8. juni 2021

Forskere: Demokratisk problem at politikere kritiserer forskere, “Messerschmidt og Dahl udskammer..”

Vi har haft en kønsforsker, der i sine unge år var nært tilknyttet den venstreradikale ‘Homoaktion’-gruppe, og vi har sågar set en Osama bin Laden-støttende islamforsker. Tidligere på ugen bloggede jeg om et åbent anti-israelsk brev fra 40+ Mellemøstforskere, og sådan kan man blive ved. Jeg har haft flere sager med Dansk Magisterforbund, der nogle år efter Murens fald gjorde VS’eren Per Clausen til formand. Hvis statsansatte forskeraktivister føler sig presset på deres levebrød, så kunne de jo bare springe ud som fuldtidsaktivister, og få 100 pct. uafhængighed.

Fra Forskerforum.dk – Ny DM-undersøgelse: Forskere trækker sig fra den offentlige debat af frygt for trusler og hård tone.

“En del af forskerne ved landets universiteter har valgt at trække sig fra den offentlige debat og udtaler sig ikke længere om emner, de har faglig indsigt i. Det viser en analyse lavet af fagforeningen DM blandt medlemmerne som arbejder som forskere. …

Han siger, at hetzen har fået hele forskningsområder til kollektivt at beslutte at forsøge at ‘flyve under radaren’ og ikke længere vil have deres navne på titelbladet på rapporter om kontroversielle emner som eksempelvis islam.

‘Det er dybt alvorligt og et kæmpe demokratisk problem, fordi politikerne får et skævt, fordrejet og filtreret billede af virkeligheden, når forskere ikke tør formidle deres viden. Ansvarlige politikere og universitetsledelserne burde sige fra’, siger Heine Andersen. …

‘Politikerne skal ikke fodre den hårde tone. Jeg ved godt, at det gør det lettere at trænge igennem i medierne og på SoMe med en hård retorik, men når Messerschmidt og Dahl udskammer de forskere, som de ikke er enige med, så sætter det sig i forskningsmiljøerne som selvcensur, og det er et problem. På den måde er de i hvert fald ikke med at understøtte den gode tone i den offentlige debat’, siger Camilla Gregersen.”

“Det er ironisk, at lige netop Dansk Magisterforening udviser bekymring for den gode tone overfor forskerne, for gennem et års tid kørte DM selv en hetz mod mig i deres tidsskrift Forskerforum. Det førte bl.a. til, at jeg syv gange klagede til Pressenævnet, som syv gange afsagde en kendelse om at Forskerforum havde overtrådt de presseetiske regler. Hetzen standsede først, da jeg stævnede DM ved Københavns Byret (sagen blev afsluttet med et forlig og jeg modtog en kontant erstatning). Siden har Forskerforum selv valgt at slette 2.600 af deres artikler…” (Klimaforsker Jens Olaf Pepke Pedersen, Facebook, 3. juni 2021)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/119619/trackback

24 Comments »

 1. Nu får vi snart en professor i politikerkritik.

  Kommentar by Nielsen — 8. juni 2021 @ 00:33

 2. Store dele af den akademiske verden HAR FRAKOBLET VIRKELIGHEDEN, og er gået over til at nøjes med teorier og fantasier. De fine akademikere er blevet til utopiske fantaster eller ideologiske rødkålshoveder.

  Det er en sørgelig og ildevarslende udvikling. For dem som skulle være de forstandige, de saglige, de kloge, de dygtigste og de bedste, er endt som narrehatte, som Pinoccio- og Greta Tunfisk typer. Forskere er blevet til fuskere. Camilla Gregersen lyder som en nyopvågnet woke kvinde.

  For selvfølgelig siger fornuftige, normale og tænkende mennesker fra overfor det syge nonsens om at der er 200 eller 700 forskellige køn, og overfor kvindesagskvindernes og feministernes ævl og ligestillingsløgn om at de konstant krænkes og om at de stadig er frygteligt undertrykte af de danske mænd. Se også hvad der hos hodja/prageru skrives i kommentarerne til “er fædre nødvendige”.

  I en tid hvor det danske folk og Danmark er truet som aldrig før på liv og eksistens, klæder det ikke medskyldige at klynke over “tonen”. Den har de radikale klynket over i årtier, fordi de ikke kunne tåle at nogen påviste hvordan de undergravede Danmarks økonomi, frihed, fred og fremtid.

  I et sådant omfang, at Danmark nu sammen med Sverige, har kurs mod hverdagsterror, blodbade og undergang.

  Kommentar by BENT A — 8. juni 2021 @ 01:18

 3. Synes Bent A skal arbejde sammen med Kim. Bent skriver så godt og rigtigt, og på den måde vil i være to :)

  Kommentar by Svend — 8. juni 2021 @ 01:32

 4. Siden har Forskerforum selv valgt at slette 2.600 af deres artikler…”

  he he Sandheden har trange kår hos “forskerne”

  Godt gået af Olaf Pepke Pedersen. Flere af hans kaliber ville højne forskerstandens troværdighed.

  Kommentar by tavsen — 8. juni 2021 @ 01:39

 5. PS: Messerschmidt og Henrik Dahl fremfører behersket, saglig og fornuftig kritik. Mærkeligt at “intellektuelle” akademikere vil gøre sig selv til grin ved at jamre over “tonen”. Kniber det med IQ’en?

  Kommentar by BENT A — 8. juni 2021 @ 01:48

 6. PS: Håber at vi snart kan få en blog-debat om mænd/fædre er overflødige, unødvendige, underbegavede og noget katten har slæbt ind, i forhold til de giftige kvindesagskvinder og de woke feminister.

  Kommentar by BENT A — 8. juni 2021 @ 01:56

 7. #5 BENT A
  ” Mærkeligt at “intellektuelle” akademikere vil gøre sig selv til grin ved at jamre over “tonen”. Kniber det med IQ’en?”
  Svaret er et rungende JA !
  Når “forskerne” jamrer over tonen er det fordi de ikke ikke ejer så meget som et eneste fornuftigt argument. Det prøver de så desparat at skjule ved at klynke over tonen.

  Kommentar by Danskeren — 8. juni 2021 @ 06:41

 8. Hvis “tonen” er éns største problem, og den primære årsag til at man selvcensurerer, så er det på tide at finde et spejl, se sig selv dybt i øjnene og så spørge, om man overhovedet er mentalt og emotionelt rustet til en tilværelse blandt andre voksne?

  Og om en tilværelse blandt børn, hvor man rigtigt kan få afreageret sit behov for at kontrollere hvad andre siger og mener, nok ikke alligevel var et bedre alternativ, når det kommer til stykket?

  Kommentar by Kimski — 8. juni 2021 @ 07:16

 9. Det kan de da have ret i. F.eks Bent Jensen, Lars Hedegaard, og ham der forskede i de forskellige etniske gruppers intelligens (Pokkers jeg har på stående fod glemt navnet)….Men det er da selvfølgelig et Demokratisk problem, når forskere ikke tåler kritik af Politikere. De har jo ikke forbudt dem at forske, så de kan jo bare forske videre, og fremlægge Deres resultater. Selvfølgelig skal Deres forskning tåle kritik. Især i forhold til metode. Der var vist en -Forsker- der på teologisk fakultet forskede i -Tykfobi-….
  Hvis Forskere er så tyndhudede sarte at De ikke kan tåle kritik af Deres Forskning, så er det et Demokratisk problem. Som forskerne må til at løse internt.

  Kommentar by Michael Unna — 8. juni 2021 @ 07:49

 10. Forskere er jo ikke hævet op over jorden og alle os andre.:-)

  Kommentar by Michael Unna — 8. juni 2021 @ 07:51

 11. Heine Andersen var marxistisk studenteroprører på KU-sociologi efter 68. Han blev ulovligt ansat som lektor (uden bedømmelse) af daværende KU-rektor, gammelkommunisten Mogens Fog. (Det svarer lidt til at HA har en fortid i Hitler-jugend!:-)

  Kommentar by Amad — 8. juni 2021 @ 08:44

 12. For min skyld kan forskerne forske i seksualiteten i hovedløse høns …problemet er bare, at jeg (og flertallet af arbejdende danskere), som skatteyder betaler for dette nonsens.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 8. juni 2021 @ 08:57

 13. PS: Det er også et problem at forskere og fuskere i stigende omfang lader sig bruge og misbruge af løgnere. Som når de f.eks. er medløbere på den store løgn om at det er OK at bruge hundredvis af milliarder af kroner på en krig mod co2-molekylerne, med henblik på at lille Danmark så kan redde hele verdens klima.

  Både Bjørn Lomborg, Svensmark og PragerU, Hodja og flere til, har påvist at det er skørt, hovedløst og latterligt at tro at Danmark kan gøre en forskel af betydning hvad “klimaredning” angår. Forskellen vil blive noget med en halv promille! Iøvrigt er co2 en uskadelig og nødvendig del af atmosfæren. Planterne kan ikke undvære co2.

  Der er gået både politik og korruption i co2 hysteriet.

  Kommentar by BENT A — 8. juni 2021 @ 09:02

 14. BENT A: det er ikke sådan at planter bare vil have mest muligt CO2. Hvis det var tilfældet, så ville næsten alle storgartnerier bruge en CO2-beriget atmosfære i drivhusene. Nogle vokser bedre med mere CO2 og nogle vokser dårligere.

  CO2 er ikke uskadeligt hvis der er for meget af det. Mennesker bliver døsige og får en dårlig følelse i lungerne ved omkring 1% CO2 i indåndingsluften. Arbejdsmiljøgrænsen i USA er sat til 0.5% (for en otte timers periode). Astronauterne på rumstationen performer måleligt dårligt (og har det også mærkbart dårligere) ved 0.5%.

  Vi ligger lige nu på ca 415 ppm (0.415%) i atmosfæren — jævnet ud over et helt år, fordi der er (små) årstidsvariationer.

  I 1960 lå vi på ca 315 ppm.
  Før den industrielle revolution lå vi på ca 280 ppm.

  De 500 ppm er altså desværre inden for rækkevidde :(

  Der er også det problem at meget af den CO2 vi pumper ud i atmosfæren bliver opløst i havene. Det er faktisk derfor at vi *kun* ligger på 415 ppm nu!
  Det har nogle konsekvenser som vi ikke har det så godt med — det betyder fx at havvandet bliver mere surt (pH-værdien falder).

  Og så er det altså fuldstændig krystalklart at CO2 er en drivhusgas.

  Noget helt andet er at venstrefløjen bruger dette helt reelle problem til at pleje deres egne interesser. Selvfølgelig er det absurd at tro at Danmark kan kompensere for Kinas synder — selv hvis vores CO2-udledning faldt til 0 ville vi ikke kunne kompensere nok.

  Så… jo, der er et helt reelt problem. Nej, venstrefløjen løser det ikke.

  Og ja, solceller (og til en vis grad vindmøller) er en del af løsningen. Elbiler er en del af løsningen. Kæmpestore elektriske batterier er en del af løsningen (nu hvor elbilerne har drevet prisen ned og kvaliteten op). HVDC — jævnstrømshøjspændingsnet — er en del af løsningen (energitabene er meget mindre end med traditionelle vekselstrømshøjspænding så det giver mening at flytte energi over langt større afstande, fx fra steder hvor solen skinner meget til steder hvor man har brug for strøm). Når batterierne er blevet en tand eller to bedre så får vi også elektriske VTOL-fly til kortere afstande — de vil kunne dække det meste af flytransportbehovet inden for Europa, fx. Og de vil oven i købet være hurtigere og siden de kræver lige så lidt “landingsbane” som en helikopter vil man kunne have langt flere “lufthavne” som så vil ligge på langt mere belejlige steder end de gør pt.

  Kommentar by Peter Lund — 8. juni 2021 @ 10:05

 15. 9) Mit indlæg. Navnet på Forskeren jeg havde glemt er: Helmut Nyborg. God tirsdag. mvh Michale Unna

  Kommentar by Michael Unna — 8. juni 2021 @ 12:00

 16. Nu er det jo ikke fordi de venstreorienterede “forskere” selv holder sig tilbage, med udskamning! Når f.eks klimaforskere sætter spørgsmålstegn ved Co2 indflydelse på klimaforandringerne, så udsættes de for en ædende ond personlig udskamning, som kan få enhver til at trække sig fra debatten! Det samme kan siges om islamkritikere, der både udsættes for fysiske og verbale overfald. De forsøges oven i købet skudt og dræbt, både direkte og bagefter verbalt på TV.
  Problemet er at afstanden mellem “forskerne” og befolkningen er blevet enorm, og at “forskerne” bruger megen tid på at udskamme de mennesker, der betaler deres løn! Og så kan man måske godt forstå at folk bliver lidt trætte af at betale gildet! Det kommer af at der i “forskermiljøet” er opstået en selvforstærkende klappen hinanden på skuldrende og given hinanden ret i de mest vanvittige synspunkter, en selvforstærkende spiral af venstreekstremisme, hvor alt til højre for Enhedslisten er ondskab, og hvor den ene venstreradikale hænger akademiske titler på den anden venstreradikale! En verden hvor fakta er ligegyldigt og erstattet af indforståethed!

  Kommentar by Den Nervøse — 8. juni 2021 @ 13:20

 17. # 14 Peter Lund

  “ligger lige nu på ca 415 ppm (0.415%) i atmosfæren”

  Nej. Du har lavet en kommafejl. Kan ske for enhver, men her er det ret vigtigt.

  400 ppm (parts pr million) = 0,0400%

  Kommentar by Henrik Wegmann — 8. juni 2021 @ 14:11

 18. Normalt er der ikke meget at glæde sig over når vi taler om forskning eller forskere (fuskere), men det er da glædeligt hvis det er sandt at “en del forskere har valgt at trække sig fra den offentlige debat”. Desværre skal vi stadig deres løn.

  Kommentar by bjarne binee — 8. juni 2021 @ 14:30

 19. Jo mere CO2 der er i atmosfæren, jo mere er der grundlag for at planterne kan vokse ved at optage CO2.

  Har ikke set noget der tyder på CO2 i forekommende koncentrationer skulle være skadelig for mennesker. Mangel på ilt er farlig, mens varmt vejr (som medfører forhøjet CO2) gør folk dovne.

  Kommentar by perhag — 8. juni 2021 @ 15:29

 20. PETER LUND 10.05: Nej, co2 er IKKE NOGET PROBLEM overhovedet, medmindre man koncentrerer det med kunstige metoder. Med overdrivelser kan alt blive farligt, selv rent drikkevand. DrikkeR man 7-10 liter vand på een gang, risikerer man at dø af det.

  Vil foreslå at du læser Bjørn Lomborg, Svensmark, PragerU, Hodja osv. om hvor ligegyldigt det er for verdens klima om Danmark udleder mere eller mindre co2. Klima-hysteriet bygger på uvidenhed. Og den grønrøde omstilling af samfundet er noget marxistisk idioti, med Merkel, Ylva, Ursula, Greta Tunfisk, Pia Dyhr, Rosa Lund, “tænketanken” Concito, Klimarådet og DRs hystader i spidsen.

  Se hvad PragerU mener om el-biler, vindmøller, solcelleparker, klima-fanatikere og feminister/kvindesagskvinder mv.

  Kommentar by BENT A — 8. juni 2021 @ 16:16

 21. FORUDSIGELSE: DE POLITISKE KVINDERS AMOKLØB, FRÅSERI OG PENGESVINERI med milliarder af kroner til klima-gøgl, masseindvandring, corona-restriktioner, corona-lån, EU-ordninger, bolig-nedrivninger, rigsretssager, milliard-pengepakker til Afrika ……… udrejsecentre, særordninger, førtidspensioner og børnepenge til udlændinge osv.,

  vil ende i en økonomisk og kulturel STATSBANKEROT. I stil med Sveriges, Frankrigs eller Venezuelas.

  Kommentar by BENT A — 8. juni 2021 @ 16:35

 22. PS: Det kan godt være at statsbankerotten aldrig vil blive indrømmet, at den vil blive holdt hemmelig som i de tre lande, men danskerne vil alligevel komme til at mærke den som et kølleslag eller som ekstremt hårde tider.

  Kommentar by BENT A — 8. juni 2021 @ 16:39

 23. Tak, Henrik (Wegmann)! Ja, der var selvf. en kommafejl.

  Resten er rigtigt nok, uanset hvor mange store bogstaver BENT A bruger. Og hvad PragerU mener om elbiler er ret uheldigt — det havde de ikke så meget forstand på.

  Kommentar by Peter Lund — 8. juni 2021 @ 16:49

 24. Selv tak Peter.

  Co2 er som bekendt grundlaget for alt liv på Jorden. Og med et indhold af Co2 i atmosfæren på kun o,o4%, så frygter jeg ikke, at det stiger. Snarere bliver jeg urolig ved tanken om, at det skulle falde.

  Men uanset hvad – lad os nyde det dejlige sommervejr, mens det er her.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 8. juni 2021 @ 19:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper