28. marts 2021

KU: Nogle arabiskstuderende mener en glose som ‘terror’ reproducerer fordomme om arabiske lande

‘Alle teorier, ord og tilgange har ikke til hensigt at være inkluderende’, og sådan skal det ikke nødvendigvis være, skriver Karoline Thomsen, der kalder identitetspolitiske studerendes kritik af hvide mænds pensum for ‘misforstået inklusionshensyn’. Læserbrev i Uniavisen (Københavns Universitet) – Til mine identitetspolitiske medstuderende: Nogle gange er ord bare ord.

“Nu stopper det!

Det var den følelse, jeg sad med forleden, da jeg loggede ind til debatten på mit studies facebookside. Nogle få førsteårs-arabiskstuderende mener, at det er problematisk, at gloser som ‘terror’, ‘fattigdom’ og ‘husmor’ indgår på de grundlæggende introduktionskurser i arabisk.

Gloserne indgår i et fag, der har til erklæret formål at give de studerende viden om ‘grundlæggende udtryksformer på det studerede sprog og viden om det studerede sprogs fonologi, morfologi og syntaks på elementært niveau.’

De giver udtryk for, at ordene bidrager til at holde liv i fordomme om de arabiske lande og befolkninger. Det er altså et fag, der drejer sig om sprogets grundlæggende virkemåde isoleret set, ikke om politiske synspunkter om Mellemøsten.

Herfra gik forummets diskussion over til tematikker for arabisk propædeutiks pensum. De studerende kalder nu til generel revision af hele studiets faglige pensum.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/117990/trackback

5 Comments »

 1. Når man læser på universitet kun for at dekonstruere alt, så man kan bidrage til at afvikle Danmark.

  Kommentar by KineserSnot — 28. marts 2021 @ 15:40

 2. DER VAR DEN IGEN: mistænkeliggørelsen af hvide mænd. En mistænkeliggørelse, nedrakning og tilsvining af hvide mænd og kvinder, som ikke er andet end hetz udsprunget af kommunistiske, feministiske og islamistiske holdninger til de hvide som har opbygget den økonomi og civilisation som rødfascister, feminazier og agressive indvandrere lever højt på, sålænge det varer.

  For Europas økonomi, velfærd, frihed, fred og sikkerhed undergraves uafbrudt af de røde og woke kliker. Det ender sandsynligvis som på Balkan og i Libanon. (Læs om Jugoslaviens borgerkrige mv.)

  Kommentar by BENT A — 28. marts 2021 @ 16:13

 3. FORDI VERDEN KALDER PÅ ETISKE LØSNINGER

  Sprog er en taknemmelig størrelse. Er det alla-uk-bar, der tænkes på?

  Kommentar by tavsen — 28. marts 2021 @ 16:47

 4. Nu er fordomme faktisk summen af dårlige erfaringer, og ikke alle muslimske arabere er terrorister, men næsten alle terrorister er muslimske arabere!

  Kommentar by Den Nervøse — 28. marts 2021 @ 18:19

 5. Erasmus Montanus logik….Det hedder ikke terror. Det hedder -destruktiv adfærd pga manglende integrations indsats- :-) :-) :-) :-) (Ja sort humor)

  Kommentar by Michael Unna — 29. marts 2021 @ 09:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper