3. april 2021

MSM: Godt at EB lukkede Nationen, træls at debatten foregår ‘på FB, hvor medier ikke har fuld kontrol’

Ytringsfriheden indskrænkes systematisk i disse år, og hvor medier taler varm om ‘konstruktiv journalistik’, så har venstrefløjen sat sig tungt på organisationer såsom ‘Foreningen for Ansvarlig Presse’. Jeg følger en gruppe på Facebook kaldet ‘Ansvar for feedet’, og den illustrerer udviklingen. De fleste er tilknyttede MSM og her kan man eksempelvis støde på den venstreradikale aktivist Maia Kahlke Lorentzen og eks-AFA’eren Alexander Sjöberg.

Stifter af netværket er Nadia Nikolajeva, der underviser medier i brug af sociale medier. Hun er glad for at Ekstra Bladet har nedlagt Nationen, men ærger sig over at den frie debat fortsætter på Facebook ‘hvor medier ikke har fuld kontrol’. Gudskelov findes der dog værktøjer, så medier kan censurere kommentarer og blokere debattører.

(Collage: ‘Ansvar for feedet’ på Facebook, 2021)

Eksempler

“Nadia bad mig lige skrive lidt om det værktøj, vi i Jysk Fynske Medier bruger til at moderere kommentarer, da det er en hel del billigere end flere lignende værktøjer som fx Spreadfast. Værktøjet hedder AgoraPulse. I det har vi indsat flere hundrede ord, som AgoraPulse opfanger på vores godt 100 FB-sider. AgoraPulse er sat sådan op, at nogle opslag bliver skjult med det samme, hvis de indeholder meget hårde ord. Efterfølgende går vores webfolk ind og også sletter opslaget, så det ikke bare er skjult, men helt væk. Og samtidig vurderer de, om personen skal blokeres, hvilket også kan gøres i værktøjet.” (Silas Bang, 2018)

“Så er der power moves fra chefredaktionen på EB… Det positive: Stærkt at lukke ned for et forum med meget hadefuld og ukonstruktiv tone. … Det negative: Knap så fedt, at størstedelen af debatten kommer til at foregå her på FB, hvor medier ikke har fuld kontrol. … Mit håb: En balancering ved at medier udvikler debat/dialog på andre platforme end FB. Vi skal ikke give op på egne kommentarfelter på sites, apps osv.” (Nadia Nikolajeva, 21. marts 2021)

“Har lige fået tilsendt denne af FB. Ny feature gælder også mediesider som vores: For snart kan man slå kommentarer fra på opslag eller vælge hvem der kan kommentere” (Nadia Nikolajeva, 25. marts 2021)

Oploadet Kl. 11:22 af Kim Møller — Direkte link77 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/118176/trackback

77 Comments »

 1. Medierne lever af ytringsfriheden,….som de bekæmper….skal man grine eller græde?

  Kommentar by Michael Unna — 3. april 2021 @ 11:24

 2. hvorfor skal alle danskere betale mediestøtte over skatten hvis ikke alene artiklerne er skrevet af venstreorienterede, men kommentarfeltet
  tillige renset for opposition?

  dansk presse er et menighedsblad.

  Kommentar by konservativ — 3. april 2021 @ 11:44

 3. træls at debatten foregår ‘på FB, hvor medier ikke har fuld kontrol’

  Mere totalitært kan det ikke blive. Stalin har ikke levet forgæves. LÆS SUKP’s HISTORIE.

  Mon facebook osv. vil betale afgifter til MSM, som der er forslag om?

  Kommentar by tavsen — 3. april 2021 @ 11:55

 4. Venstrefløjen bygger på totalitær tankegang.
  Nu indgår corona også i myndighedernes risikovurdering. Det er lige før de siger at demonstration mod regeringens coronapolitik = terror

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 11:56

 5. Facebook smed USA´s præsident ud.

  Biden’s handlers are ‘terrified’ he will go off script, er overskriften på en youtube video

  Det er sørme ikke nemt. Man er både bange for en knivskarp præsident, der giver medierne kamp til stregen, og en svagelig, mentalt udfordret præsident der risikerer at gøre sig til grin for hele verden

  Han må kun læse op af de huskesedler han får stukket i hånden.

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 12:05

 6. https://www.altinget.dk/artikel/mette-frederiksens-instagram-det-er-som-ude-og-hjemme-paa-speed

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 12:10

 7. Man burde have gået planken ud, og lukket hele lokumsprøjten Ekstra Bladet ned.

  At man hvert eneste år er tvangsindlagt til at betale 17.500.000 kroner i mediestøtte til den kulturmarxistiske skodavis er en gigantisk joke…

  Kommentar by Revisoren — 3. april 2021 @ 12:17

 8. k.m. — 3. april 2021 @ 12:05

  50 års tro tjeneste hos Democ rats har virkelig givet ham en perlerække af plus-ord, se denne video

  https://twitter.com/POTUS/status/1378128727519997953

  Kommentar by tavsen — 3. april 2021 @ 12:20

 9. Hvor er det sødt at hun tror der er fri debat på Facebook😅

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 3. april 2021 @ 12:32

 10. træls at debatten foregår ‘på FB, hvor medier ikke har fuld kontrol’

  Der er mere, der er træls for de totalitære. Ifølge k.m. — 3. april 2021 @ 12:10

  “Tidligere var statsministres medieoptræden og relation til danskerne meget mere styret af nyhedsmedierne. På Instagram og andre sociale medier får politikerne en mulighed for at nuancere fortællingen om dem selv.”

  Kommentar by tavsen — 3. april 2021 @ 13:12

 11. Lukket fest, skrid hjem — 3. april 2021 @ 12:32

  Hun tilhører den politisk korrekte kommunistiske elite, der aldrig får slettet noget. Derfor hendes søde naivitet.

  Kommentar by tavsen — 3. april 2021 @ 13:14

 12. DE VENSTRERADIKALE AKTIVISTERS MÅL ER AT AFSKAFFE DEMOKRATIET. For det bliver resultatet, hvis ytringsfriheden afskaffes. Næste kapitel bliver ensretning, diktatur og tyranni. Noget som i længden også vil blive til alvorlig skade for de rabiate venstreradikale. Som det er blevet demonstreret på blodig vis i Sovjetunionen, Kina, Iran, Nordkorea, Venezuela, Libanon, Sverige, Cuba, Rumænien og Etiopien osv.

  Men det er de rødfascistiske aktivister antagelig for dumme eller historieløse til at forstå? Mange af dem virker ret sinke agtige. Andre igen meget uvidende.

  Nadia Nikolajeva er vel stalinist eller leninist. Hun lyder til at være meget forskruet, og hun bekræfter at der er så meget de politiserende kællinger ikke forstår.

  De vil fremture til Danmark bliver ligesom Balkan, Albanien og DDR. Eller bliver brændt ned ligesom bydele i Frankrig, Syrien og Libanon.

  Kommentar by BENT A — 3. april 2021 @ 13:19

 13. https://in.news.yahoo.com/climate-activists-spray-paint-bank-133702169.html

  Venstrefløj hærværk mod Bank of England

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 13:24

 14. Bill Mitchell
  Today I will be canceling my presence on Facebook.

  Done.

  I will not support that Communist scum.

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 13:34

 15. JyllandsPosten skriver i dag i kronikken:
  Facebook må ikke blive forudsætningen for at være med
  Når foreninger og myndigheder forudsætter, at folk er på Facebook, er der grund til bekymring.”
  Hvis du er ikke på Facebook, kan du ikke kommentere artikler og blogs i JyllandsPosten. Hvad er det JP ikke forstår? Jeg har nydt godt af et gratis abonnement i efteråret, men jeg vil ikke købe et abonnement, når jeg er udelukket fra at kommentere i avisen.

  Kommentar by ino — 3. april 2021 @ 13:52

 16. Hvis man er utilfreds med service i et firma, vælger man et andet.
  Populært sagt “der er andre skorstene der ryger”

  Der er heldigvis andre sociale medier end FB

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 13:55

 17. blev overhalet indenom af ino

  venstrefløjen har været smart til at koble mange kommentarspor op på, at man har Facebook konto. Alene det er jo vejen til monopol på ytringsfrihed

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 14:00

 18. Der er nu chokerende nyheder om magtmisbrug i Australien og Canada. Tucker Carlson taler om horribel misbrug af corona-influenzaen.

  Kommentar by BENT A — 3. april 2021 @ 14:05

 19. Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 13:55

  Typer som dig fatter absolut intet, det er intet fritmarked på dette område. Hele den samfundsmæssige debat foregår på Facebook, ikke på andre platforme. Man kan ikke begå sig politisk hvis man ikke er på Facebook.

  Kommentar by KineserSnot — 3. april 2021 @ 14:05

 20. Kineser
  Nu skal vi ikke slås om hvad jeg fatter, men nogen skal være de første til at bryde FB monopol, og det tager tid, men jeg mener der opbrud på vej, fordi flere og flere ikke kan og vil leve med FB censur

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 14:13

 21. HVIS FACEBOOK CENSURERER HELT VILDT, kan det være ligemeget om man kan begå sig politisk på facebook. For med hård og stram censur, er der alligevel ikke plads til debat.

  Nogen som newspeek omtaler, mener nu at corona-pas og restriktioner ikke handler om folkesundhed, men om en slags kinesisk ensretning, overvågning og disciplinering.

  Kommentar by BENT A — 3. april 2021 @ 14:28

 22. Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 14:13

  Det er utallige der har forsøgt at bryde det. Men de bliver udsat for samme ‘hate-speech’ socialisering og lovgivning som Facebook.

  Når ADL og lign organisationer kan diktere hvad der er rigtigt og forkert overfor magthaverne. Så det hos politikkerne problemet er.

  Kommentar by KineserSnot — 3. april 2021 @ 14:33

 23. Problemet har to sider: På den ene side er der virkelig mange idioter, der ikke kan tænke og ikke udtrykke sig hæderligt og ordentligt. På den anden side er det de magtsyge redaktører, som altid vil sætte lighedstegn mellem indvandringskritik og “dårlig tone” eller endda “kriminel hadtale”. Radikalisering i udtryk og i magtudøvelse finder sted på de to sider af hegnet. Det kommer der ikke noget godt ud af.

  Senest skriver Politiets Efterretningstjeneste, at kritik af befolkningsudskiftningen og kritik af totalitært Corona-regime er forstadier til terrorisme. Det er jo på sin vis temmelig langt ude – men statsmagtens strafferetlige skridt mod Kim Møller og også mod Snaphanen viser, at staten ikke tåler systemkritik.

  Kommentar by tilfældig — 3. april 2021 @ 14:41

 24. De afrettede trykte medier har det fortrin frem for de afrettede elektroniske medier, at de trykte medier kan bruges som toiletpapir.
  Så hvornår kan man få “New York Times”, “Berlingske Sprøjte” og “JyllandsSprøjten” trykt i ruller på rigtigt ægte toiletpapir?
  Det er klimavenligt og vil helt sikkert blive godkendt af Tunfisken.

  Kommentar by Gustav Jensen — 3. april 2021 @ 16:03

 25. # TILFÆLDIG 14.41: Skriver PET virkelig det? Det er godt nok meget langt ude. Men når en opfordring til at protestere på en IKKE-VOLDELIG måde

  omfortolkes til at man har opfordret til vold,

  når et fortovsmord omfortolkes til et hændeligt uheld,

  når enhver form for kritik og debat omdefineres til at være udemokratisk, racistisk eller ulovlig,

  og når folk arresteres for at sige sandheden eller for at have videregivet billeder som TV2 har bragt,

  eller fængsles langvarigt for satire, ironi eller “forkert” tale,

  så nærmer vi os virkelig system-foragt for grundloven, for demokratiet og for det danske folk.

  Samtidig nærmer vi os canadiske, australske og DDR-agtige tilstande.

  En forrykt og meget uhyggelig udvikling.

  Er det Christiansborg der trækker i trådene?

  Kommentar by BENT A — 3. april 2021 @ 16:05

 26. “Senest skriver Politiets Efterretningstjeneste, at kritik af befolkningsudskiftningen og kritik af totalitært Corona-regime er forstadier til terrorisme. Det er jo på sin vis temmelig langt ude.”

  Kommentar by tilfældig — 3. april 2021 @ 14:41

  Ikke fordi jeg ikke tror på dig, men har du en kilde til det? Ville være rart at kunne dokumentere det.

  Kommentar by Odo — 3. april 2021 @ 16:10

 27. Jeg tror dette årti bliver perioden med størst samfundsomvæltning sammenlignet med andre årtier siden 1945.

  Der er ufattelig mange ting på spil, og jeg tror kampen om Facebook bliver det mindste problem, når man ser hvad psykopaterne planlægger.

  Det er længe siden jeg tænkte om det seneste valg i USA er det sidste vi kommer til at opleve. Biden er allerede ved at ændre valgsystemet, så det er op ad bakke for Republikanere med Facebook monopol censur.

  Man ved aldrig hvad de kan finde på. Forestil dig en robot fra Boston Dynamics med en pistol i “hånden”
  Med sådan en på gaden, så er det sgu ikke sjovt at være demonstrant imod regeringen. Den skal bare programmeres til at skyde på alt hvad der rører sig.

  Amerikanere joker med at gemme deres våben på 1. sal, der kan Biden ikke nå dem fordi han ikke kan komme op ad trappen.

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 16:14

 28. https://www.pet.dk/~/media/VTD%202021/2021VTDDApdf.ashx
  vurdering af terrortruslen mod Danmark, marts 2021

  CTA vurderer endvidere, at modstand mod restriktionerne eller vaccineprogrammet kan føre til trusler på livet, civil ulydighed, ildspåsættelse, hærværk og vold, der efter en konkret juridisk vurdering vil kunne have karakter af terror.

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 16:25

 29. Nu ligger en ny video med Biden på vej op i et fly, hvor hans venstre fod er ved at give efter, fordi han ikke kan ramme et trin

  Kommentar by k.m. — 3. april 2021 @ 16:37

 30. Efterhånden som borgerlige “højrefløjs” folk tager til genmæle med saglig discurs og facts bliver den frie tale lukket ned.
  På EB’s “Nationen” var der frit slag og der blev skrevet råt for usødet, hvilket så tilsyneladende blev et problem for det røde segment med de rigtige “følelser”.
  Når alt kommer til alt, så er det nok mere, at når fakta kommer på bordet, så må socialister/kommunister se deres nederlag i øjnene.
  Var selv en ivrig skribent på Nationen, men har ikke været på EB, siden de lukkede for kommentarer. Må lortet gå banco-rotto.

  og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne …og ingen Syrien IS-unger i vores gader.

  Kommentar by Neuhammer — 3. april 2021 @ 16:44

 31. Lad Idioterne debattere på FB.
  Lortet er IKKE vær at beskæftige sig med.
  FB er en offentlig foretagende, sammen med TW, Youtube, Google, Instagram og andre Censursvin, og alle disse kan dermed dømmes ude. Fordi:
  Censur kan ingensinde genindføres. Heller ikke af udenlandske BIG-TECH for vil de være i Danmark skal det rette ind efter Grundlovens §77.
  Meget enkelt og lige til.
  Det gælder ALLE som vil have noget med Danmark at gøre. Ellers YT.

  Støt og Stem Stram Kurs. Husk vælgerklæringerne.

  Kommentar by Charles — 3. april 2021 @ 17:01

 32. Der skal da ikke være nogen “moderatorer” på nogen tråde; det må læseren selv trykke ud- måske man bare kunne blokke dem man synes, der trolder, så kunne man jo stadig læse resten?

  Kommentar by Hul igennem? — 3. april 2021 @ 17:09

 33. Om terrortruslen fra PET:
  https://www.pet.dk/Nyheder/2021/VTD2021.aspx
  Om Facebook:
  Jeg nåede at være aktiv Facebook-bruger en uges tid i efteråret (og kommenterede flere gange i JP). Derpå blev jeg deaktiveret, muligvis kun midlertidigt, men FB troede ikke rigtig på min identitet, og de ville se mit sygesikringsbevis eller tilsvarende dokumentation; så stod jeg af. Mit CPRnr rager ikke Facebook, og Facebook rager ikke længere mig.

  Kommentar by ino — 3. april 2021 @ 17:10

 34. https://www.berlingske.dk/usa/her-er-det-slut-med-udtryk-som-mor-far-dreng-og-pige-skolerne-i-usa-bliver

  Kommentar by k. m. — 3. april 2021 @ 17:34

 35. https://www.ft.dk/da/dokumenter/bestil-publikationer/publikationer/mingrundlov/min-grundlov/kapitel-8/paragraf-77
  Min kommentar til kommentaren under link:
  Fuld ytringsfrihed eksisterede omkring halvandet år i enevældens tid.
  Som der står på wikipedia om trykkefrihedstiden:
  Trykkefrihedstiden er den periode i Danmarks historie, der går fra Johann Friedrich Struensees første selvstændige lov, reskriptet af 14. september 1770, hvor der herskede fuld trykkefrihed, til genindførelsen af censuren ved reskriptet af 20. oktober 1773 efter Struensees fald fra magten 17. januar 1772. Med reskriptet af 1770 blev Danmark den første stat i verden til at erklære uindskrænket lovmæssig trykkefrihed, idet selv lande med relative frie lovgivninger på området som England, Holland og Sverige havde forbehold i lovgivningen overfor anonymitet og æreskrænkelser.[1]
  wiki trykkefrihedstiden
  Folketingets skribent bag kommentaren vrøvler og udtaler sig derfor mod de faktisk forhold ved sætten følgende til skue:
  Grundloven beskytter mod ‘censur og andre forebyggende forholdsregler’. Forbuddet mod censur blev indført i 1849. Før den tid blev bøger og blade undersøgt af en af kongens embedsmænd, før de blev trykt. Han fjernede det, han ikke brød sig om, og først da kunne bøger og blade blive offentliggjort. Censurforbuddet betyder, at politiet først kan skride ind mod et blad eller en bog, når den er udkommet.

  Under fuld ytringsfrihed er der ingen paragraffer der beskytter opskrifter, patenter, statssikkerhed, injurier eller hvilke som helst slags ytringer om det ene eller andet.
  Det er ytringsfrihed uden begrænsninger.
  Strueenses valg kostede ham livet. Set herfra.

  Da jeg endnu uden en Facebook-profil kunne diskutere på større medier og på Trykkefrihedsselskabets side, ( sidste er mig nok stadig muligt), mødte jeg en Petersen, der argumenterede for der var begrænsninger i ytringsfrihed under Struuenses reskriptets tid. Han kunne beklageligvis ikke vise belæg for synspunktet,. Hvilket gjorde jeg hævdede der ikke var nogle begrænsninger. Hvor sagen vist stadig står. Jeg er dog igang med de to tykke bind af Horstbøll, Langen og Stjernfelt “Grov Konfekt”, tre vilde år med trykkefrihed der muligvis har noget om problematikken i sig.

  Kommentar by Peter Buch — 3. april 2021 @ 17:44

 36. Nadia Nikolajeva… et barnebarn af Nicolae Ceaușescu?

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 3. april 2021 @ 18:10

 37. @24 og 25 og andre: Læs PET’s seneste opdatering af trusselsvurdering i lyset af Corona: https://www.pet.dk/Nyheder/2021/~/media/VTD%202021/2021VTDDApdf.ashx – hvilket flere andre debattører her på siden også gør opmærksom på.

  Se fx s. 32:
  “Et af de mest udbredte og centrale højreekstremistiske narrativer er teorien om ”Den Store Udskiftning”. Narra- tivet angiver, at Europas oprindelige befolkning bliver udskiftet med indvandrere fra ikke-vestlige lande, hvil- ket primært skyldes indvandring som følge af opfattet lempelig asyl- og indvandringspolitik, indvandreres højere fødselsrate samt europæiske befolkningers til- svarende lave reproduktion. Narrativet findes også i en konspirationsteoretisk form, hvor en politisk og øko- nomisk elite, bestående af eksempelvis indvandrings- venlige politiske partier, EU, FN og store virksomheder, anses for at arbejde intentionelt og målrettet for befolk- ningsudskiftningen via tilskyndet massiv indvandring.”

  Og side 31: ”
  Truslen fra højreekstremister i Vesten udgår fra et bredt spektrum af organisationer, grupper og individer, der henter inspiration fra forskellige politiske og ideolo- giske dagsordner, herunder konspirationsteorier. Det ideologiske grundlag for højreekstremisme kan stam- me fra eksempelvis nazisme, fascisme eller national- konservatisme, men forskellige konspirationsteorier ses som stadig mere fremtrædende drivkræfter blandt højreekstremister i Vesten.”

  Det er ret vildt, at den stat og de underliggende myndigheder, som burde have til opgave at beskytte Danmark og danskerne, i stedet nu mistænkeliggør eksempelvis nationalkonservative – personer, der ser det som vigtigt at bevare den danske nation og det danske folk.

  Kommentar by tilfældig — 3. april 2021 @ 18:32

 38. Grundloven §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler, kan ingensinde påny indføres!
  Facebook er defacto et monopollignende foretagende og bør derfor være underlagt grundlovens §77. Naturligvis kan man ærgre sig over at sproget på facebook er så beskidt og råt, men det er nok prisen for en demokratisering af ytringsfriheden, for på facebook kommer folk der normalt aldrig kommer til orde, netop til orde!

  Kommentar by Den Nervøse — 3. april 2021 @ 18:43

 39. Og endnu et citat fra PET (S. 36): “CTA vurderer, at antistatslig retorik har vundet større indpas blandt danske højreekstremister i 2020. Det er sandsynligt, at covid-19-pandemien har medvirket til at forstærke eksisterende antistatslige narrativer blandt højreekstremister i Danmark […]”

  Det undrer mig, at CTA (“CTA”: gad vide, om man så tænker, at det lyder lidt som CIA?), ikke kan koble deres helt rigtige observation fra hele Vesteuropa, at flertallet er dødtrætte af indvandring, statslig tankekontrol m.v., med de fakta, de selv viderebringer om den alvorlige terrortrussel fra islam.

  Så skyder man skylden på de “højreekstreme” (d.v.s. helt almindelige mennesker), frem for at argumentere for, at indvandringen skal rulles tilbage.

  CTA udruller en omvendt logik, som bekræfter almindelige mennesker med almindelig sund fornuft i, at statsmagten er fra snøvsen og selv er underlagt et internationalistisk, antifolkeligt narrativ, som ingen åbenbart kontrollerer og holder i skak. Man medreflekterer ikke sig selv – man arbejder ikke-selv-refleksivt og hæmmer dermed aktivt den demokratiske debat og de afledte sikkerhedsmæssige tiltag, som skal skærme Danmark, og som man fra CTA’s side helt forfejlet påstår at levere.

  I retfærdighedens navn arbejder PET jo med at forhindre og optrevle islamiske terrorgrupper i Danmark, så ikke alt deres arbejde er spildt – men PET vil aldrig blive rigtig effektivt, så længe man ikke fatter det grundlag, man burde arbejde på.

  Kommentar by tilfældig — 3. april 2021 @ 19:23

 40. I SOVJET-UNIONEN var der ikke een eneste borger som ikke var under mistanke for et eller andet. Den mindste kritik, en smule surmuleri, en vittighed eller et skævt smil, kunne være nok til at man blev sendt afsted til Sibiriens iskolde ødemarker i 30 år. For bagateller eller SLET INGENTING kunne man blive tortureret og skudt. For der var kvoter for hvor mange “spioner” politiet skulle arrestere. Vilkårlige kvoter der var fastsat af den psykopatiske Lenin og den rablende gale Stalin. Kvinder som demonstrerede fredeligt for at få mere brød, blev skudt ned med maskingeværer og rifler.

  Russere som havde talt med en turist,

  som havde holdt op med at klappe efter en halv times klapperi for en af Stalins taler,

  som havde svært ved at følge med i en produktions-norm pga. udmattelse eller sygdom,

  som tilfældigt havde spadseret forbi en af det hemmelige politis lastvogne med fanger eller lig,

  en dreng som i en fiskebutik havde pakket en fisk ind i en avis med et foto af Stalin på forsiden,

  bønder som af sult havde været ude at “stjæle” deres egne roer eller kartofler fra deres egne marker,

  bønder som ikke havde lyst til at blive anbragt i TVANGS-kollektiver,

  byboere som ikke virkede ivrige efter at angive og stikke deres naboer og andre til myndighederne, selvom disse måske havde lyttet til udenlandsk radio eller på anden måde havde opført sig “anti-sovjetisk”,

  byboere som ingeniører, læger, teknikere, smede, tømrere, vejarbejdere, journalister, butikshandlende, matroser, politifolk, kaptajner, værkmestre, professorer, skolelærere, grossister, bygmestre osv.,

  kunne blive utrolig hårdt straffet for selv små fejl. Som måske ikke var rigtige fejl, men bare sund fornuft.

  Og så var der de tusinder af ivrige, nidkære og trofaste og overbeviste kommunister som i flere år havde været Stalins loyale og pligtopfyldende håndlangere og medsammensvorne. Som tak blev de fængslet og henrettet “fordi de vidste for meget”.

  Selv børn kunne blive sendt i KZ-lejre, fordi deres forældre var blevet henrettet eller fængslet, og man så mente at de nok havde en mindre positiv holdning til regimet.

  Det vrimlede med skueprocesser, natlige arrestations-kommandoer og dødspatruljer.

  Sovjet-unionen var på mange måder en gigantisk galeanstalt, fangelejr og dødsfabrik.

  Men havde russerne reageret hensigtsmæssigt i 1917 og -18 var det aldrig kommet så vidt.

  Kommentar by BENT A — 3. april 2021 @ 20:08

 41. Se det er personer som Nadia Nikolajeva der er de rigtige fascistsvin.

  Det eneste i andre vil, er ret til at udtale os om hvad der nu ligger Os på sinde. Vi vil ikke hindre hende i at udtale sig men blot fortælle hende at hun er et fascistsvin når hun udtaler sig på den måde.

  Fuck You Bitch. Det er folk som dig der er farlige for demokratiet, IKKE mig, dit åndsvage fascistsvin!

  Kommentar by Santor — 3. april 2021 @ 20:31

 42. PS: I masser af retssager var der omvendt bevisbyrde. De anklagede skulle selv bevise at de var uskyldige. Det var svært hvis man kun fik eet minuts taletid, eller hvis man under tortur havde underskrevet en “tilståelse”. Selve det at man var blevet arresteret, blev også brugt som BEVIS på at man var skyldig. Og statsapparatets håndlangere producerede iøvrigt et hav af falske anklager.

  Kommentar by BENT A — 3. april 2021 @ 20:34

 43. Først lod vi som om at det hele handlede om ligestilling, og feminismen ikke gjorde dem alle til marxister, og nu lader vi som om, at det marxistiske standpunkt er udbredt over en ligelig fordeling mellem kønnene på venstrefløjen.

  Men faktum er, at vi stadigvæk er lige midt i den kamp de startede i 60’erne, som reelt set aldrig har handlet om kønskampen for planlæggerne, og at der ikke ville have været nogen venstrefløj i Vesten, hvis ikke det var for kvindernes majoritetsstemme.

  Jeg er dødtræt af at høre og læse argumentationer som, ‘venstrefløjen gør dit-de liberale gør dat’, når vi udmærket godt ved, hvem det er det handler om.

  Lad os nu for fanden kalde en spade for en spade, sværere er det sgu ikke. Og der er endnu ingen der er døde af, at skulle undvære det der anerkendende klap på hovedet fra “de bedre halvdele”, specielt ikke når man siger sandheden.

  Kommentar by Kimski — 3. april 2021 @ 20:58

 44. Kommentar by Santor — 3. april 2021 @ 20:31.

  Bravo! That’s the spirit!

  Kommentar by Kimski — 3. april 2021 @ 21:00

 45. > k.m. 13:24
  Selv om idioterne ikke har fattet en pence af et pund,er det dog en ringe trøst for afbrændingen af Notre Dame påsat af samme idioters venner fra fredens relegion.

  Kommentar by Nielsen — 3. april 2021 @ 21:01

 46. Vi er oppe mod stærke, selvsikre censur kræfter, som har overtaget De søger ikke længere at skjule hensigterne.

  Kommentar by Anonym — 3. april 2021 @ 21:27

 47. Løgnene og manipulationen er total i MSM, i USA f.eks. dækkede man over en krystalklar valgsvindel og man fik en vakkelvorn dukke som illegitim præsident. Det er ingen hemmelighed at CIA sidder tungt på medier og presse derovre, det er faktum siden deres Operation Mockingbird blev verdenskendt. Derfor må spørgsmålet unægteligt også være, hvor dybt stikker korruptionen så i Danmark, blev f.eks. Paludans parti ‘kuppet’ (standset) på valgdagen. Der må være noget om det, dette at alt der bare minder om højre skal forhindres og modarbejdes, ikke bare demokratisk af politiske modstandere men om nødvendigt af ’statsapparatet’. Det er almen viden, at dansk TV har en skævridning til rød side, hvor dybt stikker dette politisk korrekte komplot egentligt, selv de andre blå har det antageligt ok med nedgørelsen af anderledestænkende på egen fløj. Se bare på Støjberg hetzen. Så hvis der vitterlig er fusk med i spillet, hvad hjælper det så overhovedet at stemme i dag, hvis et antidemokratisk sygt system har al den magt til reelt at fungere fascistisk.

  Kommentar by LarsB — 3. april 2021 @ 22:46

 48. # LARS B 22.46: Ja, der er lobbyisme, særinteresser, korruption og systematisk hjernevask inde i billedet. Plus et forældet valgsystem og et degenereret demokrati. Plus måske et MSM-komplot?

  Men spiller simpel dumhed og uduelighed ikke også en meget stor rolle? Uden Jacob Sprællemands tarvelige og torskedumme angreb på Støjberg og bl.a. Rosa Lunds og van Opslaghs opbakning var rigsretssagen nok aldrig blevet til noget. Og skal man ikke være stupid og uvidende for at være kommunist nu om dage? Og alle de woke feminister, er de ikke bare åndssvage eller sindssyge?

  DR er blevet en stat i staten der måske styrer politikerne mere end de styrer DR? Er det medier som DR, TV2 og Politiken der er i første række når det gælder komplot-teorien?

  Hvad ville kloge europæere gøre, hvis de forstod at de var truet af et komplot eller en katastrofe der ville få Europas byer til at gå op i flammer, som det skete for en række tyske og japanske byer 1944-45?

  Skulle de begynde med at give den kolde skulder til alle de lumske og uduelige gamle partier? Eller med at uddele pjecer, videoer og bøger til befolkningerne? Eller er der bedre idéer?

  Kommentar by BENT A — 4. april 2021 @ 00:36

 49. 00.36 BEDES VENLIGST FRIGIVET.

  Kommentar by BENT A — 4. april 2021 @ 00:38

 50. Mennesker der censurerer pga “tonen” har i mine øjne tabt debatten

  Kommentar by Svend — 4. april 2021 @ 04:20

 51. “Tonen” vil altid være en stråmand, En debat består af argumenter, og “tonen” er ikke et argument for andet end totalitær meningsundertrykkelse

  Kommentar by Svend — 4. april 2021 @ 07:09

 52. 48) Enig Svend. Tåbeligt at diskutere -Tonen-. Selvfølgelig dumt hvis man ubegrundet nedrakker andre, men hvis man bruger cencur pga den subjektive opfattelse af – Tonen-, hvilket det blot er, så boykot de medier, der ikke kan tåle ytringsfrihed.

  Kommentar by Michael Unna — 4. april 2021 @ 08:28

 53. TV2 viste to Somaliske kvinder, der havde kæmpet for ISIS. På Engelsk forklarede de at de gerne ville -hjem- (tilbage) til Danmark. Journalisten spurgte om de kunne forstå mange danskere ikke ville have dem tilbage? Kvinderne forklarede at der var noget der hed menneskerettigheder, og at det også gjalt dem. Kvinderne som havde understøttet et regime, som skar hovedet af alle dem som ikke tænkte som regimet, -brændte kvinder i burer som nægtede at sexslave for regimet soldater, og smed homoseksuelle ud fra højhuse, talte om menneskerettigheder….Menneskeheden ville nok have det bedre, hvis den slags subjekter døde af den ene eller anden grund hurtigst muligt.

  Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk

  God påskesøndag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 4. april 2021 @ 08:36

 54. Du rammer plet by k.m. 3. april 12:05: “Biden’s handlers are ‘terrified’ he will go off script”. “Han må kun læse op af de huskesedler han får stukket i hånden”.

  Det morsomme er nu de utallige eksempler på Biden’s ‘brainm freeze’.
  Her Biden tale, hvor han garanterer at ‘300 amerikanere vil være vaccineret inden udgangen af denne sommer’!:-)

  https://parler.com/post/35dfeadb-b761-47d4-9818-0e39d75dc67b

  Kommentar by Amad — 4. april 2021 @ 09:45

 55. KL. OO.36 er et svar til LarsB. Det er nok filtret som automatisk har blokeret pga. nogle kritiske ord om Rosa Lund og Jacob Ellebællemann og andre rødkålshoveder.

  Kommentar by BENT A — 4. april 2021 @ 10:21

 56. https://www.faithwire.com/2021/03/26/golden-globe-winning-actor-condemns-cancel-culture-as-stupidest-thing-i-have-ever-seen/

  Kommentar by k.m. — 4. april 2021 @ 10:25

 57. Nadia forstår ikke hvor antidemokratisk hun er.

  Det er angreb på ytringsfrihed når medier fjerner kommentarspor.
  Jeg har tit krummet tæer over Nationen, og dem der skrev der, men de havde trods alt ret til lufte deres tanker.

  Når selv en lille uskyldig bemærkning på et socialt medie, eller til en demonstration fører til fyring fra jobbet eller fængsel – så er der ingen frihed tilbage.

  Nu misbruger en lille ekstrem elite covid-19 til at indføre apartheid og total overvågning af hver skridt vi tager. Den tanke er jeg ikke alene med, men test-og vaccine skeptikere får næsten ingen opmærksomhed i medierne eller hos politikere og myndigheder.

  Nu læser jeg her, at tyskere holdes indespærret med politibevogtning
  https://www.faithwire.com/2021/01/18/germany-to-hold-covid-restriction-violators-in-detention-centers/

  Det er fanme uhyggelig, du. Det er 30-40ernes Tyskland om igen.

  Kommentar by k.m. — 4. april 2021 @ 11:01

 58. Medier konkurrerer om at synke så dybt som mulig.

  Moral og hensyn til fakta er i frit fald, men det passer jo til venstrefløjens tankegang.

  Fakta betyder intet, andres holdninger undertrykkes.
  Biologi forkastes og erstattes af selvopfundne konstruktioner.
  Historie forkastes og alt normalt erstattes af groteske livsanskuelser.

  Kommentar by k.m. — 4. april 2021 @ 12:14

 59. Kommentar by tilfældig — 3. april 2021 @ 19:23

  Dele af PETs rapport er nærmest 1:1 afskrivning af CyberNauternes/DareGenders rapport fra November 2020

  http://www.uriasposten.net/archives/115116

  Kommentar by KineserSnot — 4. april 2021 @ 12:45

 60. Kommentar by Svend — 4. april 2021 @ 07:09.

  Fuldstændigt enig. Beklagelser over “tonen” er det første bevis på, at du står overfor en person med ‘control issues’, og jævnt tit også et svagt ego, med en begrænset emotionel udvikling i rygsækken.

  Let’s face it – det er jo ikke et voksent og modent menneske, der giver sig til at diktere, hvad andre voksne må sige eller ikke sige. Sådan noget gør kun lommediktatorer, og personer der tror det er deres rolle, at være mødre for resten af samfundet.

  Og lige i øjeblikket er de fleste vestlige regeringer begge dele.

  Kommentar by Kimski — 4. april 2021 @ 12:53

 61. Se den LANGE OG UHYGGELIGE LISTE over hvad feministerne m/k og pladderhumanisterne m/k har anrettet af ulykker i Sverige. Som Danmark snart kan komme til at ligne. Se “En havarerad nation”.

  Kommentar by BENT A — 4. april 2021 @ 13:55

 62. PS: At “Hukommelsen er kort” og at enhedslisten og de radikale er langt ude på overdrevet, dokumenteres nu af Document. Indirekte påvises det at typer som Rosa Lund osv. er tåbelige ignoranter.

  Kommentar by BENT A — 4. april 2021 @ 14:08

 63. https://www.document.no/2021/04/01/svensk-skribent-tar-nadelost-oppgjor-med-sitt-eget-land-en-havarert-nasjon/

  Kommentar by Peter Buch — 4. april 2021 @ 14:14

 64. https://ekstrabladet.dk/krimi/haervaerk-ved-joedisk-begravelsesplads-i-aalborg/8523109

  Kommentar by P — 4. april 2021 @ 14:50

 65. Peter Buch — 4. april 2021 @ 14:14

  Tak for linket, noget som BENT A burde få lært.

  Document havde en artikel, der flugtede fint med den gode tone i debatten. Nogen skal beskyttes mere end andre

  Kvinne tiltalt for rasistiske ytringer mot ungdommer på T-bane i Oslo

  https://www.document.no/2021/04/03/kvinne-tiltalt-for-rasistiske-ytringer-mot-ungdommer-pa-t-bane-i-oslo/ Av: Tore Kristiansen 3. april 2021, 18:14

  En kvinne i 60-årene er tiltalt for grove tilfeller av hatefulle ytringer mot ungdommer med utenlandsk bakgrunn på T-banen i Oslo.

  Kommentar by tavsen — 4. april 2021 @ 15:07

 66. ->Kommentar by tilfældig 3. april 14:41. Er et virkelig rigtigt?: “Senest skriver Politiets Efterretningstjeneste, at kritik af befolkningsudskiftningen (…) er forstadier til terrorisme”. Jeg prøvede forgæves, om jeg kunne fiden det online.

  Betyder det i givet fald, at min gamle professor i demografi på Københavns Universitet, Poul Christian Matthiessen – i 1989 medlem af direktionen for Carlsbergfondet og i 1993 formand for Carlsbergfondet og bestyrelsesformand for Carlsberg A/S – nu skal i fængsel? Et fantastisk og vidunderligt punktum på en glorværdig akademisk karriere?!:-)

  Kommentar by Amad — 4. april 2021 @ 15:20

 67. Trads skriver om ondskaben i DDR. Jeg ser ikke nogen ægte afstandstagen fra den del af Europas historie.
  Derimod roser han Biden, selv om den gamle stakkel og hans kommunistiske bagland forvandler USA til et nyt DDR.

  David Trads er som vejrudsigten, varm luft fra skiftende retninger.
  Den ene dag mener han eet, næste dag det modsatte.
  Han er som de magtmennesker han beskriver i artiklen, lærer nye paroler for at være del af det gode selskab.

  politiken.dk 1.feb 2021
  “David Trads: Biden er allerede en fremragende præsident
  Den nyvalgte præsident har allerede skabt et bedre USA og en mere stabil verden.”

  I dag, https://www.altinget.dk/artikel/en-enkelt-oesttysk-families-liv-afsloerer-diktaturets-ondskab
  “Magtens mænd var aldrig ideologiske – for de kunne ubesværet bevæge sig fra nazismens til kommunismens paroler. De var bare magtsyge. De besluttede efter krigen at undertrykke opgøret med nazismen – ellers var de jo blevet sat fra bestillingen – og fortsatte bare med at lire de nye paroler af.”

  Kommentar by k.m. — 4. april 2021 @ 17:22

 68. Stasi regimet lever i bedste velgående.

  Kommentar by Flaskeposten — 4. april 2021 @ 20:34

 69. Læs DR’ s “Medieudviklingen 2020”: kun 34 procent brugere DR ( ha ha færre og færre ) OG STØT BORGERFORSLAG OM NEJ TIL TVANGSLICENS OG STATSMEDIER.

  Det fremgår af “Medieudviklingen 2020” at kun 64 procent bruger Facebook og heraf er 20 procent under 18 år og en del falske og “inaktive/ døde” profiler og desuden Facebook’s egne tal. Kan vi stole på dem?? De unge bruger heldigvis andre medier..

  Kommentar by H. Nielsen — 4. april 2021 @ 21:39

 70. OT: Tænke sig, nu er staten blevet så fattig, at den ikke har råd til at behandle job-søgende danskere ordentlig. F.eks. pålægges jobsøgere og arbejdsløse, som er blevet ansat i en institution i Nordjylland, og som i den forbindelse skal på kursus i København 4 X 2 uger, selv at betale de 8 rejser frem og tilbage fra Ålborg. PDddrivate firmaer ville normalt betale rejseudgifterne. Men ikke staten. DenD

  Kommentar by BENT A — 4. april 2021 @ 21:50

 71. Staten eller mafia-borgen har dog ikke noget imod gavmildhed og frås når det gælder DR. I DR forgyldes journalisterne og Maria Rørby med milliongager. Og de får alle rejser betalt. Og må endda gerne medbringe heste og møbler på statens regning. Kun når det gælder fattige danskere skal der spares.

  Kommentar by BENT A — 4. april 2021 @ 21:59

 72. Hvordan politiet er ved at blive sat ud af spillet, af den uafhængige politiklagemyndighed, har jalving fra jp en kommentar til.

  Kommentar by BENT A — 4. april 2021 @ 22:20

 73. https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE12874522/en-ting-er-at-koere-for-staerkt-det-skal-straffes-noget-andet-er-bedraget-det-kalder-paa-dobbelt-straf/

  Kommentar by Peter Buch — 5. april 2021 @ 05:43

 74. Peter Buch — 5. april 2021 @ 05:43

  Endnu en tåbelig belastning af retssystemet, mon ikke de 3 får erstatning for tort og svie?

  Viser endnu en gang straffeloven skal opdateres med kollektiv straf i et multietnisk samfund. Alle de politisk korrekte, som hyler op om, at et retssamfund IKKE kan have kollektive straffe, var 100% tavse, da straffen for den bestialske nedslagtning af Ghazala Khan blev udmålt

  Kommentar by tavsen — 5. april 2021 @ 08:08

 75. TV2:https://denkorteavis.dk/2021/danskerne-siger-massivt-nej-til-at-faa-is-moedre-til-danmark-men-det-vil-tv2-ikke-fortaelle-sine-seere-og-laesere/

  Kommentar by Nielsen — 5. april 2021 @ 08:25

 76. Hvad er der andet at sige end . Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress. com og http://www.frafalden.dk God påskemandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 5. april 2021 @ 09:48

 77. Findes der eksempler på POLITISK KORREKTE massemord-folkeudskiftninger-folkemord?

  Ja, de massemord der foregik i Sovjet-unionen 1917-1953 var yderst “politisk korrekte”. Det samme var jødeforfølgelserne i nazi-Tyskland. Og den omfattende stats-terrror i Kina under Mao var også “korrekt”.

  Og det som pt. foregår i Norge, Sverige og Canada er også “helt i orden” set fra regeringernes side.

  Men set fra sandhedens side og et menneskeligt synspunkt, var og er der tale om galskab og ondskab.

  Læs selv om de grufulde og uhyrlige forbrydelser i tykke bøger om de røde, brune, radikale og sorte ideologier. F.eks. Djævelens Dagbog” om Rosenberg, Hitlers chefideolog. Og der er bøger om dr. Mengele og S-S chefen Himmler.

  Kommentar by BENT A — 5. april 2021 @ 10:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper