15. februar 2021

Steffen Kretz, USA-korrespondent, DR Nyheder: ‘Trump er skyldig, men går fri’ (‘juridisk teknikalitet’)

‘Impeachment’-sagen mod Donald Trump kalder danske medier rutinemæssigt for en rigsretssag, men den er en politisk domstol, og den slags er naturligvis først i fokus, når Trump er frikendt. Steffen Kretz’ DR-analyse illustrerer på fornem vis, hvordan man med vinkling kan flytte fokus, og gøre vand til vin: ‘Trump er skyldig, men går fri’. Man kunne næsten gætte vinklen på forhånd. Man tager det man kan bruge fra en Republikaner, taler om frifindelse på grund af en ‘juridisk teknikalitet’, og påpeger at det hele er en ‘politisk strategi’ fra Republikanerne. At selve processen er en politisk strategi fra Demokraterne, ser Kretz ikke, og han personificerer fint det licens/skattefinansierede ekkokammer. Fra DR Nyheder – Analyse: Trump er skyldig, men går fri.

“Ingen, der har fulgt begivenhederne i USA i de sidste måneder, kan være i tvivl om tidligere præsident Donald Trumps rolle i angrebet på Kongressen:

Trump er både moralsk og rent praktisk ansvarlig for at have provokeret angrebet. For han fodrede sine tilhængere med vilde usandheder og konspirationsteorier om valgsvindel. …

Men McConnells tale i senatet sent lørdag aften dansk tid er endnu mere overraskende, fordi han kom med sine meget skarpe og fordømmende pointer få minutter efter, at han havde stemt for at frifinde Trump for præcis de forhold, han talte om: Ansvaret for at opildne oprør. Hvordan hænger det sammen? … På det konkrete plan med en juridisk teknikalitet. Et ret tænkt figenblad.

… Om den politiske strategi virker, vil de kommende måneder vise. Men ét er sikkert: Det republikanske parti står foran et eksistentielt internt opgør, hvor partiets ledere og vælgere skal finde ud af, om de stadig er Trumps parti – et nationalistisk, populistisk og altovervejende hvidt parti – eller om partiet kan genopfinde en parlamentarisk konservatisme, som kan tiltrække en bredere koalition af amerikanere.”

(DR-analyse ved Steffen Kretz, USA-korrespondent, 14. februar 2021)

Oploadet Kl. 13:11 af Kim Møller — Direkte link42 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/117001/trackback

42 Comments »

 1. Trump vandt valget. Cirka 80% af de afgivne stemmer blev givet til Trump

  Kommentar by Peter — 15. februar 2021 @ 13:16

 2. Nu mangler Vi så bare at Steffen Kretz bruger den samme logik når en hel stribe af “demokraternes” topfolk skal stå til ansvar for deres udtalelser.

  Just joking, det kommer selvfølgelig aldrig til at ske!

  Kommentar by Santor — 15. februar 2021 @ 13:22

 3. Og TV2’s USA-korrespondent Jesper Steinmetz fremførte samme idiotiske “analyse” – Trump er skyldig uanset hvad. Og frifindelsen af Trump var faktisk en sejr for demokraterne, mente Steinmetz. De skatteyderfinansierede medier er jo totalt utroværdige og uduelige. De gør ikke folk klogere, men en hel del dummere – den almindelige dansker ender hurtigt med at blive ligeså dum som Kretz og Steinmetz, og det er slemt.

  Kommentar by Tilfældig — 15. februar 2021 @ 13:30

 4. Kretzes analyser er latterlige, men sluges nok råt af mange.

  DR RADIO OG TV ER KOMMET SÅ LANGT UD PÅ OVERDREVET med sine feministiske og kommunistiske vrangforestillinger, at det for DR er uværdigt, tarveligt og mistænkeligt at være mand, at være hvid, at være folkelig, at være glad for sit land, sin familie og og sin personlige frihed.

  Hvis man så oveni ønsker at begrænse indvandringen/invasionen, at få sig et ægte og direkte demokrati, at være fri for kommunistisk tvang, formynderi og tyranni, at blive fri for hjemmerøvere og vanvidsbilister, brandstiftere og gadebander, at blive fri for hjernevask løgnepropaganda og evindelige nedskæringer og sundhedsskandaler, at bevare sin familie og hjemmets fred og sin ytringsfrihed samt at betale så lidt i skat og husleje at man
  ikke risikerer at skulle gå fra hus og hjem i tilfælde af s6gdom eller anden modgang…..

  ja, så er man i DRs øjne ikke andet end “white trash”.

  DR er et sygt, sygt foretagende.

  Kommentar by Bent A — 15. februar 2021 @ 13:41

 5. > Santor
  Dine vittigheder er ved at blive lidt trivielle. Hvad med en Obamala Harris vittighed? Eller en vittighed om (nej ikke Balje Sørensen) creepy “young girl fundler” Joe? Hvor mange mon det de kan tælle? mi tuu-bevægelsen må da føle sig truet. Enhedslistepikkene kan godt gå hjem og lægge sig. Here comes Hunter Biden Family and the chineese girlees. The Drug Agency have sufficient intellgence to supply him with plenty of South American cocaine-leaves.

  Kommentar by Nielsen — 15. februar 2021 @ 13:43

 6. Fjernsyn er for fjolser. Spild ikke tid og hjerne på det.

  Kommentar by Hul igennem? — 15. februar 2021 @ 13:48

 7. Islamist forfremmes, intet problem for Steinmetz/Kretz

  https://www.document.no/2021/02/14/ilhan-omar-utnevnt-til-nestleder-for-kongress-komite/
  “Når Demokratene får flertall, gjør de hva de vil. De kastet Republikaneren Marjorie Taylor Greene ut av to komiteer for ting hun hadde skrevet på sosiale medier før hun ble valgt. “

  Kommentar by k.m. — 15. februar 2021 @ 13:50

 8. Begge Impeachments-sager blev anlagt, for at aflede amerikanernes og verdens opmærksomhed fra 3 statskupforsøg, hvor det seneste desværre lykkedes.
  Det første blev drevet af efterretningstjesterne med Hillarys “Steel-dossie” som drejebog og Mueller som executer. Det endte ynkeligt for kupmagerne uden Impeachment.
  Det andet skulle skjule Bidens Crime Familys korruption i bl.a. Ukraine.
  Det sidste skulle aflede opmærksomheden fra valgsvindlen a´la Lukashenko i Hviderusland.
  Stakkels USA og verden.

  Kommentar by Sussi — 15. februar 2021 @ 13:58

 9. Der er tale om bevidst vildledning, når journalister konsekvent omtaler et politisk styreinstrument som en retssag. Desværre synes vildledningen dog at påvirke en stor del af danskernes opfattelse af situationen.

  Men da det er uendelig ligegyldigt, hvad danskerne måtte mene i denne sammenhæng, så er det ganske uforståeligt, at medierne alligevel gør sig så store anstrengelser for at påvirke vores holdninger.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 15. februar 2021 @ 14:02

 10. Det er lykkedes TV2 at knevre og ævle i det meste af én uge uden at have indhentet udtalelser fra en eneste, der kan forklare hvorfor 74 mio. amerikanere støtter Trump.
  Derimod har de fortalt op og ned ad stolper om den hårsbred vi var fra et statskup, men så dukkede der en betjent op, som beordrede de millitante revolutionære til at stoppe revolutionen og gå hjem.
  Og -heureka- de revolutionære gik hjem helt parallelt til situationen i Danmark da det begyndte at regne og de revolutionære tabte lysten. Men føromtalte borger/bejent er en helt. Ene mand besejrede han en hær af frådende marodører og jog dem bort — fantastisk.

  Kommentar by pseudonym — 15. februar 2021 @ 14:05

 11. Ja, hva’. For dem er Trump stadig en russisk agent, selvom den største efterforskning i USAs historie fandt 0 beviser.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 15. februar 2021 @ 14:19

 12. Er bange for at de fleste danske journalister slet ikke er klar over de bedriver propaganda efter min bedømmelse mere menneskefjendsk end Der Stûrmer, Neues Deutschland og Pravda.

  Autoriteten for danske journalister er de mest efterretningstjenestestyrede engelsksprogede medier som Washington Post. Typisk var den tidligere journalist Torsten Jantzens reaktion på at have fulgt fremlæggelsen fra Trumps forsvarere. Han sagde at selv om forsvaret virkede overbevisende måtte afventes at dygtige journalister havde faktatjekket. Altså tror han blindt på de værste journalister beskrevet uddybende i Udo Ulfkottes bog Gekaufte Journalisten.

  En dygtig videojournalist er ham som har lavet følgende om stormen på Kongressen og især skuddramaet derinde:

  https://www.brighteon.com/930b273a-2662-4633-80ad-a282df7fc599

  Alt forkert med Ashli ​​Babbit Shooting – et Hollywood-stunt
  55280 visninger

  Kommentar by perhag — 15. februar 2021 @ 14:28

 13. Husk på at Kretz, Steinmetz etc. har 100% opbakning til deres holdninger og udgydelser fra både ledelse og det – i flertal – politiske miljø…
  Slaget er tabt lige meget hvor meget og højt vort lille mindretal råber..
  Desværre..

  Kommentar by frank mathiesen — 15. februar 2021 @ 14:34

 14. Jeg har netop – endnu en gang – klaget til DR over Steffen Kretz. Jeg kan kun opfordre andre til det samme. I søndagens TV-Avis løj han for åben skærm; måske af uvidenhed, men hverken en uvidende eller en løgnagtig korrespondent bør anvendes af DR.

  Kommentar by ino — 15. februar 2021 @ 14:47

 15. Kretz-parret er personligt forarget.

  https://streamable.com/qh5s2q

  Kommentar by KineserSnot — 15. februar 2021 @ 14:47

 16. Sean Hannity gennemgik for et par dage siden hvor tåbelig denne Impeachment var.

  https://youtu.be/k3RpxVFy-9s

  Kommentar by KineserSnot — 15. februar 2021 @ 14:49

 17. Det er netop som om at man ikke ved hvad der foregår, alle der reflekterer kan se det er statsfinansieret falske nyheder eller falske domme. Ville ingen gang sige man har et “narrativ” når man ikke indsigt i retsprocesser og udsagn der bliver fremført….

  Kommentar by Moth — 15. februar 2021 @ 14:58

 18. Stats-propagandaen kræver, at vi accepterer deres løgn som sandheden.
  Familien kRetz vildleder, lyver, misfortolker hændelser for seerne, som var det den rene sandhed.
  Det er radigalt-socialistisk biased, det er så subjektivt rappor-tering, jeg husker ikke noget lignende fra DDR.

  Hvordan får vi lukket DDR?

  McCommel´s tale er en gardering for, at han kan bevare sin indkomst, i forhold til, hvad der kommer til at ske med det Republikanske parti/GOP de næste 4 år.
  Han spiller på to heste, for at sikre sin taburet, hvad enten Trump gør “come back” eller det bliver Mitt Romney, der tegner partiet.

  I USA findes levebrødspolitikere præcis som i Danmark, det er derfor at TRump taler om “drain the swamp!”

  Men, gudskelov kommer Trump igen, det er Trump der har 74 mill. tilhængere, ikke det Republikanske parti/GOP.
  Trump forbereder sig nu til Midtvejsvalget i 2022, hvor han kan sikre sit parti flertal, både i Senatet og hos repræsentanter.

  Nu hvor det er afgjort at Trump kan fortsætte i politik og stille op igen i 2023, er det jo bare at kopiere Demokraternes statsKUP, midlerne er samlet ind, over 1 Mdr USD!

  Demokraterne ved dette og derfor springer de rundt som hovedløse høns, med “crazyPelosi” forrest.

  STEM NB! SIAD! Støt GI! Støt UP! Drop EU&FN! Støt SK! Støt TommyR! Direkte Demokrati NU! Kun 37 på hoPPeborgen! Luk DDR!
  P.

  Kommentar by Piotr — 15. februar 2021 @ 15:19

 19. En stor del af danskerne er snotdumme eller det, der er værre.
  De sluger råt, hvad licensbetalte møgspredere kan servere uhindret.
  Og uhindret fordi, at dissidenter ikke er ønsket på de skatteyderbetalte kanaler,

  Kommentar by B. Christiansen — 15. februar 2021 @ 15:33

 20. Der er ‘losers’ og så er der “bad losers”. Steffen Kretz er en “bad loser”. Gennem 4 år har han og andre “Fake News” kanaljer forsøgt at overbevise danskerne om, at “Fair is foul and foul is fair”. I virkeligheden gælder “Trump is fair and DR/Kretz is foul”.
  Efter 2 forgæves stormløb mod Trump har demokraterne, Kretz, Steinmetz og horsefacelebberne fra DR efterhånden gjort sig selv til grin for alle. De står totalt afklædte med deres nøgne had fuldt synligt for enhver – Pelosi, Halallary og creepy Joe er de nøgne kejsere.

  Kommentar by Gustav Jensen — 15. februar 2021 @ 15:39

 21. God klumme i 24-nyt af Michael :

  https://24nyt.dk/klumme-totalitaert-kontrolregime-og-de-programmering-af-trumps-tilhaengere/

  Kommentar by Sussi — 15. februar 2021 @ 16:23

 22. Piotr har ret i mange ting og fremlægger mange gode pointer. Men kan vi stadig være optimister mht. at republikanerne kan komme tilbage, når demokraterne har sat sig på valgsystemet m.m. ??

  Kommentar by Bent A — 15. februar 2021 @ 16:38

 23. Steffen Kretz er et gement- og gennemført uanstændigt røvhul! – Over and out!

  Kommentar by T. Flodur — 15. februar 2021 @ 17:05

 24. https://24nyt.dk/klumme-totalitaert-kontrolregime-og-de-programmering-af-trumps-tilhaengere/

  Kommentar by Sussi — 15. februar 2021 @ 16:23

  Tak for henvisningen. Dejligt at få de historiske kendsgerninger fortalt igen. Også om Demokratiske slaveejere og nutidens Demokratiske politikeres nære forhold til KKK.

  “Uden smålig skelen til ”the first Amendment” (ytringsfriheden) nævner det venstreorienterede nyhedsmedie Axios, at man kan forbyde ekstremisterne i at komme til orde.”

  Og har man magten, kan man roligt kalde 74-75 mil. vælgere hvad som helst og sørge for, de kommer i behandling.

  Kommentar by tavsen — 15. februar 2021 @ 17:27

 25. Fik set i aftes en fantastisk film om lobbyisme på Capitol Hill. Det er sg’ grovere end det såkaldte “angreb”.

  Kommentar by tavsen — 15. februar 2021 @ 17:43

 26. Jessica Chastain er en formidabel skuespiller. The best. Da hun fik manuskriptet gik hun i gang med at researche det hele, så hun igen leverer en fantastisk rolle og fylder hele billedet, bare med sin tilstedeværelse. Som hun også gjorde i filmen om Bin Laden.

  Miss Sloane https://www.imdb.com/title/tt4540710/

  Kommentar by tavsen — 15. februar 2021 @ 17:45

 27. Zero Dark Thirty imdb.com/title/tt1790885/

  A chronicle of the decade-long hunt for al-Qaeda terrorist leader Osama bin Laden after the September 2001 attacks, and his death at the hands of the Navy S.E.A.L.s Team 6 in May 2011.

  Kommentar by tavsen — 15. februar 2021 @ 17:46

 28. Det kom noget spredt. Resten forsvandt ud i intetheden. Gad vide, hvad der er galt med teknikken?

  Kommentar by tavsen — 15. februar 2021 @ 17:50

 29. Kommentar by Bent A — 15. februar 2021 @ 16:38

  Pga af Corona, stemmede man dørklokker og fik mange stemmer fra folk der normalt ikke møder op til valglokaler på valgdagen.

  Jeg tror ikke de får lov til det næste gang

  Kommentar by KineserSnot — 15. februar 2021 @ 18:31

 30. DR,s objektivitet som et nyhedsorgan er en enøjet joke. Hvem fanden kan være bekendt at understøtte dette propaganda organ?

  Kommentar by Michael Unna — 15. februar 2021 @ 18:42

 31. Den tidligere socialdemokrat Thomas Funding bliver ny chef for TV2 nyhederne. Der er i den grad brug for en ny dansk tv nyhedskanal.
  https://tv.frihedensstemme.dk/2021/02/15/de-roede-lejesvende-socialdemokratisk-politiker-bliver-chef-for-tv-2-nyhederne/

  Kommentar by M.P. — 15. februar 2021 @ 18:43

 32. Hvad skete der, da impeachment-sagen helt overraskende stoppede ved at gå til afstemning.
  Alle presstitudes var ellers begejstrede, da demokraterne dagen før bestemte, at der skulle føres vidner.
  Der skete det, at Trumps sagfører fremlagde en foreløbig liste på 301 vidner, de ville indkalde.
  Demokraterne kunne sagtens blokere for disse vidner pga. deres flertal.
  Men reglerne er således, at hvert eneste forslag til vidne har ret til en 2 timers debat i senatet inden vidnet kan afvises ved an afstemning
  Under en sådan debat kan mange forhold omkring vidnet, lægges åbent frem.
  Da demokraterne så, at både Pelosi og Schumer var på vidnelisten, var der pludselig ingen interesse for vidneindkaldelse. De kunne også se frem til minimum 600 timers debat.

  Kommentar by Sussi — 15. februar 2021 @ 18:58

 33. DDR er en syg, ekstremt syg institution.

  Kommentar by Johnson — 15. februar 2021 @ 19:07

 34. Steffen Kretz er dybt tendentiøs! Tidligere blev han berygtet, da han spurgte nogle grønlændere om han kunne få dem til at sige at den sælerne var væk, men grønlænderne var ikke blevet politisk fordærvet, så de kunne kun sige at der var lidt færre det år, men væk det var de ikke! De var dog blevet så fortørnet over, at de mere eller mindre blev trængt op i en krog, for at de skulle sige at de var væk, at de omtalte sagen for andre journalister, der heldigvis havde mod og mandshjerte til at skrive historien! Nogle journalister leder med lys og lygte efter nogen som kan bekræfte deres tendentiøse dagsorden! Steffen Kretz er en af dem!

  Kommentar by Den Nervøse — 15. februar 2021 @ 19:33

 35. # Johnson 19.07: “DR er en EKSTREMT SYG institution”. Ja, syg, ond og løgnagtig. Kan det tænkes at det har noget at gøre med at politiserende kvindelige journalister og apparatchikker dominerer DR fuldstændig? De ca. 90% af journalisterne og radioværterne er røde kvinder, feminister, og gak-gak humanister.

  Kommentar by Bent A — 15. februar 2021 @ 20:44

 36. politiserende kvindelige journalister”

  Og de skriver skam også bøger om politiske modstandere, måske for at tage trykket væk fra Venstres nedsmeltning.

  Søs Marie Serup er tidl. pressechef for Venstre OG er politisk kommentator på bl.a. TV 2 News
  https://twitter.com/SMSerup/status/1360890316824473600
  Ja, selvfølgelig kommer vores bog, som lydbog (forventet tilgængelig på tirsdag), og vi er meget glade for at kunne afsløre, at
  David Trads har lagt sin varme stemme til vores ord. Det synes vi er et scoop!”””

  BON APPETIT

  Kommentar by tavsen — 15. februar 2021 @ 22:30

 37. Han egner sig bedst til hoppen.

  Kommentar by Charles — 16. februar 2021 @ 00:51

 38. Det er rørende at se, hvilken omsorg DR’s USA-korrespondent Steffen Kretz viser for Republikanerne i USA. Det minder mig om Rødhætte og ulven?:-)
  “Ulven synes, Rødhætte ser dejlig ud,
  lige til at spise.
  Den vil gerne æde hende,
  men den er meget sulten,
  så den vil også spise hendes bedstemor”

  Kommentar by Amad — 16. februar 2021 @ 08:06

 39. Vergil leder Dante gennem Helvedes ni koncentriske kredse: hver af dem huser stadig værre syndere —
  Femte kreds: De hævngerrige (de aktivt vrede) som må kæmpe mod hinanden i floden Styx, og de hadefulde (de passivt vrede), der holdes fanget under vandet.
  I “den Femte Kretz” bor Pelosi, Halalary, OldJoe, Steinmetz og Kretz.

  Kommentar by Gustav Jensen — 16. februar 2021 @ 08:50

 40. Licens er noget vi giver
  til hinanden og familie og venner, og hestetransporter. Dagens gæst på P4 var Johannes Langkilde

  Kommentar by tavsen — 16. februar 2021 @ 11:59

 41. Er Johannes Langkilde ikke ham, som hele tiden råber “Hyp, alle mine heste! (DR betaler krikkens rejsekort)” ? Han burde hedde Lille Claus.

  Kommentar by Gustav Jensen — 16. februar 2021 @ 15:35

 42. Jeg ved ikke hvem af disse USA udsendte danske ‘journalister’ der er værst, det er faktisk lige slemt, manipulerende løgnehistorier på samlebånd. Operation Mockingbird i dansk regi, samtlige vestlige massemediers udsendte er i denne samme båd, MSM overalt er utvivlsomt korrupte og i lommen på CIA.

  Kommentar by LarsB — 17. februar 2021 @ 16:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper