5. august 2021

Kronik om BLM-dækning udstiller problemet med aktivistisk journalistik, midlet til venstrefløjens mål…

Journalist Ida Trøiborg (Laursen) er freelancer, men har i to omgange været tilknyttet Jyllands-Posten. Hun har en kandidatgrad i journalistik og internationale udviklingsstudier fra RUC, og således godt skolet i aktivistisk journalistik. Hun mener de danske medier var for hårde ved Bwalyas ‘Black Lives Matter’ i 2019, da det kan svække kampen mod racisme. God kommentar af journalist Morten Okkels på Kontrast.dk – Sludder og vrøvl om Black Lives Matter og journalistik.

“‘Medierne fejlede, da Black Lives Matter kom til Danmark,’ skriver den nyuddannede journalist Ida Trøiborg i sin kronik i Politiken, og det er faktisk interessant. Ikke fordi hun har ret, men fordi hun med sin kronik udstiller andre faglige problemer, end hun forestiller sig, og som er et problem for standen langt ud over en enkelt skribent.

Ifølge Trøiborg er denne negative dækning meget problematisk for os som mediefolk, fordi ‘det kan være med til at sætte en kæp i hjulet på kampen mod racisme’. I den forbindelse er det ‘mediernes ansvar at hæve sig over det kaos’. Og her er vi på sporet af den dybere misforståelse bag Trøiborgs holdninger, som desværre rækker langt ind i fagets rækker.

Problemet kommer fra den indstilling, at journalistik grundlæggende skal være midlet til det mål, der hedder et bedre samfund, og at dette i de fleste journalisters opfattelse er et mere venstreorienteret, progressivt samfund.

… De vil have en objektiv fremstilling af BLM’s budskaber, men beklager sig over en objektiv fremstilling af problemerne. De vil have, at medierne afdækker, hvad det hele egentlig handler om, hvilket lyder harmløst og rigtigt, indtil man begriber, at de selv vil definere, hvad det egentlig handler om. Hvor magten virkelig findes.

… I stedet fik vi så et indlæg til støtte for kritisk ensretning under dække af at være imod kritisk ensretning. Det er vel en retorisk bedrift, men rigtigt er det ikke.”

(Race-aktivisten Bwalya Juliet Sørensen, forkvinde for ‘Black Lives Matter’; Foto: UP)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/120742/trackback

30 Comments »

 1. alt det fis med racisme, feminisme, hadtale, køn og “social justice” er altsammen dårligt maskeret marxisme. Det er kulturrevolutionært. Det er dekonstruktivt – destruktivt med andre ord.

  Mønsterbrud og retfærdighed er ord, som klinger så skønt. Men det handler udelunkkende om at erstattet ét mønster med et nyt og at erstatte retfærdighed med uretfærdighed.

  Der vil altid være et mønster for, hvordan samfundet indrettes, og jeg vil meget gerne være fri for marxismens slaveri og totalitære galskab.

  Kommentar by tilfældig — 5. august 2021 @ 13:54

 2. Medierne har slet ikke været hårde nok i deres dækning af BLM. Det er en voldelig, racistisk, totalitær bevægelse, det har alt for mange danskere ikke forstået endnu. Bwalya har dog heldigvis været en glimrende repræsentant for bevægelsen med hendes fladpandede udtalelser.

  Kommentar by Lukket fest — 5. august 2021 @ 13:55

 3. Tja. – Og hvis superintendent Struense fra Holstein havde fået sin vilje eksisterede det danske folk ikke idag..- Det er idag også essensen. Det etnske danske folks overlevelse. Kampen for det er reel og ikke racistisk eller fremmedfjensk. Men kun udtryk for loyalitet eller det modsatte overfor sine forfædre.

  Kommentar by dansker — 5. august 2021 @ 13:59

 4. https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-kent-58100694.amp

  Brexit var en sovepude, hvis folk tror dexit løser noget som helst, så de naive.

  Kommentar by KineserSnot — 5. august 2021 @ 14:00

 5. På dette billede står Bwyala side om side med ANTIFA-bumserne. Det derfor politiet hæver staven.

  Kommentar by KineserSnot — 5. august 2021 @ 14:01

 6. 4) Ungarn, Grækenland og Litauen viser hvad der må gøres. Men briterne kan jo også bare skyde.

  Kommentar by dansker — 5. august 2021 @ 14:09

 7. SOM TILFÆLDIG SKRIVER I allerførste kommentar, så er al propagandaen om at BLM og KVINFO osv. står for noget godt, i realiteten kommunist-propaganda. Og Tilfældig har også ret i at det store halløj og cirkus omkring racisme, feminisme, hadtale, køn og ligestilling osv. i virkeligheden drejer sig om at nedbryde og opløse samfundet, så kommunisterne/socialisterne og de falske borgerlige partier kan komme til fadet.

  Kommentar by BENT A — 5. august 2021 @ 14:13

 8. Problemet er netop at journalister også vil være aktivister.

  Tænk hvis en kontrollant i fødevareindustrien eller lægemiddelindustrien gjorte det samme. Tænk hvis en læge begyndte at behandle sine patienter ud far – lad os sige – hudfarve? Man kan selv forestille sig en hel række forskellige scenarier der kunne udspille sig når folk har mere end en kasket på.

  Så, skomager bliv ved din læst. Hold jeres tåbelige fantasier for jer selv. I er ikke bedre end Os andre ( janteloven i praksis ). Jeres personlige meninger giver ikke mening i en verden fuld af meninger.

  Kommentar by Santor — 5. august 2021 @ 14:42

 9. Rent bortset fra BLM er en negativ sindsyg konstruksion som ikke kaerer sig det ringeste om “black lives” havde ikke fru Soerensen,ligesom hendes soester udi aanden ,stifteren af blm, ikke ogsaa lidt rod med finanserne hun skulle heller takke frisindet for hun stadig kan faerdes paa fri fod

  Kommentar by dunk — 5. august 2021 @ 14:59

 10. “ET INDLÆG TIL STØTTE FOR ENSRETNING UNDER DÆKKE AF AT VÆRE IMOD ENSRETNING”. Lidt af en retorisk bedrift.

  Ja, men det er jo desværre i den grad typisk for kommunisterne, at de slår knuder på sig selv, og vrider og vender sproget for at nå frem til snak der kan overbevise naive læsere og lyttere, selvom det hele er bedrag, hykleri, løgn og snedig manipulation.

  Hver eneste dag søges danskernes tanker og meninger ensrettet med enorme mængder af rødt hykleri. Tag f.eks. behandlingen af de syge, de voldsramte, de gamle, de forulykkede, de arbejdsløse og de hjemløse danskere. I årevis har socialisterne og de radikale hyklet løs om deres store solidaritet med de svage.

  Men en hurtig gennemlæsning af bladet “Hus forbi” afslører hvordan de gamle partier i årevis har svigtet, mishandlet og nedværdiget danskere som af den ene eller anden grund er havnet i elendighed eller fattigdom. De kan få lov til at fryse, sulte og blive pint og plaget på alle mulige måder, både af systemet og af de ulykkelige omstændigheder der har gjort dem til ofre for mange afsavn og lidelser.

  Til dem er der ingen gavmilde og store ydelser, ingen første klasses velfærd, ingen fortrinsret til jobs, boliger, førtidspension, start-på-en-frisk-tilskud med kæmpebeløb i lommen, ingen opvarmede telte, ingen gratis møbler og cykler, ingen kærlig pleje og omsorg af et korps af tjenstivrige kvinder og kommunale ansatte.

  Nej, for nu om dage udstrækkes solidariteten, menneskerettighederne og næstekærligheden kun til migranter, asylanter og fremmede fra fjerne lande.

  Dem som de røde påstod de ville være solidariske med, giver de i stedet en iskold skulder. Og den giver de nu ikke bare til de svage, men til alle danskere. Som man ligefrem arbejder på at fordrive og udskifte.

  Kommunismens sande ansigt er nu også ved at vise sig i Danmark. Som snart risikerer at ende i samme djævelske og frygtelige forhold som i Libanon.

  Kommentar by BENT A — 5. august 2021 @ 15:00

 11. Vi har at gøre med en journaliststand, som øjensynligt mener at vide bedre. De tillader sig i alle tilfælde at drage konklusionerne for folk! Nu er journalister ikke specielt højt uddannede, men de er til gengæld hårdt skolet, og har en ualmindelig overvuderet tiltro til egne evner, og har åbenbart helt glemt hvad journalistik går ud på! Man kan faktisk forlange af journalister, at de fuldstændigt lægger deres egne politiske holdninger på hylden hjemme. Deres eneste berettigelse er at afdække sandheden og, som jeg tidligere har skrevet, lade det være op til folk selv at drage deres egne konklusioner ud fra de fakta journalisterne fremlægger! Det er umådeligt svært for venstreorienterede journalister at være neutrale, for folk vedbliver at drage andre konklusioner, end journalisterne ønsker de skal drage! Og så er det jo besnærende, at drage konklusionerne for folk. Men gør de det, så arbejder de ud fra totalitære metoder og er ikke bedre end journalister fra lande med statsstyrede medier! Men det er der vi er!

  Kommentar by Den Nervøse — 5. august 2021 @ 15:08

 12. Kommentar by Santor — 5. august 2021 @ 14:42

  Det kun i moderne tid at folk har fået en eller anden skør opfattelse ang journalist standen og deres integritet.

  Kommentar by KineserSnot — 5. august 2021 @ 15:42

 13. Kommentar by Santor — 5. august 2021 @ 14:42

  Hvem har bildt dig ind at journaliststanden ikke er totalt biased. Hvorfor tror der er sket et skred for nyligt, når det har været sådan her siden 50erne.

  Kommentar by KineserSnot — 5. august 2021 @ 15:44

 14. 15:00 HOLD DIN KÆFT, BENTE, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 5. august 2021 @ 17:41

 15. Balje Sørensen er så tyk,at hvis Jens Erik Andersson står og venter ved bus stoppestedet og hun cykler forbi i gul regnfrakke tager rejsekortet frem.

  Kommentar by Nielsen — 5. august 2021 @ 18:02

 16. blabla sørensen er racist

  Kommentar by Bjarne Jensen — 5. august 2021 @ 18:09

 17. Black Lifes Matters er en racistisk organisation, som eksklusivt kun tager hudfarve som udgangspunkt. All life Matters.

  Kommentar by Michael Unna — 5. august 2021 @ 19:28

 18. Ufrivilligt komisk foto: Madam Soerensen oejner den sorte dildo i betjentens haand…

  Kommentar by krassisten — 5. august 2021 @ 19:35

 19. Mit problem med BLM-bevægelsen er IKKE, at den er “racistisk”.

  Mit problem med BLM er heller ikke, at den ikke kærer sig om “black lives”, det gør jeg heller ikke, det er ikke mit folk.

  Mit problem med BLM er, at den er Anti-Hvid. De hader hvide mennesker og ønsker dem udryddet. Derfor er de vores fjende.

  Kommentar by Peter Nielsen — 5. august 2021 @ 23:23

 20. Har “Damen” været indlagt på et dansk hospital ?
  Hendes hat ligner et hospitals-hovedpudebetræk – eller håndklæde.

  Hvis det forholder sig sådan, hvordan er det så endt på “Damens” hoved ??

  Kommentar by Frost-Hansen — 6. august 2021 @ 04:41

 21. Uriaspostens sædvanligvis velorienterede skribenter, og formentlig også de læsere som orienterer sig på UP, vil være bekendt med, at Bwalya Sørensen (vistnok med velvillig hjælp fra intelligentsiaen i DR) længe har eftersøgt sin biologiske familie.

  Nu er der heldigvis nyt i sagen idet Forfatteren Carsten Jensen, med glæde i stemmen, har vedkendt sig faderskabet. Folk tæt på Forfatteren oplyser at Carsten Jensen er glad for at datteren har har arvet hans sprudlende temperament, hans mageløse ordforråd og ikke mindst hans slående mangler i omgang med sandheden.

  Hun ligner mig på en prik, såvel fysisk som psykisk udbryder forfatteren (ubekræftet og vistnok uden hat) med store glædestårer løbende ned ad kinderne – Herfra skal der lyde et bragende tillykke til både far og datter!

  Kommentar by T. Flodur — 6. august 2021 @ 06:50

 22. Luk de såkaldte journalistuddannelser (og RUC).

  Kommentar by Bastardo — 6. august 2021 @ 08:48

 23. Er det en 16-årig, bundkriminel, knivstikkende muslim?

  Vestegnens Politi efterlyser den 16-årige Sekeria Abdi Musse Elmi, som sættes i forbindelse et groft overfald med kniv på en 22-årig mand på Høje Taastrup Station.

  Tirsdag den 3. august kl. 13.17 blev en 22-årig mand overfaldet, stukket flere gange med en kniv på Høje Taastrup Station og efterfølgende behandlet på hospital.
  Vestegnens Politi har siden efterforsket sagen og mistænker en lokal 16-årig dreng ved navn Sekeria Abdi Musse Elmi for at stå bag overfaldet.

  Han er 179 cm høj og spinkel af bygning.

  – Vi eftersøger ham, men trods ihærdig søgen har vi endnu ikke pågrebet ham. Derfor beder vi nu offentligheden om hjælp til at lokalisere ham, og hvis nogen ser ham eller ved, hvor han opholder sig, så kontakt gerne nærmeste politi. Jeg vil også gerne opfordre ham til selv at henvende sig til politiet, siger politikommissær Ole Nielsen, Vestegnens Politi, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 6. august 2021 @ 09:53

 24. # Hr. Flodur

  Men historien melder intet om, hvem der er den lykkelige moder til den prægtige negerdame.

  Jeg gætter på enten Stine Bosse eller Birthe Rønn Hornbech?

  Kommentar by Revisoren — 6. august 2021 @ 14:04

 25. Black Lives Matter har for store patter! :-)

  Kommentar by Amad — 6. august 2021 @ 19:12

 26. BLM – racisme/fascisme pur. Gamle supportere siger nu farvel. https://www.youtube.com/watch?v=CaROYsMUNAU

  Kommentar by LarsB — 6. august 2021 @ 19:51

 27. “Debat: Den (hvide) lemmingeeffekt blandt journalister kræver et opgør

  “Da Black Lives Matter for alvor brød ud, var jeg ansat på Jyllands-Posten og var hverken værre eller bedre end de journalister, jeg nu skyder på,” skriver Ida Trøiborg”
  https://journalisten.dk/debat-den-hvide-lemmingeeffekt-blandt-journalister-kraever-et-opgoer/

  Kommentar by BE — 7. august 2021 @ 00:39

 28. Journalisternes problem er, at de er blevet til værktøj for meningsaristokratiet. Eksempelvis har Horceface Lebberne i DR bestemt, at DR (Danske Renegater) nu er et politisk parti og dermed har ret til at propagandere for horseface lebbernes retarderede samfundssyn.
  DR (og luderpressen MSM) har afgjort, at alle afghanske tolke skal kun til Danmark og snotforkæles resten af deres liv – bemærk “til Danmark” fordi godhedsindustrien er sultne efter muslimsk kød i ubegrænsede mængder. At servicere dovne danskerhadende parasitter i frøers mængde fra bumfuckingstan er eliteDanmarks hævn over sosserne og batikhexenes mening med livet. Sosserne bliver så bløde i knæene og starter panikimport af muslimer fra Syrien og Afghanistan.
  Sossernes motto er blevet “Blød i dag og død i morgen” og “Efter os kommer den islamiske syndflod”.

  Kommentar by Gustav Jensen — 7. august 2021 @ 09:37

 29. “Journalisternes problem er, at de er blevet til værktøj for meningsaristokratiet.”

  Men de får det godt betalt. Sidste års mediestøtte svarede til hele 600 journalisters gennemsnitsløn.

  LAD FALDE, HVAD EJ KAN STÅ PÅ EGNE BEN

  branchen typografer forsvandt, journalistbranchen får kunstig åndedræt for at overleve. Har vi brug for så megen MSM, så mange lemminger?

  https://journalisten.dk/debat-den-hvide-lemmingeeffekt-blandt-journalister-kraever-et-opgoer/

  Kommentar by BE — 7. august 2021 @ 00:39

  Kommentar by tavsen — 7. august 2021 @ 10:06

 30. 10:06: Lønniveau i de største stillingsgrupper

  Journalist/Reporter er langt den største stillingsgruppe, idet den udgør hele 45% af alle deltagere i statistikken. Gruppens gen- nemsnitsløn er 41.843 kr., hvilket er 764 kr. mindre end gen- nemsnittet for samtlige medlemmer (42.607 kr.). Næststørste gruppe er Kommunikationskonsulenter/Informationsmedarbej- dere, som udgør 11% og de tjener 41.634 kr., hvilket er 973 kr. mindre end et gennemsnitsmedlem. Redaktører/Fagredaktører udgør 7% og de tjener 3.293 kr. mere end gennemsnittet, nem- lig 45.900 kr. Endelig udgør gruppen af Redaktionssekretærer 4% og med en løn på 44.220 kr. tjener de 1.613 kr. mere end gennemsnittet. Alle andre stillingskategorier er relativt små.

  Producenter og Kommunikationschefer er lønførende
  De to bedst lønnede stillingsgrupper er Producenter med en gennemsnitsløn på 55.327 kr. og Kommunikationschefer/Pres- sechefer med 50.801 kr. Studieværter kommer lige efter med 49.531 kr. og endelig har vi Redaktionschefer med 48.062 kr. Stillingsgrupperne med de laveste gennemsnitslønninger er Fotografer (reklame, portræt, kommunikation) med 32.343 kr. og Researchere/Resumister med 38.784 kr.

  (…)

  København er lønførende

  København er fortsat lønførende, da man her i gennemsnit tje- ner 43.672 kr.mod 40.845 kr. i resten af landet. Forskellen er 2.827 kr. eller 6,9%, hvilket er den største forskel de sidste 5 år.
  Ser man på lønnens sammensætning, så har København en mar- kant højere skala-/grundløn end medlemmerne i resten af lan- det, nemlig 31.310 kr. mod 26.913 kr. Til gengæld har man udenfor hovedstaden et højere personligt tillæg end i Køben- havn, nemlig 11.838 kr. mod 10.262 kr. Det hører dog med til historien, at der er forholdsmæssigt flere medlemmer på en indi- viduel kontrakt i København end i resten af landet og at med- lemmer på individuel kontrakt hovedsageligt anfører al deres løn som skala-/grundløn, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by Jens-Erik Andersson — 8. august 2021 @ 11:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper