2. marts 2021

Forskeraktivist: ‘Europas problem med immigration primært skyldes en højre-fløjspopulistisk diskurs.’

Efter artikler om universitære forskeraktivister i Weekendavisen og JP.dk, har Morten Messerschmidt taget sagen op politisk ud fra den betragtning, at hvis de vil være politiske, må de gøre det for egne midler. Berlingske har talt med professor Hans Lauge Hansen fra Aarhus Universitet, der afviser at man kan skelne mellem forskning og aktivist, da al forskning har ‘en politisk konsekvens’.

Professoren lyder som en aldrende ungkommunist, og han var da også ‘politisk aktiv’ i studietiden, blandt andet med rejser til Spanien med ‘det politiske parti, jeg var medlem af’. Han boede i Spanien, blev integreret i ‘det politiske og sociale liv’, hvad udvidede hans politiske horisont. Sproget gjorde det muligt for ham, at rejse rundt i Latinamerika, og besøge lande såsom Cuba, Mexico og Columbia. Vi er i 80’erne. Forbind selv punkterne.

Interview med en aktivistisk migrationsforsker i Berlingske – Hans Lauges forskning skal bidrage til at modvirke neo-nationalistisk højrefløjspopulisme : Kald det politisk, hvis du vil (kræver login).

“… ‘Vi bedriver forskning. At forskning så har en politisk konsekvens, eller at det har en effekt i forhold til det politiske, kan man se på alle områder. Det er jo bare at se på diskussionen om genåbning og coronavirus. Eller på klimaforskningen,’ siger Hansen.

Han forsker blandt andet i narrativer om migration. Altså hvordan medier og politikere taler om migrationen. …

I artiklen står der i de konkluderende bemærkninger, at ‘Europas problem med immigration primært skyldes en højre-fløjspopulistisk diskurs.’ … Er der i sådan en formulering ikke netop en politisk stillingtagen?

‘Jo, det er der da. Jeg støtter mig til forskning, som kan dokumentere, at migration ikke er et lige så stort problem, som befolkningen opfatter det, men at det primært skyldes politikernes og mediernes diskurs,’ siger han og afviser, at forskning og politik kan adskilles

‘Jeg håber da, at forskningen altid vil være en rettesnor, som man tager højde for i det politiske landskab. Vi kan jo se, at den diskurs, som hele tiden fokuserer på problemerne frem for at fokusere på nogle af de positive ting ved migration, er ekstremt fremherskende. Kald det politisk, hvis du vil,’ siger han.

I din forskningsartikel skriver du blandt andet, at formålet med den er at ‘bidrage til at modvirke neo-nationalistisk højrefløjspopulisme.

‘Er det ikke lige så meget aktivisme som forskning? ‘Næh, det synes jeg ikke. Som sagt synes jeg ikke, at man på mit felt, som er kulturstudier, fuldstændig kan fratage forskningen en politisk stillingtagen.'”

(Hans Lauge Hansen, professor, Aarhus Universitet; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 10:42 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/117362/trackback

26 Comments »

 1. Manden er syg!

  Kommentar by Cicero — 2. marts 2021 @ 10:52

 2. Sikke et fint lille Leninskæg kællingen har.

  Kommentar by O — 2. marts 2021 @ 10:54

 3. “…at migration ikke er et lige så stort problem,…”

  Hvis det virkeligt er tilfældet, så kan madammen jo bare skrive en artikel, videnskabelig moske endda, der opregner alle fordelene.

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 2. marts 2021 @ 11:08

 4. Så grunden til at 86 blev kørt ihjel i Nice, Frankrig i 2016 af en muslim og muslimer ligeså skød og dræbte 129 i Paris i 2015 er pga. “højre-fløjspopulistisk diskurs”

  Kommentar by Valkyrie — 2. marts 2021 @ 11:16

 5. Kommunisme som ideologi er lige så dræbende som Islam. Tankesættet sætter sund fornuft og videnskab ud af kraft.

  Kommentar by k.m. — 2. marts 2021 @ 11:20

 6. Er også denne “professors” største kvalifikation at han er BLODRØD SOM EN TOMAT HVAD MARXISME ANGÅR? Han ser ikke særlig begavet ud på fotoet. Fik han titlen af RUC?

  At gøre op til ned, sort til hvidt og vrang til ret, er lidt af et speciale for “professorer” og “seniorforskere”.

  Læs “Godhedens tyranni breder sig”. De “gode” skjuler deres motiver bag sødladen og snedig snak om verdensredning og fine akademiske titler. En oplysende artikel af Mikael Jalving.

  Kommentar by BENT A — 2. marts 2021 @ 11:32

 7. Han projicere, alle ved at det er pga venstrepopulistisk diskurs at der er terror overalt i Vest-Europa.

  Kommentar by KineserSnot — 2. marts 2021 @ 11:56

 8. Problemerne med humaniora er at det altid er halvhjernerne som som de faste og gode stillinger.

  Kommentar by Rinus — 2. marts 2021 @ 12:00

 9. Skabskapitalisten/liberalisten Hans Lauge Hansen har svært ved at holde styr på sine holdninger. Søger man på hans navn, dukker han op på cvr med branchekoden “950000 Private husholdninger med ansat medhjælp”.

  Når Hans Lauge Hansen råber op om at vi alle er lige og bla bla bla fortoner det sig ud i ingenting når han kan se de goder en kapitalistisk/liberalistisk tankegang kan give ham i form af fradrag på hjælp i huset.

  Samtidig er Hans Lauge Hansen heller ikke ked af at gøre brug af offentlige midler til eget brug for hans email adresse (romhlh@hum.au.dk) bruger han rask væk i sin private virksomhed.

  Tror at etiketten HYKLER er velplaceret på den person

  Kommentar by Bjarne Jensen — 2. marts 2021 @ 12:04

 10. Jeg er aktivist, altsaa forsker jeg mig frem til de oenskede resultater…

  Kommentar by krassisten — 2. marts 2021 @ 12:17

 11. “Professor”. Fnis.

  Kommentar by Revisoren — 2. marts 2021 @ 12:21

 12. Han er en del af det enorme intellektuelle svigt Danmark og hele Vesten har været og er udsat for! En mand som tydeligvis kun har foragt tilovers for dem, som betaler hans fyrstelige løn! De folk som må leve med migranternes overtagelse af danske arbejderes boligområder, hvis døtre intimideres, befamles og i værste fald voldtages. Hvis sønner tæves af grupper ad migrantbørn, for kujonerne angriber altid i flok. Han bor med garanti ikke blandt migranterne, men sikkert i Marselisborg, Risskov eller måske i den hipste ældre boligmasse midt i byen, for ser man på hans påklædning er han tydeligvis ikke kommet ud af det studentikose miljø, en afdanket post 68’er. Hvad har manden bidraget med som kunne berige de mennesker der betaler for hans “forskning” i kultur?
  Formodentligt intet! Ingen ud over ham ville opdage hvis hans stilling blev nedlagt.
  Man kunne ønske at han satte sig ned og læste, det dybt højreorienterede skrift, Danmarks Statestik om indvandring i Danmark! Her kan man læse artige sager!
  Velkommen tilbage til jorden Hr. Professor!

  Kommentar by Den Nervøse — 2. marts 2021 @ 12:59

 13. …endnu en kommunisthumanist ansat på et kommunisthumanist SU institution.

  Kommentar by Jp — 2. marts 2021 @ 13:08

 14. Ak ja, i år er det præcis 20 år siden, at Anders Fogh Rasmussen indledte sit opgør med de såkaldte “smagsdommere”.

  Og i dag kan vi konstatere, at de selvbestaltede “eksperter” forpester den offentlige debat mere end nogensinde…

  Kommentar by Revisoren — 2. marts 2021 @ 13:14

 15. MSO.
  Med Socialistisk Overbevisning.

  Kommentar by Bastardo — 2. marts 2021 @ 13:52

 16. HEN SER SYG UD

  Kommentar by tavsen — 2. marts 2021 @ 14:32

 17. Forskning ER og SKAL være apolitisk!

  Hvis man indsætter politik og dermed meninger i sin forskning er man IKKE forsker men politisk aktivist og skal selvfølgelig ikke finansieres af skattekroner taget fra Danskerne.

  Danske universiteter trænger i den grad til en grundig oprydning.

  Kommentar by Santor — 2. marts 2021 @ 14:34

 18. Titlen professor har skiftet karakter. For mange år siden var en professor respekteret som en person med stor viden og forstand. I dag associerer man titlen med en person med ringe viden og forstand, men højst sandsynligt med partibogen i orden.

  Kommentar by Ole Madsen — 2. marts 2021 @ 14:37

 19. Århus universitet har i mange årtier været blodrødt og adskillige elever er kommet ud derfra som radikaliserede medlemmer af socialistisk ungdomsfront eller værre, med nogle indlærte fraser i hovedet de dårligt selv forstår, og en personlighed der er blevet opløst til fordel for en venstreradikal gruppetænkning. Steder som århus universitet og RUC i roskilde er venstrefløjens svar på koranskolerne, og det mener jeg helt seriøst.

  Og det er personer som hans lauge hansen det hele kan spores tilbage til.

  Kommentar by Per — 2. marts 2021 @ 15:07

 20. Ham Venstres Anders Fogh Rasmussen.Han er så sort og grim,så ham kan muslimerne da sagtens få.

  Kommentar by Ole Larsen — 2. marts 2021 @ 16:23

 21. Det svarer jo til at Goebbels var forsker og lavede en afhandling om jødernes negative indflydelse på samfundet

  Kommentar by A Andersen — 2. marts 2021 @ 18:41

 22. Jeg ved endnu ikke hvilken planet den pågældende Professor idiot har stukket sit hoved ned i, men hvis vi ser på jordisk verdensplan hvor Islam støder op til andre (vantro) kulturer, og hvis vi lægger mærke til det had islam har til den frihed alle andre tillader sig at have udenom dens idioti, så synes jeg han har fortjent 20 koranklodser op og ned af hans bolig ved indkørsel og indgang. (Fuldstændig idiot)

  Kommentar by Michael Unna — 2. marts 2021 @ 21:10

 23. Mon han kan forklare hvorfor Synagoge i København er beskyttet med militær, til så mange mill. årligt? Hvorfor er Christianborg belagt med terrorkugler hele vejen rundt. Vi finder os i det. Politikere der har PET folk beskyttet dagen lang, vi finder os i det, jeg fatter det ikke!

  Kommentar by IES — 2. marts 2021 @ 22:12

 24. Marxismen styrer stadig de intellektuelle her 30 år efter murens og jerntæppets fald. Den uddør ikke på universiteterne selv efter de sidste 68’er studentermarxister er pensionerede eller døde.

  Marxismen har bidt sig fast som den senest tilkommende verdensreligion. Mere end 100 mio af deres egne medborgere har marxister myrdet til dato.

  Især efter 1968 erobrede de herhjemme ved deres kammerateri magtpositioner indenfor samfundsforskningen, den offentlige sektor og fagforeningerne. De er i dag mere magtfulde end mafiaen nogensinde har været i Italien. Cosa nostra. Forskellen er at de ikke skyder knæskallerne af folk. Ikke herhjemme tihvertifald!?:-)

  Kommentar by Amad — 2. marts 2021 @ 22:24

 25. En Fuldstændig Frelst idiot med moralske drømmeidealer…..Det er en skændsel, hvis han får penge for det Vås.

  Kommentar by Michael Unna — 3. marts 2021 @ 06:56

 26. Som alle andre anti-hvide, så bruger han selvfølgelig sin stilling til at fremme den anti-hvide ideologi.

  Kommentar by Peter Nielsen — 3. marts 2021 @ 13:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper