16. oktober 2020

Kåre Lauring: ‘Uhistorisk at fremstille slavehandel som en særlig europæisk-kapitalistisk specialitet’

Et par gode tekster fra Berlingske, hvor to debattører i henholdsvis en kommentar og en kronik retter fokus på den yderste venstrefløjs ensidige angreb på vestens historiske slavehandel. Mærkeligt fokus, når slaveriet objektivt set var værre andre steder, blev afskaffet senere end i Vesten, og stadig den dag i dag finder sted i Afrika.

Kommentar af pensioneret museumsinspektør Kåre Lauring i Berlingske – Slaveri er ikke en europæisk-kapitalistisk specialitet (kræver login).

“Stor tak til John de Summer-Brason for kronikken om Black Lives Matter, Berlingske 11. oktober. For det er nok rigtig set, at hvor den danske del af Black Lives Matter-bevægelsen kunne have øget opmærksomheden på slaveri, og måske også det slaveri, der eksisterer i dag, er bevægelsen i stedet blevet en del af et ualmindeligt og kluntet forsøg fra venstrefløjens side på ganske uhistorisk at fremstille slavehandel og slaveri som en særlig europæisk-kapitalistisk specialitet. Det er det ikke. …

Den fransk-senegalesiske antropolog Tidiane N’Diaye, som John de Summer-Brason også nævner i sin kronik, fortæller således i sin bog ‘Der verschleierte Völkermord. Die Geschichte des muslimischen Sklavenhandels in Afrika,’ at man indenfor den arabisk-tyrkiske slavehandel lod alle afrikanske mænd tvangskastrere på kysten før afskibningen til det Osmanniske Rige.

Tvangskastreringerne fortsatte så langt op imod vor tid, at den sidste, der blev udsat for dette overgreb, Hayrettin Efendi, levede i Tyrkiet endnu omkring 1990. I sine erindringer fortalte han Tidiane N’Diaye: ‘Nogle dage senere blev vi kastreret på Massaoua, en halvø på den etiopiske kyst, som tyrkerne havde besat. I alle årene efter har jeg aldrig kunne glemme den smerte og den tortur, jeg blev påført.’ Efter ankomsten til det Osmanniske Rige fortsatte denne racemæssige isolering af de afrikanske slaver.Resultatet af dette raceprogram kan vi da også se i dag, for hvor importen af millioner af afrikanske slaver har skabt store afrikanske mindretal i både Brasilien, Vestindien og USA, ses et sådant mindretal, og det på trods af en lignende stor import, ikke i Tyrkiet.

… I 1860, da borgerkrigen brød ud, var der i USA ca. tre millioner slaver. I dag er der, fortrinsvis i Afrika, Mellemøsten og Asien, ca. ni millioner slaver. Værst er det i Mauretanien, hvor det er anslået, at op imod 15 pct. af landets befolkning er holdt som slaver. Men Mauretanien ligger som bekendt i Afrika, europæerne er ikke involveret, og så er det måske ikke helt så vigtigt med Black Lives Matter.

(Kort over krænkende statuer i England, herunder bl.a. admiral Lord Nelson; Foto: DM)

“Når man går langs de idylliske palmekransede strande på Zanzibar med Stone Town i ryggen og udsyn ud over det azurblå hav, kan det være svært at forestille sig, som min akademisk uddannede guide siger, at strandene over en lang periode har flydt med lig fra syge slavetagne, der var smidt overbords fra slaveskibene – ud fra den tankegang, at de alligevel ikke ville klare den lange rejse til de nævnte destinationer. En væsentlig årsag til ophøret var den britiske flådes aktivistiske opbringning af slaveskibe.

Ingen tvivl om, at europæernes transatlantiske slavetrafik står tilbage som et kynisk og frastødende tiltag, vi gerne ville være foruden. Men med den fristende, forenklede forklaring, Black Lives Matter giver, at hvidhed og kapitalisme er lig med racisme, er der for mig at se lagt i kakkelovnen til en fremtid med masser af stridigheder, når det pludselig bliver opportunt at ignorere åbenlyse historiske kendsgerninger, f. eks. at afrikanere var dybt engageret i etniske udrensninger og slavehandel. På Vest-og Østafrikas slavekyster har de lokale akademikere, jeg har fulgt, ikke lagt skjul på disse sammenhænge. N’Diaye har til Deutsche Welle udtalt, at afrikanernes egen slavetrafik ignoreres på grund af religiøs solidaritet: ‘Der er 500 millioner muslimer i Afrika, og det er bedre at bebrejde Vesten end at tale om arabiske muslimers tidligere forbrydelser.’ Det er derfor logisk at spørge, om den nye marxistiske tilgang, som Black Lives Matter repræsenterer, ikke eliminerer en diskussion af den dominans-og udbytningsadfærd, som desværre hersker i verden som sådan, og ikke blot blandt hvide?.

i fravalget af det indlysende ligner identitetspolitikken sit klassiske marxistiske ophav, hvor menneskers skaberkraft og engagement karikeres så voldsomt, at iværksættere og arbejdsgivere igen-igen fremstilles som udbyttere. Men hvad med den slavehandel, som opretholdt feudale og stærkt patriarkalske strukturer i Mellemøsten og tilliggende dele af Afrika? (John de Summer-Brason, Berlingske, 11. oktober 2020)

Oploadet Kl. 02:49 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/114162/trackback

17 Comments »

 1. Det er godt at nogen skriver historieforfalskningen midt imod, thi den der ejer historien har magten!

  Kommentar by Den Nervøse — 16. oktober 2020 @ 06:59

 2. Nutidens slaveri begrænser sig jo heller ikke til Muhammed og koranens kerneområder. I Nordkorea og Kina er slaveriet en del af den officielle ideologi og ligeså institutioner – der beriger en lille elite.
  Skulle man så ikke også se på slaveriet i Sovjet Unionen og dets lydstater eller ligger det for tæt tæt på BLMs egen ideologi?

  Kommentar by Limewoody — 16. oktober 2020 @ 07:55

 3. Slave, trælle.
  Findes det ikke endnu?
  Den hvide arbejder for den brune, sorte. Idag er slave holderen staten via skat og moms af de sidste penge. Arbejd, betal, imens indvandrer bliver forgyldt.

  Kommentar by P — 16. oktober 2020 @ 08:18

 4. Vi har ca 700.000 mulige slaver billigt til salg: de er både dovne, dumme og sløve- så vi skal nok ikke forvente de store indtægter på dem- men arbejdskraftens reproduktion er forrygende og de kan gå i badesandaler midt om vinteren!?

  Kommentar by Hul igennem? — 16. oktober 2020 @ 08:25

 5. “… i fravalget af det indlysende ligner identitetspolitikken sit klassiske marxistiske ophav.”

  Enig. Marxisterne har gjort sig blinde for uønskede kendsgerninger. De har set lyset og er religiøse fanatikere som f.eks Jehovas Vidner. Marxismen er den senest ankomne verdensreligion. Den dominerer folks tankegang overalt også mange ikke-medlemmer er præget af den.

  Det er den kliché, der bruges af de statsbetalte forskere og massemedierne til at forklare næsten alt: Indse at kapitalismen er al ondskabs moder og kæmp for det kommunistiske samfund! Det mener f.eks Enhedslisten i Danmark og det mente Enhedslisten i Østtyskland.

  Kommentar by A-mad — 16. oktober 2020 @ 08:28

 6. HISTORIE-FORFALSKNING, forfalskning af fotografier og film og udslettelse af historiske erfaringer, har været en kommunistisk specialitet siden Lenin og Stalin.

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 08:51

 7. 1. Europæerne tog ikke slaver, men aftog dem, hvor de fandtes: i Vestafrika
  2. Europæerne indførte ikke slaveriet, og kendte ikke til det i deres hjemlande
  3. Europæerne afskaffede slaveriet globalt

  Det moderne ressentiment skyldes ikke, at europæerne forbrød sig mod de overvundne, men at de undskyldte og gjorde afbigt. Det har intet andet “imperium” nogensinde gjort.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. oktober 2020 @ 08:56

 8. DE IDEOLOGIER SOM i tidens løb har været de største indfangere af slaver og trælle, de største og værste slaveholdere, har været islamismen, kommunismen, nazismen og fascismen.

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 08:56

 9. »i morgen får du en niggerdreng, og ham kan du bruge som rangle« (Harald H. Lund 1947)

  Sangen beskriver en virkelighed, der eksisterer den dag i dag. Jeg så for nogle år siden CNN’s dokumentar om slaveriet i Mauretanien, hvor en hvid voksen araber mødtes med den negerslave, han havde fået i konfirmationsgave. De havde stadig kærlige, venskabelige følelser for hinanden. Dokumentaren fortalte om det inhumane slaveri system i Mauretanien, hvor negre i århundreder er blevet holdt som slaver af arabiske familier.

  “An estimated 10% to 20% of Mauritania’s 3.4 million people are enslaved — in “real slavery,” according to the United Nations’ special rapporteur on contemporary forms of slavery, Gulnara Shahinian. If that’s not unbelievable enough, consider that Mauritania was the last country in the world to abolish slavery. That happened in 1981, nearly 120 years after Abraham Lincoln issued the Emancipation Proclamation in the United States. It wasn’t until five years ago, in 2007, that Mauritania passed a law that criminalized the act of owning another person. So far, only one case has been successfully prosecuted.
  The country is slavery’s last stronghold.”

  https://edition.cnn.com/interactive/2012/03/world/mauritania.slaverys.last.stronghold/index.html

  PS. Stor tak til formanden for Dansk Komite mod Slaveri, Inge Kirstine Sagild, der i årevis dokumenterede udbredelsen af slaveri i verden.
  Jeg abonnerede i mange år i de sidste årtier i forrrige århundrede på foreningens fotokopierede nyhedsbrev.

  (Husker bl.a derfra, at ‘en negerdreng’ – vistnok i Uganda – kunne købes for omregnet 800 kr. Her sælger de fattige negerfamilier, deres børn. Det sikrer familien mad på bordet. De sælger nogle af deres drenge til sorte gårdejere, der har brug for dem som arbejdskraft i deres landbrug. Det har fundet sted århundreder!)

  Kommentar by A-mad — 16. oktober 2020 @ 09:07

 10. I nutidens verden er der stadig slaveholdere i visse arabiske, afrikanske og sydamerikanske lande, og selv i Europa er der “lønmodtagere” der må arbejde under slavelignende vilkår. De tvinges til at arbejde under forhold som er sundhedsskadelige, og de snydes ofte for løn og feriepenge, og de har ikke haft adgang til at forhandle vilkår med arbejdsgiveren.

  Her i Danmark arbejder en almindelig lønmodtager for staten mandag, tirsdag, onsdag. Først torsdag og fredag tjener man til sig selv. (skat, moms og afgifter er noget med ca. 75% af lønnen, iflg. diverse beregninger)

  Halvdelen af hvad man betaler i skat, fjolles så væk af Chrborg.

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 09:09

 11. Der er ingen tvivl om, at den herskende fortælling, som folk får stoppet ned i halsen, er lodret historieforfalskning og har et forstemmende formål. Det er der ingen her på UP i tvivl om.

  Alligevel er det dem, der påtaler løgnen, der bliver stemplet som ‘højreradikale’ og det der er værre.

  Man forstår, hvorfor venstreorienterede aktivister er så vilde med det post-faktuelle, for så kan de bruge løgne som politisk våben.

  Kommentar by traveler — 16. oktober 2020 @ 10:12

 12. HOS DE RADIKALE og skabsradikale/”borgerlige” marxister og tosser er hykleriet fuldstændig endeløst. Udadtil tager de skarpt afstand fra slaveri, SAMTIDIG med at de arbejder på at danskerne i fremtiden skal være slaver og trælle i et besat Danmark, i et islamistisk kalifat. For det bliver jo resultatet hvis indvandringen fortsætter, som Marokko-traktaten, Udlændinge-styrelsen og Lars Quisling osv. går ind for.

  Og efter en tid i slaveri og trældom vil danskerne vel blive fordrevet eller etnisk udrenset? (fordrevet?….vil der være nogen steder at flygte hen om 5 eller 10 år?)

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 11:07

 13. “.. i fravalget af det indlysende ligner identitetspolitikken sit klassiske marxistiske ophav, hvor menneskers skaberkraft og engagement karikeres så voldsomt, at iværksættere og arbejdsgivere igen-igen fremstilles som udbyttere”

  Det er så rigtigt.

  Og en supplerende fare lurer ligevel fra magteliten i disse abnorme #MeToo-tider: at feminin ledelse vinder så meget indpas overalt, at maskulin iværksætteri og skaberkraft ofres til fordel for korrekthed og konformitet.

  Se nu bare fra Finans:
  ‘Medarbejdernes ve og vel er blevet big business for landets elitevirksomheder:

  HR-direktørerne er rykket op i hierarkiet … Også den seneste tids heftige debat om sexisme og flere topchefers eksplicitte opgør med den ude på arbejdspladserne har sat fokus på betydningen af en centralt placeret HR-funktion ude i virksomhederne.

  “Min aspiration er at være i stand til at levere strategisk HR til støtte for forretningsstrategien. Min bekymring var, om jeg ville være i stand til, hvis jeg ikke var en del af koncerndirektionen, eller om det ville være mere vanskeligt, end det behøvede at være siger Monique Carter, koncerndirektør med ansvar for People & Organisation i Novo Nordisk”‘

  Kommentar by traveler — 16. oktober 2020 @ 11:30

 14. “måske var frygtscenariet skudt over målet.”

  Ret så. Nedlukningerne skulle i langt højere grad havde været lokale i stedet for nationalt. Det ville også give lægerne bedre erfaringer med at klare fremtidige epidemier med smitte opsporing.

  I øvrigt undre det mig at man ikke har leveret N95+ masker til de mest udsatte. Det såkaldte mundbind beskytter ikke det mindste.

  Kommentar by Santor — 16. oktober 2020 @ 14:30

 15. muslims do not like niggers and enslave them, even today there are slave markets in norther africa, ran by muslims (team apes). you can also see that muslims like to kidnap white women, have them as sex slaves so that they can get the white skin tone, when an offspring is produced the white woman is either killed, raped or sold on to some other muslim.

  you can also see how muslims treat the foreign work force in their own shitholes. i read that one muslim shithole fired like 40% of the foreign wrkers, just kicked them out like garbage and most of those that got kicked out was muslims. if they are doing this to their own and the corrupt sluts at legacy media do not mention this or call them racist then what will they do with youas white? Read the toailetpaper book and the handbook of pedophiles and you will find out what muslims thing of you as white and why white women are raped.

  in snaphanens blog o read about one man that understood that in the south you have the german commies and in the south the swedish commies. from two side you are risking being attacked by the muslims..sorry apes ad trust me they hate anyone with passion that defends their country and protect it from the ape hordes. you have to understand that the time of discussing things is over, you have to act, do something, join an organization or if you are an introvert, learn self defence in some way, how to protect yourself, your family and the litte you have because there will be a run and the beta cucks, the retarded inbreeds that call themselves police will not be able to protect you. if they close cases that are obvious because they are too busy jerking off then you have the answer right there. you do not get your job in public secor because you are smart or have talents, but because you blew someone or got a wider asshole in the process.

  stay focused, keep safe.

  Erwache jetzt!

  Kommentar by Erwache — 17. oktober 2020 @ 01:48

 16. where is beta cuck police? chasing criminals or chasing those that tell the truth about what is going on? police are nothing but retarded asswipe commies. garbage that cost the tax payers money but are so retarded that they can not even manage to draw easy conclusions. to trawl the internet for clues is as retarded one can be. no metter what you think as internet trawler.

  Kommentar by Erwache — 17. oktober 2020 @ 01:51

 17. I København er mange gader og pladser opkaldt efter gamle afdankede og afdøde socialdemokratiske koryfæer, herunder seksualforbryderen Svend Auken.

  Nu må alle woke-feminister på banen, og kræve at disse vejnavne omgående ændres!

  Kommentar by Revisoren — 18. oktober 2020 @ 13:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper