3. februar 2021

Tørsleffs dropper ikonisk logo: ‘Vi blev nødt til at neutralisere emballagen lidt for at undgå det fokus’

Tørsleffs kapitulerer til woke-venstre, hvorefter DR spørger direktøren: “Skulle I ikke have ændret ham tidligere?” Ditte Bloch Noer fra Mino Danmark, og den venstreradikale kunsthistoriker bifalder naturligivis beslutningen i antiracismens navn. Kulturmarxisterne taler aldrig om egen ideologi, og det forstår man godt. En historie fra DR Online – Slut med sort ‘vaniljemand’på Tørsleffs pakker:’Vi blev nødt til at neutralisere emballagen’.

“Tørsleff har valgt at fjerne ikonisk sort mand og illustration af asiat fra deres produkter. … I 1935 valgte virksomheden at illustrere deres produkt med et billede af elefantpasseren Jena Zena, der i 1935 kom til Aarhus Zoologiske Have med to elefanter fra Colombo. Og med meget få variationer har han sådan set fået lov til at pryde vaniljen, som rigtig mange af os kender fra supermarkedet, lige siden.

I hvert fald indtil nu. Tørsleffs har nemlig besluttet, at det i løbet af 2021 skal være slut med både den sorte mand på vaniljebøtterne og den asiatiske mand på deres atamon-flasker.

– Tidens udvikling har gjort, at der kommer et fokus på, om det her ser ned på andre folkeslag. Derfor blev vi enige med os selv om, at vi blev nødt til at neutralisere emballagen lidt for at undgå det fokus og fejltolkninger, siger Henrik Andersen, der er direktør for Haugen-Gruppen AS, der ejer Tørsleffs. …

Kunsthistorikeren Mathias Danbolt har gennem flere år forsket i, hvordan kolonitiden afspejles i vores kunst og visuelle kultur. …

– Billeder som dette kan i al sin banalitet siges at fastholde disse gamle koloniale forståelser af forskellighed. Også i en moderne kontekst, siger Mathias Danbolt.”

(Tørsleffs koloniale varemærker Vanila & Atamon)

“… i juleferien ver der en Instagram-profil, der var ude efter os på grund af illustrationerne, som personen mente var racistiske. Det blev meget hårdt i tonen. Egentlig ikke fra forfatteren, men fra mange af dennes følgere. Det blev nok det sidste skub.” (Henrik Andersen, direktør)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/116718/trackback

41 Comments »

 1. de sorte skal fjernes fra alle vare, de hvide skal fjernes i den virkelige verden, alt går efter planen

  Kommentar by Anonym — 3. februar 2021 @ 10:59

 2. Vanillamanden har ellers en ganske flot profil. Hvis han blev erstattet af en flot hvid mand, f. ex. John Wayne, ville venstrefløjen også flippe ud; tænk en hvid racist! Det går ligesom i islam, at det bliver forbudt at vise portrætter af mennesker.

  Kommentar by Ole Madsen — 3. februar 2021 @ 11:30

 3. Jo de billeder må da være urealistiske idet de viser ‘persons of colour’ i positive sindsstemninger, – og som der endvidere må formodes at være i arbejde. Ren nostalgi. Væk med dét!!!

  Kommentar by liz. — 3. februar 2021 @ 11:32

 4. Hvor meget dummere kan vi blive

  Kommentar by dunk — 3. februar 2021 @ 11:36

 5. Kolonialvarer var noget meget positivt. Det rygtedes vidt og bredt, når de eftertragtede varer var hjemkommet hos købmanden. De blev uundværlige i vores kost eller i hvert fald gjorde de den meget mere lækker og spiselig.
  Billeder på kolonialvarerne af negre, indere, arabere, indianere og grønlændere osv var noget folk kunne lide og de kunne identificere de specifikke eftertragtede produkter.
  I dag er billeder af negre, indere, arabere, indianere og grønlændere osv blevet noget ’snavset’ og uønsket, der giver de forkerte tanker. Får man inte gjøre inte bra! :-)

  Kommentar by Amad — 3. februar 2021 @ 11:36

 6. Jeg elsker Kims blogs “Skulle I ikke have ændret ham tidligere?”…Det kan bare aldrig blive godt nok for dem…

  Kommentar by Johnson — 3. februar 2021 @ 11:40

 7. Hvorfor nu det? Manden på Vanilla dåsen er da flot portræteret og kineseren på Atamonflasken er da sjov, hvem kan da have noget imod det? Men intervieweren er hvid dansker og kulturmarxist, og det sidste har jeg rigtigt meget imod!

  Kommentar by Den Nervøse — 3. februar 2021 @ 11:43

 8. Halalhipper elsker at få krydderi på tilværelsen fra fremmede lande, lige indtil deres egen censur ødelægger “smagsoplevelsen”

  https://www.dr.dk/mad/artikel/ny-kogeskole-skal-laere-danskerne-bruge-eksotiske-ingredienser
  “Netop de nye smagsoplevelser og mødet mellem forskellige madkulturer er i fokus i DRK’s kogeskoler, hvor Trine Krebs har stået i spidsen for et hold på 12 amatørkokke i Hobro og hjulpet dem på vej i køkkenet. Deltagerne har forskellige kulturbaggrunde fra fx Bosnien, Hobro og Rwanda og skal blande det bedste fra deres madkulturer i nye, spændende fusionsretter af danske grønsager med et eksotisk tvist.

  ”Jeg tror på, at hvis du tør åbne dig for andre madkulturer i et køkken, så åbner du også dit hjerte. Du får meget mere smag ud af det, og det bliver sjovere at spise og smage på maden. Mad skaber fællesskab, for alle mennesker uanset baggrund skal have mad. Så det kan samle os på tværs af forskelligheder.

  Kommentar by k.m. — 3. februar 2021 @ 11:53

 9. kommentar afvist i off-topic

  Jacob Ellemann Jensen har netop været i 12:00radioavisen, hvor han tordner mod social kontrol blandt indvandrere i forhold til at komme ud på arbejdsmarkedet.

  Det lyder hult og hyklerisk, når han for kort tid siden dolkede Inger Støjberg og sendte hende for en rigsret i barnebrudssagen.

  Kommentar by k.m. — 3. februar 2021 @ 12:19

 10. Ditte Bloch Noer fra Mino Danmark lever økonomisk godt af racisme og Mellemfolkeligt Samvirke, men åbenbart kun, hvis billeder af andre folkeslag udryddes.
  Mellemfolkeligt Samvirke er jo definitionsmæssigt antiracistisk og samtidig med snablen nede i statskassen (= dine og mine lommer).

  Kommentar by Oppenheimer fan — 3. februar 2021 @ 12:24

 11. Kommentar by k.m. — 3. februar 2021 @ 11:53

  “Mad skaber fællesskab, for alle mennesker uanset baggrund skal have mad. Så det kan samle os på tværs af forskelligheder.”

  Mon ikke det er kodesprog for, at stegt flæsk med persillesovs vil være bandlyst.

  Kommentar by traveler — 3. februar 2021 @ 12:24

 12. https://thefreedomarticles.com/2010-rockefeller-foundation-paper-plan-exploit-pandemic/

  New Normal, Build Back Better, Great Reset – forskellige navne, samme planer for kommunist diktatur.

  Kommentar by k.m. — 3. februar 2021 @ 12:29

 13. Så for et par dage siden en dokumentarfilm fra 1994 på YouTube – “Den store aktion” – der omhandler politiets kamp mod narkohandel på Vesterbro i København.

  Betjentene der optræder i filmen omtaler konsekvent alle de gambianske narkohandlere som “negre”, og ingen løfter et øjenbryn.

  Noget tilsvarende ville formentlig være fyringsgrund i dag…

  Kommentar by Revisoren — 3. februar 2021 @ 13:17

 14. Det er sjovt. Så længe kritikken kommer fra den woke venstrefløj kræver det kun at få idioter klager på de sociale medier, før virksomhederne bøjer sig. Men når kritikken ikke er woke, kan millioner klage (tænk f.eks. Nike, Gillette, SAS, Netflix) uden at de store virksomheder bøjer sig.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 3. februar 2021 @ 13:18

 15. kommentar afvist i off-topic
  Danskere, der er ofre for indvandrervold og trusler er åbenbart ikke et problem for forfatterne af artiklen.
  Konklution er at man ikke må tale grimt om mindretal, men mindretal må gerne tæske løs på os danskere fordi vi tilfældigvis stadig er i flertal

  https://www.altinget.dk/artikel/forskere-advarer-hoejesterets-racisme-frifindelse-er-en-ekstremt-forsnaevret-fortolkning
  “Dommen sænker beskyttelsen for et sårbart mindretal og risikerer at bidrage til at normalisere og legitimere fremmedfjendtlighed og islamofobi i samfundet på et tidspunkt, hvor anti-asyl- og anti-immigrant-politik og -vold stiger i både Danmark og Europa.”

  Kommentar by k.m. — 3. februar 2021 @ 13:19

 16. Kommentar by dunk — 3. februar 2021 @ 11:36

  Ork…der er ingen grænser!!

  Bare luk en avis eller andet medie op…vanviddet vælter ud…men det er jo det folk vil have…man har i årtier stemt det ind i FT…sin egen undergang!

  Kommentar by Black Watch — 3. februar 2021 @ 13:25

 17. En ung blond kvinde passer selvfølgelig bedre som illustration- måske Pernille Skipper i sit plantageejerdress, hun flashede sidste sommer i Folketinget..?

  Kommentar by Hul igennem? — 3. februar 2021 @ 13:31

 18. Ja og prøv at se de 365 billeder i Morten Ingemann´s kalender fra Ekstrabladet. Danskerne og højrefløjen m.fl. (dog kun de hvide) i ekstrem grad humoristisk karikeret – ofte skide sjovt men også mange gange tå-krummende pinligt i niveauet for tegnerens løjer.

  Sådan kan det sagtens lade sig gøre i Danmark – vi har højt til panden når det gælder afbildning af mennesker, kulturer og produkter m.m.

  Herregud…!

  Kommentar by Black Watch — 3. februar 2021 @ 13:33

 19. Så een Instagramprofil er nok til at ændre et 80-årigt varemærke?

  Gad vide hvornår en bøsse får ondt i røven (!) over Mercedes stjernen? Den giver jo direkte association til et numsehul.

  Kommentar by redneck — 3. februar 2021 @ 13:47

 20. Det er en 4chan-agtig spoof. Der er nogen der sidder og griner deres røv i laser ;)

  Santor / som griner med ;)

  Kommentar by Santor — 3. februar 2021 @ 14:15

 21. DE RØDE OG RADIKALE FANATIKERE ØNSKER AT CENSURERE ALT OG AT BLANDE SIG I ALT. Før ville staten have skolerne og medierne til at hjernevaske og fordumme danskerne. Så ville den med ind i hjemmenes stuer. Derefter med ind i børne- og soveværelserne. Og nu vil den så også med ind i spisekamrene og køleskabene.

  Oveni vil feministerne og de woke typer som ønsker en blanding af et kalifat og en DDR politistat, nu også bortcensurere og bortfjerne alt med historie, ordsprog, fortid og hvid vestlig kultur. Snart vil Disneys sjove film nok blive lagt for had og forbudt, osv. Humor er jo noget værre noget i en stat styret af betonhoveder.

  Kommentar by BENT A — 3. februar 2021 @ 14:17

 22. Altså disse antiracistiske petitese paranoiapsykotiske tendenser er simpelthen sygelige. Hvad fanden skulle der være galt i at vise en kinesisk udseende person, eller en Arabisk udseende person i en produktreklame???? Hvis det kun så var hvide, så ville det være det som rasmusine psykotierne ville kalde -white supromasie- . Det er gået totalt fra snøvsen….pas på det hele ikke ender i svensk politisk korrekt psykose :-).

  Kommentar by Michael Unna — 3. februar 2021 @ 14:43

 23. Moralen må være, at hver ‘race’ kun må anvende folk af egen ‘race’ i reklamer og varemærker. Det rimer dårlig med at verden er mere globaliseret.
  De ‘hvide’ skal derfor gennemgå andre ‘racers’ reklamer og varemærker. Finder de ‘hvide’ sig selv der, skal der råbes ‘racisme’ osv. til de formastelige ikke-hvide racister.
  Facebook, Twitter og de andre nazi-hi-tech firmaer skal slette al negativ omtale af den hvide ‘race’.
  Verden er blevet et paranoidt galehus, hvor alle kæmper om at være mest sårbare ofre for alle andres nano-, micro- og macroaggressioner. De satans islamister og feminazier startede tendensen med deres evige klynken over alt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 3. februar 2021 @ 14:46

 24. FORSLAG…

  List emails fra Enhedslisten og Radikale Venstres folketingsgrupper og hver gang der er voldtægter, skyderier eller at deres gæster står bagved så send dem en mail til dem alle sammen

  Kommentar by Bjarne Jensen — 3. februar 2021 @ 14:56

 25. Det værste er de her naive og tåbelige “borgerlige”/”konservative”, som tror, at hvis vi bare kommer de progressive “anti-racister” i møde “denne her ene gang”, så vil de stoppe med at komme efter os, så vil de være tilfredse.

  Forstå det nu: De bliver ALDRIG tilfredse! De stopper IKKE før den sidste hvide mand er udryddet og alle spor efter ham er slettet …

  Kommentar by Peter Nielsen — 3. februar 2021 @ 15:20

 26. Sammenlign evt med Medicinsk behandling i Psykiatrien (pri.rn.dk)
  Der er strenge regler for brug af medicin.

  Ang. corona lægger staten op til at raske borgere der er “ved deres fulde fem”, tvinges til at tage medicin.

  Det er uhørt i et retssamfund, og det må ikke ske.
  Vi skal under ingen omstændigheder bøje os for skruppelløse politikere, der misbruger en samfundskrise til at tvangsvaccinere hele befolkningen.

  Nye afsløringer om minkskandalen belaster Mette Frederiksen. Det hører vi nok mere om. Hun havde ikke virus eksperter bag sig, da hun beordrede alle mink aflivet.

  Kommentar by k.m. — 3. februar 2021 @ 16:17

 27. Alt i livet kan betegnes og opfattes som tvang.

  Hvis du vil leve, er du jo tvunget til at trække vejret.
  Hvis du vil over broen, er du tvunget til at betale, osv.

  Hvis du vil leve sammen med andre, bør/skal du vaccines, så du undgår at smitte og du undgår også en hospitalsbehandling til flere hundredetusind kroner – som du selvfølgelig mener, at andre skal tvinges til at betale.
  Ret og pligt bør altid følges ad.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 3. februar 2021 @ 17:33

 28. Kommentar by dunk — 3. februar 2021 @ 11:36

  Det lader ikke til, at der er nogen øvre grænse.
  Jeg tror at det vi ser er naturens måde at fikse problemet med, at vi nu er i stand til at helbrede de fleste sygdomme, og der derfor ikke længere findes en naturligt betinget antalsbegrænsning på arten homo sapiens længere, som man ser det med de andre pattedyrs arter.

  Rendyrket, selvmorderisk idioti, tilsat et blandet udvalg af psykoser, synes at være løsningen Moder Natur er nået frem til.

  Kommentar by Kimski — 3. februar 2021 @ 17:39

 29. PS. Som teenager røg jeg Camel cigaretter med et flot bildede af en kamel på pakken. Jeg vidste dengang ikke det kunne være en skjult fornærmelse af araberne!:-)
  Jeg tror også vi hjemme drak Cirkel kaffe, da jeg var barn.
  (PS. Min kone har lige sikret sig en Cirkelpigen plakat af Aage Sikker Hansen i ramme med hvid passepartout H 50 x B 40 cm. Medlemspris 449,00 hos coop.dk. Den kan gå jo gå hen og blive meget mere værd!:-)

  Kommentar by Amad — 3. februar 2021 @ 17:49

 30. God ide 28). :-)….

  Kommentar by Michael Unna — 3. februar 2021 @ 18:24

 31. #26
  Hvorfor skal raske mennesker tage helt utilstrækkeligt testede, eksperimentelle vacciner mod en sygdom, som kun promiller dør af og som ville være døde alligevel?
  Den såkaldte vaccine ( som IKKE er en vaccine i traditionel forstand men et genmanipuleret middel som når det er indsprøjtet binder sig til DINE gener) er først færdigtestet i 2023 !! De godkendelser der er givet indtil nu er MIDLERTIDIGE !
  Dvs. at alle der modtager (vaccinen) er forsøgskaniner for et produkt der er MEGET anderledes end det som kendetegener traditionelle vacciner.
  Det er rystende at der overhovedet findes myndigheder der tillader dette.

  Kommentar by Danskeren — 3. februar 2021 @ 18:28

 32. Undskyld….det her indlæg er udenfor tråden. Jeg gider ikke at bruge Fjæset- Men her er en opfordring til at læse – Inger Støjbergs erklæring (fra FB). Den kan læses på http://www.dendanskeforenings.dk -hjemmeside. BRAVO INGER! (Inger- Meld dig ud af den Poppede dødsejler til partiet Venstre- Jeg ved ikke hvorfor Du stadigvæk er medlem- De har overhovedet ikke fortjent dig- Det kunne være Stram Kurs eller DF, men jeg tror Nye Borgerlige ville være dit bedste valg). Held og lykke. Vid du har mange mange mange sympatisører. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 3. februar 2021 @ 18:47

 33. den danske forenings hjemmeside kan googles, hvis linket ikke duer.

  Kommentar by Michael Unna — 3. februar 2021 @ 18:48

 34. Her er den største online kopi jeg kunne finde af vanilje sukkeret:

  https://www.plakatforretningen.dk/images/ddcss/indrammede%20plakateer/IND231%20Vanila-p.jpg

  Jeg kan desværre ikke finde et billede i stor opløsning af Atamon.

  Kommentar by kartoffeldansker — 3. februar 2021 @ 19:00

 35. Kommentaren kl. 18.28 er værd at lægge mærke til. Og så er det rigtigt at Støjberg bør sige farvel til det dødssyge parti Venstre, som har snydt og svigtet danskerne i årevis. Støjberg er alt for god til Venstre, som er et skandaløst, anti-dansk og blodplettet parti ligesom enhedslisten og det radikale parti. Jacob Poppedrengs behandling af Støjberg er bund-tarvelig, og kommer forhåbentlig til at give bagslag.

  Kommentar by BENT A — 3. februar 2021 @ 19:37

 36. Sådan kan det sagtens lade sig gøre i Danmark – vi har højt til panden når det gælder afbildning af mennesker, kulturer og produkter m.m.”

  Ja, vi får virkelig valuta for de 17-18 millioner i mediestøtte til krykhusarerne på EB. 1 artikel om en popsangerinde i Sydkorea havde krammet en national socialistisk dukke. Uha, forfærdeligt.

  1 artikel om en liden kendt countrysanger i USA måtte undskylde for en udtalelse. De graver virkelig dybt for at finde ligegyldig petitstof, så de stakkels læsere bliver fastholdt i den rette tro.

  De interessante Public Service artikler for danskerne er gemt bag en betalingsmur. Hvorfor betale 2 gange?

  Kommentar by tavsen — 3. februar 2021 @ 19:50

 37. Så må Tørsleffs bare konkurrere på pris med andre anonyme mærker, indtil de forsvinder.

  Men sikke en gigantisk mulighed for positiv PR, de er gået glip af ved ikke i stedet at fortælle historien om Jena Zena. Og stå fast. Så meget sympati at smide væk. Og i stedet forvandle til modvilje. Inkompetence :)

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 3. februar 2021 @ 19:50

 38. Morten – – – — 3. februar 2021 @ 19:50

  Ja, de burde få en ny chef for reklameafdelingen.

  Kommentar by tavsen — 3. februar 2021 @ 20:16

 39. Heldigvis har jeg for længe siden fundet både billigere og bedre alternativer til det islamiske Tørsleffs.

  Kommentar by piphans — 4. februar 2021 @ 01:11

 40. Der er som bekendt gelatine i vingummibamser.
  Mon vi ikke snart ser et forbud af hensyn til de sarte og følsomme muhammedanere?

  Kommentar by Revisoren — 4. februar 2021 @ 12:46

 41. Enig Morten 19:50. Folk kan ikke så godt lide anonyme mærker. “Men sikke en gigantisk mulighed for positiv PR” jeg får, når jeg om lidt markedsfører “Trump Peberspray”. (Den kan ovenikøbet både appelere til Trump elskere og Trump hadere!:-)
  (Nå nej nu er peberspray vist blevet forbudt igen?! Jeg må overveje at sælge den online fra adresse off-shore eller land der vil give mig ly (måske inkl skattely?:-)

  Kommentar by Amad — 4. februar 2021 @ 13:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper