11. august 2021

Wagenknecht: ‘For de venstreliberale er enhver, der afviger fra deres værdigrundlag en dårlig person’

Die Linkes Sahra Wagenknecht har skrevet flere bøger, og hendes seneste ‘De selvretfærdige – mit modsvar: for fællesfølelse og sammenhold’ udkommer på dansk senere på måneden. Hun er venstreorienteret, men gør åben front mod woke-venstrefløjen. Netavisen Pio har offentliggjort et uddrag, og det er befriende læsning – Venstrefløjspolitiker: Livsstilssocialisterne lever i anden verden.

“Det, der i manges øjne gør livsstilssocialisterne usympatiske, især blandt de dårligere stillede, er deres åbenlyse hang til at betragte deres privilegier som personlige dyder og i samme åndedrag erklære deres verdensbillede og livsstil for indbegrebet af progressivitet og ansvar.

Det er deres moralsk overlegne selvtilfredshed, når de skamløst udstiller deres klippefaste tro på, at de befinder sig på de godes, de retfærdiges og de fornuftiges side.

Det er deres nedladende arrogance over for den livsverden, de omstændigheder og ovenikøbet det sprog, som er karakteristisk for folk, der aldrig har gået på universitetet. …

Og det er den karakteristiske mangel på medfølelse med folk, der er nødt til at kæmpe meget hårdere for deres velstand, i det omfang man kan tale om en sådan, og som af samme grund ofte virker mere tilknappede og vrede.

Deres hykleri, som de har svært ved helt at skjule, bidrager også til livsstilssocialisternes problematiske billede i offentligheden. Har man kun lige råd til en enkelt ferie om året på grund af en dårlig løn, eller må man leve af en lille pension, selvom man har arbejdet hele livet, så ser man ikke så velvilligt på det, når andre, der aldrig har manglet noget, prædiker afholdenhed for en.

Og det er i hvert fald de færreste, der lytter, når de folk, der belærende fortæller os, at indvandringen er en stor gevinst for samfundet, er de selvsamme mennesker, der sætter deres eget barn i en skole, hvor det eneste møde med fremmede kulturer finder sted i litteraturundervisningen.

[…]

Den uhøflige opførsel skyldes, at venstreliberalismen ifølge tilhængernes egen opfattelse ikke er baseret på meninger, men simpelthen er et spørgsmål om anstændighed. For de venstreliberale er enhver, der afviger fra deres værdigrundlag, ikke en anderledes tænkende, men derimod en dårlig person, måske er han endda menneskefjendsk eller nazist.

Dette perspektiv forklarer den aggression, hvormed de bekæmper ikke blot overbevisninger, men også mennesker, der holdningsmæssigt befinder sig uden for det venstreliberale verdensbillede, eller bare krænker et af deres hellige bud. For livsstilssocialister er egentlig kun liberale, når de selv, eller deres meningsfæller, skal sige det.

[…]

Den udbredte usikkerhed skyldes muligvis også, at mange af de synspunkter, som de venstreliberale har sat på forbudslisten, ofte netop er de synspunkter, der deles og bifaldes af store dele – nogle gange endda flertallet – af befolkningen.

Undersøgelser i alle vestlige lande har således vist, at 60 til 70 procent af befolkningen afviser øget indvandring og ønsker mere restriktiv lovgivning.

Alene det synspunkt er i venstreliberale kredse nok til officielt at blive betragtet som racist. Folk, der føler sig utrygge, når de støder på en større gruppe mænd, der taler et fremmed sprog i den offentlige transport, putter de i samme skuffe.

Da disse ressentimenter er udbredte, er der i de venstreliberale kredse opstået et samlebegreb for dem, her kaldes de for hverdagsracisme. For livsstilssocialisterne står det nemlig helt klart, at alle disse ‘misantropers frygt og bekymringer er helt uden hold i virkeligheden’, som sociologen Harald Welzer valgte at formulere det.

… hvis man forventer, at ens regering primært tænker på sin egen befolknings velfærd og beskytter den mod international løndumping og andre negative følgevirkninger af globaliseringen – en grundtanke, der var helt selvfølgelig for traditionelle venstreorienterede – er man nu nationalsocial, og nogle gange endda med endelsen -istisk.

(Sahra Wegenknecht efter et ‘antifascistisk’ overfald, 2016; Foto: DW)

Oploadet Kl. 01:31 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/120904/trackback

15 Comments »

 1. Ja, alle de ting hun siger har selvfølgelig været åbenlyse for folk på højrefløjen i årevis.

  Men det er desværre yderst sjældent at man ser folk på venstrefløjen, som tør sige de her ubekvemme sandheder højt, så respekt til Sahra Wagenknecht for det.

  Masseindvandring medfører større miljøbelastning og lavere løn, så venstrefløjen burde gå forrest i kampen for lukkede grænser og re-migration.

  Kommentar by Peter Nielsen — 11. august 2021 @ 01:57

 2. Som enkeltpersoner udviser de tydelige psykopatiske træk eller de er direkte psykopater. I flok er de som en lukket anstalt på udgang.

  Der er vel ikke en eneste af dem der nogensinde har gjort noget for andre fordi de som regel “arbejder”, hvis de altså har et arbejde, inden for fag der har med mennesker at gøre. De tror de er frelsende engle men det eneste de efterlader sig er destruktion og splittelse.

  For at hjælpe en person ser de det retfærdiggjort at gøre mange andre fortræd. Se blot hvordan en antifa-demo løber af stablen. Uden undtagelse trækker de et spor af ødelæggelse efter sig med graffiti, ødelagte facader og brændte biler. Omkostningerne skal, i de fleste tilfælde, dækkes af arbejdende folk selv.

  De vil så selv sige at de ikke deltager i den slags men der er det “moralske” grundlag for at andre gør det og det gør dem til medskyldige.

  En flok selvretfærdige, navlebeskuende, hadefulde psykopater!

  Kommentar by Santor — 11. august 2021 @ 02:08

 3. “I flok er de som en lukket anstalt på udgang”. Det må være en beskrivelse af Enhedslisten eller de Radigale. Eller er det en DR-personale udflugt der tænkes på?

  Kommentar by BENT A — 11. august 2021 @ 03:43

 4. Kommentar by Peter Nielsen — 11. august 2021 @ 01:57

  Ja, det illustrerer, hvor svært det er med disse kategorier venstreorienteret og højreorienteret, for det hun siger her, kunne Orban eller enhver anden fornuftig have sagt, dvs. dem, der jævnligt hænges ud i medierne som de onde.

  Kommentar by traveler — 11. august 2021 @ 05:07

 5. Kommentar by Peter Nielsen — 11. august 2021 @ 01:57

  “Masseindvandring medfører større miljøbelastning og lavere løn, så venstrefløjen burde gå forrest i kampen for lukkede grænser og re-migration.”

  Det gjorde de ogsaa i slut-60erne og op i gennem 70erne -og til midt 80erne.

  Da den Socialdemokratiske regering indførte indvandrings-stop i 1973, men samtidig gav varige opholdstilladelser til alle fremmede (Anker Jørgensen syntes det var synd at sende dem hjem), blev der oprør i fagbevægelsen. Arbejdsløsheden var paa det tidspunkt steget pga. Socialdemokraternes indførelse af højere skatter.
  Senere paa aaret tabte Social-demokraterne magten og Fremskridtspartiet kom i folketinget som det næst største parti, bla. ved at bruge de varige opholdtilladelser som tema i valgkampen.

  DKP/v. Knud Jespersen var ligeledes kritisk overfor fremmed arbejdkraft i Danmark og DKP fik et kanonvalg ligesom Fremskridtspartiet i 1973.

  Kommentar by grove city, ohio — 11. august 2021 @ 07:12

 6. “I can´t breath”
  https://vafo.dk/artikel/anonym-borger-fotograferede-mulig-gerningskvinde-bag-massivt-h%C3%A6rv%C3%A6rk-i-vejle-midtby-kan-du-ikke-se-at-tr%C3%A6erne-ikke-kan-tr%C3%A6kke-vejret

  “- Jeg var på vej hen ad Dæmningen den aften og så så den her pige, som klippede strips af træerne. Det, syntes jeg, virkede underligt, så jeg tog min telefon frem for at dokumentere det. Hun var aggressiv og sagde, at jeg skulle lade med at tage billeder: “Er du dum? Kan du ikke se, at træerne ikke kan trække vejret?”, sagde hun, beretter borgeren, der kun nåede at udveksle få ord med kvinden.”

  Kommentar by k.m. — 11. august 2021 @ 08:18

 7. Flot skrevet. Enig.
  Jeg har oplevet de Venstreradikale totale manglende selvmodsigende selverkendelse, og Deres vamle selvretfærdige arrogance totalt udstillet. Var for lang tid siden til en SIAD Demonstration på Rådhuspladsen i Århus, hvor man Demonstrerede for Grøndlændernes ret til at være her, efter De var Chikaneret ud af Gellerup af Arabiske klaner….Man have blandt spærret dem vejen af ind til Deres opgange, og kastet sten efter dem. – Enhver Inuit skal have lov til at gå frit- Anders Gravers stod for det, og der var en frane Grøndlandsk radio med. Ikke mange, men nok…..
  Idioterne kom i en moddemonstration med regnbueflag, og råbte det sædvanlige- Ingen Racister i vores gader- (Ok Grøndlænderne blev chikaneret ud fordi de var racister???? :-) :-) :-)). Vi råbte det samme tilbage til dem….Jeg fandt på udtrykket….KUn islamister I Deres gader ..:-) :-) :-).
  SIAD havde ventet i lidt tid med Demonstrationen, for at se om ikke De selvfrelste Venstrefløjsidioter som AFA eller SF eller Enhedslistenfolk ville starte en Demonstration til fordel for Grøndlænderne????? Nej det gjorde de ikke. Så tog SIAD over. Tænkte naivt håbefuldt om de da ikke ville deltage i Demoen til fordel for Grøndlænderne? (Jacob Holdt Bjæffede lidt i medierne om at det nok bare var en misforståelse fra Muhammedanernes side) Nej det ville de ikke. Jeg har kun foragt til overs for Venstreløjens selvfrelste arrogance over Deres enøjede drømmemoral, som totalt -sjovt nok- antimarxistisk :-) ikke tør røre Islam med kritik. Fejhedsmoralister til fordel for undertrykkelsen af kvinder og vantro. Føj for den lede.
  Støt SIAD.
  http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk
  God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. august 2021 @ 08:47

 8. Vil da lige reklamere for NB. Youtube. Pernille Vermund står fast for Danmark. (Flot Pernille…mine ord, kunne ikke gøre det bedre…er fuldstændig enig. Bravo).

  Kommentar by Michael Unna — 11. august 2021 @ 08:52

 9. Unna, 08.52: Ja, Pernille Vermund siger mange fornuftige ting. Men nogle af valgløfterne kan først realiseres langt ind i fremtiden, og kun hvis NB får en usandsynlig stor jordskredssejr. Lige nu ligger de vist til 12 mandater. Det giver 167 mandater imod. Vælgernes flertal synes fast besluttet på kollektivt selvmord og Danmarks afskaffelse.

  Kommentar by BENT A — 11. august 2021 @ 10:45

 10. Hun lyder som Venstrefløjen inden de skabte Enhedslisten og blev jubelidioter.

  Kommentar by KineserSnot — 11. august 2021 @ 11:53

 11. 9) Lad os nu ikke slukke håbet med det samme Bent. Jeg tror NB får en formiddabel sejr på bekostning af V og K. Kan ikke se hvad V har tilbage (Ellebellamanns selvhøjtidelighed i tomhed?), og K??? Hvad er der tilbage af det? Og det udspil hun kom med, er helt sikkert Nye Borgerlige visioner også på kulturområdet….Så lad os lige give håbet en chance (Tror hun har en meget god chance for Jordskredsvalg).

  Kommentar by Michael Unna — 11. august 2021 @ 11:56

 12. Unna, 11.56: Enig med dig i at V og K er et par håbløse blåradikale partier, der kun er optaget af deres egen og EUs trivsel. Danmark rager dem en papand. Så lad os da bare håbe på et flot NB-valgresultat.

  Kommentar by BENT A — 11. august 2021 @ 13:44

 13. Michael Unna — 11. august 2021 @ 11:56 &
  BENT A — 11. august 2021 @ 13:44:

  Nye Borgerliges tre hovedkrav (asylstop, hjemsendelse ved første dom, selvforsørgelse) er rigtig fornuftige, men de er desværre LANGT FRA tilstrækkelige til at stoppe endsige vende udviklingen. Det vil kræve re-migration i stor stil.

  Kommentar by Peter Nielsen — 11. august 2021 @ 16:15

 14. Måske det væsenligste indlæg, for at forstå debatkulturen i Danmark!
  Men en eller anden må fortælle venstrefløjen, at det er dem der er moralsk anløbne!

  Kommentar by Den Nervøse — 11. august 2021 @ 18:29

 15. 14) Tjah de er ihverttilfælde helt sikkert nyttige idioter for Imamer og andre Muhammedanere, og Islam er helt sikkert en -usekulær diktatorreligion med et Førerprofetideal, som Hitler beundrede- ud over alle de andre lig i lasten Venstrefløjen har.
  “Vi er i krig imod Islam. Med eller uden våben.” Wafa Sultan (Hun kan vist youtubes eller googles stadigvæk). God onsdag aften.
  mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. august 2021 @ 19:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper