3. november 2020

Birgithe Kosovic: “Den stat, der ikke kan beskytte sig imod indre eller ydre fjender, lever på en løgn.”

Endnu et terrorangreb, denne gang i Wien. Flere dræbte og sårede ‘i umiddelbar nærhed af synagogen’, skriver DR Online. ‘Staten skal generobre sit voldsmonopol’, skrev Merete Risager for et par år siden, og blev korrekset af Carolina Magdalene Maier, der i dag er sekretariatschef for Dansk Folkeoplysnings Samråd. Sublim kronik af Birgithe Kosovic, der i Berlingske kommenterer skolelærernes vægring ved Muhammedtegningerne – Friheden til at lade sig halshugge (kræver login).

“… Mord for mord har guerillaen afsløret for os, hvem der i virkeligheden bestemmer. Det er guerillaen, der sætter standarden for tilladt og forbudt. …

Den stat, der ikke kan beskytte sig imod indre eller ydre fjender, lever på en løgn. Det er en af den slags løgne, som altid ender med at afsløre sig selv med allerstørste gru.

… når lærere spørger sig selv, hvordan de skal håndtere deres frygt for at betale måske endda den højeste pris for at passe deres arbejde, er politikernes svar: Lærernes frihed til at planlægge deres undervisning vil vi da ikke blande os i. Eller: Vi gør tegningerne til obligatorisk pensum.

Ingen nævner det afgørende: Hvordan besejrer man guerillaen? … Vesten har historisk kodet sig selv til at forstå og håndtere politisk fjendskab som en aktivitet, der kun kan finde sted imellem stater. Denne opfattelse gør, at vi ikke har begrebsapparatet til at forstå, hvad der foregår, når den politiske dødsvold udgår fra ikke-statslige aktører, og derfor tager vi heller ikke det ideologiske fjendskab helt alvorligt. I stedet benytter vi et sprog, der hører til inden for psykologiens og moralens domæner: Guerillaen er psykisk syg. …

Nu er vi konfronteret med en ny guerilla. Denne gang i vores egne stater, i vores egne gader, på vores egne koncertsteder og togstationer. Det er en guerilla, som træder frem af den civile flok fra staten i staten. For parallelsamfundet er et parallelt retssamfund med egne eksplicitte love, egne domstole i form af religiøse autoriteter og eget udøvende politi i form af familie, klan og rygtesamfund, der delvist tilskynder til og delvist effektuerer dommene. Det skete for Samuel Paty… I virkeligheden har staten i staten og den vold, hvormed den opretholder sig selv, eksisteret i årtier, men vi var nærmest ligeglade, for det parallelle politi var kun udøvende over for de parallelle borgere. Det eneste nye er, at staten i staten er begyndt at vende sin vold mod os andre. Beskeden er klar: De parallelle love skal også gælde for os. Henrettelsen af Paty fortæller os dette en gang til. Det her er ikke en samtale. Der er intet at forhandle om.

Hvad skal der til? Den gamle stats voldsmonopol er nu så kompromitteret, at det ikke yder tilstrækkelig beskyttelse for helt almindelige mennesker i deres helt almindelige liv. Politikere og vælgere, der pynter sig med idealer om frihed og lighed, mens de psykologiserer og moraliserer over dem, der frygter guerillaen og den nye stats politi, har intet at sige om frihed i vores tid.

Tilbage står: Hvad skal der til, for at skolelærere kan passe deres arbejde uden at frygte at blive henrettet? Hvordan genvinder de vestlige demokratier voldsmonopolet? Kan vi undgå franske tilstande, hvor militæret er fremtrædende i det offentlige rum? Hvilke andre midler kan sikre, at fjenden bliver udskilt fra det civile samfund? Finder vi ikke de rigtige svar, betaler nogle dyrt, andre med den højeste pris. Det lyder ekstremt, men sådan er virkeligheden. Et demokrati, der ikke beskytter de tolerante imod de intolerante, er kun demokrati af navn.

(Terror i restaurant tæt ved synagoge i Wien, 2. november 2020; Foto: Twitter)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/114633/trackback

24 Comments »

 1. Man må vel gå ud fra at det er en flok orker der huserer i Wien?
  For højreekstremister kan det vel ikke være, selv om der er tale om terror i og omkring synagoger?

  De vilkårlige skyderier 6 steder og på sagesløse lugter vel nok af at det er de berømte orker!

  Og det fortsætter og fortsætter…uendeligt i Vesten, der alle har givet op over for islam og nu lader sig yderligere bøje…i takt med at orkerne er blevet mange nok!

  Krigen er på vej…også her i Danmark…nu bare et spørgsmål om hvornår!!!!

  Kommentar by Black Watch — 3. november 2020 @ 00:58

 2. Vend den anden kind til og tro på retsstaten, så skal det nok gå efter drejebogen, koranen.

  Hvor mange krigserklæringer skal der til, inden handsken tages op? Kurz bliver hamret løs på, fordi han lukker moskeer og udviser muslimer.

  https://twitter.com/AmyMek/status/1006966905918377992
  An anti-terrorism probe has been launched in Austria after the county’s chancellor Sebastian Kurz received DEATH threats after closing seven terror-tied mosques and expelling 60+ imams linked to extremism & hate!

  Kommentar by tavsen — 3. november 2020 @ 01:25

 3. Videoer af skyderier

  https://samnytt.se/vapnad-attack-mot-synagoga-i-osterrike-en-dod-och-flera-skadade/

  Kommentar by Bjovulf — 3. november 2020 @ 01:51

 4. UDMÆRKET KRONIK, men det hele er måske ret enkelt: For at være tilhænger af kommunisme skal man enten være ond eller en uvidende historieløs nyttig idiot. Og for at blive feminist skal man være egoistisk radikal navlepiller, lesbisk pladderhumanist eller på anden måde skør og pervers.

  Da de to store grupper fandt sammen i 68, begyndte Danmarks nedtur for alvor. Og da kvindelige journalister og feminister i stort antal vandt indpas i DR plus blade og aviser, fik løgnepropaganda, gak-gak humanisme og marxisme for alvor vind i sejlene. Og da EUs fjernstyring og lobbyisme også kom til, blev pladderhumanisme moderne og korruption og indvandring en fed forretning for radikale kliker. Og siden er “godheden” blevet en industri og en stat i staten.

  Derefter gik det slag i slag, og en systematisk nedbrydning og bekæmpelse af nationen, demokratiet, mændene, kulturen, familieværdierne, civilisationen og den personlige økonomi, frihed og sikkerhed tog fart.

  I dag er vi skandinaver i både Norge, Sverige og Danmark nået dertil at radikale, kommunister og feminister i uskønt samarbejde er ved at ved at udskifte fred med terror, kultur med barbari, mænd med feminiserede tøffelhelte og de nordiske folk med afrikanere og arabere.

  Hele Vesteuropa er på vej ind i en blodig religionskrig/borgerkrig plus opløsning, anarki, bankerot og moralsk forfald. Merkels, EUs og Christiansborgs politik er forrykt. Statsbankerot, etnisk udrensning, blodbade og folkemord kan blive slutresultatet.

  Det er de gamle partiers fallit og MSMs løgne og fortielser der har bragt os frem til afgrundens rand. Hvis en katastrofe større end 1. og 2. verdenskrig tilsammen skal undgås, er det nødvendigt med nytænkning. Både borgere og vælgere må til at læse netaviserne og til at lære sig selvstændig tænkning. Inden det er for sent!

  Lader vi løgnepressen eller løgnefabrikken DR styre vores meninger, følelser og tanker, ender det i vanvid, endeløse rædsler og undergang.

  Kommentar by Bent A — 3. november 2020 @ 01:57

 5. We, the People, må bevæbne os. Staten hverken vil eller kan beskytte os.

  Kommentar by egon olsen — 3. november 2020 @ 02:39

 6. Birgithe Kosovic has an analysis that she stole from someone on internet, stole just like the “stories” in her books but that is the norm by those that call themselves “journalists” and “politicians”, lowest iq and fucked their way to a job and they feel smart.

  the reason why you have these atrocities happening is because you have open borders, you are an open border shthole and the criminals have sold drugs so they can buy automatic weapons from the proceeds. with beta cucks as police that fucked they way to a job and became ‘”police” becuse it is a life long employment and you do not even know how to use your service weapon and spend all the time writing off things you should act on then you have these situations where innocent people get murdered in the streets.

  we do not need police, just let the weapon laws free and if you shoot my way i fucking make you regret that you fucked with me. I fucking track down your relatives and pay them a visit too. That is what Americans do. You want to play smart, then you will pay the price.

  The reason the military was called in is because the bet cuck police could not organize themselves and focus. they needed someone else to do it for them. meaning you have the most retarded garbage in place, that fucked their way to career advancement. while the retards did not know what to do people were murdered in the streets.

  they do not care, it is not their relatives that got murdered. that is why we do not need these piece of shit that call themselves “politicians”, “police” and other sons of bitches and bastards. it happened o your watch, you did nothing, you are fired.

  if they are too retarded to fire their fuck buddies, satanist friends, peodphile friends and traitors then let consultants fire these asswipes that can not do their jobs. makes me fucking upset when innocent people lose their lives because of inbreeded asswipes that should not have a job in the first place. just because you fucked someone for the job does not mean that you are smart.

  Kommentar by Erwache — 3. november 2020 @ 07:31

 7. I går koranvirus møde fra ishøj. Covid i ghettoer.
  Ja hvad nytter det når….
  https://www.bt.dk/samfund/ny-trend-danskere-rykker-festerne-til-malmoe

  Kommentar by P — 3. november 2020 @ 08:54

 8. Fragten af migranten over middelhavet , af nye migranter, organiseret af private; burde denne trafik nu ikke een gang for alle ophøre ?

  Kommentar by hartvig jensen — 3. november 2020 @ 09:06

 9. Allah er Satan. Muhammed er en af hans djævle.

  Kommentar by Bastardo — 3. november 2020 @ 09:16

 10. Det er “The Clash of Civilizations” vi nu oplever for fuld udblæsning. Terrorismen er udtryk for islams uforenelighed med den kristne, europæiske kultur. Naive folk i flygtningeindustrien har troet på at det var reelle flygtninge de gav asyl. Men der var tale om en erobringshær. Den kæmper naturligvis ikke som en folkehær mod vort samfund over en bred front, fordi dette ville være dømt til fiasko. Men som en guerilla, der ved hjælp af nålestiksoperationer vil destabilisere samfundet og intimidere det til underkastelse.

  Allerede Mogens Glistrup (der jo nok vil huskes af historien som en stor profet) sagde for mange år siden, at muslimernes mål er at erobre Europa og slå de europæere ihjel, som ikke vil underkaste sig Islam. Den gang blev han grinet ud af politikere og journalister.

  Man må håbe at Europas oprindelige folk begynder at indse alvoren, og sender de politikere på porten, som har været skyld i forrædderiet. Eller stadigvæk fører en forrædderisk politik. Desværre er mange af de værste ansvarlige efterhånden døde og borte.

  Kommentar by JC — 3. november 2020 @ 09:20

 11. “Hændelsen” skete udelukkende på grund af tonen i debatten…

  Kommentar by Revisoren — 3. november 2020 @ 09:38

 12. Det er meget belejligt for dansk MSM, at der er valg i USA i dag.

  Så kan man koncentrere sig om Trump-bashing hele dagen, og hurtigt få dysset “hændelsen” i Wien ned…

  Kommentar by Revisoren — 3. november 2020 @ 09:45

 13. https://ekstrabladet.dk/112/tre-unge-tiltalt-for-serie-af-roeverier-14-ofre-truet-og-ydmyget/8350182

  Kommentar by P — 3. november 2020 @ 10:02

 14. Nogen af de politikere som først bør sendes på porten, er vælgerbedragere som Lars Quisling og DF-Tullesen. Hvis de kan blive smidt ud af politik sammen med tosser som Rosa Lund, Eva Flyvholm, Pernille Skipper, Pelle Haleløs, Jelved, Zenia, So fie Carsten osv., vil det være rigtig godt for Danmark.

  Kommentar by Bent A — 3. november 2020 @ 10:08

 15. Husk på at skattesvindleren Gucci Helle som direktør i Red Barnet var ansvarlig for at fragte tusindvis af illegale migranter fra Afrika til Europa.

  Den klamme sæk har blod på hænderne…

  Kommentar by Revisoren — 3. november 2020 @ 10:36

 16. Vores naive politikere har selv åbnet porten for den trojanske hest! I Sverige, Frankrig, Belgien og åbenbart også i Østrig er terroristerne sluppet ud af hesten, men hos os er de fleste terrorister stadig inde i hesten, så hvis vi vil kan vi stadig skubbe hesten ud af porten igen og så få styr på de terrorister som er sluppet ud! Men klokken er fem minutter i tolv! Lågen i hestens bug er åben!
  Det er ynkeligt at hører vores politikere blive oprørte og skræmte, hver gang noget sker. Der fordømmes og manes til sammenhold arrangeres taler og fakkeltog, men absolut ingen handling, bortset fra nogle ligegyldige symbolske tiltag! De er handlingslammede, de ved ikke hvad de skal gøre for de har selv skabt problemet! Måske det ikke er dem, der er de mest velegnede til at løse problemerne!

  Kommentar by Den Nervøse — 3. november 2020 @ 10:39

 17. Historisk set er der ingen forudgående eksempler på at matriarkier klarer sig særligt længe. Dette er de sidste krampetrækninger fra endnu et eksempel.

  Kommentar by Kimski — 3. november 2020 @ 11:42

 18. Kommentar by Revisoren — 3. november 2020 @ 10:36.

  Faktisk er det estimerede antal af Orker som Gucci Helle og hendes mand, Labour politikeren, Stephen Kinnock, i deres egenskab som medejere af NGO skibet, Vos Hestia, har bragt til Europa, oppe på mange hundredetusinde i antal på nuværende tidspunkt.

  https://fyens.dk/artikel/red-barnet-st%C3%A5r-bag-f%C3%A6rgerute-for-migranter

  Hvordan man forener sin position i Red Barnet med indførelsen af pædofile voldtægtsmænd i stor stil, står dog fortsat hen i det uvisse, da hverken Thorning eller regeringen har haft den store lyst til at udtale sig om sagen.

  https://www.ft.dk/samling/20161/almdel/uui/spm/1157/1789929/index.htm

  Kommentar by Kimski — 3. november 2020 @ 12:15

 19. Islam er en usekulær diktatorreligion med et Førerprofetideal, som ikke kan tolere åndsfrihed og andet end- hvad den mener er tilladt. Alt det kunne man have sagt sig selv i over 20 år (11 september 2001), og også længere tilbage. Undskyld Glistrup o.a der er blevet svinet til for at have advaret os om hvad vi har med at gøre. Vi burde vel også have sagt det, efter dødsdommen over Salman Rushdie. Jeg må blankt inddrømme at jeg ikke er overrasket over diverse terrorangreb der lige nu forekommer i Europa. Som Glistrup sagde. 10 procent af en befolkning, og vi må regne med terroren begynder. Så et eller andet sted er jeg træt af de idioter, som er chokkeret/overrasket…Der har været nok af advarsler….og vi har sendt soldater til udlandet, for at bekæmpe konsekvenserne af det der er leflet for herhjemme……(Og befolkningen har stemt som de har stemt….jamen så må de da tage konsekvensen…undtagen vælgerne til NB, DF, Stram Kurs ). Når man aldrig har villet forholde sig til hvad man havde med at gøre, kan man selvfølgelig ikke bekæmpe problemet. Derfor Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com. God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 3. november 2020 @ 13:19

 20. Hvis ejerne af en porcelænsbutik bevidst og frivilligt lukker næsehorn ind i butikken, får de en ganske spændende men for dem selv kostbar demonstration af egen idioti.
  Hvis magthaverne i Vesten bevidst og frivilligt lukker muslimer ind i EU, får de en ganske spændende men for dem selv kostbar demonstration af egen idioti. I første omgang får de plebejerne (porcelænet) pacificeret, så muslimerne (næsehornet) kan får frit spil. Fatter i budskabet? – ellers sov bare videre.

  Kommentar by Gustav Jensen — 3. november 2020 @ 14:16

 21. @Kim Møller: Jeg har et indlæg siddende fast i halsen på det kommentar ædende monster. Gider du få det til at hoste det op?

  Kommentar by Kimski — 3. november 2020 @ 16:07

 22. Når små børn får gaver, kan deres søskende blive rasende misundelige. Det er velkendt, at raseriet og jalousien kan blive så stærk, at ungerne smadrer det fine legetøj, som broder eller søster har fået.
  På samme måde reagerer muslimer overfor deres mere heldige kristne brødre og søstre, som den kristne gud har givet gode rige gaver. Muslimerne brænder som børn af raseri og misundelse over, at deres islamiske gud (han hedder vistnok Allan) kun har uddelt fattige gaver til sine tilhængere. Islamisk terror skal derfor forstås som en psykoinfantil reaktion fra dårligt udrustede søskende, rettet imod de kristne heldige brødre og søstre.
  Den kristne gud er større.

  Kommentar by Gustav Jensen — 3. november 2020 @ 17:04

 23. # Kimski

  Tak for info!

  Det er sgu ufatteligt, at Botox-gimpen ikke for længst er sat bag tremmer.
  Og det samme gælder ivrigt hendes dybt korrupte svigerfamilie…

  Kommentar by Revisoren — 4. november 2020 @ 00:37

 24. Jamen det er jo kun de faa,tjaa men de er daekket af de mange ,saa ud med dem allesammen

  Kommentar by dunk — 4. november 2020 @ 08:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper