19. februar 2021

USA: Om lektoralt forsøg på at frame klassiske tænkere som hvide, “… an act of ideological sabotage.”

Berlingskes Bent Blüdnikow fortæller, at New York Times forleden med udgangspunkt i Katrine Dirckinck-Holmfelds udåd, bragte en subjektiv fortælling om Danmarks rolle i den internationale slavehandel. Avisen refererer blandt andet RUC-lektor Lars Jensen, der postulerer at blindheden for den koloniale fortid,“… er med til at skabe holdninger til og behandlingen af migranter og flygtninge nu.”

Meget apropos. Rich Lowry kommenterer hos New York Post, ikke at forveksle med New York Times – The moronic social-justice war on classics threatens our civilization.

“It was only a matter of time before Cicero got canceled. The New York Times the other day profiled Princeton classicist Dan-el Padilla Peralta, who wants to destroy the study of classics as a blow for racial justice. …

The Times reports that the critics believe that the study of classics ‘has been instrumental to the invention of ‘whiteness’ and its continued domination.’ Or as Padilla himself puts it, ’systemic racism is foundational to those institutions that incubate classics and classics as a field itself.’

It is rare to find other fields with scholars so consumed with hatred for their own disciplines that they want to destroy them from within. Presumably, if an ultra-progressive astrophysicist concludes that his field is desperately out of touch with social-justice concerns, he simply goes and does something else for a living, rather than agitating to have students stop learning about space.

One would think Padilla’s own amazing personal journey would, in itself, make the case for the wonders of the classics. He came here as a child from the Dominican Republic, lived in a homeless shelter in New York City, discovered a book on ancient Greece and Rome — and with help from a mentor, got into a prep school and went on to get degrees from Princeton, Oxford and Stanford.

For him, evidently, the classics weren’t very exclusionary, and indeed there’s no reason that they should be.

The rigors of Greek and Latin, the timeless questions raised by Plato and Aristotle, the literary value of some of the most compelling poems, plays and tracts ever written, the insights of early historians Herodotus and Thucydides, the oratory of Pericles and Cicero, the awe-inspiring beauty of the architecture, sculpture and pottery — all of this is available to anyone of any race, ethnicity or creed.

To look at all these marvels and see only ‘whiteness’ speaks to a reductive obsession with race that is destructive, self-defeating and, in the end, profoundly depressing.

The Times complains, paraphrasing the critics, that ‘Enlightenment thinkers created a hierarchy with Greece and Rome, coded as white, on top, and everything else below.’ …

The critics give the Greeks and the Romans the same treatment as the American project, ignoring what was exceptional about them for a monomaniacal focus on their failings, even if the failings were commonplace everywhere else.

They want to impoverish American college students and ultimately the Western mind in an act of ideological sabotage. This is galling enough; it’s even worse that they call it progress.

(Lektor Dan-el Padilla Peralta, Princeton University; Foto: JHU)

Oploadet Kl. 12:22 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/117142/trackback

31 Comments »

 1. Vestlig civilisation blev skabt af hvide mennesker, så det er helt naturligt at associere de gamle grækere og romere med “hvidhed”, det er der ikke noget forkert ved.

  Som europæere bør vi omfavne denne “hvidhed” og være stolte af vores europæiske forfædre, som lagde grunden til de (stadig, relativt) velfungerende samfund vi har i Vesten i dag.

  Kommentar by Peter Nielsen — 19. februar 2021 @ 13:02

 2. Redeskiderne i det hjemlige intellektuelle miljø ødelægger Danmarks ry i USA.

  Kommentar by Bastardo — 19. februar 2021 @ 13:12

 3. DET ER PÅ TIDE AT FEMINISTER OG RADIKALE TOSSER MV. MØDER MODSTAND OG HÅRD KRITIK. Den Vestlige økonomi, familietradition og civilisation går i opløsning hvis deres idioti og paranoia ikke stoppes.

  Fornuftige mænd og kvinder bør sige klart og tydeligt fra overfor disse undergravende elementer.

  Kommentar by BENT A — 19. februar 2021 @ 13:30

 4. Biden vil have tidligere udviste tilbage til USA
  Han har det som venstrefløjen i Danmark, alt mulig skrammel kan bruges som stemmekvæg.

  Kommentar by k.m. — 19. februar 2021 @ 13:51

 5. I mange år stod New York Times for mig som avisen over alle aviser.
  I dag ville jeg ikke engang bruge New York Times som toiletpapir, da den vil efterlade mere lort end den fjerner,

  Kommentar by bjarne binee — 19. februar 2021 @ 14:20

 6. Det næste bliver, at klassisk musik kommer i skammekrogen, fordi næsten alle komponisterne var, ikke alene hvide, men også mænd.

  Kommentar by Ole Madsen — 19. februar 2021 @ 14:46

 7. Det er pinligt at nogle pseudo forsker moralister skal bestemme ordene og deres grundlag, og tillade sig at kalde det racistisk i den ene eller anden retning. Hvad fanden bilder De dem ind? Vi skal aldrig ligge under for Deres cencur selvforståelse.

  Kommentar by Michael Unna — 19. februar 2021 @ 15:31

 8. Det er fuldstændigt ligesom Holbergs skuespil- Erasmus Montanus- (Lillemor er en -sten- argumentet).

  Kommentar by Michael Unna — 19. februar 2021 @ 15:32

 9. A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves among those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear. The traitor is the plague. – Cicero

  Kommentar by Peter — 19. februar 2021 @ 15:35

 10. Godt vi har Bent Blüdnikow, som Information i sin tid kaldte Bent Blod!

  Jeg husker hvordan mange på venstrefløjen, der dengang i Politiken, DR og de fleste venstreorienterede aviser og tidsskrifter hyldede Mao’s kulturrevolution og rødgardisterne, der pryglede de gamle – nogle pryglede selv deres egne forældre ihjel! Der var udbredt folkedrab under kulturrevolutionen*. Skolelærere herhjemme underviste begejstret eleverne i ‘Mao’s lille røde’ og Den Rejsende Højskole i Tvind opstod på den bølge af Mao-begejstring.

  Nu skal Anne Grete Holmsgaard som dommer i rigsretten dømme Inger Støjberg. Man skulle tro det var løgn! I 1984 (da hun sad i folketinget for VS) udtalte den nuværende SF’er Anne Grete Holmsgaard til det politiske tidsskrift Politisk Revy, at hun ikke anså drabet på de 11 israelske sportsfolk ved OL i München i 1972 som terror. VS tog først, som der står i PET-kommissionens rapport, afstand fra terrorisme et stykke ind i 1980’erne. Se evt nedenstående link:
  http://www.uriasposten.net/archives/117022#comments

  *”Efter Maos død og anholdelsen af De Fires Bande i 1976 sluttede kulturrevolutionen endelig. Kulturrevolutionen varede fra 16. maj 1966 til 6 oktober 1976. Den ødelagde Kinas økonomi og samfund og havde et meget højt dødstal anslået af nogle historikere til ‘hundreder,tusinder døde’; af andre anslået til op mod 20 millioner døde” (klip fra wiki oversat af undertegnede)

  Kommentar by Amad — 19. februar 2021 @ 16:20

 11. what have the romans ever done for us?
  https://www.youtube.com/watch?v=uvPbj9NX0zc&ab_channel=degustibus42

  Kommentar by konservativ — 19. februar 2021 @ 16:48

 12. # Peter 15.35 har ret i at Cicero var en klog mand. Og hans advarende ord om forræderi gælder den dag i dag. Ethvert land kan ødelægges indefra eller ovenfra, når forrædere og femte-kolonner driver deres lumske og landsskadelige spil.

  Kommentar by BENT A — 19. februar 2021 @ 18:41

 13. Nasserøve støtter nasserøve, ligesom idioter ansætter idioter.

  Kommentar by Hul igennem? — 19. februar 2021 @ 19:20

 14. Og jødedræberen Anne Grete Holmsgaard stikker sit sorte nazifjæs frem igen fra rottehullet…

  Kommentar by Hul igennem? — 19. februar 2021 @ 19:22

 15. Hun var VS’er.

  Kommentar by Hul igennem? — 19. februar 2021 @ 19:24

 16. OT: China spearheaded misinformation campaign…

  Kommentar by BENT A — 19. februar 2021 @ 20:19

 17. OT: Nu er der grund til at slå ALARM: “Regeringen vil TVANGSINDESPÆRRE danskerne”. Diktator-Mette kræver nu historisk vidtgående magtbeføjelser. Vil indføre ikke mindre end 12 nye former for TVANG!

  Kommentar by BENT A — 19. februar 2021 @ 21:37

 18. Creepy jo og lying Obamala Harris er i gang med at ødelægge den vestlige civilisation helt og fuldt. Det er let for mange af os at se.
  Jeg har før sagt,at den skat som betales i forskellige lande,som er medlemmer af forenedenationer eller united nations,som det kaldes på anderledesk ryger ned i lommen på Rockefeller-Rothchild. Nogle af indicierne kan høres i denne samtale mellem Mikael Vilgert og Staffan Wennberg
  https://swebbtv.se/videos/watch/58883d01-8096-400f-90f8-db8ed30bbb2f

  Kommentar by Nielsen — 20. februar 2021 @ 05:50

 19. Off-topic siden er naturligvis stadig ubrugelig, så her:

  Gode nyheder for en gangs skyld, politikernes inkompetence kan nu blive det der endegyldigt smadrer facebook, og måske åbner op for mere demokratiske alternativer på længere sigt: https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/joy-mogensen-angriber-facebook/8479010

  For selvfølgelig burde facebook ikke betale for at folk deler links derinde, det ville svare til at uriasposten skulle sende penge til ekstra bladet fordi jeg lige har indsat et link til dem her. Absurd ide, men det er hvad politikerne i først australien og nu danmark forlanger på vegne af en mere og mere desperat mediebranche.

  Enden på det kan blive at facebook lukker ned for al nyhedsdeling samt politikere i danmark som de netop har gjort i australien, og dermed fjerner en massiv del af grunden til at folk bruger platformen. Kombineret med at apple nu vil blokere for deres trackere i apps (som facebook i høj grad lever af) ser det kun ud til at gå en vej for facebook, og det er ned. Forhåbentlig kan det hele endelig få gang i en debat om alternativer til big tech, om de så bliver bedre må tiden vise..

  Kommentar by Per — 20. februar 2021 @ 06:30

 20. Der har altså ikke været noget galt med O:T: tråden længe. Nå men jeg har svært ved at se de gode nyheder i at en imbecil noksagt som Joy Mogensen angriber faecesbogen. Det har mange før hende gjort. Og hvorfor dog angribe en tyveknægt,når han for længst er flygtet over stok og sten.
  For god ordens skyld og til din orientering Per,så gider jeg altså ikke åbne Poul madsens løgnespreder,med mindre altså at du vil betale mig for at gøre det. Jeg gider knapt læse overskriften,hvis jeg ser lortebladet på en avishylde ved siden af Bullshit Tidende.

  Kommentar by Nielsen — 20. februar 2021 @ 07:44

 21. Der kan vel oprettes alternativer til Twitter og Facebook. Men hjælper det noget? Forrykte partier og bevægelser synes fast besluttet på at censurere demokratierne sønder og sammen. I USA, i Europa, i Norge, Sverige og Danmark er total censur på vej. De borgerlige har opgivet ævret, ser det ud til. Marxisterne får kun modstand fra nogle få selvstændigt tænkende. Den store majoritet af vælgere tænker og mener nøjagtig hvad massemedierne vil have dem til at tænke og mene.

  Og se nu hvordan vores egen politiske børnehave på Christiansborg agerer. Man vil nu med corona-virussen som påskud have diktatorisk magt med TOLV NYE FORMER FOR TVANG. Se hvad Newspeek og 180 grader skriver om diktator Mettes nyeste udspil. (Ugens største GYS) (Se 21.37)

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 08:03

 22. På N.Y Post er der også en artikel: Biden is the most radical left-wing president in US history, period.

  Kommentar by Nielsen — 20. februar 2021 @ 08:55

 23. Jeg er godt klar over at i ikke evner at se noget i et større perspektiv, men når en minister siger at facebook skal betale penge, laver et lovforslag om det, og måske får det gennemført overfor et firma som ikke mener at de skylder nogen noget: https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/facebook-svarer-igen-vi-skylder-ikke-penge/8479540

  Så vil det måske på sigt få den effekt at facebook gør som i australien, hvilket vil tvinge både politikere og brugere til at forholde sig til om vi stadig skal have facebook eller noget andet i danmark. Og det nye medie censurerer måske ikke i samme grad som fascisten peter münster & co hos facebook, og vupti, debatten er fri igen så man ikke behøver sidde og skrive herinde, men istedet kan gøre det et sted hvor der rent faktisk er nogen der læser det udover jer to. Uden at blive censureret, shadowbanned, eller få sin profil slettet som facebook gør ved deres brugere nu.

  Kommentar by Per — 20. februar 2021 @ 09:23

 24. kommentar afvist i off-topic, som reaktion på tavsen 09:38
  Mon ikke Rosenkrantz-Theil er bange for at komme for tæt på ghettoen i Kolding?
  Hun kan godt tvinge børn til test flere gange om ugen, for at få lov at komme i skole, men vil ikke tvinge dem til at holde sig væk fra Bilka i Kolding Storcenter.

  Der må komme tusindvis af kunder i Bilka, men en bilforhandler må ikke vise en bil frem til en enkelt kunde i sin 500 M2 store udstillingshal

  Regeringens corona håndtering bygger på frygt, trusler og tvang, mørklægning af strategi og forskelsbehandling mellem små og store virksomheder og forretninger.

  Kommentar by k.m. — 20. februar 2021 @ 10:13

 25. JA, JO MERE DER KOMMER FREM om regeringens panikagtige, udemokratiske og usaglige håndtering af corona-influenzaen og mink-branchen, jo mere vi langsomt får at vide om barske og ulykkelige konsekvenser for andre patientgrupper, og jo mere der kommer frem om tilbageholdelser af informationer, ulovligheder og grundlovsbrud, om manipulation og direkte løgne og om sundheds-styrelsens fejltagelser og vanvittige udmeldinger,

  desto mere bliver det klart at der ikke er grund til stor tillid til regeringen, tværtimod. Det vrimler nu med eksempler på manglende dømmekraft, på arrogance og magtmisbrug.

  Og nu lægges der op til en slags statskup, hvor regeringen med corona som påskud ønsker at tiltage sig DIKTATORISK MAGT. Den ny sundhedslov er det mest gyselige angreb på demokratiet man næsten kan forestille sig. DEN HANDLER OM TVANG, TVANG OG ATTER TVANG PLUS ENDNU MERE TVANG.
  En lov med TOLV nye former for tvangsforanstaltninger. Danskerne gøres til retsløse undersåtter der vil blive tvangsstyret 24/7/365. Den ny lov er kynisk, hensynsløs og totalitær, og vil afskaffe danskernes sidste rester af borger- og menneskerettigheder.

  Velkommen til diktator Mettes BIG-MOTHER-STAT, DDR-STAT, 1984-samfund, hvor kafkaske tilstande bliver utryg og betongrå hverdag.

  Se også 2. afsnit af 08.03.

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 11:54

 26. om ulovligheder og grundlovsbrud….

  Kommentar by BENT A — 20. februar 2021 @ 11:55

 27. Der er da et eller andet galt.

  Han negeren på billedet er ældre end 35 år, som er det jeg er kommet frem til hvis man ellers skal tro wiki der skriver at han er født i 1985.

  Mon ikke hans beef med Os selvstændigt tænkende hvide udspringer af hans egen illegale indvandring til USA i 1989 og selvfølgelig det faktum at der ikke er penge eller prestige i at promovere klassisk tænkning i dagens USA?

  Der er ikke en kat der nogensinde har hørt om ham før hans angreb på hans eget fag!

  Kommentar by Santor — 20. februar 2021 @ 13:36

 28. Et anderledes indspark, jeg har netop set Pernille Vermund gøre tykt grin med Mette Frederiksen, hun gennemgår de 25 mislykkede integrations udspil fra Socialdemokratiet, og det kan ikke være andet end en ørkenvandring i mislykkede udspil og mislykket integration. Det lykkes hende at afklæde hele integrationslovgivningen siden 1999, så Socialdemokraterne løber fuldstændigt splitter nøgne rundt! Samtidigt ser man Pernille Vermund pudse vinduer, strikke, dyrke work out, stryge, file negle og sid og ikke mindst spise en makrelmad! Mette Frederisens spin falder fuldstændigt til jorden!

  Kommentar by Den Nervøse — 20. februar 2021 @ 13:41

 29. Bortset fra den perverse logik om fortiden, så er den jo også blind for at Islam jo stadigvæk tillader slaveri. Som Imam A Wahid siger og vel også andre Imamer. Man kan jo ikke så godt forbyde det Gud tillader og tillade det Gud forbyder- Islam i en nøddeskal- At en eller anden RUC forsker ikke forholder sig til det (Islam) fortæller jo en del om den forlorne moral de står for. Så Deres historiemoral tolkning bliver en selvmodsigende løgn.

  Kommentar by Michael Unna — 20. februar 2021 @ 16:01

 30. 29) Fortsættelse: vi har jo gjort op med slaveriet. Det har Islam aldrig gjort, da det jo ville være at frasige sig den.

  Kommentar by Michael Unna — 20. februar 2021 @ 16:02

 31. berlingske.dk : “Øksemanden fra angrebet på Kurt Westergaard er på fri fod – men kan ikke udvises”

  En krattemut der forsøger at myrde en dansk bladtegner, er ude af fængsel og en fri mand.

  Mette Frederiksen vil med den ny epedemilov kunne spærre ældre mennesker inde i deres hjem og forbyde dem at få besøg.

  Det er stik mod det hun hele tiden har sagt :vi skal passe på vores ældre og svage.

  Epedemiloven er som den ligger nu afskaffelse af menneskerettighederne og Grundloven.

  Kommentar by k.m. — 20. februar 2021 @ 16:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper