20. maj 2021

Bent Blüdnikow: Arbejdermuseets udstilling er håndsky over for bagsiden af ‘venstrefløjens aktivisme’

Wokeismen er vor tids Kulturrevolution, og er man bare lidt borgerlig, så må man råbe vagt i gevær, når den yderste venstrefløj mobiliserer med plusord. Bent Blüdnikow anmelder Arbejdermuseets udstilling ‘AKTIVIST’ for Berlingske – Fortielser og fortrængninger: Hvor pokker er Blekingegadebanden på Arbejdermuseets udstilling om politisk aktivisme? (kræver login).

“Museet viser fotografier og tekster fra bevægelser som NOAH, BZ, Sydafrika-komiteen, Vietnam-bevægelser og blandt andet Palæstina-grupper – det sidste emne er dog kun repræsenteret ganske lidt, selv om kampen mod zionisme og Israel var en af tidens væsentligste drivkræfter. Museet lader aktivister på film og i tekster forklare, hvad der drev dem, og hvad der motiverer dem nu. Den store forklaringsmodel er oplevelsen af uretfærdighed. Det kunne være racisme, diskrimination, social ulighed, kapitalisme og mere af den slags. Følelsen af uretfærdighed var hos de politisk mest bevidste kombineret med ønsket om et utopia, hvor alle disse uretfærdigheder var udryddet. …

For at vise, hvornår man bevægede sig ud over grænserne, viser museet, at venstreradikale i 1970erne uddelte bombemanualer – en opskrift på at lave bomber, som oprindelig var skrevet af folk i modstandsgruppen BOPA under besættelsen. Museet spørger på en planche: ‘Hvor langt vil du gå?’ Det er fint, at museet lader et ungt publikum overveje den slags, for historien viser, at ungdommen let lader vold og antidemokratiske følelser løbe af med sig, fordi den mener, at utopien kun kan realiseres med brug af metoder uden for det parlamentariske system.

Derfor er det besynderligt, at museet ganske vist redegør for den harme og retfærdighedsfølelse, der motiverede de revolutionære, men viger tilbage fra at fortælle om de værste udskejelser og konsekvenserne af den slags udemokratiske metoder. Således er der ikke et ord om Blekingegadebanden, der var den palæstinensiske terrororganisation PFLPs hjælpere, og som selv udførte kidnapning og mord. Banden var desuden, viste det sig i efterspillet til tilfangetagelsen i 1989, omfattet af betydelig sympati i brede kredse på venstrefløjen. Hvorfor viser man ikke unge mennesker, hvad den slags aktivisme i sidste ende kan lede til?

Der er heller ikke nogen påpegning af, at den politiske aktivisme ofte førte til støtte til voldelige bevægelser i udlandet og totalitære regimer, hvilket var med til at støtte undertrykkelsen af mennesker i disse lande. …

Ved at være håndsky over for disse tragiske konsekvenser af aktivisme får museet ikke fortalt hele historien om politisk aktivisme, og man misser en chance for at fortælle et ungt publikum, at politisk aktivisme er farlig. I stedet bekræfter man dem i, at oplevelsen af uretfærdighed leder til politisk retfærdig aktivisme. …

Med Arbejdermuseets udstilling får vi atter en gang cementeret historien om venstrefløjens aktivisme motiveret af følelsen af uretfærdighed, og det er for banalt og alt for fortærsket til rigtigt at have et budskab.”

(Venstreradikale aktivister demonstrerer imod andres ytringsfrihed, København, 3. september 2016)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/119231/trackback

27 Comments »

 1. Boede tilfældigvis på Øresundsvej, på Amager, ikke langt fra Blekingegade, som ligger tæt på Amagercenteret, hvor jeg tit kom, da de afslørede banden. Vil Arbejdermuseet ikke selv vise deres snavsede vasketøj, burde det være en opgave for f.eks. Nationalmuseet…hvad så villerslev, er du frisk?

  Kommentar by Frafalden Moderat — 20. maj 2021 @ 10:22

 2. Grunden til jeg nævner at jeg følte Blekingebanden var tæt på, er selvfølgelig for at beskrive hvordan det også har været med til at forme mine holdninger. Ligeledes boede jeg i Prinsessecharlottesgade, i 92…”skyd efter benene”, da bomben i Søllerødgade hos de internationale socialiste, sprang og havde kamphelikopteren lige uden for mit vindue på fjerde sal, da de ryddede ungdomshuset.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 20. maj 2021 @ 10:27

 3. Det er skæbnens ironi, at regeringen laver udrejsecenter lige ved siden af Langelandsfortet, også kaldet Koldkrigsfortet, hvor efterretningstjenesten spejdede efter fjenden man frygtede kom fra kommunistlande i øst.

  I dag sidder den røde hær som folkevalgt flertal i Folketinget.

  The Times They Are A´changin´

  Kommentar by k.m. — 20. maj 2021 @ 10:30

 4. Tidsånden lige nu er båret igennem af et opgør med det samfund, som har vist sig at være noget nær det bedste kloden har kunne præsterer! Det borgerlige vestlige demokrati! I dag er der kun ca. 10% af verdens befolkning, der lever under sådant et styre. Og venstrefløjen kæmper en indædt kamp for at ødelægge disse resterende 10%. Det er virkeligt bizart at have det bedste samfund verden har kunne præsterer og så smide det hele væk.
  Fremtidens fascister vil med sikkerhed kalde sig antifascister, kloge ord tillagt Winston Churchill.
  Vi har Anti fascistisk aktion, vi har Woke bevægelsen, vi har Dansk naturfredningsforening, vi har BLM, vi har store dele af humaniora på universiteterne, for ikke at sige det meste. Vi ser at følelser betyder mere end fakta, vi ser upåtalt videnskabelig uredelighed og vi ser den ene venstreradikale uddele akademiske titler til den anden venstreradikale! Samfundsvidenskab er ikke en eksakt videnskab, så holdninger, for hvem enhver kan se det vanvittige, bliver pludselig holdninger på parnasset! Det er langt hen ad vejen opskriften på enten en samfundsopløsning, eller en reaktion fra selvstændigt tænkende mennesker!

  Kommentar by Den Nervøse — 20. maj 2021 @ 10:35

 5. Nazismens aktivisme var også motiveret af følelsen af uretfærdighed,

  Men historikere redegør sjældent om den harme og retfærdighedsfølelse, der motiverede de revolutionære nazister. Derimod viger de ikke tilbage fra at fortælle igen og igen og igen om de værste udskejelser og konsekvenserne af nazismen.

  Her er tilgangen altså stik modsat tilgangen til venstrefløjsaktivisme.

  Kommentar by traveler — 20. maj 2021 @ 10:49

 6. “Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei” Bare navnet summer af venstrefløjsaktivisme med rod i en arbejderbevægelse.

  Kommentar by traveler — 20. maj 2021 @ 10:55

 7. B-A: KOMMUNISTERNES, FEMINISTERNES OG GAK-GAK HUMANISTERNES EGEN FORKLARINGSMODEL er altid at de kæmper for retfærdighed, for de svage, for klodens og naturens overlevelse og for en bedre og mere menneskevenlig verden.

  Men når man gennemgår hvad de har opnået af resultater, og analyserer hvad de VIRKELIG står for, opdager man at resultaterne altid har været elendige og rædselsfulde, og at de røde lever i en verden af selvbedrag, storhedsvanvid, illusioner, vrangforestillinger og dårligt gennemtænkte slagord, doktriner og planer.

  De røde fremstår som uvidende, historieløse, umodne og forskruede landsbytosser, storbytosser og pseudo-intellektuelle som er fulde af ord som de selv kun halvvejs forstår. De er forvirrede, de modsiger sig selv og de er ustandselig i gang med dagdrømme, fantasier og utopier.

  Da de konstant ignorerer eller overser virkeligheden, sandheden og lange rækker af kendsgerninger og erfaringer, ender de med at måtte lyve både for sig selv og andre, for at få tingene til at hænge sammen. Derfor fører kommunisme aldrig til andet end løgn, hykleri, tåbelighed, tvang, tyranni, ondskab og forræderi.

  Kommunismens og den røde socialismes projekt er et på forhånd mislykket projekt. Hvad også fremgår af at i samtlige lande hvor de marxistiske idéer er blevet afprøvet, endte det i uretfærdighed, mishandling af de svage, gigantiske miljøskandaler, og dårlige, undertrykkende, fattige og menneskefjendske samfund.

  Tidligere har Sovjet-unionen, Nazi-Tyskland, Kina og Cambodia vist hvilke rædsler og blodbade den røde ideologi fører til, og nu om dage er Venezuela, Libanon, Balkan, Sverige, Belgien, Holland og diverse afrikanske og sydamerikanske stater mfl. eksempler på hvad rød, brun og sort totalitær ideologi og politik ender med, nemlig blodig terror, ustyrlig kriminalitet og utallige tragedier.

  De fleste kommunister er måske først og fremmest naive, uvidende og frustrerede mennesker. Men historien viser at i toppen af disse bevægelser samles ofte veltalende, men beregnende og iskolde psykopater som kun er optaget af at udnytte bevægelsen eller partiet til egen fordel.

  Fornuftige og ordentlige mennesker holder afstand til alle totalitære bevægelser.

  Kommentar by BENT A — 20. maj 2021 @ 11:28

 8. Ja der er jo også Tvind Imperiet :-). Og den store leder og formand- Mogens Amdi Pedersen…..Venstrefløjens svar på Simon Spies :-) (Han savner vist leverpostejmader et eller andet sted i verden, men ellers var han jo at finde på -King Fischers I-land ud for Miami, hvor hans spillede golf med alle de andre nyrige. Skattemyndighederne ville vist have fat i ham, imens tilhængerne betalte flot for det gilde. En dejlig stor kapitalist på Venstrefløjen, som totalt overgik Glistrup i skattesager:-) :-) :-). Glistrup advarede os præcist og totalt rigtigt imod Muhammedanismen. Hjertelig tak for det….og undskyld for at du blev politisk forfulgt), Og så var der Blekingegade Banden. Bent Jensen har skrevet bogen Stalins Fascination…..De har intet at anklage Højrefløjen for, i forhold til de grusomheder der er begået i Deres idealser navn. Kim Ill Sung er et flot produkt. Pol Pot. Mao. Chauchesko i rumænien (som gud hjælpe mig fik elefantordnen)…Vi kunne blive ved. Men alt det er jo nok ikke med på udstillingen. :-) :-) :-).

  Tilgengæld advare DR os imod højreekstremisme….Meget farligt….Det er nok dem der halshugger vantro, og anser kvinder for 2 rangsmennesker, og som laver Terror, krig og undertrykkelse i Syrien og alle andre steder i den arabiske verden og afrika og asien, og som totalt afstumpet dyrker en Førerprofet…..Pas endelig på de højreekstreme :-) :-) :-). (DR…dem i ved vi er tvunget til at betale licens til, og som burde være objektive i Deres nyheder.). Fortsat god dag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 20. maj 2021 @ 11:40

 9. Man bør ikke nævne bomben i Søllerødgade uden at påpege at det var en “arbejdsulykke”, hvor venstreekstremisten blev dræbt under bombefremstilling

  Kommentar by Træt — 20. maj 2021 @ 11:51

 10. Demonstrerer? De voldelige aber er jo bare brunskjorterne i ny bøsset uniform

  Kommentar by Svend — 20. maj 2021 @ 11:58

 11. En demonstration er kun en demonstration, hvis den er fredelig. Ellers er det terrorisme, som venstrefløjen alene burde aflives for

  Kommentar by Svend — 20. maj 2021 @ 11:59

 12. Et par gode eksempler på kommunister er Rosa Kugleskør Lund, Pernille Skibsvrag Skipper, Marianne Helved, Zenia Krampe og Eva Flyvsk Nedstyrtning.

  Deres politiske forvirring og stupiditet kommer bl.a. til udtryk når de skal forklare hvor vi skal flytte medlemmer af den utrolig blodtørstige ISIS/ISIL terrorbevægelse til Danmark. Jo, det skal vi, siger de, af hensyn til danskernes sikkerhed. Det er alt for farligt at have disse terrorister gemt væk 4000 km fra Danmark. Derimod kan vi ved at flytte dem op til os, komme i dialog med dem og afradikalisere dem, ved brug af psykologer, advokater, dommere, næstekærlige kvinder, sociale ydelser, gratis boliger og gratis alting.

  De kunne lige så godt påstå at hvis man har nogle tidsindstillede bomber liggende i et fjernt land, er det sikreste for danskerne at flytte bomberne til Danmark, selvom det tidligere som regel er mislykkedes at uskadeliggøre den type af bomber.

  Og se planen om at oprette et center for over 100 udviste kriminelle på Langeland. Hvorfor vælger man ikke bare en ubeboet eller næsten ubeboet ø som Livø eller Saltholm eller lignende?? Eller hvorfor sætter man ikke bare mure og tætte hegn op omkring udrejsecentret i Jylland? Eller hvad med arbejdslejre til de udviste selv finder ud af at rejse hjem til deres egne lande? Hvorfor får de lov til at hærge i 50-100 kilometers omkreds med indbrud, hærværk, narkohandel, overfald, svindel, påsatte brande, voldtægter, biltyverier og vanvidskørsel?

  Er den anti-danske borg fast besluttet på at chikanere og tyrannisere danskerne så meget som muligt?

  Kommentar by BENT A — 20. maj 2021 @ 12:11

 13. …når de skal forklare hvorfor vi skal flytte medlemmer af…

  Kommentar by BENT A — 20. maj 2021 @ 12:16

 14. 12:11 Ja, det har de altid været. Socialisterne (i gamle dage i Tyskland kaldte de sig na-zion-alfascister) har altid været folkemordere og ude på at udrydde det danske folk og i øvrigt også alle andre vesterlændinge

  De er jo en global konspiration imod folkene i almindelighed og vestlige folk (mænd) i særdeleshed. Derudover er de i deres natur autoritære ordrefølgere, og de får jo direkte ordrer fra nazihovedkvarteret i EU

  Kommentar by Svend — 20. maj 2021 @ 13:17

 15. 12:11 Den såkaldte venstrefløj har længe været allierede med (p)i-slam, som du måske har bemærket. Islams lovideologi skrevet i sten, dens pedo-mentalitet og satanisme passer perfekt sammen med de ateistiske pedoer på psykonazivenstrefløjen

  Kommentar by Svend — 20. maj 2021 @ 13:21

 16. Arbejdermuseet har faktisk været et spændende sted at besøge. Det oplyste nøgternt om fortidens livsbetingelser for arbejderklassen og dermed også om baggrunden for socialismens opståen. Pudsigt at netop denne institution var en af de sidste, som blev opslugt af den ny-marxistiske bølge.

  Og dog! Ny-marxisme er en isme, som har sit fodfæste i akademia, humaniora og blandt andre arbejdssky elementer, som afskyr “almindelige mennesker”. Den har aldrig tiltrukket den hårdtarbejdende del af befolkningen.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 20. maj 2021 @ 13:52

 17. Træt — 20. maj 2021 @ 11:51

  Det tog ikke mange timer, så havde den blodrøde fløj indkaldt til pressemøde, hvor de lancerede deres teori, som de følgagtige mediefolk selvfølgelig åd råt. Det med kritiske spørgsmål gemmes til blå fløj

  Kommentar by tavsen — 20. maj 2021 @ 14:33

 18. PS til kl.12.11: Det er ret “SJOVT” at S og Mette F har accepteret enhedslistens og Rs totalt latterlige, utroværdige, fjollede, åndssvage, syge og hjernedøde “forklaring”.

  Men når DRs røde kvinder i et halvt år og ca. 1000 gange har påstået at det er bedre og mere sikkert at have potentielle terrorister tæt på, i nærheden og i nærmeste nabolag, end at have dem i et fjernt land 4000 km borte, så er løgnen vel blevet til sandhed?

  Som nazisterne sagde: hvis en løgn er stor nok og gentages tit nok, bliver den til sandhed.

  Kommentar by BENT A — 20. maj 2021 @ 15:18

 19. Godt vi har Bent Blüdnikow. Vi mangler mange som ham. Desværre døde Finn Möbius ved en trafikulykke inden hans ‘museum om marxismens ugerninger’ blev realiseret. RIP.

  “Den 9. november vil en forening åbne et ‘museum om marxismens ugerninger’ på dagen, da Berlinmuren faldt for 20 år siden.
  Museet vil levere kritiske oplysninger om maxisme ved udstillinger, foredrag og ved at etablere et bibliotek og arkiv. Foreningen har oprettet hjemmesiden
  http://www.marxismemuseum.dk.
  »Men det er også vigtigt for os at komme ud i alle dele af Danmark gennem foredrag og via en aktiv PR-indsats og hjemmeside«, siger initiativtageren Finn Möbius. For få kender til forbrydelserne.
  Museet er ifølge ham nødvendigt, fordi for få unge kender kommunismens forbrydelser, som menes at have kostet 100 millioner mennesker livet.”
  (RITZAU I POLITIKEN KULTUR 17. MARTS 2009)

  “Brian Mikkelsens spindoktor dræbt i ulykke. Finn Möbius kørte fredag galt og døde”. BERLINGSKE POLITIK 6. JUNI 2011.

  Kommentar by Amad — 20. maj 2021 @ 15:32

 20. BAGSIDEN AF VENSTREFLØJENS AKTIVISME: jA, DEN HAR SANDELIG MANGE BAGSIDER.

  Det er en aktivisme som strækker sig fra Kvinfo, ligestillings-fanatikerne, kvotekvinderne, metoo-sekten, de krænkelsesparate kvinder, de rabiate feminister, de woke kvinder og de billige feltmadrasser….. til BLM, den grønne studenterbevægelse, naturfredningsforeningen, de co2-panikramte, skilsmisse-bureaukratierne, folkeskolen, universiteterne, MSM, dele af folkekirken, samt diverse styrelser, diverse partier og asyl- og godhedsindustrier mv.

  Det er en aktivisme som langt hen ad vejen bygger på uvidenhed, tåbelighed, fanatisme, hysteri og religiøse følelser, samt kommunistisk afsky og foragt for nationen, folket, ejendomsretten, demokratiet, ytringsfriheden, kulturen, familien, hjemmet, husmødrene, børnene, mændene, traditionerne og det enkelte menneskes borgerrettigheder.

  Desværre må vi konstatere at denne kollektive psykose-sygdom er meget udbredt, og via medierne spredes endnu mere.

  Den kan sådan set godt sammenlignes med den sorte død, som tidligere lagde byer og landområder øde, ved at millioner af europæere omkom som følge af byldepest og lungepest. Resultatet af aktivismen kan sagtens blive en ligeså frygtelig katastrofe.

  Men fatter mere end 10% af danskerne og europæerne hvad vi er oppe imod?

  Kommentar by BENT A — 20. maj 2021 @ 15:49

 21. Fremtidens fascister vil med sikkerhed kalde sig antifascister, kloge ord tillagt Winston Churchill.

  Kommentar by Den Nervøse — 20. maj 2021 @ 10:35

  The quote is: ‘The fascists of the future will call themselves anti-fascists.’ There does not seem to be credible information on the internet linking those words to Churchill, but I would appreciate your input.”
  KILDE:
  https://winstonchurchill.hillsdale.edu/fascists-anti-fascists/, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 20. maj 2021 @ 16:12

 22. I har fuldstændig misforstået Marxismen!!! :-). Marxismen er en meget stor religion!!! :-). Karl Marx sagde at religion er opium for folket, og vi skal starte alt kritik med Religionskritik, imens han doppede masserne. karl Marx var en stor profet, men Khalif Lenin, og Khalif Mao og Khalif Pol Pot, og en masse andre Khaliffer ødelagde det fuldstændige universelle lighedsideal, som overgik naturen, universet og virkeligheden, så man blev nødt til at cencurere virkeligheden i den kommunistiske idealistiske paradistiske ideele lande. Der var mere lighed på bekostning af friheden, men var der utilfredshed og magtmisbrug blev det cencureret, så virkeligheden ikke forstyrrede idealet.!!!!!! :-) :-) :-). Pøblen skulle selvfølgelig ikke have Demokrati til at ændre den slags- som Marx så smukt forudså med Proletariatets diktatur, hvor de kloge Erasmus Montanus (og vel herhjemme Mogens Amdi Pedersen i Tvindidealet) nok skulle passe på de søde små proletarer…Trosbekendelsen er således.
  Der er kun En sand kommunisme og Karl Marx er dens profet!!!! I burde alle dømmes efter paragraf 266B og 264 D og andet blasfemiske paragraffer- ligesom Jesus jo blev dømt for Blasfemi!!!! Såån at fornærme nogle stakkels små kommunister!!!! :-) :-) :-) :-). (Sort humor hvis man virkelig skulle være i tvivl :-) :-) :-)). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 20. maj 2021 @ 16:20

 23. OT – OT: BREAKING NEWS: DANMARK BLIVER OVERSVØMMET med et 35 meter tykt lag af vand lige om lidt, iflg. DRs P1 orientering. Det har nemlig vist sig at polarisen smelter lige nu, pga. forårssolen. En forsker forventer at både Nordpolen og Sydpolen er isfri om kort tid. Derfor vil det plantelagte udrejsecenter for kriminelle på Langeland nu blive flyttet til toppen af Himmelbjerget og Ejer Bavnehøj, og resten af vores asylanter vil blive indkvarteret i højhusene på Bellahøj og i tårnet på Kbhvns rådhus. Vi går dystre tider i møde fortalte DR for en halv time siden. Alle der læser denne tekst, tilrådes omgående at indkøbe robåde, kajakker, korkbælter, snorkler og svømmefødder.

  Men mist nu ikke modet. Søren Brostrøm fra S-S udtaler at han forventer at al coronasmitte og alle restriktioner vil være fortid allerede i næste uge, da virusserne ikke tåler vand.

  Kommentar by BENT A — 20. maj 2021 @ 16:48

 24. Der er altså intet så galt, at det ikke er godt for noget.

  Kommentar by BENT A — 20. maj 2021 @ 16:50

 25. Ja, DRs udsendelser plejer jo at være meget aktivistiske, men denne udsendelse var vistnok ikke aktivistisk, men alarmistisk, og det på en meget seriøs måde som virkede særdeles overbevisende. Dette skrives derfor fra toppen af Yding Skovhøj hvor jeg lige nu er ved at købe en byggegrund, hvor jeg agter at bygge et højhus eller højt tårn og en badebro.

  Men til alle som ikke er druknet endnu, har jeg et godt råd: se de sidste nyheder hos prageru og hodja vedr. Mette F regeringens hæsblæsende og urovækkende AKTIVISME på visse områder.

  Kommentar by BENT A — 20. maj 2021 @ 17:09

 26. Politiet burde gå mere hårdhændet til værks overfor orkerne.

  Kommentar by NulTolerance — 21. maj 2021 @ 10:33

 27. Politiet burde gå mere hårdhændet til værks overfor orkerne.

  Kommentar by NulTolerance — 21. maj 2021 @ 10:33

  De vælger deres kampe med omhu og forskelsbehandler derved. Det kunne ellers være sjovt at se muslimer i futtog som etnisk danske fodboldbøller

  Kommentar by tavsen — 21. maj 2021 @ 13:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper