30. marts 2021

Sportsjournalister fører kampagne mod VM i Qatar 2022: Og nej, Qatar er ikke ‘det modsatte’ af Mekka

Det helt store emne på diverse podcast-magasiner omhandlende fodbold er det kommende VM i Qatar. Journalister mener danske spillere skal give udtryk for deres holdning til Qatar som værtsnation, og det ligger i kortene, at der kun kan være en holdning til den sag. Kort før gårsdagens kvalifikationskamp mod Moldova var landsholdet kortvarigt iført en særlig trøje, der ifølge DBU skal sælges, og generere penge til ‘migrantarbejdere i Qatar’.

Således indledte Mediano analysen af søndagens landskamp.

Peter Brüchmann, Mediano: Det går godt for de danske landshold. De voksne er godt begyndt og har lagt skinnerne med retning mod, ja i hvert fald ikke Mekka, nok snarere det modsatte nemlig det VM som stadig er planlagt at finde sted i Qatar september 2022. Der er i øvrigt kun godt 1000 kilometer mellem Mekka og Qatar, så den geografiske retning er ikke helt forskellig.

Der har været afholdt VM i fodbold 21 gange, og det kommende verdensmesterskab bliver det første som finder sted i en af klodens 57 islamiske lande. Det bliver således det første VM som finder sted i et land med sharia-lovgivning, leveregler baseret på Muhammeds liv og levned. Et liv der kulminerede med erobringen af Mekka.

Det er derfor det den dag i dag er forbudt for ikke-muslimer at besøge Mekka, og det er derfor Qatar stadig praktiserer pisk og stening, ligesom der er dødsstraf for frafald og homoseksualitet. Mekkaneren Muhammed sanktionerede slaveriet religiøst,og det er i den optik man skal se arbejdsforholdene for (ikke-muslimske) migrantarbejdere i Qatar. Med andre ord. Uanset hvad sportsjournalist Peter Brüchmann mener, så er Qatar i VM-regi det nærmeste vi kommer Mekka – Islams kerne.

According to Qatar’s Constitution, Sharia law is the main source of Qatari legislation… Sharia law is applied to family law, inheritance, and several criminal acts (including adultery, robbery and murder). In some cases, Sharia-based family courts treat a female’s testimony as being worth half that of a man. Codified family law was introduced in 2006. Islamic polygyny is permitted.

Judicial corporal punishment is common in Qatar due to the Wahhabi interpretation of Sharia Law, although in Qatar it had originally been a Hanbali school of mainstream Sunnism. Flogging is employed as a punishment for alcohol consumption or illicit sexual relations. Article 88 of Qatar’s criminal code declares that the penalty for adultery is 100 lashes… Stoning is a legal punishment in Qatar, and apostasy and homosexuality are crimes punishable by the death penalty… Blasphemy can result in up to seven years in prison, while proselytising can incur a 10-year sentence.

… In 2014, a modesty campaign was launched to remind tourists of the country’s restrictive dress code. Female tourists were advised not to wear leggings, miniskirts, sleeveless dresses, or short or tight clothing in public. Men were warned against wearing only shorts and singlets.” (Wikipedia)

Oploadet Kl. 00:49 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/118047/trackback

16 Comments »

 1. DANMARK SOM EN KOPI AF QATAR, er det ikke de gamle partiers og alle røde journalisters drøm?

  Kommentar by BENT A — 30. marts 2021 @ 01:06

 2. Er ikke fan af Brüchmann, men tror faktisk han på sin egen tvetydige tabloide facon forsøger at skrive det samme. Jeg læser det som, at han refererer til “Mekka” som metafor for det man på ordnet.dk kan læse som “sted hvor der er en overflod af en nærmere bestemt ting” (o.lign) med underforstået reference til “Mekka” som at det kører godt for landsholdet, og at VM som allerede nu ser ud til at være en realistisk mulighed, jo generelt regnes for den ypperligste fodboldfest. Men altså denne gang “nok snarere det modsatte” …

  Kommentar by DavidK — 30. marts 2021 @ 01:44

 3. Man kan om DhimmiRadioen førhen kendt som Stats Radiofonien sige at de har fået kupelkatar Eller de altid har haft det Blot nu er det tydeligt for de der gider at se eller høre Strø selv punktummer ud

  Kommentar by Nielsen — 30. marts 2021 @ 03:48

 4. Ja hvad andet er der at sige end. Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com og støt http://www.frafald.dk. God påsketirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 30. marts 2021 @ 05:47

 5. Jamen hvorfor vinder I så jeres kampe. Tab dem og I kommer ikke derned. Eller vil I gerne derned alligevel.
  Store stadioner Midt ude i ørkenens sand. Skal afkøles for at kunne være deri. Og de mange dødsfald for at opbygge dem. Nej tror ikke at de ændrer sted eller opførsel dernede.

  Kommentar by P — 30. marts 2021 @ 08:31

 6. Holdet mangler at knæle for BLM, kvinders rettigheder, grønlænders rettigheder, for palmetræer i Parken, for o.s.v.

  Vil de være fodboldspillere eller vil de være politikere ?
  Foldboldholdet er nok mest bange for at være tabere.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 30. marts 2021 @ 08:03

 7. @3, Nielsen. Jeg tror de har faaet det der er vaerre end kupelkatar: Minaret-qatar…;-))

  Kommentar by krassisten — 30. marts 2021 @ 08:30

 8. > krassisten 08:30
  Minaretquatar er noget muhammedanere kan blive ramt af. Sååeh…
  Jeg kender en anden vittighed men den omhandler balje sørensen så jeg vover ikke at fortælle den.

  Kommentar by Nielsen — 30. marts 2021 @ 08:41

 9. Oluf Palme kan plante et træ i parken, hvis han tør.
  grønland tilhører Danmak Punktum

  Kommentar by Nielsen — 30. marts 2021 @ 08:44

 10. Oppenheimer fan 08.03
  Ja, det bliver spændende at se i hvilken rækkefølge Danmarks store knæler Christian Eriksen og hans holdkammerater vil knæle ved den kommende WM. Starter man med som sædvanlig at knæle for BLM eller vil man nu starte med at stikke røver i vejret på muslimsk facon?

  Kommentar by bjarne binee — 30. marts 2021 @ 09:58

 11. Der findes ting her i verden, der er vigtigere end at “adskille sport og politik”
  Hvis man i årevis har prøvet at tale fornuft til muhamedanere, uden resultat, bliver der brug for anden kommunikation (fx “hån, spot og latterliggørelse”). Og vi kan godt opgive politikerne og sportslederne, de spiller abeskubning. Så det er op til spillerne at redde Danmarks omdømme.

  Er der ikke en af spillerne, der er homoseksuel, og vil holdet “stå op for” homoseksuelles rettigheder? Er der nogen, der vil stå op for kvinderettigheder? Tør I?
  Er der en muhamedaner, der vil benytte lejligheden til at frasige sig helvedestroen, og
  vil holdet støtte religionsfrihed?
  Protesten skal selvfølgelig holdes hemmelig indtil Danmarks første kamp starter. Selv om alle diktaturstater sender forskudt, vil det alligevel slippe ud.
  Jeres offer er ikke forgæves. FIFAs forbrydere og venner skal ud.

  Kommentar by Bastardo — 30. marts 2021 @ 11:01

 12. Enorme “pengegaver” må have skiftet hænder i hele det rod der sendte VM til qatar. Ikke fordi jeg har beviser men fordi det er måden araberne handler på.

  Giv hvem som helst 5 millioner Dollars og du har vedkommendes fulde opmærksomhed. Det er i øvrigt samme modus kineserne handeler efter når de gør forretninger i Vesten.

  Lidt mere integritet om jeg må bede!

  Kommentar by Santor — 30. marts 2021 @ 11:23

 13. Man fristes til at citere det gamle meme:

  “Islam Is Right About Women and LGBTQ”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 30. marts 2021 @ 12:11

 14. Spændende om sportsjournalister og sportsfolk også tør være hardlinere, når der er OL i Kina næste år.

  Kommentar by Henrik — 30. marts 2021 @ 16:25

 15. Vil selvfølgelig boykotte WM. Håber Danmark ikke kommer med….til qatar.

  Kommentar by Michael Unna — 30. marts 2021 @ 18:58

 16. Danmark har ikke noget landshold.

  Kommentar by Vagn Henning — 1. april 2021 @ 10:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper