — 14. oktober 2020 @ 09:19

 11. dr. phil. Birgitte Possing lever af konstant at postulere køns- diskriminering.
  Er og har altid været på de venstre-orienteredes lønningsliste via tvangsinddrevne midler =skat.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 14. oktober 2020 @ 09:42

 12. Ja selvfølgelig.

  Nu viser det sig at det i virkeligheden er Inger Støjberg og Pia Kjærsgaards skyld. Det giver da sig selv!

  Kommentar by Santor — 14. oktober 2020 @ 10:11

 13. I gamle dag (sådan cirka frem til 1990’erne) var “klasseforræder” noget af det værste, man kunne kalde hinanden på venstrefløjen. Det var et ekko fra dengang Stalin arresterede og henrettede klasseforrædere i egne rækker. Nu dukker det op igen, og meningen er, at Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg er “kønsforræder”. Hvilken af de 117 forskellige køn, de forråder, er ikke helt klart.

  Kommentar by traveler — 14. oktober 2020 @ 11:21

 14. For et par dage siden havde Uriasposten en blogpost om Hans Bonde, der som en af de få drister sig til at kritisere feminismen offentligt.

  I går bringer Berlingske så et indlæg fra to venstreradikale feminister fra “Institut for Vild Analyse”, der udskammer Hans Bonde for at befinde sig på sandkasseniveau.

  De sarte og følsomme feminazier tåler ganske enkelt ikke nogen form for kritik…

  Kommentar by Revisoren — 14. oktober 2020 @ 12:39

 15. Kommentar by Revisoren — 14. oktober 2020 @ 12:39.

  Smid deres egen retorik tilbage i hovedet på dem:

  Det er fordi de i virkeligheden er bange for stærke og selvstændige mænd.

  Kommentar by Kimski — 14. oktober 2020 @ 13:28

 16. >Kim Møller
  Jeg var bare i mit (sædvanlige) kværulantiske humør. Jeg kender godt billedet. Og den der geniale Støjberg-video 2-3 år siden fortjener en rænæsance eller hvordan vi nu staver låneordet. Det er ikke nemt,når man er skudt i det franske køkken.

  Kommentar by Nielsen — 16. oktober 2020 @ 11:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper