25. marts 2021

Redox om samarbejde/møder/aftaler med Ekstra Bladet, Politiken, Århus Stiftstidende, TV2 Østjylland

Venstreradikale Redox har lavet en 86 minutter lang podcast, hvor Simon Bünger og Andreas Rasmussen gennemgår Redox’ 15-årige virke. Alt vrides til uigenkendelighed, men de mange henvisninger til mediesamarbejde er næppe pure opspind. Samarbejdet med Århus Stiftstidende gav for eksempel overskriften ‘Højreekstrem loge tæt på anholdelse’ (2012), men naturligvis ingen anholdelser. Det er stadig lovligt at være uenig med den yderste venstrefløj.

Retssagen mod Redox/AFA satte kontakten til de store medier lidt i bero, men de fik stadig ‘historier trykt’. Redox researcher, og medierne ‘løber bolden i mål’: “Vi er jo bare et værktøj i kampen mod det yderste højre.” Mediernes værktøj i kampen mod enhver form for indvandingsmodstandere. Podcasten kan høres online her.

Simon Bünger, Redox: I sommeren 2006, der er Redox med til at afsløre Dansk Fronts ledelse sammen med Ekstra Bladet. Kan du måske sætte ord på det samarbejde, der sker der, og hvordan det kommer i stand?

Andreas Rasmusen, Redox: Det er sgu’ egentligt et godt spørgsmål, om hvordan det kom i stand. Jeg kan selv huske at have siddet til et møde eller to inde hos Ekstra Bladet. Det var ikke mig, der var den primære kontakt, men der var ikke nogen tvivl om, at der var mange medier som syntes at den her udvikling var ret central.

[…]

Simon Bünger: Jeg ved at der også var samarbejde med flere andre medier osv., lige netop omkring afsløringerne af Dansk Front. …

Andreas Rasmussen: … Det var nazister ik’. Den fortælling ville vi jo gerne have ud, og vi måtte jo bare konstatere, at hvis vi skulle ud med det, så skulle det foregå i de store medier. Det prøvede vi så på. I virkeligheden gik det overraskende nemt i de første par år. Vi havde tætte samarbejder, ikke bare med Ekstra Bladet, men også med Århus Stiftstidende og TV2 Østjylland, og med flere andre medier. Det fungerede typisk sådan, at vi kom med noget research, og sagde at vi har den her historie, den her dokumentation – vil i have den? Så klappede de i deres hænder, og sagde ja, tak. Og så løb de den ligesom i mål derfra. … Nogle gange var vi citeret som kilde, nogle gange var vi ikke. Nogle gange, der havde vi byline på billederne i aviserne.

(Simon ‘Bomberman’ Bünger, Ansvarshavende chefredaktør, Researchkollektivet Redox; Foto: 2019)

Andreas Rasmussen: Den der rapport, det var ikke sjov læsning for dem. Der havde vi så et tæt samarbejde med de århusianske lokalmedier, Århus Stiftstidende og TV2 Østjylland, der kørte rigtig mange historier på basis af den rapport. Og det var i hvert fald med til at sætte det på dagsordenen i Århus, og det var med til at styrke mobiliseringen. Der var en stor demonstration i Århus i 2008…

[…]

Simon Bünger: … efter Århus 08-rapporten og samarbejdet med de århusianske lokalmedier, ligesom har kørt, så fortsætter det samarbejde om den yderste højrefløj i Århus. I 2010 udkommer der en bog ‘Forklædt som nazist’. Vil du fortælle mere om den?

Andreas Rasmussen: Faktisk ikke særligt længe efter at ‘ORG 08’ var udkommet, et par måneder senere, der blev jeg kontaktet af Charlotte Johansen, som jeg ikke kendte, men igennem et par led havde vi en fælles bekendt. Og Charlotte havde en indgang til at få foden indenfor det her miljø, fordi hun kendte en af dem fra sin svømmetid, og så besluttede hun sig for – på egen hånd, at infiltrere det her miljø. Jeg tænkte til at starte med, at det var godt nok risky-business, at det ikke var sådan med vores gode vilje til at starte med. … Vi havde et langt og tæt samarbejde med Charlotte mens hun gennem otte måneder var i nazi-miljøet i Århus. … Efter Charlotte havde gennemført den her otte måneder lange infiltration, så fik hun et samarbejde op at stå med to journalister fra Dagbladet Information, som skrev en bog…

[…]

Andreas Rasmussen: Da det her terrorangreb sker, der er vi på sommerferie, men telefonerne begynder bare at bimle og bamle de efterfølgende dage, og vi laver nærmest ikke andet end at rende til møder med journalister på stort set alle landets dagblade. Der alle sammen gerne vil vide, hvad der er den store historie om militant højreekstremisme i Danmark. Og der fortæller vi så nogle journalister på Politiken om vores arbejde om ORG, og det er de rigtigt interesseret i, så de får simpelthen al den materiale vi har. Og de får også lov til at læse den rapport, vi sidder og arbejder på, den er ikke færdig på det her tidspunkt. … Det resulterer i en række afslørerende artikler i Politiken, forsider. Det resulterer også i at Politiken samtidig kører nogle meget kritiske historier om os og vores arbejdsmetoder, hvor man kan sige, at der blev sgu’ nok brændt nogle broer der. Den håndtering de havde af det, var vi nok ikke så store fans af. De spillede på to heste på det der tidspunkt. Men altså, sådan er det. Generelt vil jeg sige at vi har haft et meget tillidsfuldt samarbejde med mange folk i mediebranchen – det er de færreste der har prøvet at snyde os, og på en eller anden måde bryde aftaler. … Vi fik historien om ORG ud, og det var det vigtigste, selvom det selvfølgelig var nederen for os, at der kom kritiske historier om os efterfølgende.

[…]

Andreas Rasmussen: … på det der tidspunkt blev det tydeligt hvad terrorsagen havde gjort. Der var mange medier der fik et betydeligt mere distanceret forhold til os, der var mange medier som ikke ville røre ved os med en ildtang, ik’. … Mange af dem er så efterhånden vendt tilbage igen, og begyndt at bruge os som kilder, fordi den viden de kan få hos os, den kan de ikke få særlig mange andre steder.

(Andreas Rasmussen, Researchkollektivet Redox og Antifascistisk Aktion; Foto: 2017)

Simon Bünger: … bare fordi der var mange medier, som var stoppet med at bruge os og blevet mere kritisk indstillet over for os, så betød det ikke, at vi ikke havde masse af kontakter, og at vi ikke kunne få historier trykt forskellige steder. Jeg husker tilbage. Der var masse af ting.

Andreas Rasmussen: Det var nok også forkert at sige, at de ikke ville røre os med en ildtang, det var nok upræcist. I virkeligheden ville de bare meget gerne have, at det ikke var os der stod på som afsender. Mine klare oplevelse var, at de jo stadig vurderede at de oplysninger og den dokumentation vi kom med, at den var troværdig og pålidelig. De ville bare ikke have det backlash, som kom bagefter, når de brugte os som kilde. Det gør sig til en vis grad stadig gældende i dag. Vi sidder jævnligt til møder med journalsiter fra en meget bred vifte af store danske medier, og hjælper dem med meget baggrund. Og mange af de artikler der har kørt i andre medier, er nogle der er startet af os, hvor vi har givet det grundlæggende tip og dokumentation, og så har de researchet videre og løbet bolden i mål ik’. Og med supergode resultater. Men det er ikke meget credit vi får for vores arbejde. Når vi kigger tilbage til 2006-8, så var det meget tydeligt, forsåvidt også med ORG-rapporten i ’11, at vi blev anerkendt for at det var os der havde lavet det grundlæggende researcharbejde. Det er heller ikke vigtigt! Det vigtigste er at oplysningerne kommer ud. Vi er jo bare et værktøj i kampen mod det yderste højre. Men det kan stadig godt føles lidt mærkeligt i dag, at se andre medier får ros for nogle afsløringer, som det er os der har startet, som vi bare ikke får credit for.

[…]

Simon Bünger: Vi får en okay modtagelse i pressen, og jeg kan huske at Ekstra Bladet kører en historie på det, og linker direkte til vores rapport. Der dog igen, betyder at vores hjemmeside går ned, da den bliver overbelastet. … Jeg tror det er et par timer på lanceringsdagen, at vi er nede.

[…]

Simon Bünger: … man kan så sige til gengæld, at mange af ting vi havde liggende, halve historier vi havde liggende, som der manglede en masse research på, om Rasmus Paludan. Dem gav vi jo så videre til andre redaktioner, på de store dagblade blandt andet, som havde ressourcerne til at færdiggøre researchen, og køre historierne. Der var i hvert fald nogle af historierne der kørte om Paludan op til valget, som vi kunne genkende, at de kom direkte fra vores tips. På den måde, der havde vi også impact på den valgkamp omkring Stram Kurs i hvert fald.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/117899/trackback

24 Comments »

 1. EN FEMTE-KOLONNE som har et godt og stabilt samarbejde med massemedierne, er selvfølgelig en femtekolonne med stor indflydelse.

  Kommentar by BENT A — 25. marts 2021 @ 03:51

 2. Da jeg læste artiklen tænkte jeg “gode og vigtige afsløringer, men det får ingen anden effekt end at BENT A brokker sig lidt”.

  Så scrollede jeg ned til kommentarfeltet, og, tjae… Og det var så det.

  Ingen medier = Ingen stemme.
  Alle medier = Alle stemmerne..

  Kommentar by Per — 25. marts 2021 @ 04:39

 3. Hvorfor er det ikke Dünger og Pression, der er bange for at gå på gaden?

  Kommentar by Træt — 25. marts 2021 @ 07:48

 4. På trods af Kim Møllers utilfredshed med Bent A læser jeg med glæde dem begge. Hvorimod Per får mig til at tænke at jeg skal huske at lægge min pose med restaffald i containeren.

  Kommentar by bjarne binee — 25. marts 2021 @ 08:19

 5. Hvor mange venstreorienterede fanatikere er de i dag i DK? SF+Enhadslisten og deres vælgere og flertallet af journalister i medierne også på avis-og tv-redaktionerne, der med deres propagande stadig kæmper med deres propagandahistorier for kommunismen. Som der står “den store historie om militant højreekstremisme i Danmark”. Den er svær at få øje på, men de venstreorienterede fanatikere lever og ånder for den illusion. Det giver dem den gejst, sammenhold og kamplyst og får dem kollektivt til at glemme Jerntæppets og kommunismens endelige fald i Europa for 30 år siden. Deres ungdoms tro holder livet ud.

  Kommentar by Amad — 25. marts 2021 @ 08:28

 6. “Kampen om den røde ko” var en populær ko-medie fra 1987 af Jarl Friis Mikkelsen.
  Der bør mue-ligvis produceres en efterfølger, “Kampen om Red Ox”, som kan afdække ko-medien omkring den første islamiske femte ko-lonne i Danmark og de danske MSM sprøjter.

  Kommentar by Gustav Jensen — 25. marts 2021 @ 08:52

 7. To tykke tabere, som ingen piger vil have, så kan man altid skrive løgnhistorier og elske islam.

  Kommentar by Madsen — 25. marts 2021 @ 09:31

 8. Andreas Rasmussen: Da det her terrorangreb sker, der er vi på sommerferie, men telefonerne begynder bare at bimle og bamle de efterfølgende dage”

  Hvilket terrorangreb, Utøya?

  Kommentar by Ulrich — 25. marts 2021 @ 09:56

 9. -> 6 Ulrich

  Ja, det var Breivik.

  Her to eksempler på MSM anno 2011

  BT om Uriasposten og døde norske socialister http://www.uriasposten.net/archives/27606

  Politiken om Uriasposten, der har børns blod på hænderne http://www.uriasposten.net/archives/27240

  Kommentar by Kim Møller — 25. marts 2021 @ 10:30

 10. Mon ikke der er lige lovlig meget pral? Det sidste kunne jo være afslørende ifb. et evt. samarbejde med MSM, men jeg erindrer ærlig talt ingen større kioskbaskere omkring RP “op til valget”. Det var kendt stof, og det virkede ærlig talt som om MSM og konsorter mere brugte tiden på at inkriminere Stram Kurs politik, og trak i håndbremsen ift. personhistorier.

  PS: Hvorfor ligner Redox’ medlemmer voksenbabyer?

  Kommentar by DavidK — 25. marts 2021 @ 12:47

 11. Tak for svar, skulle lige være sikker. Og ulækkert af bt.

  Kommentar by Ulrich — 25. marts 2021 @ 12:57

 12. Det burde ikke være specielt overraskende, for vi ved at journalister er røde endda mørkerøde! Journalisten dk lavede en meningsmåling blandt journalister i 2012 og Enhedslisten, SF og RV kunne danne flertalsregering og i det hele taget ville 80% stemme på rød blok!
  For at sætte det på spidsen, så ser journalister det, som deres opgave at ødelægge Stram Kurs, det ser det absolut ikke som deres opgave at ædelægge Enhedslisten!

  Kommentar by Den Nervøse — 25. marts 2021 @ 13:01

 13. Mere organiseret antifa-propaganda og fakenews fra rekoks
  Pressenævnet bør udstyres med beføjelser, så de kan smide rekoks ud af PN.
  I afsnittet om FF lyver amatørjournalist og uuddannet pædagogmedhjælper SB naturligvis tykt om, hvordan han selv og hans antidemokratiske og voldelige antifa&rekoks-relationer blev slået og truet af FF.
  Det reelle billede har altid været det modsatte. FF blev truet og overfaldet af antifa og rekoks. Massevis af politianmeldelser beviser dette.
  SB omtaler FF som p-dk i 2016. Når SB konsekvent anvender et forkert navn ifht FF så bryder SB de presse-etiske regler igen igen.
  Og det bliver SB nok ved med.

  rekoks er antifa og antifa er rekoks.

  rekoks koncept er bygget op om:
  fakenews
  slår-du-konen-spørgsmål
  guilt-by-association
  hærværk
  klam antifa-aktivisme
  amatørisme(det er en frivillig forening)
  underjorden-adfærd(ingen aktivister giver sig til kende)
  trickjournalistik
  ytringsvold
  hævnartikler
  pallywoods(groteske urigtige konstruerede offerhistorier)
  repressalier imod interview-personer

  Presseetik og genmæle giver ingen mening ifht rekoks

  Smid rekoks ud af PN

  I podcasten hævder Andreas Rasmussen, også kaldet Fnug, at flere medier nu igen anvender rekoks som kilde. Nej, det passer altså ikke. Det gør ingen. Andreas Rasmussen er i øvrigt blevet kaldt en politisk psykopat, og det forstår man.

  Tak til Kim Møller, som op igennem årene har gjort meget for at afdække rekoks groteske fakenews-system.

  Kommentar by Carsten Thrane — 25. marts 2021 @ 14:06

 14. Vel som Paludan svare (eller har svaret) på i spørgsmålet om han er Nazist ( NationalSocialisme)? Nej jeg er ikke Socialist :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 25. marts 2021 @ 15:24

 15. Typiske overklassebørn, der aldrig har prøvet at få hård hud i hænderne af hårdt arbejde.

  De burde lære af historien. Hvem husker ikke de glade Hugo dage, hvor de statsstøttede medier hver dag bragte flere jubelfortællinger om den nye Messias? Nu er 4 millioner flygtet ud af det kommunistiske paradis Venezuela. (FN tal)

  COVID PLOT: GAY MAN WHO FLED VENEZUELA WARNS COMMUNISTS ARE TAKING OVER CANADA (VIDEO)
  https://rairfoundation.com/covid-plot-gay-man-who-fled-venezuela-warns-communists-taking-over-canada-video/
  One brave man shared his experience of escaping the tragedy of Hugo Chaves’ Venezuela to move to Canada for a free and better life.”

  Et par andre overskrifter, som aldrig rammer danske medier.
  De små pus på den blodrøde fløj skal beskyttes mod virkelighedens verden

  EXCLUSIVE: MAJOR STUDY DEBUNKS WHITE SUPREMACY LIE USED BY TEXAS FUSION CENTER TO DOWNPLAY JIHAD

  MUSLIM MIGRANTS THREATEN TO GANG RAPE POLITICIAN EXPOSING ILLEGALLY OPERATED MOSQUES (VIDEOS)

  Kommentar by tavsen — 25. marts 2021 @ 15:31

 16. Man må da håbe at PET har så meget forstand at de overvåger redox døgnet rundt. Det er seriøst farligt at et “medie” der ser spøgelser ved højlys dag får statsstøtte!

  Kommentar by Santor — 25. marts 2021 @ 16:02

 17. Jeg troede i mange år, at ‘Redox’ blot var et middel mod armsved og fodsved. I virkeligheden er det et middel til fremme af flatus hos bolsjevikker og bolsjekogere.-)

  Kommentar by Gustav Jensen — 25. marts 2021 @ 16:36

 18. *tavsen 15:31
  Helt ærligt, der er ikke meget Fritz og Poul over de typer!

  Kommentar by Den Nervøse — 25. marts 2021 @ 17:27

 19. > DavidK 12:47

  “Hvorfor ligner Redox’ medlemmer voksenbabyer?”

  Muligvis fordi den nederste sidder med en sutteflaske i hænderne, og den øverste er iklædt flyverdragt som de – langt mere charmerende og søde – teletubbies, der leger i en nærliggende vuggestue. De sidste er nok også mere intelligente end ham Bünger.

  Kommentar by Henrik Petersen — 25. marts 2021 @ 21:29

 20. > David K 1247
  -Fordi de desværre for dem og alle omkring dem aldrig har nået voksenalderen.

  Kommentar by Nielsen — 26. marts 2021 @ 06:10

 21. Redox adfærd er et eksempel på, at venstrefløjen er klar til at gøre hvad som helst og til at bruge alle metoder i deres politiske kamp – en mentalitet, som den “pæne” højrefløj kunne lære meget af.

  De såkaldt “borgerlige” går tilsyneladende mere op i at være “anstændige” end i nationens overlevelse.

  Kommentar by Peter Nielsen — 26. marts 2021 @ 10:12

 22. Ved nogen, om de her 2 mennesker har børn og familie?

  Kommentar by Anonym — 26. marts 2021 @ 15:46

 23. > Peter Nielsen 10:47
  Ja,og det så vi tydeligt eksemplificeret i USA’s storbyer op til og under valget.
  > Træt 07:48
  Det er det ikke fordi der der den forskel på dem og os,at de ikke ser noget galt i voldsanvendelse. Og det har mærkeligt nok næsten altid været fra den kant volden har udgået. Det kan ikke skjules selv om aviser og radio/tv gør hvad de kan for at vende tingene på hovedet.

  Kommentar by Nielsen — 27. marts 2021 @ 01:51

 24. Man må dog tage hatten af for Redox, at de nu har fået placeret en tidligere medarbejder i chefredaktionen på den “borgerlige” avis Jyllands-Posten.

  Det svarer vel til, at Hr. Møller skulle blive chefredaktør på Information?

  Kommentar by Revisoren — 27. marts 2021 @ 19:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper