21. november 2020

Frederik d. V-busten var tildækket, da Bwalya Sørensen, tidligere i år deltog i samtale om ‘antisorthed’

Poul Pilgaard Johnsen fortsætter sin afdækningen af den ideologiske atmosfære på Kunstakademiet, og der er flere interessante oplysninger. Eksempelvis at den i dag ødelagte buste blev dækket til med hvid plastik den 26. august i år, da Charlottenborg fik besøg af Black Lives Matters Bwalya Sørensen til en debat om ‘antisorthed’. Kunsthal Charlottenborgs direktør Michael Thouber holdt mikrofonen. Fra Weekendavisen – Med posen over hovedet (kræver login).

“Rektors svar på kritikken har længe mest haft karakter af harmløse programerklæringer uden antydning af eller forholden sig til, at der skulle være problemer. Men i den nye udtalelse lyder der pludselig andre toner fra Kirsten Langkilde. Hun skriver blandt andet: ‘Vi har oplevet, at der blandt vores studerende har været situationer, hvor debatter og meningsudvekslinger ikke har været fordomsfri og åbne – for eksempel ved, at nogle studerende ikke har villet deltage i undervisning sammen med andre med en anden holdning. At holdninger – og deres ejermænd – på den måde bliver udstødt eller udelukket, er uacceptabelt. Kunstakademiet går ikke ind for ‘ cancel culture’ i nogen form.’ …

Det er et tilfælde, men måske sigende, at en af Katrine Dirckinck-Homfelds kolleger på akademiets Institut for Kunst, Skrift og Forskning, Katarina Stenbeck, netop samme dag, som hendes busteødelæggende institutleder optrådte på forsiden af Politiken, forsvarede sin ph. d.- afhandling på Charlottenborg med beskrivelsen: ‘Med udgangspunkt i en økofeministisk og postmarxistisk kritik af det antropocænes forudsætninger undersøges forbindelserne mellem den europæiske kolonialisme, klimaforandringer og masseudryddelse og lokaliserer det antropocænes planetforandrende årsager i den kapitalistiske modernitet og europæiske kolonialisme og deres underliggende dominanslogikker.’

Også professor Henriette Heise, der er leder af grunduddannelsen på Kunstakademiet, går all in på spørgsmålene om det post-koloniale og ‘racialiserede’. Endda i en grad, så hun i weekenden valgte at ‘like’ aktivistgruppen Marronages Facebook-opslag, der hyldede busteødelæggelsen på akademiet.

… På et foto, som Weekendavisen har fået tilsendt, ser man busten af Frederik 5. i festsalen pakket ind i en hvid plasticpose med et stribet advarselsbånd omkring. Billedet er taget den 26. august i år, hvor Kunsthal Charlottenborg, der hører under Kunstakademiet, afholdt et arrangement i salen. Arrangementet bestod i samtaler mellem kunstnere, der, som det hed i invitationen, ‘på forskellige måder udfordrer kolonialitet og antisorthed, historisk og i en nutidig dansk virkelighed’. Arrangementet blev indledt med en tale af Bwalya Sørensen fra Black Lives Matter og af kunsthallens direktør, Michael Thouber. Han siger i dag, at han ikke lagde mærke til, at akademiets grundlægger var pakket ind i hvid plastic. …”

(Bwalya Sørensen og Michael Thouber, Kunsthal Charlottenborg, 26. august 2020)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/115140/trackback

37 Comments »

 1. Jeg tror venstrefløjen er på vej ud i noget grimt….

  Kommentar by Martin — 21. november 2020 @ 12:27

 2. Orangu Sørensen er racist.

  Kommentar by Erik — 21. november 2020 @ 12:31

 3. Tankevækkende at Kunstakademiet har et institut for kunst – eller en trejdedel af et institut, at any rate.

  Gad vide hvad resten af Kunstakademiet går ud på?

  Kommentar by Felix Krull — 21. november 2020 @ 12:37

 4. “Manifestationer af sort ulydenhed” må være det vi andre kender som nyhederne.

  Kommentar by Per — 21. november 2020 @ 12:40

 5. Udover det burde nogen tjecke op på hvad de mange hundrede tusinde kroner som bwalya sørensen indsamlede på vegne af black lives matter i sommers er gået til, for hvis de har tænkt sig at kopiere BLM i usa håber jeg nogen har styr på paragrafferne omkring terrorstøtte!

  Jeg ved dog ikke hvem der skulle håndhæve det i et land hvor politiet indretter bederum og PET sponsorerer venstreradikal propaganda som den “under indflydelse” rapport.

  Kommentar by Per — 21. november 2020 @ 12:52

 6. Hvad søren, troede ikke hvaler færdedes på landjorden!
  Hvad i alverden laver sådan en på et dansk kunst-institut???
  Halvdelen af de “studerende” er jo negre!!!!
  Stort set det eneste de kan finde ud af: påsmøring af maling og spray!

  Nedlæg dog det cirkus, spar pengene og overfør midlerne til andre mere lødige studier!

  Kommentar by Ole Mejlstrøm — 21. november 2020 @ 13:09

 7. I USA betragter mange amerikanere BLM som en bevægelse styret af marxister og anti-hvide ekstremister. Og det er vel ikke helt uretfærdigt?

  Kommentar by BENT A — 21. november 2020 @ 13:32

 8. Heldigvis har vi en dygtig, intelligent og handlekraftig kulturminister Joy Mogensen, der selvfølgelig vil gribe ind, hvis nogen da husker at informere ministeren om, at kunstakademiet hører under hendes område og iøvrigt fortæller hende, i få let forståelige sætninger, hvad hun skal sige.

  Kommentar by bjarne binee — 21. november 2020 @ 13:52

 9. Bwalya Sørensen er et levende bevis på, at det er en pissedårlig idé at voldtage de mennesker man bekriger, og senere fordriver fra deres område.
  Hun kan nemlig takke sine forfædre for det massive antal af voldtægter, og det delvist succesfulde folkemord på hottentotterne, for den groteske statur hun udgør.
  Den der ler sidst…

  Kommentar by Kimski — 21. november 2020 @ 13:58

 10. Jeg elsker Bvader Sørensens fantastiske overarme

  Kommentar by Diego — 21. november 2020 @ 14:44

 11. Luk Kunstmuseet og send blævre sørensen tilbage til det U-land hun kommer fra, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 21. november 2020 @ 15:38

 12. joy Mogensen, er det ikke hende der er medlem af LGBTZQ-bevægelsen, samtidig med at hun foretrækker moskeer og kulturfremmede fremfor kirker og danskere?

  Kommentar by BENT A — 21. november 2020 @ 16:29

 13. Aflives

  Kommentar by Black Watch — 21. november 2020 @ 17:12

 14. “Arrangementet bestod i samtaler mellem kunstnere, der, som det hed i invitationen, ‘på forskellige måder udfordrer kolonialitet og antisorthed, historisk og i en nutidig dansk virkelighed’.”

  Hvornår mon de holder et arrangement som “på forskellige måder udfordrer masse-indvandring og anti-hvidhed, historisk og i en nutidig dansk virkelighed”?

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. november 2020 @ 17:59

 15. At Diego

  Hun har lårene siddende på skuldrene.

  Kommentar by Bastardo — 21. november 2020 @ 18:03

 16. Luk pengekassen og lad dem “studere” videre for egen regning….

  Kommentar by frank mathiesen — 21. november 2020 @ 19:08

 17. Ja Black LIES matter

  Kommentar by Pallemand — 21. november 2020 @ 19:35

 18. Jeg tvivler på at bavla kunne udpege Frederik d. V. Så hvorfor overhovedet dække ham til?

  Kommentar by Santor — 21. november 2020 @ 19:38

 19. Mon ikke Thouber i virkeligheden udtales “taber”? Lidt som i “Fint skal det være” hvor efternavnet Bucket (spand) er forfinet til “bouquet” (buket).

  Kommentar by Hertz — 21. november 2020 @ 20:17

 20. Kommentar by Diego — 21. november 2020 @ 14:44.

  Prøv at se nærmere på hendes fødder: Hun har anbragt så meget vægt på dem, at de er ved at hoppe ud af skoene, i forsøget på at flygte.

  Kommentar by Kimski — 21. november 2020 @ 22:15

 21. Gad vide om Katarina Stenbeck nogen sinde formår at yde noget positivt til det danske samfund og til de mennesker som betaler gildet!
  Med den beskrivelse af ph.d’en kan normalt tænkende mennesker ikke gøre andet end at rulle om på ryggen og grine til tårerne løber! Nå man så har grinet af, kan man kikke dybt ned i sin tegnebog og tænke på hvem der betaler for cirkusforestillingen!
  Kunstakademiet er kommer så langt ud at der ikke er andre muligheder end at lukke det!

  Kommentar by Den Nervøse — 21. november 2020 @ 23:53

 22. Bwalya Sørensen er tydeligt stort eksempel på, at politisk korrekt had-tale betaler sig.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 22. november 2020 @ 04:43

 23. Det er ret sigende, at det er venstrefløjen, der er så optaget af racespørgsmålet.

  Kommentar by Holger_Danske — 22. november 2020 @ 09:43

 24. Bavian Sørensen skulle sidde i læsket kalk til hun blev hvid

  Kommentar by jp — 22. november 2020 @ 10:21

 25. Alt bliver tildækket, når afrikaneren stiller sig foran.

  Kommentar by Michael — 22. november 2020 @ 10:25

 26. Der er helt sikker læsere herinde af denne blog, der kan beskrive det bedre, men når man sådan kigger simplificeret rundt på, hvad der foregår omkring på universiteterne, og som tydeligvis påvirker det politiske system, så debatterer folk helt forbi hinanden i 3 forskellige lukkede verdener:

  1) Klassisk vestlig erkendelse (tvivlen som drivkraft for udvikling):
  Erkend og vedstå din partiskhed (eller bias). Hvorefter følger: Hvor repræsentative er dine eksempler og kan du gøre det bedre? Tankegangen er grundlag for naturvidenskablig metode.

  2) Venstreradikal erkendelse (objektivisering af egen partiskhed):
  Ignorer eller skjul din bias, da det har et højere formål. Hvorefter følger: Dine eksempler underbygger din indsigt. Humanistisk metodelære på universiteter.

  3) Woke-erkendelse:
  Erkend og vedstå din bias. Men da sandheden drejer sig om magt, gennemtrumfer du din bias som sandhed gennem magtudøvelse. Videreudvikling af 2), men hvor fokus er på magt, hvorfor det at påstå objektivitet er ligegyldigt.

  Kommentar by traveler — 22. november 2020 @ 10:33

 27. Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster; nu med øjebæ på larvefødder…

  Kommentar by T. Flodur — 22. november 2020 @ 10:50

 28. Who brought in such an ugly creature into Denmark? What “man” is such a beta cuck that he can not find himself a white woman in Denmark but needs to import a garbage no one wants in her own shithole to be able to activate the “free” 25 000 euros or 250 000 DKK that is paid out when the permission to stay is granted.

  someone should keep track of Bwalya Sørensen and tip off the authorities because she is on welfare and still has all these commitments that take up time from seeking jobs, Bwalya Sørensen is according to her self very smart and highly educated. it is racism to not give a job to an incompetent and fat nigger that hates men and white people.

  Kommentar by Erwache — 22. november 2020 @ 11:18

 29. Hvorfor tildækkede man ikke hende?

  Kommentar by Moth — 22. november 2020 @ 11:22

 30. Erhmm …de der pink “pumps” der er monteret på flodhesten ser sgu da lidt mishandlede ud.
  Måske der skulle laves en forening for krænkede “pumps”.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 22. november 2020 @ 11:38

 31. fat people do not take care of themselves, they are lazy and you will always see them having beaten up shoes when if theyare on welfare and get more money than you that have a real job.

  the question is. who fucks someone that no one in her own country wants and needs? why are you in a far away country where you hate whites passionately when you are claiming to be “rich” in your own shithole, you are from? why do you come all this way to cheat on welfare and get caught red handed when you consider yourself being smart and “rich” in your own shithole you are from?

  are you smart because you lie to an idiot in public sector that fucked for his or her job and because the only talent you have is to steal and lie? in the white world we call those with that “skillset” criminals. look it up maybe you will learn something one day.

  niggers that have lowest iq “teach” commies, femininsts and radicals about how to be criminals and get money for that “competence”. why even bother to pay taxes when the money is paid out to criminals that hate white men and will never be loyal to anything except themselves?

  Kommentar by Erwache — 22. november 2020 @ 12:36

 32. Jeg fatter ikke hvad man skal med det kunstakademi. Billedkunsten er tilsyneladende så godt som uddød og er blevet erstattet af tåbelige happenings. Hvis den stadig lever, holdes den i live af selvlærte kunstnere.

  Kommentar by JC — 22. november 2020 @ 22:24

 33. Happening….
  https://ekstrabladet.dk/112/makabre-fund-flere-steder-i-koebenhavn/8376214

  Kommentar by Anonym — 23. november 2020 @ 08:26

 34. JC — 22. november 2020 @ 22:

  Billedkunst er vigtigere end verdens største skindproduktion. Hvem der kommer til at betale velfærden i den sidste ende vil vise sig at være fata morgana

  Alternativets bestyrelsesmedlem Ulla Manel Berghagen: Afrikanere bør smadre dansk kulturarv
  https://www.document.dk/2020/11/20/alternativets-bestyrelsesmedlem-ulla-manel-berghagen-afrikanere-boer-smadre-dansk-kulturarv/

  Kommentar by tavsen — 23. november 2020 @ 11:20

 35. Husk lige, at de kedelige, vantro og dumme kartofler sætter pris på solskin, så masser af dem bliver B R U N E , når chancen er der. Ved journalisterne og de røde politikere, at sådan foregår det i virkeligheden – eksempelvis på stranden om sommeren? Har de politisk korrekte pressefolk m. flere danskerhadere bemærket, at et stort antal tilflyttere pakker kvinderne ind, så de fastholder H V I D hud?

  Kommentar by torben snarup hansen — 23. november 2020 @ 19:17

 36. For en del år siden besøgte nogle udenlandske rejsende det sydlige Tyrkiet. På et tidspunkt diskuterede de med en tyrk, der gjorde et stort nummer ud af, at under Kemal Atatürks regering – fra 1923 til 1938 – blev Hatay-provinsen indlemmet i Tyrkiet og “flyttet” fra det fransk besatte Syrien. Manden mente, at dette var en “retfærdig” ordning, fordi tyrkerne var H V I D E – mens araberne var B R U N E. Senere opholdt nærværende kommentator sig i et hotel i det sydøstlige Iran, hvor Baluchi-nomader overlever i ørkenen med deres dyr. Hotelejeren gjorde opmærksom på, at disse hyrder ikke kunne betegnes som iranere. De talte nemlig dårligt farsi og de var B R U N E, mens hotelmanden selv var perser. Hudfarve har enorm betydning – især på Europas venstrefløj af jakobinere og akademiske skabagtigheder.

  Kommentar by torben snarup hansen — 23. november 2020 @ 20:12

 37. Michael Thouber deltog i Debatten på DR2 for nogle uger siden i en anden anledning.

  Her påstod han, at han betragter sig selv som konservativ.

  Den lader vi lige stå et øjeblik…

  Kommentar by Revisoren — 25. november 2020 @ 12:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper