19. april 2021

Lillelund om ukritiske medier: ‘Hvordan kan man så sige, at det store, store flertal forsørger sig selv?’

Der er kritisk debat om alt der bekymrer venstrefløjen, eksempelvis var der her til formiddag timelang skattefinansieret debat om fænomener såsom Volt, Nemlig.com og ‘Ghostkitchens’. Mediernes udsyn korrelerer med venstrefløjens, som Niels Lillelund konkretiserer i en kommentar i Jyllands-Posten. Her citeret fra JP.dk – Løgn og bullshit om de syriske flygtninge (kræver login).

“Det berømte udlændingekort har skiftet hænder, og nu er det Socialdemokratiet, der kan kaste det mod de borgerlige; det er skæbnens ironi, sådan fortsætter det politiske spil, tilskuerne jubler.

Dog ikke alle. Peter Mogensen fra Tirsdagsanalysen var bekymret for menneskesynet, og det klinger nostalgisk. Han finder Mette Frederiksens socialdemokrater dybt uhumanistiske og undrede sig over, at vi dog kan blive ved med at tale om det her i 2021, for der er jo ikke noget problem. Hvorfor ikke tale om ‘det store flertal, som går på arbejde hver dag og har gjort det i årtier’, men det optager slet ikke politikere, som kun taler om denne her ‘lille-lillebitte gruppe’, som er et problem. Sagde han.

… Det er en evindelig diskussion. 38 procent af somalierne er i beskæftigelse. 39 procent af folk fra Syrien og Marokko, 40 procent af irakerne. Tager man ikkevestlige indvandrere under ét, er 27 procent på førtidspension. Dvs. de lever af hårdtarbejdende skatteyderes penge, og det har de udsigt til at gøre resten af livet. Tallene er kendt, og prisen, skatteydernes pris, er i runde tal 35 milliarder kr. om året. Hvert år.

Så hvordan kan man så sige, at det store, store flertal forsørger sig selv? Og hvorfor er der ingen, der anfægter det i et rum fyldt med hardcore kritiske journalister, som normalt ikke hviler, før de finder ud af, hvor David købte øllet, og Lars Løkke sine underbukser? Fordi udsagnet slet ikke er et udsagn om indvandrere og beskæftigelse, men om noget helt andet – om Peter Mogensen selv. Det er bullshit, som professor Harry G. Frankfurt formulerede det i en skarp pamflet; bullshit er et udsagn, der er hinsides sandhed og løgn, fordi det slet ikke vil sige noget om en sag, men om afsenderen. Af samme grund bliver der ikke stillet modspørgsmål, for hvad ville det ikke sige om en journalist, hvis vedkommende begyndte at bede om dokumentation for et udsagn af den art?

“… ingen har jo lyst til at være den onde, slet ikke journalister. Det ved den trænede bullshitter, så det ved f.eks. også Inger Støjberg, der fejrer 50 stramninger med 50 lys i lagkagen. Det skaber bestyrtelse, oprør i salonerne, hvilken modbydelighed, det er gruopvækkende. Og ingen stiller det oplagte spørgsmål, om alle disse stramninger egentlig førte til noget.” (Niels Lillelund om Støjbergs ’50 stramninger’)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/118527/trackback

16 Comments »

 1. Og efter man havde hørt “Verdens bedste arbejdsmarked” på Radio4 mellem 11 og 12, kunne man slå over på 12-radioavisen, og så efterfølgende høre P1-debat som – fanfare – handlede om Volt, Nemlig.com og det disruptede danske arbejdsmarked …

  Kommentar by DavidK — 19. april 2021 @ 12:32

 2. Historien er stopfyldt med eksempler på mennesker, der har “talt” sig vej helt op på skafottet. Denne gang bliver det så krumsablen, og ikke guillotinen, der kommer til sætte et punktum for talestrømmen.

  Jeg håber bare jeg lever længe nok, til at se disse VID-UNDERLIGE nye fremmede hakke sig vej gennem flokken af godheds-sociopatiske landsforrædere fra begge politiske fløje, som en le gennem en kornmark.

  Kommentar by Kimski — 19. april 2021 @ 12:36

 3. Hvorfor er der denne stemning på højrefløjen…. hvorfor vil man tillade foretagener som Nemlig.com, Wolt og Easyjet der underminere den danske arbejdsmarkedsmodel?

  Det lidt ligesom dengang man tilsidesatte Danskerne, fordi gæstearbejderne var billigere.

  Kommentar by KineserSnot — 19. april 2021 @ 13:21

 4. #KineserSnot

  Der er ingen som ønsker at underminere den danske model (tror jeg), det handler om proportioner – det vil sige mangel på samme. Der er en grotesk ensidighed i de helt eller delvis skatteyderbetalte medier, og vi tæppebombes fra morgen til aften med enslydende budskaber og utilsløret kampagnejournalistik.

  Her har især Politiken og DR i samdrægtighed pustet en historie op om arbejdsforhold i nemlig.com. Det er da meget muligt det er en træls arbejdsplads, men det er der så heldigvis 100.000 danske arbejdspladser der ikke er. Det er simpelthen en storm i et glas vand, som dybest set handler om 3F’s vigende magt og netop “nullshit”. Alligevel får den for fulde gardiner på alle platforme 24-7.

  Men t.ex Rockwool-rapporten, der jo virkelig afslører nogle store udfordringer for det danske arbejdsmarked, financeringen af den danske velfærdsstat og dermed også den danske model – det behandles som en notits-historie. Selvom konsekvenserne er enorme – langt, langt større end at en dansk virksomhed kører efter en “amerikansk inspireret” effektivitetsmodel. Det implicerer ubehagelige spørgsmål for bullshitterne, og kan derfor pakkes væk som uinteressant statistik.

  Kommentar by DavidK — 19. april 2021 @ 13:45

 5. Kommentar by DavidK — 19. april 2021 @ 13:45

  Siden tidernes morgen har import af fremmedarbejdere, handlet om at presse de nationale arbejdere, de mere desperate og er derfor villige til at indgå kompromiser.

  Jeg bryder mig ikke om Nemlig.com for et par år siden, kom det også frem at de behandlede deres chauffør dårligt. Jeg var derfor ikke overrasket over de har en ‘kapitalistisk’-tilgang til hverdagene på arbejdspladsen.

  Jeg tror at den danske velfærdsstat favner over for meget, hvis man skærer ind til benet, kan den sagtens finansieres. Uden at vi skal afvikle os selv med globalisme. Start med integrationen og den ‘godhedsindustri’ der følger med, her kan vi formentlig hente over 200 milliarder.

  Der vil formentlig opstår et hul pga en omlægning, men indtil vi har fået sat kernefamilien i fokus, så må hullet lukkes med folk fra Asien, der kan få lov at være her på en 10-årig periode.

  Kommentar by KineserSnot — 19. april 2021 @ 14:00

 6. Kommentar by DavidK — 19. april 2021 @ 13:45

  Alt behøver ikke være spændt for en liberal-vogn, vi kan sagtens tillade os at tænke i andre baner.

  Kommentar by KineserSnot — 19. april 2021 @ 14:01

 7. NEJ, SELVFØLGELIG førte Venstres “stramninger” ikke til noget. Det var 50 symbolske “stramninger” beregnet på at snyde og narre naive vælgere. Venstre har længe været er radikalt parti forklædt som et borgerligt parti.

  Flertallet i partiet går ind for indvandring, afrikanisering, EU-direktiver, diskrimination af danskere, rigsretssager, brun marxisme, marokko-traktaten, højere huslejer, centralisering, lukning af skoler, hospitaler og skadestuer osv., nedrivning af boliger og afskaffelse/ minimering af retsstaten og velfærdsstaten.

  Kommentar by BENT A — 19. april 2021 @ 15:09

 8. De konservative og La er partier af samme slags.

  Kommentar by BENT A — 19. april 2021 @ 15:11

 9. Prisen for de utilpassede indvandrere har da mindst rundet de 200 mia forlængst. Hvorfor skal vi høre på de løgnetal fra svindlerne fra mangel-på-tanker-fonden hele tiden?

  Kommentar by Svend — 19. april 2021 @ 18:00

 10. Jamen, i Sverige spiser de neger-kage!

  https://politiken.dk/kultur/art5056425/Svensk-minister-kritiseres-for-at-sk%C3%A6re-i-skrigende-negerkages-underliv

  Kommentar by Santor — 19. april 2021 @ 18:22

 11. KineserSnot — 19. april 2021 @ 13:21 skrev:

  “Hvorfor er der denne stemning på højrefløjen…. hvorfor vil man tillade foretagener som Nemlig.com, Wolt og Easyjet der underminere den danske arbejdsmarkedsmodel?”

  Fuldstændig enig! Jeg skulle lige til selv at skrive noget lignende, da jeg så dit indlæg.

  Hvorfor er alle Wolts bude udlændinge fra fx Syd-Amerika og andre eksotiske steder? Hvorfor skal de være her i Danmark? De hører ikke til her!

  Kommentar by Peter Nielsen — 19. april 2021 @ 19:17

 12. De samlede omkostninger siden 1983 er over 3000 MILLIARDER kroner. Danskerne er til grin for deres egne penge.

  Og de er nu 3.-5. klasses borgere i deres eget land. Det har de gamle partier sørget for. Husk at takke dem på valgdagen.

  Kommentar by BENT A — 19. april 2021 @ 19:41

 13. LANGT OVER 3000 MILLIARDER.

  Kommentar by BENT A — 19. april 2021 @ 19:42

 14. Indvandrere arbejder røven ud af burkaen. Pizzaer, rengøring og taxakørsel. Det er ganske vist.

  “DU er racist! Dig der spiser din pizza med glubende appetit, men samtidig ikke vil indrømme, at den er bagt af en af de mange hårdtarbejdende indvandrere, som du beskylder for ikke at bestille en skid.

  Dig der hader de fremmede, mens du valser gennem kontorlandskabet på de rengjorte gulve, og slet ikke fatter, at de kun er rene, fordi Fatima mødte ind klokken 05:30 og tørrede dine kaffepletter væk.

  Dig der vælter skidefuld ud fra festen og kun kommer sikkert hjem, fordi den taxachauffør, du ser ned på, heldigvis har en religion, der har fortalt ham, hvor latterligt det er at drikke hjernen ud som dig.”
  https://ekstrabladet.dk/opinionen/randahfinkisaksen/du-er-racist/8535402

  Kommentar by BE — 19. april 2021 @ 23:55

 15. BE — 19. april 2021 @ 23:55:

  Jeg er klar til at undvære alle ikke-vestlige pizza-bagere, rengøringsdamer og taxachauffører, HVIS de rejser ud af Danmark.

  Kommentar by Peter Nielsen — 20. april 2021 @ 02:20

 16. Spis nu lige kage til… 🤣 🍰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 23. april 2021 @ 10:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper