29. januar 2021

Frederik Kulager: ‘Facebooks algoritme belønner løgne, urigtige informationer og konspirationsteorier’

Der er en hel del freelancere herhjemme, der interesserer sig overdrevet meget for højreorienterede subkulturer, men ikke en eneste der går kritisk til venstrefløjens ditto. En af de værste er Frederik Kulager, der mere eller mindre direkte agiterer for censur på sociale medier. Facebook hjælper konspirationsteoretikere ved at give dem ytringsfrihed er logikken, men hvorfor skulle en 29-årig sælger fra Kalundborg ikke have ret til at gå live på Facebook. Kulager har skrevet et giftigt portræt af Men In Blacks Claus Kristiansen til Zetland.dk – Første gang Claus sendte live, ændrede hans liv sig. Facebook gjorde ham til corona-rebel.

“… det svære spørgsmål i debatten om Facebooks rolle som superspreder af misinformation er det her:

I hvilken grad har Facebook faktisk et ansvar for Claus Kristiansens og ligesindede danskeres polarisering i corona-debatten? Gøder Facebook jorden for mere ekstreme holdninger og følelser af skepsis og mistillid til politikere, myndigheder og medier i den danske befolkning? Eller har Facebook blot taget holdninger og følelser, der hele tiden har eksisteret, og gjort dem synlige? Hvis nogen kender svaret på, hvad Facebook gør ved et menneskes holdninger, er det måske Claus Kristiansen. …

Udviklingen i Claus Kristiansens Facebook-væg illustrerer, hvordan Facebooks algoritme belønner løgne, urigtige informationer og konspirationsteorier med likes, hjerte-emojis, heppe-kommentarer og delinger fra brugere, som Facebook udser sig som mest interesseret i at se netop den slags indhold. …

… Kritik og frustrationer over regeringens corona-strategi er helt reelle, men i disse miljøer er kritikken og frustrationerne også iltet af en daglig diæt af misinformation, usandheder og løgne. Meninger, blogindlæg og YouTube-videoer af tvivlsom sandhedsværdi mixet med gakkede konspirationsteorier fra QAnon-verdenen i ét kaotisk miskmask. Lige nu, midt i en epidemi, er det alvor.

Men for bedre at forstå, hvordan en ung mand fra Kalundborg endte med at lede en demonstration af sortklædte ‘frihedskæmpere’ med kanonrør på Rådhuspladsen, skal man forstå Facebook Live. For ud over at have en sælgers talegaver nyder Claus Kristiansen også godt af Facebook-algoritmens gunst, når han tænder for live-funktionen.”

(Collage: Græsrodsaktivisten Claus Kristiansen, januar 2021)

Oploadet Kl. 01:36 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/116593/trackback

25 Comments »

 1. Frederik Kulager véd sandsynligvis intet eller meget lidt om logaritmer, han gætter bare på at de belønner løgne osv. Men så avancerede er de trods alt ikke. De kan frasortere bestemte ord og udtryk, men løgne eller halve og kvarte sandheder, ironi og satire, humor og snedige formuleringer, har de det svært med. Men det er rigtigt at de tit ret hurtigt kan udpege bestemte meninger og personer som “mistænkelige”.

  Men ellers er Frederik Kulagers skriverier jo blot slet skjulte opfordringer til at anvende CENSUR.

  Han slynger om sig med beskyldninger, men der er ingen saglige argumenter som gendriver det han kalder mistillid, skepsis, løgne og teorier.

  Kommentar by BENT A — 29. januar 2021 @ 02:18

 2. Everybody stand still. Nobody gets hurts. :-)

  Kommentar by Michael Unna — 29. januar 2021 @ 07:29

 3. Frederik Kulager burde skifte navn til Gulager.
  Det var til Gulag, at Stalin sendte de personer, der ikke fulgte censurens påbud.

  Kommentar by Gustav Jensen — 29. januar 2021 @ 08:53

 4. Hvis man ignorerer socialklasse 5 koret herinde og forholder sig til substansen, så har han jo en pointe. Artiklen før denne på uriasposten handler om en sort BLM aktivist der dræbte sit hvide barn fordi hun højst sandsynligt er blevet radikaliseret på de sociale medier, i dette tilfælde af BLM’s løgne og likes om at alle hvide mennesker er onde.

  Derudover ville ANTIFA og mange andre venstreradikale grupperinger næppe have smadret og nedbrændt så mange byer og forretninger i løbet af 2016-2020 som de gjorde, hvis ikke de i forvejen havde hidset hinanden op på de sociale medier.

  Det er meget muligt at manden er en idiot på andre punkter, jeg kender ham ikke. Men jeg kender effekten af de sociale medier, og den kan bedst sammenlignes med kræft uanset om man er højre, venstre, eller velorienteret.

  Kommentar by Per — 29. januar 2021 @ 11:08

 5. Og nej jeg er ikke tilhænger af censur, jeg siger bare at ekkokamre har en negativ effekt på mennesker uanset hvad man råber i dem. Men det er der nok andre der vil understrege om lidt, og dermed blev ingen klogere, igen, af samme grund.

  Kommentar by Per — 29. januar 2021 @ 11:13

 6. Vi skal lukke Facebook, der en farlig hjemmeside.

  Kommentar by KineserSnot — 29. januar 2021 @ 11:36

 7. @ Per — 29. januar 2021 @ 11:13

  Selvfølgelig er du for censur, Per.

  Du forbeholder dig bare retten til suverænt at bestemme hvem der er “kloge” og “vidende” nok til at udtale sig, og det er selvfølgelig folk som støtter DIN mening.

  Du er slet ikke så smart som du selv tror og langt mere fascist end den socialklasse 5 som du afskyr!

  Samtidig får du så smidt en undskyldning for 4 års venstreorienteret voldskultur med påstanden om at de er blevet “påvirket” illegitimt.

  De såkaldte anti-fascister er ikke andet end en flok tilfældige småkriminelle der er bedøvende ligeglade bare de kan brænde, ødelægge og plyndre. Den mindste gnist kan sætte ild til der forbryder-hjerner!

  Kommentar by Santor — 29. januar 2021 @ 15:49

 8. Det ville være fint om alle de store censur-ivrige, anti-hvide, sociale medier som Facebook, Twitte, YouTube blev lukket.

  Der findes andre platforme som (foreløbig) ikke er helt så censurerende, fx “gab”, “BitChute”, “Telegram”, “Trovo”, “Rumble”, “Odysee”, “D-Live” etc.

  Kommentar by Peter Nielsen — 29. januar 2021 @ 16:11

 9. Kommentar by Per — 29. januar 2021 @ 11:13

  Du åbenlyst tilhænger af censur. Det står klart uanset hvor meget lort du skriver som undskyldning for din holdning efterfølgende.

  Kommentar by KineserSnot — 29. januar 2021 @ 16:26

 10. Jeg tror det er længe siden der er noget som har stået klart for dig kinesersnot, men dit brugernavn giver mig da en anledning til at skrive hvad løsningen er: NUL censur for nogen overhovedet på internettet, men ALLE skal angive deres rigtige navn + hjemby på deres profiler, og have en form for internet ID som skal bekræftes med nem-ID eller lignende ved oprettelse, og som politiet kan spore i løbet af et sekund.

  Så fungerer samtaler igen som før internettet hvor alle kan sige præcist hvad de vil, men ingen på hverken højre eller venstrefløjen går full retard eller opfordrer til vold osv.

  Men det giver naturligvis alt for meget mening til at det nogensinde ville blive indført, så snak i bare videre. Ham frederik kulager læser det næppe alligevel, og hvis han gør er han bedøvende ligeglad.

  Kommentar by Per — 29. januar 2021 @ 18:07

 11. Per — 29. januar 2021 @ 18:07 skrev:

  “ALLE skal angive deres rigtige navn + hjemby på deres profiler, og have en form for internet ID som skal bekræftes med nem-ID eller lignende ved oprettelse”

  Som ALLE ved, så udstiller/doxxer “Redox” og den øvrige radikale venstrefløj løbende folk, som de er politisk uenige med, så de kan få dem fyret, overfaldet, chikaneret og ødelægge deres liv … og alligevel mener du, at folk skal DOXXE SIG SELV …? Tankevækkende …

  Kommentar by Peter Nielsen — 29. januar 2021 @ 19:07

 12. Du mangler lige at tænke den til ende peter, for det ville naturligvis også gælde for redox & co. Ja selv al-quida, taliban osv må sgu være der, de skal bare være parat til at tage imod alt der kommer den anden vej når de hyler op om jihad og alle ved hvor de bor. Det samme gælder for nynazister i randers og autonome i københavn.

  Det ville i praksis være som at bo i en landsby før internettet, hvor alle ved hvem du er.
  Er du en venlig person går det fint, kalder du din nabos datter for en møgso der burde voldtages kan du nok regne med at nogen banker på din dør en dag. Det er den form for selvjustits og konsekvens der mangler på internettet, og skjulte grupper/begivenheder skal selvfølgelig også væk. Hvis der er 100% åbenhed og 0% censur så skal tingene sgu nok regulere sig selv, inklusiv antifa der som alle ved er nogle kujoner når de ikke kan være anonyme.

  Det kommer en dag er jeg sikker på, men der går måske 100 år endnu før folk forstår at anonymiteten er grundlaget for ekstremismen. Det er jo derfor antifa altid er maskerede, tænk hvis alle vidste hvem de var når de demonstrerede? Der ville ikke blive smadret så meget som en ølflaske, og de ville sige undskyld og feje op hvis det skete. Helt uden at politiet eller big tech eller nogen andre blandede sig.

  Og det ville være præcist det samme på nettet. Ingen trolde, ingen terrorister, ingen pædofile, ingen antifa, ingen nazister, og enhver muslim, kristen, jøde, whatever ville blive mødt af en byge af kritiske spørgsmål der ville få dem til at tænke over hvor dum deres religion er. Det samme med de radikale og enhedslisten, og denne gang kan de ikke blokere dig men er nødt til at forholde sig til spørgsmålene. Alle ville dermed blive klogere af at være på internettet, fremfor i dag hvor alle sidder i hver deres ekkokammer og kun bliver dummere.

  Kommentar by Per — 29. januar 2021 @ 21:31

 13. Pers forslag er nok bedre i teorien end i praksis.

  Kommentar by BENT A — 29. januar 2021 @ 23:23

 14. En smuk, men urealistisk tanke. Venstrefløjen er meget mere aktiv og har magthaverne på deres side.
  Se bare på JP’s kommentarspor, hvor forkæmperne for Neuropa og muslimsk masseinvandring står frem med deres fulde navn, vel vidende at ingen vil røre dem, om de er sosu’er sognepræster eller chef for vindmøllelogistik hos Siemens, og kalder os andre for sprogets værste gloser, fordi vi ikke kan stå frem offentligt, da det kan koste os ALT.

  Tilbage da vi andre, som den berygtede “søhelt” fra JP’s debatspor kan den dag i dag, blot kunne lave en ny Facebookprofil, når den gamle var blevet bannet, havde vi i det mindste muligheden for at give globalisterne igen med samme mønt, uden at blive doxxet.

  I dag skal vi nærmest bruge NemID for at oprette en Facebookprofil, mens de venstreekstreme og de andre globalister har et væld af falske profiler at gøre godt med, fordi de har “den rette mening”

  Kommentar by Træt — 29. januar 2021 @ 23:35

 15. Per — 29. januar 2021 @ 21:31:

  Det er stort set ufarligt at blive “doxxed” som anti-hvid, venstre-orienteret, globalist, “anti-racist”, LGBTQ-person, politisk korrekt etc., så disse personer har ikke brug for anonymitet, de er jo på systemets side.

  Dit forslag ville til gengæld medføre at modstanderne af ovennævnte grupper (herunder navnlig Nationalister) ville være enten udelukket fra nettet eller i høj-risiko for at blive fyret eller overfaldet af maskerede autonome, som jo stadig ville være anonyme ude på gaden, selvom de skulle være identificerede på nettet.

  Jeg må konkludere at du enten ikke har forstået forskellen på at være med eller imod systemet eller at du selv tilhører den førstnævnte gruppe og ønsker at fjerne dissidenter fra nettet.

  Kommentar by Peter Nielsen — 30. januar 2021 @ 02:21

 16. Kommentar by Per — 29. januar 2021 @ 18:07

  Det kommer ikke til at ske Per. Redox, AFA og de andre venstreradikale vil misbruge til at ringe til højreorienteret arbejdspladser og beskylde medarbejder for racisme, nazisme og fascisme, fordi de tilkendegiver deres holdning på nettet.

  Og du når mig ikke til sokkeholderne, du jo en sinke.

  Kommentar by KineserSnot — 30. januar 2021 @ 02:33

 17. Kommentar by Per — 29. januar 2021 @ 21:31

  Se dit vrøvl Per, det tager slet ikke afsæt i virkeligheden. Husk virkeligheden ikke er et rollespil!

  Kommentar by KineserSnot — 30. januar 2021 @ 02:52

 18. Rikke Hvilshøj stod frem med fuldt navn, og Pers anonyme meningsfæller brændte hendes bil af, så huset var ved at ryge med.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Brandattentatet_mod_Rikke_Hvilsh%C3%B8j

  Pers ikke-anonyme meningsfælder tog afstand fra attentatet, men lod forstå at det jo var forventeligt, da Hvilshøj stod for en racistisk politik mod velfærdsmigranterne.

  Kommentar by Træt — 30. januar 2021 @ 11:25

 19. Og attentatet virkede. 13 år senere i en artikel i det venstreekstreme (= dansk presse i almindelighed) Zetland, er Hvilshøj en stor undskylding for sig selv:

  “Meningen med den stramme udlændingepolitik var jo at skabe et rum til en positiv integration for dem, der har ret til at være her. Det hele nytter jo ingenting, hvis man så alligevel skubber de her mennesker væk, i stedet for at tage dem til sig,” siger hun:

  “I dag kan jeg slet ikke følge med mere. I dag er hele Folketinget – i hvert fald til og med SF – jo nærmest gået højre om mig.”

  https://www.zetland.dk/historie/seQE1Xxv-aekXrv2R-421c0

  Kommentar by Træt — 30. januar 2021 @ 11:32

 20. Jeg ser mange der argumenterer effektivt for at de selv er nogle kujoner, men knapt så mange der spørger sig selv om det ikke ville gøre en positiv forskel at tvinge venstrefløjen og muslimerne til at smide masken og få deres aktiviteter frem i lyset.

  Hvis i foretrækker at de alle kan fortsætte med at planlægge vold og terror i det skjulte som nu, så er de autonome og islamisterne osv ikke mine meningsfæller. De er jeres.

  Kommentar by Per — 30. januar 2021 @ 11:56

 21. Per — 30. januar 2021 @ 11:56

  Hvad forhindrer dig i her på bloggen at gå foran?

  “ALLE skal angive deres rigtige navn + hjemby på deres profiler”

  Mænd med fornavnet ‘PER’ 30.636 30.194 Altså nedadgående, så hvor længe kan du skjule dig i mængden?

  Der var én her på bloggen, der skrev noget skræmmende. Den muslimske gravfred er ukrænkelig. Derfor vil der i fremtiden KUN være muslimske navne at finde. Selv Per vil være forsvundet fra mindepladerne, og Danmark er ophørt. PUNKTUM

  Kommentar by tavsen — 30. januar 2021 @ 12:28

 22. Man skal virkelig starte helt forfra hvergang man taler til nogen herinde… Det der forhindrer mig i at gå foran er at uriasposten ikke er et stort socialt medie med de regler jeg nævner, og derfor potentielt fyldt med AFA fascister og andre der læser med hjemme fra førerbunkeren på nørrebro. Min ide fungerer naturligvis kun når den gælder for alle, det burde sige sig selv.

  Kim møller er dog ikke anonym og skriver ofte hvor han bor og færdes, så hvis det kan lade sig gøre for den største kritiker af den yderste venstrefløj i danmark uden de store problemer, så overlever i sgu nok også at i bøvser lidt politisk ukorrekt i ny og næ hvis det blev et krav på de sociale medier.

  Men da det er en meget teoretisk diskussion og op til zuckerberg osv som aldrig gør det alligevel gider jeg ikke bruge mere tid på det, over & out.

  Kommentar by Per — 30. januar 2021 @ 16:28

 23. Per

  Der er næppe ret mange, der er anonyme på nettet. Da journalisterne fik en hjemmeside i sidste halvdel af 90’erne, skrev jeg indlæg der. Det var ikke velset. Mange krævede det slettet, fordi jeg var “anonym”. Jeg påpegede, at webmaster selvfølgelig vidste, hvem og hvor jeg var.

  Ikke desto mindre fik jeg flere virusmails fra unge journalister, der ønskede at knægte min ytringsfrihed

  Hvorfra de havde min mailadresse, ved jeg ikke, jeg slettede de famøse mails.

  Men det er en sjov tendens på nettet, andre skal gøre dit og dat lige med undtagelse af skribenten selv. Dejligt at køre på frihjul, når du ikke tør være foregangsmand.

  “Min ide fungerer naturligvis kun når den gælder for alle, det burde sige sig selv.”

  PS. Hvor satte du dit kryds efter Danmarks gravskrift i 1983 ?

  Kommentar by tavsen — 30. januar 2021 @ 17:18

 24. @tavsen: Jeg har hele mit liv kun stemt DF, nye borgerlige, og stram kurs, ikke at det gjorde den store forskel. Og nu gider jeg ikke ævle mere om det, move on.

  Kommentar by Per — 30. januar 2021 @ 23:31

 25. Det er åbenbart ikke gået op for per at der blev smadret ting og var optøjer inden facebook dukkede op.

  Terroristerne fra RAF i Tyskland behøvede eks ingen facebook for at leve i et ekkokammer og bedrive mord og terror.

  Det er faktisk en fordel at tosserne kan udstille sig selv på de sociale medier ,så kan alle se deres dårskab

  Kommentar by jønne — 3. februar 2021 @ 11:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper