6. januar 2021

Kvindelige læger undsiger ligestilling: “… mister cirka 50.000 kroner om året, når hun går på pension”

DR-erhvervsjournalist Michelle har talt med lægerne Anne, Helle og Iben, der er utilfreds med at de ikke får udbetalt det samme som mænd, når de går på pension. Louise fra Institut for Menneskerettigheder, mener det er forskelsbehandling, og konkluderer: “Det er urimeligt, at kvinderne får mindre end deres mandlige kollegaer.”

Humlen er som altid i detaljen. Begge køn får det de har indbetalt, men da mænd lever kortere end kvinder, får de 40.000 kroner mere udbetalt om året. Logik for burhøns, og den store historie her, er ikke at kvinder snydes for pensionskroner i den konkrete pensionskasse, men at mænd siden en EU-lov fra 1998 afskaffede kønsopdelte pensionsordninger, på sin vis har finansieret en del af kvindernes alderdom. Hvis Institut for Menneskerettigheder vil have ligestilling, så skulle de arbejde for at mænd kunne gå tidligere på pension jf. forventet levetid.

Holdningsmasssage set på DR.dk – Anne indbetaler det samme i pension som mandlige kollegaer: Men får 50.000 mindre udbetalt.

“… en dag gjorde en kvindelig kollega hende opmærksom på, at selvom hun indbetaler præcis det samme beløb til pensionen som sine mandlige kollegaer, får hun som kvinde et lavere beløb udbetalt om året, når hun går på pension. Og den oplysning blev begyndelsen på en lang kamp for ligestilling.

– Jeg troede ikke på, at det var rigtigt. Så jeg ringede og tjekkede det og fik at vide, at det var det. …

‘Fordi vi lever en lille smule længere end vores mandlige kollegaer, skal vi have mindre udbetalt hvert eneste år. Det hører på ingen måde hjemme i dagens Danmark. Det er helt utilstedeligt.‘ …

– Ifølge Lægernes Pension & Bank selv vil en mand, der er lige så gammel som mig, som indbetaler det samme beløb over et helt arbejdsliv, og som går på pension på samme tidspunkt, få cirka ti procent mere udbetalt om året i pension, siger Anne Poulsen.

Hun har regnet sig frem til, at det for hende kommer til at betyde, at hun mister cirka 50.000 kroner om året, når hun går på pension. …

– Fordi kvinder lever længere tid, bliver deres udbetalinger delt ud på flere år, og derfor får de mindre udbetalt per måned, men samlet set får de det samme som mændene, siger Karina Ransby, der er underdirektør i Forsikring & Pension.

(Institut for Menneskerettigheders Louise Holck taler ved ‘Bedsteforældre for asyl’, 2016)

“Jeg synes, det er urimeligt og uretfærdigt. Vi får mindre at leve for, når vi bliver pensionister.” (Iben Sorgenfrei)

“… det er dybt uretfærdigt. Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg skal forskelsbehandles udelukkende på baggrund af mit køn.” (Anne Poulsen)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/116099/trackback

32 Comments »

 1. Lad dem læge sig selv og lad Fårevejle morderen få hans bekmst.

  Kommentar by Nielsen — 6. januar 2021 @ 03:41

 2. Denne sag burde køre i lukket fora så de kvindelige læger var oplyste inden de gik på skærmen, de skal være glade for at de lever længere end deres mandlige kollegaer, der bliver ikke givet ved dørene i disse tider, nu er Jess Dorf Pedersen fyret fra sit job pga. af to ukendte personale sager, en fra 2001 og en sag fra 2003, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Emmagad — 6. januar 2021 @ 04:43

 3. Jeg synes Louise Holck istedet burde tale om hvordan kvindernes stilling er i de arabiske u-lande…..

  Kommentar by Frost-Hansen — 6. januar 2021 @ 04:56

 4. Bullshit!

  Kvindelige læger arbejder generelt ikke lige så mange år som mandlige læger, og har en tendens til at forlade erhvervet efter ca. 10 år, når det første barn er ankommet, og de derefter finder ud af, at jobbet som læge er for krævende, også tidsmæssigt, og tilværelsen som hjemmegående mere…hmm, belejlig, lad os bare kalde det dét..

  Det var denne tendens der, som et af de allerførste eksempler, lagde grunden til, at man begyndte at hente udlændinge ind udefra, til at udfylde de ledige pladser der opstod, som en følge af kvindelige lægers personlige valg i livet.

  (I øvrigt et valg som langt de fleste gifte mænd overhovedet ikke har, hvis de vil fortsætte med at være gift, men det er så mindre relevant i denne sammenhæng.)

  Se, hvis man nu fra start af havde taget forbehold for dette, og givet uddannelsespladserne til mandlige læger, ville samfundet havde fået noget seriøst retur, uafbrudt og helt op til pensionsalderen, for den samfundsmæssige investering i individets fremtidige arbejdskraft, som en uddannelse jo rent faktisk repræsenterer.

  Der er vel næppe nogen der i ramme alvor vil påstå, at det er nødvendigt med en lægeuddannelse for at opfostre sine egne børn, men det er reelt det vi som skatteborgere har betalt og betaler for.

  Den gynocentriske galskab er jo fuldstændigt ude af proportioner, fortrinligt eksemplificeret i dette tilfælde, hvor man nu forsøger at rage endnu flere økonomiske ressourcer til sig, for noget der i forvejen er en sindssygt dårlig investering for samfundet som helhed.

  Kommentar by Kimski — 6. januar 2021 @ 05:22

 5. “… det er dybt uretfærdigt. Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg skal forskelsbehandles udelukkende på baggrund af mit køn.” (Anne Poulsen)

  DST “Middellevetiden udvikler sig fortsat positivt og er nu 79,3 år for mænd og 83,2 år for kvinder.”
  En kvinde er ikke kan forstå dette, burde ikke have adgang til en videregående uddannelse… !!!!

  Kommentar by Ignoranten — 6. januar 2021 @ 05:57

 6. Løsningen på denne store uretfærdighed er at sænke pensionsalder for mænd svarende til forskellen i middellevetiden eller hæve den for kvinder.

  Kommentar by Marius — 6. januar 2021 @ 06:25

 7. Kommentar by Ignoranten — 6. januar 2021 @ 05:57 .

  Man har nu i de sidste 50-70 år forsøgt at forklare dem, at lønforskellen mellem kønnene er baseret på deres egne valg, samt forskellen i den gennemsnitlige levetid, og stadigvæk dukker emnet op igen og igen.

  Det trænger simpelthen bare ikke ind, hvilket sikkert er forklaringen på fænomenet ‘emotional mathematics’.

  Vil man have mere i lønningsposen, så omprioriterer man hvad der er vigtigst, og træffer bedre valg, erhvervsmæssigt, hvilket er en virkelighed majoriteten af mænd lever med, hver eneste dag.

  Men jeg synes ærligt talt også at det er dybt urimeligt, at i andre ikke opkræves en speciel skat, der gør det muligt for mig at tage ud og fiske året rundt…”Jeg troede ikke på, at det var rigtigt. Så jeg ringede og tjekkede det og fik at vide, at det var det. Det hører på ingen måde hjemme i dagens Danmark. Det er helt utilstedeligt.”

  /sarc off.

  Kommentar by Kimski — 6. januar 2021 @ 06:36

 8. @ Ignoranten — 6. januar 2021 @ 05:57

  Yup, den rigtige ligestillingskamp burde nemlig kræve pension for mænd de der 3 – 4 år før kvinder på grund af den kortere levetid.

  Den almindelige Dansker er helt sikkert ret ligeglad med hvordan en Læge, mand eller kvinde, får udbetalt sin million-pension.

  Det er et luksusproblem!

  Kommentar by Santor — 6. januar 2021 @ 08:10

 9. Det er jo det vi har kunnet konstatere gennem lang tid, LIGESTILLINGEN HANDLER IKKE OM RETFÆRDIGHED, men om at rage til sig. Institut for MR går KUN ind for MR når det drejer sig om kvinder eller udlændinge.

  Kvinder og evighedsturister favoriseres, danske mænd diskrimineres, det er hovedreglen i mafiaborgens og systemets politik.

  Feminiseringen af Vesteuropa, Danmark, Norge og Sverige ender i vanvid og kollektivt selvmord.

  Kommentar by BENT A — 6. januar 2021 @ 08:43

 10. DR P1 har også forsøgt sig med en løgn om at der kun er 1 års forskel.

  OT: Deres løgne om Trump har de også fremturet med til nu. Men lad os se hvad der sker i USA. I aften bliver vi måske klogere på det.

  Kommentar by BENT A — 6. januar 2021 @ 08:46

 11. De bedste læger jeg har haft er kvindelige læger, så kan ikke se hvorfor de ikke skulle have det samme som mandelige læger

  Kommentar by Ronkedor — 6. januar 2021 @ 09:16

 12. LIGESTILLING ER HUMBUG. kvindesagen er kommunisme.

  FEMINISME er had til mænd.

  ANTI-RACISME er had til den hvide race.

  LGBTQ er had til kernefamilien.

  “GRØN OMSTILLING” er en konspiration og rød sammensværgelse.

  “CO2-hysteriet” er det samme.

  “MULTI-KULTI-BERIGELSEN” er løgn og utopisk fantasteri.

  Gamle POLITISKE PARTIER og MEDIER er oftest kyniske, korrupte og utroværdige forretningsforetagender.

  FAMILIE-BUREAUKRATIERNES forvaltning er kommunistisk og familie-fjendsk.

  Delvis efter P. Nielsen 10.12, 5. januar.

  Kommentar by BENT A — 6. januar 2021 @ 09:28

 13. Ronkedor er vistnok eller muligvis en dame? Og de kvindelige læger får jo netop det samme udbetalt som de mandlige læger, nemlig hele deres opsparing. Den udstrækkes blot over flere år. Svært at forstå?

  Kommentar by BENT A — 6. januar 2021 @ 09:32

 14. BENT A jeg er en mand, jeg fik ikke læst teksten ordentligt ☺️ beklager og tak for hjælpen

  Kommentar by Ronkedor — 6. januar 2021 @ 09:41

 15. En ronkedor er en gammel, ofte aggressiv hanelefant, der lever adskilt fra flokken. Ordet kan også anvendes om ‘en ældre, vrissen mand’.

  I ældre betydning kunne det også være en pralhals. Ordet kommer af det hollandske ronkedoor, som betyder ‘enligt levende elefant’.

  På hollandsk findes også ordet ronkadoor om en pralhals og om en art flyvefisk. Begge ord stammer oprindeligt fra det portugisiske roncador, som både betyder ‘en, der snorker’, ‘flyvefisk’ og ‘pralhals’.

  Hvorfor elefanten er kommet ind i billedet forklares i Ordbog over det Danske Sprog således: »Der skal findes en Slags gamle Han-Elefanter med udgaaede Stødtænder, der er drevne ud af Parringskampen af yngre Medbejlere og alene kan give deres Maskulinum til Kende gennem en Brølen eller Brummen, der lyder baade latterlig og gyselig«.

  Kommentar by Ronkedor — 6. januar 2021 @ 09:45

 16. OT: Trump har lige holdt en tale om at hvis “demokraterne” vinder (ved brug af valgsvindel), bliver USA til et kommunistisk land, domineret af Kina, millioner af indvandrere og korrupte elitære bureaukratier. “Sumpen”. Hos hodja kan man se og høre hele talen. Også for europæerne og danskerne er meget på spil.

  Kommentar by BENT A — 6. januar 2021 @ 10:14

 17. De 50000 kr. mere om året som mænd får, er kun en rimelig kompensation for deres ekstra arbejde i hjemmet for konen.
  Mændene er familiens front mod verden udenfor; først og fremmest skal mændene beskytte familien mod fysisk overlast fra de ‘kulturbe(k)rigende’ vilddyr fra (mellem)østen. Dernæst sørger de for al det tekniske vedligehold med køretøjer og huslig teknik.
  Den merløn, som mænd får, skal konerne nok sørge for at blive spenderet til egen fordel – mange gange som prisen for seksuelle ydelser – ups..

  Kommentar by Gustav Jensen — 6. januar 2021 @ 10:36

 18. Hahaha. Det er sgu logik for blondiner det her.
  Og de er helt væk.
  Den enkelte læge har jo netop et konkret beløb stående i pensionskassen, som arbejdsgiveren og arbejdstager har indbetalt som led i ansættelsen, som en procentdel af lønnen.
  Beløbets størrelse afhænger derfor såvel af indtægtens størrelse som ansættelsens længde.
  Pensionens størrelse bliver så beregnet ud fra alder ved pensionering, opsparet beløbs størrelse og forventet restlevetid, som divideres op i opsparet pensionsbeløb.

  Det er den eneste rimelige måde at gøre det på. Men det forstår betonfeminister ikke.
  De ønsker bare kønskamp og den evige offerrolle.

  PS. I øvrigt har kvinderne fået mere udbetalt i folkepension i generationer (pga. længere levealder) selv om de har betalt langt mindre i skat.

  Kommentar by Jern Henrik — 6. januar 2021 @ 11:43

 19. Hvis man lever længere kan man få mindre pr. år. Egentligt logik for perlehøns!
  Hele problemet er at vi bliver tvunget til at dele økonomi med alt og alle. Hvis man hver i sær sørgede for sin egen pension, så ville man opdage, at en kort udbetalingsårrække giver en større årlig udbetaling end udbetaling over flere år! Så var det lige perlehønelogikken igen! Men hele missæren kunne løses hvis kvinderne gav os mænd nogen af deres overskydende leveår. Ja tak!

  Kommentar by Den Nervøse — 6. januar 2021 @ 11:45

 20. BENT A — 6. januar 2021 @ 09:28

  Tak for kreditering, Bent, god stil. Kan godt lide dine forkortede udgaver og er også enig i dine tilføjelser!

  Det er vigtigt at folk forstår at de her tilsyneladende neutrale betegnelser som “feminisme”, “anti-racisme”, “LGBTQ” osv. IKKE er neutrale, men dækker over et uendeligt had imod vestlige mennesker og vestlig civilisation.

  Kommentar by Peter Nielsen — 6. januar 2021 @ 12:27

 21. Hold kæft det er god gas… normalt får den slags mit blod i kog, men da jeg er sent på hjemmearbejde kan jeg snuppe en hjemmebrygget øl i frokostpausen, så bliver det hele pludseligt meget sjovere

  Kommentar by redneck — 6. januar 2021 @ 14:05

 22. Kvinder er støttet, trukket, skubbet, bestukket, lokket, lovet og hensyntaget på ufatteligt mange måder. Hvor bliver meritokratiet af?
  De kan ikke gå på vandet, men de kan så meget andet.
  Den engelske naturforsker Charles Darwin har observeret, at naturen har opdelt de fleste dyrearter i 2 køn med hver sine styrker og svagheder.
  Mennesket er først og fremmest en dyreart. Sådan har det været, siden mennesker kravlede ned fra træerne. Kvinders ‘krav’ til mænd og omvendt er for altid styret af de 2 køns grundlæggende roller i livet – givet af biologien. Læs Darwin og fat det.

  Kommentar by Gustav Jensen — 6. januar 2021 @ 14:11

 23. En mandlig væmmeligbo?

  Kommentar by Lirrekassemanden — 6. januar 2021 @ 14:14

 24. Bedsteforældre for flere fremmede stikker flæskefjæsene ud. Puh ha. Betaler de selv gildet? eller skal regningen som sædvanlig lægges på politikernes “tunge” skuldre,for at blive videreført til danmarks borgere med et mindst fordoblet beløb?

  Kommentar by Nielsen — 6. januar 2021 @ 14:44

 25. Bedsteforældre for flere fremmede stikker flæskefjæsene ud. Puh ha. Betaler de selv gildet? eller skal regningen som sædvanlig lægges på politikernes “tunge” skuldre,for at blive videreført til danmarks borgere med et mindst fordoblet beløb?

  Kommentar by Nielsen — 6. januar 2021 @ 14:45

 26. Bedsteforældre for flere fremmede stikker flæskefjæsene ud. Puh ha. Betaler de selv gildet? eller skal regningen som sædvanlig lægges på politikernes “tunge” skuldre,for at blive videreført til danmarks borgere med et mindst fordoblet beløb?

  Kommentar by Nielsen — 6. januar 2021 @ 14:46

 27. Det virkelig usympatiske er hvordan de her kvinder får vendt op og ned på, hvad det vil sige at være privilegeret – og hvad det vil sige at leve med uretfærdighed. De kan bare ikke glæde sig over et system, hvor mennesker som har udsigt til at dø tidligere får flere penge mellem hænderne. Deres egne penge.

  Hvis man nu havde en tryllestav – ville de her kvinder så gerne bytte? Få mere udbetalt månedsvis og dø tidligere?

  Kommentar by BE — 6. januar 2021 @ 15:51

 28. En mand får udleveret en lagkage. En kvinde får udleveret en anden lagkage af nøjagtig samme størrelse. Mandens lagkage opdeles i syv stykker. Kvindens i ti stykker.

  Så vræler kvinden: Hans stykker er større end mine. Uh hu hu huuuu. Hvor er det uretfærdigt. Se hvor jeg bliver diskrimineret, undertrykt, snydt og udsat for kønsundertrykkelse.

  Men lagkagerne er ens.

  Men for DR, Institut for MR, Kvinfo, Danske kvinders nationalråd, feministerne, Enhedslisten og de Radikale er det en meget alvorlig sag at stykkerne ikke er lige store, selvom kagerne er lige store.

  Så nu kræver de at kvindernes lagkager fremover skal være større end mændenes. Det kalder de ligestilling.

  Kommentar by BENT A — 6. januar 2021 @ 19:56

 29. Lægernes pension er jo en solidarisk livslang ydelse, hvor de, der lever længst, får samlet mest udbetalt.
  Rygere lever i gennemsnit kortere end ikke-rygere. Skal de så have en højere årlig pensions-udbetaling?
  Der er et utal af forskellige måder at inddele pensionisterne på i “gode” og “dårlige” liv. Hvorfor netop vælge kønnet?

  Kommentar by Steffen Richter Nielsen — 6. januar 2021 @ 21:43

 30. # S-R-N: Det er den enkleste måde. Skal der inddeles efter livsstil, er der utallige måder at gøre det på, og administrationen vil blive meget dyr.

  Kommentar by BENT A — 6. januar 2021 @ 22:31

 31. @ 29 SRN – Nej lægernes pension er ikke en “livslang, solidarisk ydelse”
  Den, der har arbejdet flest år og tjent mest (og dermed indbetalt mest på den personlige konto, hvor også arbejdsgiver indbetaler som led i ansættelsen) får mest udbetalt som pensionist.
  Indeståendet på kontoen slipper ikke op, så det er ikke bogstavelig talt de penge, medlemmet får udbetalt, men beløbet bruges til at beregne, hvor meget den månedlige ydelse bliver.
  Den, der går sent på pension får mere om året end den, der går tidligt.
  Den eneste ubekendte i ligningen er, hvor mange år udbetalingen skal fortsætte. Her bruges så statistikker over forventet restlevetid for mænd og kvinder.
  Dette er det eneste operationelle. Livsstilsfaktorer er uhåndterlige og rygning, druk og usund mad er umulige at kvantitere. Hvordan skulle man kunne indhente disse oplysninger på en meningsfuld måde? Selvrapportering? Ha…

  Kommentar by Anonym — 7. januar 2021 @ 14:01

 32. Lægernes pension er ikke en livslang, solidarisk ydelse.
  Ydelsen afhænger af hvor meget, der står på den enkeltes personlige konto (dette er en funktion af indtægtens størrelse og antal erhvervsaktive år), hvor tidligt i livet pensionsudbetalingen starter samt forventet restlevetid, der som jo bekendt afhænger af bl.a. køn. Indeståendet på kontoen bruges i beregning af ydelsen, men kan ikke slippe op, hvis man lever længe.
  Livsstilsfaktorer som rygning og druk er umulige at indregne, oplysningerne er helt umulige at kontrollere.
  Desuden hvis man oplyser, at man ryger, så skulle man derved få mere udbetalt pr. år, fordi man lever kortere.
  Det holder jo ikke en meter…

  Kommentar by Jern Henrik — 7. januar 2021 @ 14:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper