30. januar 2010

Jarl Cordua: Holdet bag ”Den hemmelige krig” prøver igen

Søren Gade og Forsvarsministeriet er under angreb for tiden. Jarl Cordua trækker tråde bagud, og det er en interessant historie. Fra Holdet bag ”Den hemmelige krig” prøver igen.

“Det blev hverken til Cavling-pris, Woodward & Bernstein-fame eller ikonstatus i pressekredse, da Christoffer Guldbrandsen og DR-dokumentarist Nils Giversen – blandt andet i samarbejde med den nuværende Politiken-journalist Martin Kaae – i december 2006 med det DR-licensfinansierede TV-dokumentarprojekt ”Den hemmelige Krig” forgæves forsøgte at vælte forsvarsminister Søren Gade. Det påstås også af en kilde, at Politikens journalist Mathias Seidelin har deltaget i et samarbejde omkring filmen, men det afviser Seidelin overfor Jarls Blog.

… Undervejs følte Guldbrandsen og Co, at de blev ”outspinned” eller at pressen blev manipuleret af forsvarsminister Søren Gades spindoktor Jacob Winther… Det blev næppe bedre af, at Winther fortalte om, hvordan han som sejrherre trak sig ud af spinkrigen – til journalistens fagblad “Journalisten”, hvilket var den ultimative ydmygelse og provokation. Måske det kan forklare, hvorfor Christoffer Guldbrandsen og Nils Giversen siden de led dette forsmædelige nederlag til Winther har dyrket allehånde konspirationer om forsvarsministeren og navnlig hans spindoktor…

Det blev altså ikke til Cavling-prisen til Guldbrandsen og Giversen det år, og forvarsministeren gik heller ikke af… Siden denne store personlige skuffelse har Seidelin som skrivende journalist i Politikens spalter nidkært jagtet forsvarsministeren fra Herodes til Pilatus.

Hans nuværende makker på Politiken, Martin Kaae, overtog for et par år siden et falleret bogprojekt, der fik titlen ”Vejen til Irak”. Det var i øvrigt ved den lejlighed, at Søren Gade offentligt fastslog, at Kaae var den eneste journalist i kongeriget, som han ikke vil tale med. Forsvarsministeren havde nemlig erfaret, at Kaae citerede ham i sin bog, men altså UDEN nogensinde at have talt med Gade.

… Men nu tilbage til den aktuelle sag:

Siden oktober 2009 har Guldbrandsen og Giversen rejst rundt til danske nyhedsmedier med historien om, at det i 2007 var Forsvarsministeriets spindoktor, der lækkede sagen om, at jægerkorpset var på en hemmelig mission i Irak… Guldbrandsen graver – uden at der er kommet nye oplysninger frem – igen historien op om, at det er Winther, der skulle stå bag lækagen.

Blandt de medier, som har overvejet Guldbrandsens påstande, men altså ikke viderebragt dem, er Ekstra Bladet og TV-Avisen. Det har de formentlig ikke gjort, fordi der netop mangler fornøden dokumentation for påstandene, som i øvrigt ingen kan bekræfte. Til sidst endte Guldbrandsen med at medvirke i et interview til filmmagasinet ”Ekko”, hvor han siger, at Winther i 2007 skulle have fortalt TV2-journalisten Rasmus Tantholdt om Jægerkorpsets mission. Winther afviste blankt Guldbrandsens påstand, mens Tantholdt nægtede at forholde sig til spørgsmålet, da han ikke vil diskutere sine kilder, eller hvordan TV2 i sin tid havde fået historien.

Journalisten, der skrev artiklen til “Ekko”, René Fredensborg (yes, ham der med brosten i hånden for Nyhedsavisen dækkede urolighederne efter rydningen af Jagtvej 69), ringede – en uge efter, at bladet var gået i trykken – til Jacob Winther for en kommentar.

[…]

Nu i 2010 hopper pressen så på sagen igen, men foreløbig med udgangspunkt i én kilde, som er TV2s Kaare R. Skou. Han har overfor flere medier bekræftet, at det var en kilde i Forsvarsministeriet, der lækkede de fortrolige oplysninger. Skou vil dog ikke ud med, hvem hans kilde er… Først hævdede Skou kun, at han havde regnet ud, hvem kilden var. Men så sagde Skous chef TV2 Nyhedschef Michael Dyrby, at Skou ikke kunne vide, hvem kilden er.

(Søren Gade i Den Hemmelig Krig, sendt på DR2 d. 7. december 2006)

Opdate.

 • 13/1-10 Videnskab.dk – Derfor fejlede dokumentaren Den Hemmelige Krig (af Thomas Hoffmann).
 • The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/11615/trackback

  5 Comments »

  1. Jeg er ikke belæst, og er nok lidt primitiv i min tankegang. Min teori er, at islam fra start var = en hær ( forklædt som religion )det er muligt, at folks overtro på Muhammeds tid, blev tæmmet, ved med magt, at besise at Allah var størst.
   Det farligste ved islam er efter min opfattelse ( børneopdragelsen i muslimske hjem ).
   Jeg håber i besøger mine to hjemmesider (
   http://www.sagenskerne.dk ) og
   ( http://www.forsvarspartiet.dk ) og lader jer inspirere.

   Kommentar by Poul Leo Nielsen — 31. januar 2010 @ 08:41

  2. For god ordens skyld; så vidt jeg kan forstå af debatten inde på Jarls blog, så er det ikke Fredensborg der har skrevet artiklen til Ekko. Han har vist blot refereret den til for et nyhedsbureau.

   Kommentar by Superman — 31. januar 2010 @ 09:18

  3. Der skal større kapaciteter indenfor journalistik end Guldbrandsen, Giversen og Kaare R. Skou til at knække forsvarsministeren.
   Endnu et eksempel på ubeskrivelig selvovervurdering.

   Kommentar by Purellif — 31. januar 2010 @ 12:26

  4. Først: Min holdning er at Søren Gade er en fortræffelig Forsvarsminister, dertil et godt menneske med de kvaliteter der skal til.
   Men det kan ikke, gentager ikke, undre mig at Willy Søvndal/Holger K. Nielsen, flere social”demokrater”, politikere? fra Radikale Venstre, nu ønsker en kostbar undersøgelse af hvem der har lækket fortrolige oplysninger fra Udenrigspolitisk Nævn til pressen og andre steder, om Jægerkorpsets kommende deltagelse i Afghanistan.
   Dette set i lyset af at samme politikere ikke har ønsket at få oplyst hvem der under Den Kolde Krig lækkede fortrolige oplysninger fra samme nævn til f. eks. det daværende Sovjets ambassade i Kbh.
   F. eks. vandrede Gert P. direkte til denne ambassade (og andre Øst ambassader) med oplysninger om Danmarks forsvar, om NATO og lign.
   G. P. var ikke den eneste der udøvede denne heltedåd.
   Men det var/er ikke interessant – underligt nok, lige som samme kreds af politikere? ikke ønsker et opgør om Den Kolde Krig og de danskere? der gik WAPA´s ærinde.
   Og der er mange af den slags.
   Det kan vel kaldes landsforrædderi – ikke?

   Kommentar by En ikke rettroende. — 31. januar 2010 @ 15:05

  5. God gennemgang af Guldbrandsens evner til at manipulerer:

   http://videnskab.dk/composite-3658.htm

   Kommentar by Fritænker — 1. februar 2010 @ 19:23

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper