20. januar 2021

JP gav efter for kritik: ‘I princippet skal man kunne tegne alt i Jyllands-Posten. Også Bwalya Sørensen’

Forleden bragte JP.dk en kommentar rettet mod tidens identitetspolitik, der nævnte Black Lives Matters Bwalya Sørensen som et eksempel på en hyklerisk person, “… der ser sig i sin gode ret til at beordre alle hvide ned bagerst i en demonstration, uden at hun kan se, at hun dermed selv er racistisk.” Klummen blev illustreret med en skøn Rasmus Sand Høyer-satiretegning af benævnte.

Med vanlig foragt for både sandhed og almindelig sund fornuft gik hun til tasterne. Der var tale om ‘en personforfølgelse’, som 1700+ i skrivende stund har underskrevet en kampagne imod på Change.org. Berlingskes Troels Heeger har i den forbindelse skrevet om tvisten, og har blandt andet talt med Bwalya selv. Hun var ikke tilfreds med slutproduktet, truer med at gå til DR (!) og kalder ham nu ‘Troels The Twitter Troll’: “Troels opdigtede interview. Han gentagende gange skriver om Pia K og racisme som jeg slet ikke nævnt.”

Heeger kan sove roligt om natten. Intet sted citerer han hende i relation til Pia Kjærsgaard, men hun evner ganske enkelt ikke at læse og forstå en simpel avisartikel. Fra Berlingske.dk – Jyllands-Posten fjerner satiretegning efter racismeanklager: ‘Man skal kunne tegne alt. Også Bwalya Sørensen’ (kræver login).

“Bwalya Sørensen er ikke i tvivl om, at motivet er racistisk. En satiretegning og en klumme bragt i Jyllands-Posten er blot det seneste eksempel på, at danske medier forfølger hendes person på grund af hendes mørke hudfarve. ‘Det er gruppevoldtægt,’ siger Bwalya Sørensen om mediernes behandling af hende. …

Mandag valgte Jyllands-Posten at fjerne tegningen, der ledsagede Palle Weis’ klumme om identitetspolitik og racisme på de danske universiteter . …

Hvis ikke tegningen er racistisk, hvorfor fjerner I den så?

‘Det er vores ret og vores vurdering. Vi var på redaktionen sådan set enige om, at den ikke passede til teksten.

‘Men i princippet skal man kunne tegne alt i Jyllands-Posten. Også Bwalya Sørensen.’

Hvis man er Pia Kjærsgaard og utilfreds med en satiretegning i Jyllands-Posten, kan man så få et par følgere til at stile et par vrede e-mails til redaktionen, og så vil I pille den ned?

‘Nej, selvfølgelig ikke,’ siger Palle Weis.”

(Jyllands-Posten sletter Rasmus Sand Høyer-satiretegning af BLM-Bwalya)

“Denne kommentar har tidligere været illustreret med en arkivtegning af Black Lives Matter-forkæmperen Bwalya Sørensen. Hun nævnes i en enkelt sætning i kommentaren, der i øvrigt handler om identitetspolitik i universitetsverdenen. I erkendelse af, at illustrationen ikke er dækkende for kommentarens indhold, er den skiftet ud. Redaktionen beklager brugen af en illustration, som bragte uhensigtsmæssig fokus på Bwalya Sørensen og ikke afspejlede synspunktet i kommentaren.” (Palle Weis, opinions- og eventredaktør, 18. januar 2021)

“Jeg er så kede af det her. Jeg har grædt og grædt og grædt fordi når magtfuld mænd som Jyllands-Posten redaktør mobilisere så kræftfuld til hade kan tingene går gruesomt galt og folk kan blive dræbt. Det har vi set mere end en gang. De stopper aldrig og løgnene bliver bare gentaget. At drage mig inde i samtale vi har intet med at gøre. At går så systematisk og gentagende mobbende efter min person. Når man svarer med en artikel afviser JP så man bliver slået på. Er det demokrati. Hvor meget kan en borgere holde til? Vil I har jeg dør som Yahya Hassan?” (Bwalya Sørensen, 16. januar 2021)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/116389/trackback

51 Comments »

 1. “I PRINCIPPET JA”, men i praksis nej. Palle Weis hykler løs på avisens vegne. JP er kommet til at ligne Pølletiken alt for meget.

  Kommentar by BENT A — 20. januar 2021 @ 11:12

 2. Black Laughs Matter

  Kommentar by Peter Faber — 20. januar 2021 @ 11:15

 3. Jeg ville ikke blive sur hvis hun valgte at dø som Yahya Hassan.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2021 @ 11:23

 4. Jeg ser gerne hele Danmarks nigger mama skrider i svinget som offer for det had hun selv pisker en stemning op til.

  Kommentar by W — 20. januar 2021 @ 11:24

 5. “Jyllands-Posten – hvis du også er bange for negre.”

  Kommentar by Revisoren — 20. januar 2021 @ 11:24

 6. Den satiretegning er jo i det offentlige rum og vil forblive der for altid. Jeg har selv en kopi. At hun hidser sig sådan op tvinger jo blot flere til, at se tegeningen og forholde sig til den. Det er muligt, at tegningen ikke passer til teksten men det passer til Bwalyas adfærd.

  Måske kunne Bwalya holde en demonstration så den ikke bliver delt på sociale medier med hendes tilhængere, hvor de hvide står bagest fordi de nyder af strukturel racisme. Det er tydeligt, at hun har følgere som ikke kan se hun er racist.

  Kommentar by CCC — 20. januar 2021 @ 11:28

 7. Jeg har tænkt på om Svikmøllen er blevet droppet, fordi man ikke må tegne minoriteter med den foragt, som de tegnede danskerne med.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2021 @ 12:00

 8. kræver login
  https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/9OqEX9/tyrkere-krever-et-kunstverk-i-oslo-fjernet-det-er-til-aa-forstaa
  Norsk-tyrkere har reagert mot et verk av den kurdiskfødte kunstneren Gelawesh Waledkani. Bildet viser kvinner under et sitat: «Et samfunn kan aldri være fritt uten at kvinner er frie».

  De som protesterer, vil ha verket bort fra en fasade i Rosenkrantz’ gate.

  Kommentar by k.m. — 20. januar 2021 @ 12:10

 9. Gad vide om revyerne ville have haft hende i en parodi?

  Kommentar by Islamarebad — 20. januar 2021 @ 12:17

 10. Der skal efterhånden ikke ret meget til før redaktørerne på Jyllands Posten skider i bukserne af skræk for overhovedet at mene noget!

  Kommentar by T. Flodur — 20. januar 2021 @ 12:28

 11. Jyllandspostens redaktoerer: “Vi mener skam noget. Vi har meninger. Kan i ikke lide dem, har vi andre. ” (Frit efter Marx Brothers)

  Kommentar by krassisten — 20. januar 2021 @ 12:40

 12. Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2021 @ 12:00

  Der er tale om Ingemanns tegninger, ikke Svikmøllen.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2021 @ 12:43

 13. bt.dk d.d.
  En voksfigur af Donald Trump er blevet fjernet fra et fransk museeum, Grevin Museum i Paris.

  Kommentar by k.m. — 20. januar 2021 @ 12:59

 14. Aarhusudgaven af Politiken (også kendt som Politiken Vest) bekræfter for 117ende gang sit tilhørsforhold til den kulturradikale og politisk korrekte venstrefløj. Et sørgeligt endeligt for en avis der engang var et borgerligt nationalt talerør.

  Kommentar by bjarne binee — 20. januar 2021 @ 13:10

 15. Hvis man tuder over en satire-tegning af ens fede selv så skal man nok ikke invitere folk til at argumentere for ens død. Bad move Bavla!

  Kommentar by Santor — 20. januar 2021 @ 13:21

 16. # 6 og 10 KineserSnot
  På det skammeligste fjerner Aarhusudgaven af Politiken en tegning af
  Rasmus Sand Højer.
  Det får KineserSnot til at tænke på om det er årsagen til at årshæftet Svikmøllen, der for knap 2 måneder siden udkom for 105. gang, er blevet droppet.
  Dette ændrer han senere til: “Der er tale om Ingemanns tegninger, ikke Svikmøllen.
  Drikker eller ryger KineserSnot noget spændende som vi andre kunne have fornøjelse af at kende?

  Kommentar by bjarne binee — 20. januar 2021 @ 13:26

 17. Bwalya sørensen: “når magtfuld mænd som Jyllands-Posten redaktør mobilisere så kræftfuld til hade kan tingene går gruesomt galt og folk kan blive dræbt. Det har vi set mere end en gang.”

  Korrekt, BLACK LIVES MATTER DRÆBTE EKSEMPELVIS 47 USKYLDIGE MENNESKER SIDSTE SOMMER, men at då en dansk “journalist” til at bede hende om forholde sig til det (eller bare at skrive om det) er jo nok for meget at forlange.

  Og jyllands posten er en fucking joke, men tegningen var god. Nu er den også ikonisk på grund af censuren, så eneste formidlende omstændighed overfor JP er hvis det var formålet med at pille den af. Det tvivler jeg dog stærkt på, men effekten er dog trods alt den samme. Gem den på din computer, og indsæt den hver eneste gang racisten bwalya sørensen opfordrer til apartheid og race forfølgelse på de sociale medier.

  Kommentar by Per — 20. januar 2021 @ 13:28

 18. KAN VI OVERHOVEDET STOLE PÅ MEDIERNE, når de hele tiden har så pissetravlt med at være politisk korrekte, og er så hunderædde for at sige sandheden om nogetsomhelst. Fordi der altid kan være nogen som føler sig krænket, hvad enten det er feminister, anti-racister, politikere eller særinteresser.

  Får vi efterhånden andet end overfladisk eller ideologisk journalist-snak?

  Hvad enten det drejer sig om vacciner og corona-medicin,
  krænkelsesparate kvinder, hjemløse danskere, Trump, sundhedsvæsnet, psykiatrien,

  eller om

  nedskæringer, indvandringen, kriminaliteten, skilsmisse-rekorderne, mink-skandalen, Danmarks økonomi, EUs fjernstyring,

  eller om

  familiepolitikken, grænsebevogtningen, børneværnet, hjælpepakkerne eller de mange milliarder af kroner som de gamle partier forærer væk til fjerne lande,

  må danskerne som regel nøjes med meget overfladisk, pjattet, rød og vildledende journalistik.

  I længden vil det ruinere og ødelægge Danmark, og dræbe hundredtusindvis af danskere.

  DEN SAMLEDE POLITIK ER ALTØDELÆGGENDE OG FOLKEMORDERISK. Kun netaviserne forsøger at give os ufiltrerede sandheder om hvad der sker med Danmark og os selv.

  Kommentar by BENT A — 20. januar 2021 @ 13:34

 19. Bemærk hvordan dansk MSM totalt fortier gamle senile Creepy Joes fremskredne demens, og hans klamme børnepilleri.
  Dansk MSM er ét stort kulturradikalt ekkokammer, hvor alle mener det samme som Politiken, Det Radikale Venstre og Enhedslisten.

  Kommentar by Revisoren — 20. januar 2021 @ 13:43

 20. OT:

  Marie Brixtofte – datter af drukkenbolten Peter Brixtofte – går nu også ind i politik.
  Marie Brixtofte, der er uddannet psykolog, stiller op for Det Radikale Venstre i Gentofte kommune.

  Hun udtaler blandt andet i den forbindelse:
  “Min far lærte mig, at det er bedre at betale for meget i skat end for lidt.”

  Mon lille Marie er konstant beruset ligesom sin afdøde fader?

  Kommentar by Revisoren — 20. januar 2021 @ 13:56

 21. PS: A pro pos journalistik, så har Michael von Qvalen skrevet en artikel “Demokraterne bruger bananstatsmetoder” der afslører hvor kynisk og luset mange USA-medier opfører sig.

  Kommentar by BENT A — 20. januar 2021 @ 13:57

 22. https://jyllands-posten.dk/debat/tegning/ECE12601146/dagens-tegning-en-kroelle/

  Kommentar by Knud Madsen — 20. januar 2021 @ 14:04

 23. Kommentar by bjarne binee — 20. januar 2021 @ 13:26

  Undskyld jeg ikke har styr på bodega/affalds-satire. Jeg troede Svikmøllen var droppet, fordi Morten Ingemann var stoppet.

  Uanset hvad se det tegnet i samme stil, hvor det gælder om at fremstille danskerne så ækelt så muligt. Hvis man tegnede jøder såleds, ville man blive persona non-grata.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2021 @ 14:10

 24. Den vil jeg også skrive under på. Chefradaktøren bør stilles til ansvar for det han har sagt og som er en direkte opfordring til vold mod Pernille Vermouth. Altså de forbandede satiretegnere er skyld i så megen vold i gaderne. Som selvsagt ikke er rettet mod de uskyldige fremmede. Men man kan altså ikke have en avis,som i den grad opfordrer til ulovligheder.

  Kommentar by Nielsen — 20. januar 2021 @ 14:10

 25. Kommentar by bjarne binee — 20. januar 2021 @ 13:26

  Jeg har fundet ud af at denne bodega/affalds-satire bliver udgivet i 3 forskellige udgaver Ingemanns Striber, Blæksprutten og Svikmøllen.

  Samme lave niveau alle steder.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2021 @ 14:22

 26. BENT A 11:12
  I Princippet ja. Meeen i praksis!

  Kommentar by Den Nervøse — 20. januar 2021 @ 14:23

 27. På Krølle Bølles vegne protesterer jeg mod censur.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 20. januar 2021 @ 14:47

 28. Al spalteplads og/eller taletid ofret på Blæwer Sorensen er spildt.

  Kommentar by Bastardo — 20. januar 2021 @ 14:55

 29. Der er selvfølgelig en grund til, at JP går under navnet “Politiken West”. Det hele kan føres tilbage til redaktøren Nyboe.

  Kommentar by J — 20. januar 2021 @ 16:35

 30. Husk nu at bruge et papir stort nok til at rumme denne kurrekurreduts figur med hendes meget vægtige argumenter på sin dagsuorden.

  Kommentar by Gustav Jensen — 20. januar 2021 @ 17:10

 31. Bwayla er en troll. Hendes job er at få folk til at sige grimme ting om hende og hendes udseende, så man kan anklage dem for racisme.

  Kommentar by Felix Krull — 20. januar 2021 @ 17:32

 32. Det er trist der er personer der gider at tage hende alvorligt….Hun har ikke andet end racisme i hovedet, og alt kritik af hende er racistisk åbenbart også selvom hun er en selvmodsigelse i påstanden, når hun beordre -Hvide- til at gå bagerst i BLM demonstration. Hendes sensibilitet er hysterisk på højde med hendes hjernedøde udfald.(Nogen der har skrevet Black Life Dont matter????)

  Kommentar by Michael Unna — 20. januar 2021 @ 17:40

 33. Tegne Bavian Sørensen…LOL

  Kommentar by Jp — 20. januar 2021 @ 18:06

 34. off-topic blokerer
  fortune.com
  Despite courting white nationalists as President, Donald Trump remains popular among a minority of Latinos and Blacks. Strong support from Latinos in Florida helped deliver the Sunshine State to the President. Meanwhile, exit polls suggest that Trump is gaining in popularity among minority men, with 18% of Black men and 36% of Latino men voting for Trump.

  altinget.dk
  USA: Hvis kun de hvide amerikanere havde kunne stemme, ville Donald Trump være blevet genindsat som præsident i dag. Et dyk ned i vælgergrupperne viser til gengæld, at de fattige amerikanere ville have valgt Biden – og at republikanerne er helt væk blandt sorte og latinoer.

  Jeg vælger at tro, at artiklen i altinget oser af fake-news
  den står i skærende kontrast til den engelsksprogede valganalyse

  Kommentar by k.m. — 20. januar 2021 @ 18:44

 35. Man kan tegne alt i Jyllandsposten. Det er et spørgsmål om størrelsesforhold…

  Kommentar by Lider af danskhed — 20. januar 2021 @ 19:12

 36. K.M. 18.44: Ja, Altinget er vist en ret SF-agtig avis. Og det citerede ER fake-news.

  OT: Hvor ligeglade de er med danskerne, i de gamle partier og pressen, fremgår bl.a. af behandlingen af hjemløse danskere. Flere og flere af dem dør af kulde, pga. smitte eller pga. overfald. Fra 1. februar smækker alle bankerne pengekasserne i, så hjemløse risikerer at blive pengeløse oveni deres andre ulykker.

  Som bekendt kan man blive hjemløs af mange grunde. Det kan være pga. arbejdsløshed, skilsmisse, sygdom, brand, storm, vandskade, skimmelsvamp, bolighajer, ulykke, asocial boligpolitik, juridisk humbug mv. Nogle af de hjemløse er store børn og unge som er blevet vanrøgtet og gjort forældreløse af systemet.

  Politikerne har ingen rimelig grund til at diskriminere og ignorere de hjemløse danskere. Den måde de behandler denne nødstedte gruppe på er NOGET FORBANDET SVINERI.

  Kommentar by BENT A — 20. januar 2021 @ 19:52

 37. PS: Og mens mafiaborgen har sendt den ene milliard efter den anden ned til EU og fjerne lande i Afrika og Arabien, har den gennemført hundredvis af besparelser, nedskæringer, nedlukninger og forringelser af infrastrukturen, sundhedsvæsnet, skolerne, forsvaret, politiet, postvæsnet, pensionerne og meget mere.

  Men danskerne finder sig roligt i at de nu er 3.-5. rangs borgere i deres eget land.

  Kommentar by BENT A — 20. januar 2021 @ 20:02

 38. Tony Heller har en video ovre på Hodja m politiet i Washington District of Columbia som er meget mystist og som Trumfes siger,så er det nok sandynligt at der er tale om mere eller mindre aftalt spil.
  Når man for resten ser Nancy Pelosis utiltalende ansigt på en skærm,kommer man let til at tænke på et kryb som Margrethe Vestager eller Heller Thorning Schmidt. Men de løber nok desværre aldrig tør for andres penge.

  Kommentar by Nielsen — 20. januar 2021 @ 20:06

 39. Stakkels gamle liderlige Billy-Boy, der snorksov under hele Creepy Joes røvkedelige tale.
  Han drømte sig tilbage til de gode tider i Det Hvide Hus med cigarer og Miss Lewinsky…

  Kommentar by Revisoren — 20. januar 2021 @ 20:15

 40. PS: BLÅHVALEN ELLER KÆMPEBUDDINGEN B.SØRENSEN ER BLEVET CITERET massevis af gange i DR og papiraviserne, det er åbenbart meget vigtigt hvad asylant-kvinden mener.

  Men når nødstedte fornuftige danskere ønsker at komme til orde, er der som regel lukket af. Deres meninger er ikke nær så interessante.

  Kommentar by BENT A — 20. januar 2021 @ 20:35

 41. Nixen biksen Bent A. Ingen bryder sig om hvad du koger sammen oppe i din konspirationsteoretiske hjerne. Folk vil meget hellere læse noget af Per Henrik som har en forfinet og afdæmpet skrivestil.

  Kommentar by Nielsen — 20. januar 2021 @ 21:08

 42. Det er underligt hvad Blævre Sørensen laver i et åbent og demokratisk land som Danmark, med al den racisme hun møder burde hun drage tilbage til hendes oprindelige land og gøre nytte der, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Emmagad — 20. januar 2021 @ 21:29

 43. “I princippet skal man kunne tegne alt i Jyllands-Posten” må vel tage prisen som alletiders mest uheldige bemærkning.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 20. januar 2021 @ 21:33

 44. Er det racistisk hvis man lægger en Negerarm i munden på den fede klamme so til Bwalya?

  Kommentar by piphans — 20. januar 2021 @ 23:38

 45. I aftenens Deadline på DR2 havde man inviteret 4 gæster i studiet, for at “analysere” Creepy Joes indsættelse:

  – Birgitte Borup – kulturradikal boomer fra Berlingske.
  – Rune Lykkeberg – venstreradikal chefredaktør på Information.
  – Pelle Dragsted – venstreradikal voldspsykopat fra Enhedslisten/Antifa.
  – Carsten Sofie Nielsen – løgnagtig feltmadras fra Det Radikale Venstre.

  Så meget for “diversiteten” i DDR…

  Kommentar by Revisoren — 21. januar 2021 @ 00:01

 46. Jeg vil kalde Bvadr en smuk, hvid sylfide. Er jeg racist?

  Kommentar by Michael — 21. januar 2021 @ 00:06

 47. Bwalya er så fed, at når hun går på stranden synger alle blåhvalerne, “We are family”

  Bwalya er så fed, at når hun cykler i gult tøj, tager folk deres klippekort frem

  Bwalya er så fed, at hun køber tamponer i tæppeland

  Bwalya er så fed, at hun betaler skat i 3 kommuner (burde)

  Bwalya er så fed, at når hun stiller sig op på en vægt ser man hendes telefonnummer

  Bwalya er så fed, at når hun er i biografen sidder hun ved siden af alle

  Bwalya er så fed, at hun burde have sit eget postnummer

  Bwalya er så fed, at hver gang hun drejer rundt er det hendes fødselsdag

  Bwalya er så fed, at når hun rejser sig får vi solformørkelse

  Bwalya er så fed, at hendes blodtype er Nutella

  Bwalya er så fed, at hendes sidste pas foto blev taget med satellit

  Bwalya er så fed, at når hun springer fra vippen i badelandet skriger alle “TSUNAMI!”

  Bwalya er så fed, at man kan sende en satellit i kredsløb om hende!

  Bwalya er så fed, at da hun gik forbi tv’et missede jeg 5 episoder

  Bwalya er så fed, at når hun vender sig er hun i en anden tidszone

  Kommentar by kartoffeldansker — 21. januar 2021 @ 00:25

 48. Kender I den om Aarhusianeren der var på ferie i London og spurgte sin rejseguide hvor stormagasinet Princippet lå? Han havde nemlig hørt at i London kan man i Princippet købe alt…

  Kommentar by Vagn Henning — 21. januar 2021 @ 03:41

 49. Citat: “… der ser sig i sin gode ret til at beordre alle hvide ned bagerst i en demonstration, uden at hun kan se, at hun dermed selv er racistisk.”

  Jeg ville ønske, at såkaldt “borgerlige” forstod at ordet “racistisk” er et anti-hvidt skældsord. Ved at bruge det accepterer man globalisternes anti-hvide retorik.

  Såkaldt “racisme” er blot en naturlig tendens til at foretrække folk fra ens egen etniske gruppe.

  Det er kun i Vesten at folk er blevet hjernevaskede til at tro, at denne naturlige tendens er “ond”, “farlig” og “forkert”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. januar 2021 @ 03:59

 50. #40 Bent A og #45 kartoffeldansker
  Tak for mange gode beskrivelser af Blæwer Sørensen. Jeg må dog på vegne af alle verdens blåhvaler protestere, hvaler er som bekendt højt intelligente væsener.

  Kommentar by bjarne binee — 21. januar 2021 @ 13:05

 51. > 11 krassisten 12:40
  Var det den om travbanen ellr den om operaen?
  Ja han Groucho er en udmærket taler,hvis ikke han er død,så var-. Italiensk humor har altid været noget for sig selv.
  kartoffeldansker fik mig sgu også til at trække på smilebåndet.
  >Vagn Henning
  Jeg kendte den ikke. >Men jeg kender den om aarhusianeren og de københavnske trafikfyr. Det gør du muligvis også selv.

  Kommentar by Nielsen — 30. januar 2021 @ 09:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper