6. december 2020

‘Achmed’ solgte sin sjæl: “.. jeg var aldrig en af dem. Jeg var noget udefra, som fik lov til at være med.’

Det er sjældent der kommer modsatrettede nuancer med i de store dagbladets Hergel-agtige portrætter af indvandrere, men Berlingskes fire sider lange portræt af 25-årige ‘Achmed’ giver begge sider af historien, og blotlægger kulturforskellene. Han har altid været fuldt bevidst om, at han ikke var dansker, og selv når han gjorde sit bedste, skulle der små episoder til, før han vendte tilbage til det trygge indvandrermiljø med kriminalitet og Koran. Et usynligt elastik trak ham tilbage til det kulturelle udgangspunkt.

‘Achmed’ dyrker offerrollen, men indrømmer også at det for 90 procents vedkommende er hans egen skyld. Selvom han var god i skolen og taler godt dansk, så kunne han ikke stå imod provokationer, og vold var for ham den naturlige løsning. Han brokker sig over at politiet tit stopper ham i bilen, og ser ikke det i sammenhæng med det faktum at han er kriminel, og sådan er der flere eksempler på manglende evne til at se sagen udefra.

Der er flere centrale afsnit i interviewet. Eksempelvis da han malende beskriver sin fordanskning på universitetet, som værende at ’sælge min sjæl’. Samuel P. Huntington satte ord på kulturens betydning i 1990’erne, og analysen holder stadig. Kultur har afgørende betydning, og ‘dem & os’-tænkning er et grundvilkår: “Vi ved kun, hvem vi er, når vi ved, hvem vi ikke er, og ofte kun når vi ved, hvem vi er imod.”

Det skal nok passe at ‘Achmed’ blev drillet af danskere i folkeskolen, men det meste handler om hans upassende opførsel. Da han fandt en dansk kæreste blev han vel modtaget af hendes familie. Det eneste eksempel på racisme i fortællingen er i forhold til et muligt ægteskab med en araber: Begge parter var imod. ‘Min mor hader arabere’, og pigens familie ’satte spørgsmålstegn ved, om jeg overhovedet var muslim’, og så var ‘Achmed’ i øvrigt “… for brun. De var lidt lysere, og de ville ikke have deres hudfarve forurenet.”

Langt interview med 25-årige ‘Achmed’ i Berlingske, som burde læses i sin helhed – Achmed følte sig hjemme blandt de danske venner på studiet. Men én episode ændrede alt og ledte ham ind i det radikaliserede miljø (kræver login).

“Hele livet har han søgt efter et fællesskab. Først var det hos de andre indvandrerdrenge i skolen, siden blandt de danske medstuderende på universitetet. Men her blev én særlig episode afgørende for, at han helt skiftede spor og bevægede sig dybt ind i det radikaliserede miljø og siden også den kriminelle verden. …

Hvorfor blev I ikke inviteret med?

‘Fordi vi ikke kunne finde ud af at opføre os ordentligt, jo,’ siger han og trækker undskyldende på skuldrene.

‘Så vi crashede festen. Det var ikke, fordi vi ville drikke. Vi drak kun sodavand dengang, danskerne drak sig i hegnet. Men vi blev sure over, at vi ikke blev inviteret med. Faren til ham, der holdt festen, så os ankomme, og han kom ned og gav os en kasse sodavand og sagde, vi skulle gå om i teltet og sige farvel. Han var faktisk fin nok og fik sagt farvel på en god måde.’

Men en af drengene havde drukket sig fuld og sagde til Achmed og hans venner: ‘Fuck jeres mødre på stribe.’

‘Vi tog ham med om bagved og bankede ham. …’

… Det var også i 3. g, at Achmed fik sin første kæreste.

Jeg troede, vi skulle giftes. Men hun var araber. Min mor hader arabere, og hendes forældre mente ikke, at vi skulle være sammen, så til sidst gik vi fra hinanden. Hendes familie satte spørgsmålstegn ved, om jeg overhovedet var muslim. Og så var jeg for brun. De var lidt lysere, og de ville ikke have deres hudfarve forurenet.

Efter gymnasiet begyndte han på sin bachelor og i modsætning til gymnasiet og folkeskolen, var han nu den eneste tosprogede på semestret. Det var her, han skulle opleve noget, han aldrig havde prøvet før. … Achmed tog i byen med de danske studiekammerater. Festede med dem og hang ud med dem. Tog med til julefrokost. …

‘På et tidspunkt siger en af mine studiekammerater, en af mine venner, til mig, at jeg er en af de få, der nok skal klare sig. Og jeg spørger, hvad han mener med det. Måske havde han fået for meget at drikke, men han siger til mig;

‘Achmed, du er jo lidt af en præmieperker. Du går på universitetet, du er sammen med danskere’.’

Achmed havde i det øjeblik flashback tilbage til folkeskolen.

De prøvede igen at skabe den der ‘os og dem’-mentalitet i stedet for bare at acceptere mig for, hvem jeg er. …'”

(Collage: Samuel P. Huntington & P.S. Krøyers ‘Hip, hip, hurra!’)

Citater

“I kan ikke lide mig, når jeg laver ballade, og I kunne heller ikke lide mig, da jeg prøvede at sælge min sjæl på universitet og blive en af jer, hvad skal jeg så gøre? Mine universitetsvenner kunne lide mig på overfladen, men jeg var aldrig en af dem. Jeg var noget udefra, som fik lov til at være med.” (‘Achmed’, Berlingske, 2020)

“Blood, language, religion, way of life, were what the Greeks had in common and what distinguished them from the Persians an other non-Greeks.” (Samuel P. Huntington, The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order, 1996, s. 42)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/115446/trackback

17 Comments »

 1. “Achmed’ solgte sin sjæl” Og vi danskere solgte vores land og ofrede vores børn og børnebørn.

  Kommentar by piphans — 6. december 2020 @ 11:23

 2. Kommentar by piphans — 6. december 2020 @ 11:23

  Satme godt skrevet Piphans! Lige på kornet!

  Kommentar by Black Watch — 6. december 2020 @ 11:51

 3. Jeg er så træt af de selvfrelste godhedsforståendendes racismebedømmelse her og der alle vegne. Den er så forloren og rådden, så jeg ikke giver en pind for Deres bedømmelse. Det er sgu da fuldkommen ligegyldigt om vi kalder folk med sort hudfarve for negre eller kukkelik kukker (som I Pipis nye børnebogs oversættelse). Det er spørgsmålet om hvordan vi behandler dem og tager imod dem. Hvad Black Life Matters angår er de præcist ligeså racistiske som de anklager andre for, når de især i Deres selvfrelste forståelse, udenlukker andre hudfarver, og ligefrem deler Deres Demonstrationsdeltagere op i Hudfarver i forhold til placering. Meget andet råddenskab i Deres etik og moral kan findes, men det udelader jeg her. Det er spørgsmål om Islamisk kultur kontra kristen og andre kulturer. DET VIDNER DENNE VERDENS REALITETER TYDELIGVIS OM, og kun den de godhedstossser selvfrelste rådne moral, som er afstumpet blind overfor Islams ofre, og menneskeukærlige natur, kan blive ved med at hænge sig i Deres åndsindsnævrede racisme rasmus og rasmine her og der.

  Kommentar by Michael Unna — 6. december 2020 @ 12:16

 4. MSM dyrker igen og igen enkelt-historier der handler om en enkelt indvandrer og kulturfremmed. Men det handler ikke om enkelt-sager, men om det generelle. Det principielle spørgsmål er: Skal vi danskere lade os udplyndre, fordrive og udrydde, bare for at multi-kulti tosserne, kommunisterne og feltmadrasserne kan føle sig gode, ædle og gavmilde?

  Kommentar by BENT A — 6. december 2020 @ 12:53

 5. Haha, wow! Sælger man sin sjæl, når man søger ind på en videregående uddannelse? Det kommer jo ikke til at gå, det her. Remigration nu.

  Kommentar by Skatteyderen — 6. december 2020 @ 13:09

 6. Så har DR lige brugt tre kvarter på at være mikrofon-holder for nogle infantile, uvidende og fanatiske røde hoveder og co2-tåber, der var helt vilde med at nå “klima-målet” på 70%. De vilde også gerne have en masse andre “idealistiske” ting igennem, om det så skulle koste tusindvis af danske arbejdspladser.

  Hvorfor er DR dagligt mikrofon-holder for enhedslisten, de radikale, feministerne, diverse anti-racister og andre ekstremister?

  Kommentar by BENT A — 6. december 2020 @ 13:13

 7. #6 Bent A.
  Svaret er: Det er fordi, at alt fra DR’s mikrofonholdere og helt op til Generaldirektøren er så gennemsyret af socialisme.
  Dræn sumpen kan man sige, men det er ikke nok. Der skal graves dybere
  i den kulturradikale mødding, og så skal der frisk jord på.

  Kommentar by B. Christiansen — 6. december 2020 @ 13:39

 8. Der kom vist lidt for meget sandhed ud af den historie.

  Danskerne forholder sig til hans småkriminelle fremtræden. Racisterne er hans egen familie og andre kurrekutter han interagerer med i sin parallel tilværelse.

  Kommentar by Santor — 6. december 2020 @ 14:39

 9. Det hele begynder med islams opdeling i rent og urent.
  Og det kan/vil han ikke se.
  Jeg tror ikke på, at han har en reel fremtid, næsten ligegyldigt, hvad han læser.
  Rigtig mange steder skal han vise en ren straffeattest, have gode referencer mm. og det kan han ikke.
  Så han skal igennem rigtig mange forløb for at få et job.
  Og det gider han ikke, så han fortsætter sit kriminelle liv.
  For evigt.
  Men vil give os andre skylden.

  Kommentar by Hema — 6. december 2020 @ 15:21

 10. De KAN ikke integreres!™

  Kommentar by Kimski — 6. december 2020 @ 16:15

 11. #1 @ Piphans:
  “Og vi danskere solgte vores land og ofrede vores børn og børnebørn”.

  Jeg vil påstå at danskerne er blevet frataget deres land, Danmark!
  Jeg mener faktisk, at vi bliver tvunget til, at betale for, at andre folkeslag/kulturer besætter vort land!

  OG ja, danskerne ofre i stor stil deres børn, på dette Multikulti- alter, idet de ikke ønsker, at erkende denne etniske udrensning af den oprindelige befolkning, som EU, FN og Globalisterne driver frem pt i VestEuropa.

  Vore efterkommere bliver slaver i det, der engang var deres eget land/fædreland, underlagt streng islam & Sharia.

  Hvornår stopper vi dette vanvid?
  Mette Fusk er pt i gang med at teste, hvor langt hun kan omgå Grundloven. Næste gang for den lige en omgang mere.
  Desværre har danskerne de kolbøtter(politikere) de fortjener!

  STEM NB! SIAD! Støt GI! Støt UP! Ud af EU&FN! Støt SK! Støt TommyR! Direkte Demokrati NU! Kun 37 på hoPPeborgen! Luk DDR!
  P.

  Kommentar by Piotr — 6. december 2020 @ 23:43

 12. Piotr — 6. december 2020 @ 23:43:

  Enig!

  og lad os så lige se, hvad den nye finanslov kommer til at betyde, i realiteten, for etniske danskere?
  – i forvejen blev danskerne (alment) røvrendt af Mette Fup Frederiksens valgløfter, til fordel for dem som skulle holdes under “stram indvandrer-politik!??

  Venstrefløjen jubler, men mange må nok, inderst inde, vandre videre i MSM-hypnose, og gå rundt med et sind i kaos: “jeg føler/tror, men de´ siger”
  – kan kun føre til nedbrydelse af folket og en underdanighed, som vi, i vesten, ikke har set siden Hitler-tiden.

  Kommentar by M.S. Carstens — 7. december 2020 @ 00:16

 13. “jeg var aldrig en af dem.”

  Nej, det var du ikke … og det bliver du heller aldrig! Man kan skifte statsborgerskab, men man kan ikke skifte etnicitet.

  Kommentar by Peter Nielsen — 7. december 2020 @ 11:17

 14. Definition af ‘offer’ kategorier:

  1) en gave til en guddom eller en anden for at vinde modtagerens gunst eller mildne dennes vrede.
  2) en ydelse til kirken, dens præst eller degn.
  3) et fordelagtigt tilbud.
  4) en person, der ganske uforskyldt har været udsat for vold, ulykke eller anden traumatiserende oplevelse, som berettiger til flygtningestatus.
  5) en person, som nasser på danske skatteydere, under foregivende af at være flygtning. Hader dansk kultur og vil helst bo i ghetto fjernt fra danskerne; men tæt på et socialkontor.

  Muslimer falder ekstremt sjældent under kategori 1-4.
  Muslim go home.

  Kommentar by Gustav Jensen — 7. december 2020 @ 15:56

 15. Selvfølgelig var og er han en af de andre!

  De hører ganske enkelt ikke til her og de bør snarest frivilligt rejse til deres oprindelsesland uanset, om de er født her!

  Danskere er de ikke….og bliver det heller aldrig!

  Kommentar by Ole Mejlstrøm — 7. december 2020 @ 20:53

 16. En kristen kan tilbede og efterkomme sin Gud i sig, såvel i Sahara som på Nordpolen*, men iSlam-tilbedere må begrænse sig, for på Nordpolen ville de ikke kunne følge deres “guds” ordre, for da vil de dø af sult, når ramadanen falder i månederne med sol både nat og dag!

  -sikke dog en elendig “gud” at have sig, der ikke engang magtede se hele kloden for sine tilhængere, skønt denne “gud” pålagde sine troende, at udvandre og indtage alt på jorden?

  Tjaa, nu har denne “gud” så forledt sine tilbedere, at indtage vesten/Europa/Danmark og nu står tilbederene alene tilbage, med håret i postkassen og en “gud” som lovede dem mere end “guden” kunne holde, mens de anno 2020 står som nederste sociale/asociale lag uden for deres oprigtige hjemlande!

  – som Negerkongen der blev til Kurrekurredut ;-?

  *såvel som i krig og i fred

  Kommentar by M.S. Carstens — 7. december 2020 @ 22:45

 17. Hizb ut-Tahrirs repræsentant i Folketinget, Sikandar Siddique, har netop foreslået at gøre religiøse symboler (læs: hijab) lovlige i forsvaret og i politiet.

  Islamisten Siddique talte rørstrømsk om at “tjene fædrelandet”.
  I så fald burde retardoen vel melde sig frivilligt til den pakistanske hær?

  Kommentar by Revisoren — 8. december 2020 @ 15:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper